Ειλικρινα δεν καταλαβαινω το σχολιο σου. αν βαριεσαι να γραφεις, που δεν το νομιζω, καλυτερα να μην ποσταρεις καθολου στα δικα μου σχόλια τουλάχιστον.το υφος σου αν μη τι αλλο το εκλαμβανω ως ειρωνικο και δεν νομιζω να σου εχω δωσει τετοιο δικαιωμα.
Αν δεν γουσταρεις ως administrator να γραφω και να σχολιαζω στειλε μου ενα πμ και το ληγουμε.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Καλά τα λες και συμφωνώ απόλυτα και με το ότι άγχος (για οποιονδήποτε λόγο) και τιμόνι (δυστυχώς είναι αναπόφευκτο ακόμη κι όταν έχουμε άγχος) δεν είναι καλός συνδυασμός! Κι αυτό το βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους μας...
Νομίζω πως από την πλευρά μας ο καθένας πρέπει να το έχει αυτό μέσα στην κούτρα του, ιδίως όταν είναι στο δρόμο, και να κάνει ότι είναι σε λογικά πλαίσια εντός των δυνατοτήτων του για να μην αγχώνει και επιβαρύνει τον διπλανό χρήστη του δρόμου, είτε είναι πίσω, είτε μπροστά, είτε προσπαθεί να μπει στο δρόμο, να αλλάξει λωρίδα κτλ. Το "σε λογικά πλαίσια εντός των δυνατοτήτων του για να μην αγχώνει και επιβαρύνει τον διπλανό χρήστη του δρόμου" μπορεί να έχει αρκετά διαφορετικό νόημα για τον καθένα από εμας, αλλά ρε παιδιά... ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μας για να μην γίνονται οι δρόμοι περισσότερο πεδίο διαμάχης και πολέμου ...
Διαπίστωση: Προσπαθώ να θυμάμαι, κάθε φορά που πετυχαίνω στο δρόμο κάποιον ο οποίος δοκιμάζει την αντοχή του δακτύλου μου στο να μην κορνάρει ή του χεριού μου στο να μην του απονείμει το τιμητικό τάληρο της παλάμης μου, οτι η συμπεριφορά μου προς αυτόν σχηματίζει εικόνα για όλους μας, και ότι θα επηρρεάσει τη συμπεριφορά του εκείνη τη στιγμή ή όλη την ημέρα ίσως, κάνοντάς τον/την φοβισμένο ή επιθετικό ... και πραγματικά κανένα από τα δύο δεν είναι επιθυμητά στο δρόμο. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα έχει αυτό στον άλλο, ελπίζω πως κάποιες φορές ίσως δημιουργεί την αίσθηση της ευγενούς άμιλλας - όλοι ήμαστε στους δρόμους και αντιμετωπίζουμε τη δυσκολία της καθημερινής μετακίνησης - και να συμπεριφερθεί κι αυτός με τον ίδιο τρόπο σε κάποιον που θα βρεθεί στο δικό του δρόμο, αντί να αρχίσει τις κόρνες και τα ωραία.
Όπως και να λειτουργεί στον άλλον πάντως - που συνήθως εισπράττω ένα σημάδι εκτίμησης - τουλάχιστον εγώ αισθάνομαι καλύτερα.
Σημειώνω, πως δεν βγαίνω στο δρόμο μόνο Σουκου αλλά καθημερινά σε ώρες αιχμής μέσα στην πόλη με αυτοκίνητο ή μηχανή για πάνω από 25 χιλ.
Just a thought
Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω, είναι άγχος το να έχεις μια κάρτα ή μερικά γιούρα πρόχειρα και δεν είναι το να βγάζεις πορτοφόλια για να πληρώσεις
Δεν είσαι πιο χαλαρός στην πρώτη περίπτωση και είσαι στη δεύτερηΤι λέμε;
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Προσωπικά δε θεωρώ ότι παίζει ρόλο το άν θα βγάλεις πορτοφόλι, ψιλά χύμα από την τσέπη σου, κάρτα ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Αυτό που παίζει ρόλο είναι ότι θα βγάλεις τα γάντια. Μιλώντας για μένα πάντα, με τα γάντια (τα χειμερινά κυρίως) δεν μπορώ όχι ψιλά να διαχειριστώ, ούτε καν το τηλεμπλιμπλίκι που είναι ολόκληρη γκουμούτσα και να το βγάλω και να το ξαναβάλω επιτυχώς στην τσέπη (τις φορές που τυχαίνει να το βγάλω από το αμάξι και να το έχω μαζί στο μπουφάν της μηχανής). Το γάντι την κάνει τη ζημιά κι αυτό είναι που τρώει "χρόνο" στο βγάλε βάλε.
