Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: περί ορίων θορύβου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

περί ορίων θορύβου

παιδιά μια ερώτηση περί ορίων θορύβου
    στα μεταχειρισμένα 400αρια street που εισάγονται από Ιαπωνία στις άδειες δεν αναγράφεται συνήθως (τουλάχιστον όχι στη δική μου) τα όρια σε db για το θόρυβο της εξάτμισης...Σημειώνω ότι οι εν λόγω μηχανές δεν ερχόντουσαν καινούργιες παρά μόνο μεταχειρισμένες....
    αν σε σταματήσει τροχονόμος πως θα σε μετρήσει?
    με ποια κριτήρια?
    Έχει το υπουργείο κάποια κριτήρια για όσες άδειες δεν γράφουν πάνω όριο σε db???
    Εφόσον υπάρχουν αυτά τα όρια που μπορώ να τα βρω????γιατί η άδεια κυκλοφορίας μου δεν γράφει τίποτα....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

go copana... copacabana! Το avatar του/της periklisk
    Πάρε ένα τηλέφωνο στην Τροχαία να σου πουν.... Αν όχι θα σου πουν που να πάρεις τηλέφωνο....
    ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
    Πάρε ένα τηλέφωνο στην Τροχαία να σου πουν.... Αν όχι θα σου πουν που να πάρεις τηλέφωνο....
    Αύτοί είναι ικανοί να πάρουν τα στοιχεία μου κ να έρθουν να ε μετρήσουν σπίτι για να μου κόψους κλήση....:rotflmao: :rotflmao:
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μέ γράψανε πρόσφατα.
    Σταματάω και σβήνω.
    "τι είναι αυτό μου λέει το όργανο"?
    πινακίδα?
    "οχι η εξάτμηση"
    ΑΑΑΑαα εξάτμηση......
    σκύβει ελαφρά υπηρεσιακά και κοιτάει την τρύπα.
    "άδεια είναι μέσα" λέει
    μμμμμμμμμμμ
    "βάλε καμιά τάπα"
    ακριβώς έτσι.
    Αντε τώρα να εξηγήσεις δισκάκια και οτι οσο περισσότερα βάζεις τόσο φωνάζει άσε λέω μέσα μου.

Και την τσίμπισα την 83,50 και την εξόφλησα στα ΕΛΤΑ.
    Σε πληροφορώ φίλε μου η άδεια μου λέει 101 στις 4750.
    Αλλά μιλάς για λεπτομέρειες.
    Αν σου κάτσει πλήρωσε και με ελαφρά πηδηματάκια εκτός αν έχεις ώρες για χάσιμο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Μέ γράψανε πρόσφατα.
    Σταματάω και σβήνω.
    "τι είναι αυτό μου λέει το όργανο"?
    πινακίδα?
    "οχι η εξάτμηση"
    ΑΑΑΑαα εξάτμηση......
    σκύβει ελαφρά υπηρεσιακά και κοιτάει την τρύπα.
    "άδεια είναι μέσα" λέει
    μμμμμμμμμμμ
    "βάλε καμιά τάπα"
    ακριβώς έτσι.
    Αντε τώρα να εξηγήσεις δισκάκια και οτι οσο περισσότερα βάζεις τόσο φωνάζει άσε λέω μέσα μου.

