Πραγματικα...
εχει ανοιξει ποτε κανεις δυο τετοια μοτερ και να μετρησει για να διαπιστωσει τις διαφορες αυτες;
Γιατι δεν το εχω δει καπου ξεξαθαρα γραμμενο.
Στο οτι το σπορτ εχιαλλους εκκεντροφορους ελατιρια κτλ απο το απλο.
πολυ επιγραμματικα:
1) τα δυναμομετρα μπορει να γραψουν οτι θελουν οι μαστορες με τις καταλληλες ρυθμισεις και στον δρομο να μην πηγαινουν μια...οποτε δεν μου λενε τιποτα τα νουμερα του δυναμομετρου...επι της ουσιας πως παει το πραγμα...
2) δεν μπορεις να υπολογισεις τελικη ταχυτητα μοτοσακου πανω στο δυναμομετρο...
3) το οτι γραφει το κοντερ 280 φευγα δεν σημαινει οτι αυτα ειναι και τα χλμ σας...βγειτε με gps στον δρομο και κλαφτε με μαυρο δακρυ και μετα ελατε να μας πειτε ποσο ειναι πραγματικα το 280 φευγα σας...
τελος το οτι καποιοι ειναι χεραδες και πανε και γραφουν χρονους με το μηχανακι που εχω εγω (το εγω ειναι γενικο), δεν με κανει αυτοματα και γ@μαουα...ουτε το μηχανακι ειναι γ@μαουα γιατι μπορει να εχει την μανα του και τον πατερα του απο πραγματα επανω, αρα δεν ειναι ιδιο με του οποιουδηποτε...
εν κατακλειδι για να δουμε τι γινεται ας στηθει μια κοντρα με καποιο εκ των gsx1400, cb1300, zrx1200 με το cbrf4 για να δουμε τι δυναμη εχει...
επισης ας στηθουν καποια μαμα f4 με ενα μαμα 636 ή ενα μαμα 675 για να δουμε ποιο θα 290αρισει πρωτο...
![]()
Ποσο ειναι το.πισω;στο απλο ειναι 46ρι.
ποτάνα honda ... ακόμα και με τους τάφους της δημιουργεί αϋπνίες ... Αντί να χαρείτε τα μηχανάκια σας για το λόγο που έχουν κατασκευαστεί το καθένα ασχολείστε με μαλακίες .Καλό και τίμιο το f4i μετράτε τελικές και αηδίες ... Εμένα προσωπικά για allrounder μηχανή θα μου έκανε μια χαρά , τώρα να σκέφτομαι αν τελικιάζει ψηλότερα από gsxrια και zxάρια είναι χαμένος χρόνος και καταστροφή φαιάς ουσίας !!!!
Αυτά συνεχίστε ...![]()
Respect mah authoritah!!!!
1)Δηλαδή αν η αναλογία αέρα/καυσίμου είναι απο τις 1.500 μεχρι τις 14.100 μόνιμα στο 13 ,ενώ πριν είχε 100 τρύπες απο πλούσιο σε στεγνό,αυτό δεν μπορεί να το ρυθμίσει στο δυναμόμετρο? Και το μοτο στο δρόμο να πηγαίνει ομαλά και καλύτερα?Ε τότε να πετάξουν όλοι τα commander και να πεταχτώ να πω στον μηχανικό και έναν απο τους καλύτερους του χώρου για χαρτογραφήσεις οτι 2 ώρες στο δυναμόμετρο τις έκανε για να μου κάνει μόστρα την δουλειά του.
Και στο κάτω-κάτω εγώ ξέρω αν πηγαίνει καλύτερα το cbrάκι που το έχω 5 χρόνια και τα 2 τελευταία αποκλειστικό track-bike!
2)Κάνεις τεράστιο λάθος.Απλά μετράς στην 5η ταχύτητα και όχι την 6η .(μην με κάνεις να σκανάρω τα φυλλάδια τώρα που εχει 248,2 με την 5η).Και απλά εγω υπολόγισα σε συζήτηση με μηχανικό τότενες οτι με την 6η και το -1 μπροστα αντε να πάει 254-255
3)Αύτο που λες το έγραψα και στο πρώτο ποστ μου.Γιατι το επαναλαμβάνουμε συνέχεια?Γι'αυτο είπα "θα σας κάνω την καρδιά μαυρη τωρα", γιατι εμένα το κόντερ λέει 282(κλέβει και παραπάνω λόγο γραναζιού) και τα πραγματικα είναι 254.Έγραψα πουθενα μπαρμπούτσαλα για 280 χλμ κτλ που γράφουν όλοι οι εραστές της τελικής απ απαν?