Από εκεί και πέρα άπαξ κι έχεις βγάλει τα γάντια, ανοίγεις το φερμουάρ της τσέπης και είτε πορτοφόλι βγάλεις, είτε χύμα ψιλίκι βγάλεις, είτε το μάγκνουμ του ντέρτι Χάρυ βγάλεις κι απειλήσεις τον εισπράΧτωρα να σου ανοίξει τις μπάρες ή αλλιώς να "σου φτιάξει τη μέρα" οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Έλεος πια. Ούτε πιτ στοπ να ήταν τα διόδια.
Πηγαίνετε από την παλιά εθνική. Και πιο όμορφη είναι η διαδρομή και διόδια δεν έχει.
Άσε που αν πηγαίναμε όλοι για 2 μόνο μέρες από την παλιά και βάζανε όλοι αυτοί οι μεγαλοαπατεώνες τα διόδια στον απαυτό τους, να δεις πως θα κατέβαινε και η τιμή...
Άμα έχεις κάνα ψιλό στην τσέπη σταματάς, βγάζεις γάντια, πληρώνεις, βάζεις τα ρέστα στην τσέπη και φεύγεις.
Άμα όχι, σταματάς, βγάζεις γάντια, βρίσκεις πορτοφόλι, πληρώνεις, βάζεις πορτοφόλι στη θέση του, βάζεις τα ρέστα στην τσέπη και φεύγεις. Σιγά το άγχος. Θα καθυστερήσεις άλλα 10 δεύτερα και κάτι τρέχει στα γύφτικα...
Άσε που άμα κινείσαι εθνική βολεύει να έχεις και το πορτοφόλι σε ένα τσαντάκι μέσης ή μηρού οπότε δεν είναι δύσκολο να το βρεις.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
εμενα μου εχει τυχει να με αφησουν να περασω τσαμπα , μαλλον τυφλωθηκε απο την ομορφαδα του νιντζα
η περναω οταν πληρωνει αμαξι
η κλοτσαγα το πορτοκαλι πραγμα στο κλειστο διοδιΟ
η πληρωνα -καλοκαιρι- και μετα σταματαγα γιατι δεν εμπαινε το γαντι ( πφφφ ιδρωτας βαρβατιλα και τετοια)
η πληρωνε ενας για τους υπολοιπους 2 πισω οπωτε περναγα χωρις κουραση
πφφφ δε ξερω μονο που το σκευτομε βαριεμε
οσο για το αρχικο σχολιο ... και εγω φευγω γρηγορα τωρα που τα λεμε ετσι ωραια ολοι οι παγκοσμιοι εδω μαλλον εχω πηξει μεχρι να φτασω εκει και βλεπω χωρο μπροστα μου και χαιρομε![]()
i am ninja you can't see me
Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone
Στράτα στρατούλα πως περνάμε τα διοδιάκια
Περίπτωση 1η.
-Φτάνουμε στα διόδια. (πχ αεροδρομίου)
-Κόβουμε με τον πίσω τροχό στον αέρα για κάμποσο, κατόπιν ''αμολάρουμε'' τη μανέτα, ο τροχός κάθεται και σταματάμε σιγούλια σιγούλια στον γκισέ (οι δεξιά έχουν πάντα λιγότερο κόσμο)
-Βγάζουμε το αριστερό γάντι ΜΟΝΟ
-Ανοίγουμε την αριστερή τσέπη του μπουφάν ΜΟΝΟ, βγάζουμε το δίευρο, το δίνουμε στην μανδάμ, παίρνουμε ρέστα και χωρίς να τα μετρήσουμε τα βάζουμε μαζί με το χαρτάκι στην ΙΔΙΑ τσέπη.
