Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 42 από 42

Θέμα: snowbord νταδες υπαρχουν στο μοτο?

papoy Το avatar του/της Viking
    αφού υπάρχει σχετικό θεματάκι παίρνω το φτυάρι και ξεθάβω και ρωτώ τους έμπειρους:

υπάρχει κάποια εμπειρία/άποψη για το σανίδι nitro magnum (1,61 wide) και τις δέστρες flow M9??

πέρισυ χαζο-έμαθα με ένα παλιό rosignol (μάλλον, κάπου στο 1,60) με step-in (δέστρα-μπότα) και πήγε σχετικά καλά οπότε λέω να χτυπήσω τα παραπάνω μεταχειρισμένα από έναν γνωστό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tony_l
    Θανάση, για να μπορέσει κάποιος να σου δώσει σοβαρή γνώμη, πρέπει να γνωρίζει τον σωματότυπό σου καθώς και τα χαρακτηριστικά της σανίδας. Προσωπικά, δεν μπορώ να κρίνω και να σου πω γιατί έχω κολλήσει σε μια σανίδα από τότε που ξεκίνησα και ο,τι άλλο έχω φορέσει μετά, μου έχει φανεί χειρότερο. Μάλλον ήμουν απ' τους τυχερούς όταν αγόρασα.

Αυτό που μπορώ να σου πω εύκολα, είναι ότι αν ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση και σε καλή τιμή, στη θέση σου θα τα αγόραζα. Θα είναι σίγουρα καλύτερα απ' οτιδήποτε νοικιάρικο. Επίσης, αν αυτός που τα πουλάει είναι γνωστός σου, μπορείς να τον παρακαλέσεις να τα δοκιμάσεις πρώτα, μόλις χιονίσει και μετά να γίνει το deal. Για περισσότερες απορίες, ίσως μπορείς να ρωτήσεις κι εδώ: http://www.snowboard.gr/forum/index.php
    Τα παιδιά είναι πολύ εξυπηρετικοί σε απορίες νέων.

Υ.Γ. Άντε να χιονίσει ρε γμτ....

για το μήκος της σανίδας θα πρέπει να γνωρίζουμε και το ύψος σου. Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω τον σωματότυπό σου. Εντελώς εμπειρικά θα σου έλεγα οτι η σανίδα όρθια θα πρέπει να είναι 5cm πιο κοντή από ότι το ύψος μέχρι το σαγόνι σου. Βασικό θεωρώ την ελαστικότητα που έχει το σανίδι. Όσο πιο κοντά στο 10 τόσο πιο σκληρή (8/10). Επέλεξε αν έχεις την δυνατότητα κάτι περίπου στην μέση (4/10 ή 5/10). αν μπορείς να την δοκιμάσεις πριν αγοράσεις θα είναι ότι καλύτερο. για τις step-in δέστρες δεν γνωρίζω καθώς δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
    Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς, πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα 'a' ?

ok thanks ρε παιδιά!

1,85, 85 κιλά, είμαι, οι δέστρες του δεν είναι step-in, τουλάχιστο όχι το παλιό στυλ αλλά ένα πατενταρισμένο σύστημα της flow

ορίστε η δέστρα http://www.youtube.com/watch?v=-pCWxJQzCWQ
    και το σανίδι http://www.youtube.com/watch?v=oq1ZYBmvrkA

δεν με ενδιαφέρουν τα κόλπα, αλλά η κατάβαση, το στρίψιμο κτλ κτλ :P στα 350 μαζί με μπότα..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από johndoe Προβολή μηνύματος
    Βασικό θεωρώ την ελαστικότητα που έχει το σανίδι. Όσο πιο κοντά στο 10 τόσο πιο σκληρή (8/10). Επέλεξε αν έχεις την δυνατότητα κάτι περίπου στην μέση (4/10 ή 5/10).
    Εγώ πάντως που συνήθισα/έμαθα με σκληρή σανίδα, οι μαλακές με χαλάνε λίγο στην αίσθηση. Όταν φοράω πιο μαλακή σανίδα, μου φαίνεται ότι έχει lag (καθυστερεί να αντιδράσει) στις δυνάμεις που ασκώ πάνω της και στο πως αλλάζει κατεύθυνση. Απ' την άλλη μεριά η δική μου είναι νευρική σε υψηλές ταχύτητες και δεν βολεύει καθόλου για άλματα και πάρκο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viking Προβολή μηνύματος
    ok thanks ρε παιδιά!