Τον χρόνο στο video τον έχω γράψει εγώ και το μοτο το μόνο που έχει είναι πολυεστερικό κοστούμι,clip-ons+αλλαγμένο riser μοχλικό πίσω.Πουθενά δεν έιπα οτι είναι το γαμαουα μηχανάκι για τις πίστες.Γιαυτο εγραψα οτι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τα supersport μετα το 2003(διαβασε και εσυ το πρώτο ποστ μου και θα το δεις), αλλα εγώ σαν χομπίστας γυρνάω σταθερά στο 1.10 χωρις δράματα και το ευχαριστιεμαι.Το παληκάρι που γύρναγε 1.05 είχε οχλινς πίσω και σταμπιλιζατερ(+χέρια).Και ο Fabien Foret το 2002 πήρε παγκόσμιο ss600.Εντάξει εκείνο ήταν ten-kate και το μοτερ hrc(μην βαράς).Δέν σημαίνει οτι το F έγινε track-όπλο,και δεν νομίζω να το έχω γράψει πουθενά!
Και για να τελειώνω με το ποστ παρωδία,μαθεται τα μηχανάκια σας γιατι όλα μπορούν να πάνε γρήγορα και να χαμογελάτε στο τέλος κάθε βόλτας .Ξεκινάτε να χαρακτηρίζεται οδηγούς και όχι μοτοσακά γιατι αυτοί είναι που ουσιαστικά έχουν το πρόβλημα. Οταν βλέπω 30 χιλιάρια έξω απο καφετέρια στην γλυφάδα ή στα γνωστά στέκια(χρώματα δεν λέμε) και την ίδια μέρα έχει track-day ή μπορουν να πάνε μια γρήγορη βόλτα μπας και κάνει το καημένο το gixxer τα πράγματα για τα οποία φτιάχτηκε.... σας φταίει η γεωμετρία-κολοκοτρωνη που έχει το F.!!
Υ.Γ: προσωπικό δεν είναι τίποτα απο την τελευταία παράγραφο.Απλά αγανάκτισα με την γενική καφετεριονοοτροπία!
Υ.Γ2: Ο τόνος μου σε όλο το πόστ είναι καθαρά παρείστικης κουβέντας,ελπίζω να μην παρεξηγηθώ!
Υ.Γ3:το video έχει ονομασία megara cbr 600 στο youtube γιατί δεν μπορώ να το ανεβάσω εδώ.
Ο οδηγός μετράει,οχι η μοτοσυκλέτα!
επειδη με ολα τ'αλλα συμφωνω θα σου απαντησω για τα παρακατω:
1) για να δουλευει σωστα ενα μηχανακι σε ολο το φασμα των στροφων πρεπει να ρυθμιστει με καυσαναλυτη στον δρομο και οχι στο δυναμομετρο...
με συγκεκριμενες τεχνικες το μιγμα και το προγραμμα κανει το μηχανακι να φαινεται δυνατοτερο στο δυναμομετρο, ενω επι της ουσιας στον δρομο παει χειροτερα απ'οτι πηγαινε...
2) το οτι μετρας την 5η και οχι την 6η επι της ουσιας δεν λεει τιποτα...την τελικη την μετραμε στον δρομο (σε ισαδι κατα προτιμηση) και με gps...
στο δυναμομετρο υπαρχουν "ιδανικες συνθηκες" τις οποιες δεν τις βρισκουμε ποτε στον δρομο και επισης υπαρχει ευνοϊκοτερη αντισταση απο το τυμπανο στην ροδα...
αν τωρα εχεις και αλλο γραναζι, αλλαζουν δραματικα τα πραγματα και δεδομενου οτι υπαρχει και μια αποκλιση στα μοτερ του εργοστασιου της ταξης του 5% σε δυναμη, δεν μπορεις να υπολογισεις τιποτα...
ολα κατα προσεγγιση λοιπον...
![]()