-Ξαναβάζουμε το γαντάκι
-Ξεκινάμε με σούζακαι αλλάζουμε μέχρι 3η ΜΟΝΟ για να μην προκαλούμε (ή γιατί δεν μπορούμε παραπάνου...)
Αποτέλεσμα: Στον μικρότερο δυνατό χρόνο και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ και έχοντας εισπράξει και μερικά ''ωωω κοίτα τον πούστη τι κάνει''
Χρόνος: approximately 20 δεύτερα και 194 χιλιοστά.
Στην ίδια πίστα... περίπτωση 2η
-Φτάνουμε στα διόδια
-Κόβουμε χαλαροί, κορδωτοί και με υφάκι μπλαζέ που δεν βλέπει κανείς όμως γιατί φοράμε κράνα
-Περνάμε και τα 2 αυτοκίνητα που είναι μπροστά μας γιατί... βιαζόμαστε χωρίς να προσέξουμε πως το παραδίπλα γκισέ είναι άδειο. :a31:
-βγάζουμε γάντια
-Σπάμε δάχτυλα για να έχουν καλύτερη πρόσφυση τα χαρτονομίσματα![]()
-Ξεζιπάρουμε το φερμουάρ του μπουφάν και βγάζουμε το precious πορτοφόλι
-Συνειδητοποιούμε πως έχουμε μόνο πενηντάρικα και εικοσάρικα
-Αποφασίζουμε να χαλάσουμε ευκαιρία που 'ναι την πενηκονταρού αλλά... alas αν έχουν κολλήσει δύο μαζί;
-Βγάζουμε και το άλλο γάντι
-Σηκώνουμε λίγο το κράνος ως νέοι Περικλήδες
-Φτύνουμε τουλάχιστον 2 δάχτυλα (κατά προτίμηση 3) για να έχουμε γκρίπ στα χαρτονομίσματα
-Βεβαιωνόμαστε πως δίνουμε μόνο ένα των 50 και αναμένουμε τα ρέστα
-Βάζουμε πάλι το κράνος και ζητάμε συγνώμη απο την μανδάμ διοδιού να το κουμπώσουμε μισό λεπτάκι
-Αφού τα καταφέραμε παίρνουμε τα ρέστα, τα ξεχωρίζουμε απο την απόδειξη. τα μετράμε προσεκτικά, τα βάζουμε στο precious το οποίο ξαναματατοποθετούμε στο Dainese ή στο τσαντάκι μέσης ή στο τσαντάκι μηρού αν είμαστε του εντούρο ή μπάτσοι.
-Κουμπώνουμε το φερμουάρ
-Βάζουμε γάντια
-Φεύγουμε χαλαρά ως κορδωτοί τσολιάδες με τη συνείδηση καθαρή, αλλά καλού κακού και επειδή διαθέτουμε και πολιτισμόν σηκώνουμε στιγμιαία και τα αριστερό μας κουλό (στεγνό πια απο σάλια) για να ζητήσουμε ευγενικά sorry απο τους πίσω. (άλλα επίπεδα ευγένειας λέμε...)
Αποτέλεσμα: Περίπου 105 ανοιχτές παλάμες μας δείχνουν, κάτι που συνειδητοποιούμε αφού τσεκάρουμε απο τους καθρέφτες μήπως και έφτασαν κι άλλοι πίσω μας να πλερώσουν.
Χρόνος: approximately 3 λεπτά και 78 δεύτερα
-Κοιτάμε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας και αφού διαπιστώσουμε πως είμαστε πάνω απο το 107% κοβόμαστε :a36:
-Αντιγράφουμε τους τρελούς του πρώτου παραδείγματος (χωρίς τις ταρζανιές) και ζουν οι συνοδοιπόροι μας καλά και εμείς καλύτερααααα![]()
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
λοιπόν το θέμα έκλεισε
υπάρχει και οπτικοακουστικό μέσο για την καλύτερη κατανόησή του
http://www.youtube.com/watch?v=RQdpn...ature=youtu.be
![]()