Και την τσίμπισα την 83,50 και την εξόφλησα στα ΕΛΤΑ.
    Αλλά μιλάς για λεπτομέρειες.
    Αν σου κάτσει πλήρωσε και με ελαφρά πηδηματάκια εκτός αν έχεις ώρες για χάσιμο.
    Δηλαδή δε σε μετράει με βάση τα όρια που γραφει η άδεια????
    με ποια όρια σε ΄γράφει δηλαδή...υπάρχουν όρια για όλα τα μηχανάκια?ανεξάρτητα κατηγορίας κ κυβισμου????
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Βασικά, άμα δεν σε μετρήσει και σε κόψει κλήση μάλλον ψιλοπαράνομο τον κόβω...
    Δηλαδή, ποιός είναι και ξέρει αν κάνεις θόρυβο ή όχι?
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
    Βασικά, άμα δεν σε μετρήσει και σε κόψει κλήση μάλλον ψιλοπαράνομο τον κόβω...
    Δηλαδή, ποιός είναι και ξέρει αν κάνεις θόρυβο ή όχι?
    Απο ότι ξέρω αν δεν έχει μαζί το μηχάνημα σου κόβει κάποιου είδους κλήση και σε στέλνει στο υπουργείο να σε μετρήσουν...αν βγεις νόμιμος είσαι οκ και σβίνεται...
    αλλά το θέμα είναι εκεί με τι όρια θα σε μετρήσουν?????????
    τα θέτουν αυτοί τα όρια αυθαίρετα????
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Κοίτα αν είσαι αθώος, μαμα εξάτμηση δηλαδή ή πολύ ήσυχη aftermarket δεν σε γράφει για τίποτα.
    Αν τώρα φοράς καμιά σαν τη δικιά μου και έχεις λίγο φιλότιμο σαν τους αρχαίους ημών προγόνους περνάς απο το ταμείο και πλερώνεις, εξάλου δεν σε γράφει για θόρυβο αλλά για έλλειψη σιγαστήρα (άλλο αυτό).
    Αν έχεις τώρα καμιά αντήρηση τότε κάλιστα σε στέλνει για μέτρημα και αν δεν περάσεις έχει 2χ83.5 στο δικαστήριο, και σου κρατάνε την πινακίδα μέχρι να περάσεις.
    Και μην νομίζεται οτι η μαμά εξάτμηση σας περνάει.
    Τουλάχιστον το XR δεν περνάει ούτε με την μαμά και παίρνεις χαρτί απο τον αντιπρόσωπο που μάλλον λέει οτι τότε οι προδιαγραφές ήταν άλλες κλπ.
    τρέχα γύρευε δηλαδή.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos

se ena filo den tou dinane gia auton ton logo (an den kanw lathos) adia kikloforias se kainourio wrf...

xamos stin diethinsi siginoniwn...

telika eftase mexri ton nomarxi gia na ginei i douia tou...

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    ΖΖR πιστεύω θα ήταν καλύτερα να το ρωτήσεις δε κάποια διευθυνση μετ. & συγκ.
    Και εγώ έχω αναρωτηθεί για το θέμα αυτό..
    Αλλα και να σε σταματήσουν να σε μετρήσουν οι περισσότεροι δεν ξέρουν να μετράνε ή μετράνε επίτηδες λάθος για να σε γράψουν.
    Είχαν σταματήσει κάποτε ένα παιδί για να το μετρήσουν και του'χωσαν σχεδόν το όργανο μες την εξάτμιση.Το παιδί ευτυχώς ήξερε πως γίνονται οι μετρήσεις (σε τι απόσταση από την εξάτμιση, σε ποιές στροφές κλπ) τους βούλωσε και τον άφησαν να φύγει.
    Εμένα μου έχει τύχει όταν με είχαν σταματήσει (για απλό) έλεγχο να κοιτάξει την εξάτμιση για να με ψαρώσει ή να με φοβίσει "είδε" ότι ήταν μαμά και με άφησε χωρίς να πεί κουβέντα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της manos426f
    Παιδες,αν σε καποιο δρομο σε σταματησει αστυνομος που συνοδευεται απο ατομο που κανει ελεγχους για θορυβο με ηχομετρο και σε βρει πολυ ψηλα (π.χ 98db) τοτε την εχεις ασχημα γιατι σου ξηλωνουν την πινακιδα και μετα εχει διαδικασια να βαλεις ξανα την μαμισια εξατμιση,να πας στο υπουργειο,να παρεις εγκριση τυπου και αφου δωσεις και 240 ευρωπουλα να παρεις την πινακιδα σου πισω....

Οποτε,πολυ προσοχη....!!!

Υποψιν ενας τετοιος δρομος ειναι η Βεικου στο Γαλατσι....
    Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Billiards, Ping Pong, Darts, Wooden Table Football και Nova

Παλαιό μέλος Το avatar του/της manos426f
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    ΖΖR πιστεύω θα ήταν καλύτερα να το ρωτήσεις δε κάποια διευθυνση μετ. & συγκ.
    Και εγώ έχω αναρωτηθεί για το θέμα αυτό..
    Αλλα και να σε σταματήσουν να σε μετρήσουν οι περισσότεροι δεν ξέρουν να μετράνε ή μετράνε επίτηδες λάθος για να σε γράψουν.
    Είχαν σταματήσει κάποτε ένα παιδί για να το μετρήσουν και του'χωσαν σχεδόν το όργανο μες την εξάτμιση.Το παιδί ευτυχώς ήξερε πως γίνονται οι μετρήσεις (σε τι απόσταση από την εξάτμιση, σε ποιές στροφές κλπ) τους βούλωσε και τον άφησαν να φύγει.
    Εμένα μου έχει τύχει όταν με είχαν σταματήσει (για απλό) έλεγχο να κοιτάξει την εξάτμιση για να με ψαρώσει ή να με φοβίσει "είδε" ότι ήταν μαμά και με άφησε χωρίς να πεί κουβέντα.