1,85, 85 κιλά, είμαι, οι δέστρες του δεν είναι step-in, τουλάχιστο όχι το παλιό στυλ αλλά ένα πατενταρισμένο σύστημα της flow

ορίστε η δέστρα http://www.youtube.com/watch?v=-pCWxJQzCWQ
    και το σανίδι http://www.youtube.com/watch?v=oq1ZYBmvrkA

δεν με ενδιαφέρουν τα κόλπα, αλλά η κατάβαση, το στρίψιμο κτλ κτλ :P στα 350 μαζί με μπότα..
    Σαν μέγεθος η σανίδα πρέπει να είναι ok. Επίσης φαίνεται πολύ καλή σε specs. Για τις δέστρες δεν ξέρω, δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους ούτε εγώ... Οι μπότες τι εταιρίας είναι; Τα 350 είναι καλή τιμή, αν ο εξοπλισμός δεν είναι πολυχρησιμοποιημένος και δεν έχει γρατζουνιές/χτυπήματα η σανίδα.
    Τελευταία τροποποίηση από tony_l; 20/11/2012 στις 18:07.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tony_l Προβολή μηνύματος
    Σαν μέγεθος η σανίδα πρέπει να είναι ok. Επίσης φαίνεται πολύ καλή σε specs. Για τις δέστρες δεν ξέρω, δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους ούτε εγώ... Οι μπότες τι εταιρίας είναι; Τα 350 είναι καλή τιμή, αν ο εξοπλισμός δεν είναι πολυχρησιμοποιημένος και δεν έχει γρατζουνιές/χτυπήματα η σανίδα.
    Οι δέστρες είναι σαν καινούριες, η σανίδα ήταν "κάπως" γρατσουνισμένη αριστερά δεξιά (αχνογρατσουνιές)λες και την έχει πεθάνει στο στρίψιμο, και οι μπότες κάτι ψιλοπαλιές για step-in (με μεταλλικά αυτάκια στον πάτο, τα οποία θα αφαιρεθούν φυσικά). Για τις μποτούλες έχω την αμφιβολία μου (αν και είναι σκληρές είναι πιο βαριές/ενισχυμένες από μια κλασική μπότα) και για τις πολλές αχνο-γρατσουνιές της σανίδας.

να περίπου σαν αυτές οι μπότες
    http://www.ebay.com/itm/Used-Step-In...item2eb426815c

Μάλλον θα πάει με δοκιμή αφού είμαστε στην ίδια πόλη με τον άνθρωπΑ. Απλά με πιάσαν οι ανυπομονησίες :P

Boys and their toys! Το avatar του/της grharris
    Μια χαρά είναι τα πράγματα, αν τα παίρνεις και σε καλή τιμή ακόμα καλύτερα.

Την σανίδα να την πας οπωσδήποτε για service (~30€) το οποίο περιλαμβάνει φτιάξιμο στις γρατζουνιές από κάτω, κέρωμα και ξύσιμο στις κόνχες. Θα γίνει καινούρια!

Επόμενη αγορά σου, μαλλόν θα είναι οι μπότες καθώς είναι το πιό σημαντικό από τον εξοπλισμό.

Να ξέρεις ότι από Φεβρουάριο-Μάρτιο βγαίνουν σε καλές προσφορές τα παλιά μοντέλα.

Κουλό μέλος
    Το σανίδι έχει οριακά καλό μέγεθος για πατημένο χιόνι και θα βοηθήσει να εξοικιωθείς ακόμα περισσότερο, αν μπεις σε πούδρα όμως θα κάψεις το πίσω πόδι γιατί θα πρέπει να ρίξεις όλο το βάρος σου εκεί.. Κι επειδή όλο το γλέντι με το snowboard είναι στις πούδρες είναι προτιμότερο να μπορείς να τσουλάς καλά εκεί. Κάνε φέτος μ'αυτό και του χρόνου πάρε 1,65 καινούριο.