Η μετρηση πρεπει να γινεται σε αποσταση 40-50 cm απο την εξατμιση,υπο γωνια 45 μοιρων και στις 2500-3500 στροφες κανονικα....
    Τωρα βεβαια αντε να διασφαλισεις οτι θα γινει οντως ετσι και,αν ξερεις οτι εισαι παρανομος,αντε να ξεμπλεξεις χωρις να τη φας.....
    Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Billiards, Ping Pong, Darts, Wooden Table Football και Nova

ο μονος λογος που μπορουν να σε γραψουν χωρις να μετρησουν ειναι ναναι φανερα πειραγμενη η εξατμιση π.χ. κομμενη,αλλα και μετρηση στο δρομο και παλι λαθος ειναι γιατι ευκολα μπορει απο σχεδον ανυπαρκτους περιβαλλοντικους θορυβους να προστεθουν 4-5 ντεσιμπελ στη μετρηση. το ποιο σωστο ειναι να σε στειλουν κτεο αλλα μη νομιζετε οτι και εκει εχουν ιδεα.γενικα μια νομιμη κληση δεν εχει κοπει ,απλα για να μην μπλεκεις πληρωνεις και τελος

παιδιά οι αστυνομικοί dbA μετράνε και όχι db (σιγά μην ξέρουν την διαφορά, δεστε την αδειά σας dbA γράφει και όχι db).Άλλο dbΑ και άλλο db.Τα db είναι κατα κάποιο τρόπο μονάδα μέτρησης ενέργειας του ήχου.Τα dbA δείχνουν κατα πόσο ενοχλείται το ανθρώπινο αυτί απο ήχους.Τα dbA εξαρτώνται απο τα db και την συχνότητα του ήχου. Για να γίνω πιο κατανοητός υπάρχει ένα διάγραμμα παρακάτω που έχει κάποιες καμπύλες, όσο πιο κοντά είναι ο ήχος που ακούμε στις καμπύλες αυτες τόσο πιο ενοχλητικός είναι.

π.χ.ένας ήχος των 20 db και συχνότητα 1000 Hz είναι πιο ενοχλητικός απο έναν με 110 db και πάλι 1000 Ηz

επίσης παρατηρήστε οτι ένας ήχος των 130 db με 15 Ηz δεν τον ακούμε καθόλου.(το ανθρώπινο αυτί αντιλαμβάνεται συχνότητες 20 - 20000)

τελειώνοντας θέλω να αναφέρω οτι αυτές οι καμπύλες διαφέρουν απο άνθρωπο σε άνθρωπο γι'αυτό και μερικοί ακούν ήχους που δεν τους ακούν άλλοι ή μέρικοι ενοχλούνται απο ήχους που άλλους μπορεί να μην τους ενοχλούν

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	σάρωση.jpg 
Προβολές:	79 
Μέγεθος:	74,4 KB 
ID:	28464

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Μετρήσεις θορύβου ΔΕΝ κάνει η Τροχαία.

Κάνουν μόνο τα ειδικά κλιμάκια του Υπ. Μεταφορών, παρουσία πάντα τροχονόμων.

Το υπουργείο έχει ΔΙΚΗ ΤΟΥ λίστα με τις στάθμες θορύβου, που έχει συντάξει με βάση δεδομένα από τις εταιρίες.

Ως εκ τούτου η λίστα τους περιλαμβάνει στάθμες και για μηχανάκια που δεν έγιναν ποτέ επίσημη εισαγωγή (CB400, BROS κλπ).

Και φυσικά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δε δεχόμαστε και δεν υπογράφουμε καμία κλήση θορύβου εφόσον δεν υπάρχει κλιμάκιο.

ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΞΟΘΦΑΛΜΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, προσωπικά θα έριχνα ξύλο αντί για κλήση!!!!

Κατά τ'αλλα ισχύει ο γενικός κανόνας που λέει ότι όλη η Ελλάδα είναι μια παρανομία, οπότε άντε βρες άκρη...
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ερωτηση περι θορυβου...
    από George_M. στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2010, 16:21
  2. Περι Γαμου
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:46