​The journey is the reward!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sek Προβολή μηνύματος
    Το σανίδι έχει οριακά καλό μέγεθος για πατημένο χιόνι και θα βοηθήσει να εξοικιωθείς ακόμα περισσότερο, αν μπεις σε πούδρα όμως θα κάψεις το πίσω πόδι γιατί θα πρέπει να ρίξεις όλο το βάρος σου εκεί.. Κι επειδή όλο το γλέντι με το snowboard είναι στις πούδρες είναι προτιμότερο να μπορείς να τσουλάς καλά εκεί. Κάνε φέτος μ'αυτό και του χρόνου πάρε 1,65 καινούριο.

Γι' αυτό πεθαίνω όταν μπαίνω για αρκετή ώρα σε απάτητο; Ήξερα ότι πρέπει να πάρω μεγαλύτερο σανίδι, αλλά δεν ήξερα ότι θα κάνει τόση διαφορά στην πούδρα.

Δεν μπορώ να αλλάζω σανίδια κάθε χρόνο

Θέλω να πάρω ένα και να το κρατήσω αρκετό καιρό. Χρήσιμες οι απόψεις σας παιδιά, ευχαριστώ και πάλι

Αυτό πώς το βλέπετε σαν τιμή/απόδοση?

http://www.ebay.de/itm/BURTON-SNOWBO...item1e7428a6e1

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viking Προβολή μηνύματος
    Δεν μπορώ να αλλάζω σανίδια κάθε χρόνο

Θέλω να πάρω ένα και να το κρατήσω αρκετό καιρό. Χρήσιμες οι απόψεις σας παιδιά, ευχαριστώ και πάλι

Αυτό πώς το βλέπετε σαν τιμή/απόδοση?

http://www.ebay.de/itm/BURTON-SNOWBO...item1e7428a6e1
    πολύ ωραίο σανίδι! είναι και "μπανάνα" που θεωρώ θα σε βοηθήσει αρκετά με τις "χαζές" σούπες.

Ο μοναδικός ενδοιασμός μου είναι ως προς το μέγεθος (πολύ μεγάλο, ίσως κάτι μικρότερο ειναι πιο βολικό) και το flexibility (2/10).

Όσο για τα απάτητα που λέει ο φίλος πιστεύω πως τα βουνά μας ( με εξαίρεση την Βασιλίτσα και τον Παρνασσό) δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν δηλαδή σκοπεύεις να πας Πήλιο ή Ελλατοχώρι δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.

Βέβαια όλα αυτά ειναι προσωπικά γούστα. επίσης όσο αφορά το σανίδι αγόρασε κάτι που να μην σε δεσμεύει εάν αποφασίσεις αργότερα να το πουλήσεις. Πάρε δηλαδή μια "μάρκα" , ξέρεις πόσο ψώνια ειναι οι snowboarders πουλ μουρ κιετς (με την καλή έννοια όπως λέει και ο Ηλίας)
    Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς, πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα 'a' ?

Κουλό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από johndoe Προβολή μηνύματος

Ο μοναδικός ενδοιασμός μου είναι ως προς το μέγεθος (πολύ μεγάλο, ίσως κάτι μικρότερο ειναι πιο βολικό)..
    Όσο για τα απάτητα που λέει ο φίλος πιστεύω πως τα βουνά μας ( με εξαίρεση την Βασιλίτσα και τον Παρνασσό) δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν δηλαδή σκοπεύεις να πας Πήλιο ή Ελλατοχώρι δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.
    Εμένα πάλι το μέγεθος μου φαίνεται καλό για τον σωματότυπο του Viking, εγώ είμαι 1.83 και 70 κιλά και κάνω με σανίδι 1.59, ούτως ή άλλως για freeride το θέλει ο άνθρωπΑς κι όχι για tricks κι απ' ότι φαίνεται το ~1.60 τον κουράζει σε πούδρα.

Όσο για τα απάτητα, μπορείς να τα 'κυνηγάς', να πηγαίνεις δηλ στο χιονοδρομικό που μόλις έχει χιονίσει αφού, αν είσαι στην κεντρική Ελλάδα έχεις πρόσβαση σε πολλά. Καλό χειμώνα και καλές τούμπες σε όλους!!!
    ​The journey is the reward!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Στο ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί
    από Nik0s στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2008, 17:10
  2. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΤΟ Gp ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
    από ferrari στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2007, 10:40
  3. 1 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΜΟΤΟ....