Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 77

Θέμα: Μεταχειρισμένο Transalp - γνώμες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Johnny_Nik

Μεταχειρισμένο Transalp - γνώμες

Μοντέλο: Transalp 650, 2005 μοντέλο στην άδεια, νομίζω το made in italy. Είναι όλο μαμά και έχει 83,000 στο κοντέρ.

Το εν λόγω δίνεται σε πάρα πολύ καλή τιμή, πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο στο car, και περίπου όσο πουλάνε τα transalp του 98 Και πίσω. Η τιμή είναι καθαρά για εμένα εάν το πάρω τελικά.

Εξτρά έχει επάνω πιο μεγάλη ζελατίνα, συναγερμο Patrol που δεν ξέρω εάν δουλεύει μπαγαζιέρα GIVI για 2 κράνη και πλαινά κάγκελα.

Προβλήματα:

Το Bagster έχει θέματα όπως και η σέλα όμως θα τα αναλάβει ο ιδιοκτήτης (δωρεάν)

Θέλει αλυσίδα γρανάζια και λάστιχο πίσω.

Χάνει ψυκτικό από κάποιο από τα δύο ορίνγκ στην ένωση μεταξύ των κυλίνδρων (το νικελένιο σωληνάκι)

Ταυτόχρονα έχει ξεραθεί το υλικό του δοχείου διαστολής με αποτέλεσμα όταν πήγα να τα ξεβιδώσω για να δώ αν έχει νερά έσπασε μια ασφάλεια που κρατάει την τάπα.

Διαρροές άλλου τύπου δεν έχει, το μηχανάκι ήταν άπλυτο και φαίνοταν αν έσταζε κάτι. Τα σέρβις του όλα έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένο, εκτός από το τελευταίο που αλλάχτηκαν προληπτικά τα λάδια του και το μπουζί. Από εκεί προήλθε μάλλον και διαρροή στην ένωση.

Στα συν:

Έχουν αλλαχτεί όλες οι δισκόπλακες, και τα τακάκια είναι καινούργια. Το μηχανάκι έχει δουλέψει με πάρα πολύ προσοχή από τον ιδιοκτήτη (μεγάλος σε ηλικία και δεν έκανε καγκουριές γιατί δεν έφτανε να πατήσει κάτω). Στο ενεργητικό του έχει μόνο μια στατική πτώση, στην οποία ήμουν παρών και το πιάσαμε, ακούμπησε όμως κάτω, χωρίς φόρα γιατί όπως έιπα το προλάβαμε στον αέρα.

Αξίζει τον κόπο σαν μηχανάκι; Τα προβλήματα που παρέθεσα (περισσότερο με καίει η διαρροή ψυκτικού) αντιμετωπίζονται εύκολα και φτηνά ή θα έχω τρεχάματα επί μονίμου βάσεως? Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω?
    2 stroke Sport Touring

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Για τέτοια τιμή που υποψιάζομαι, αξίζει. Τα προβλήματα που περιγράφεις δεν είναι τίποτα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johnny_Nik Προβολή μηνύματος
    περισσότερο με καίει η διαρροή ψυκτικού
    Αυτό μη σε απασχολεί, το φτιάχνεις και μόνος σου.
    Δες εδώ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Αυτό μη σε απασχολεί, το φτιάχνεις και μόνος σου.
    Δες εδώ...
    Θα το τσεκάρω αφού γραφτώ. Γενικά ασχολούμαι με το άθλημα οπότε μπορώ να τα κάνω μόνος μου ολα πλην ρύθμιση βαλβίδων... Από το μοτέρ δεν ακούγεται τίποτα. Μια διαρροή ξέχασα μόνο στον πίσω κύλινδρο από το μπουζί η οποία όμως ήταν στεγνή. Δηλαδή δεν βγάζει συνέχεια. Μάλλον δεν είχε σφιχτεί σωστά το μπουζί, αλλά δεν είχα εργαλεία να το τσεκάρω σίγουρα.
    2 stroke Sport Touring

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Θα το τσεκάρω αφού γραφτώ. Γενικά ασχολούμαι με το άθλημα οπότε μπορώ να τα κάνω μόνος μου ολα πλην ρύθμιση βαλβίδων... Από το μοτέρ δεν ακούγεται τίποτα. Μια διαρροή ξέχασα μόνο στον πίσω κύλινδρο από το μπουζί η οποία όμως ήταν στεγνή. Δηλαδή δεν βγάζει συνέχεια. Μάλλον δεν είχε σφιχτεί σωστά το μπουζί, αλλά δεν είχα εργαλεία να το τσεκάρω σίγουρα.
    Sorry, δεν ήξερα πως δεν είναι public.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Sorry, δεν ήξερα πως δεν είναι public.
    Δεν ξέρω πώς έγινε αλλά μόλις μπήκα στο ΤΑ φόρουμ, σαν επισκέπτης και πλοηγήθηκα από εκεί το άνοιξε κανονικά... Η εγγραφή αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω είναι κάτι που έυκολα θα κάνω μόνος μου. Από προβλήματα δεν παίζει κάτι τραγικό οπότε προχωράω άφοβα στην αγορά; Υπάρχει μήπως κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω επιπλέον?
    Τελευταία τροποποίηση από Johnny_Nik; 08/12/2012 στις 19:19.
    2 stroke Sport Touring

Νέο μέλος
    Θεωρείται το transaslp 650 value for maney σε αυτή την κατηγορία; (Για 1ο μηχανάκι) (Λίγο οφ τοπικ... )

Δεν ξέρω πώς έγινε αλλά μόλις μπήκα στο ΤΑ φόρουμ, σαν επισκέπτης και πλοηγήθηκα από εκεί το άνοιξε κανονικά... Η εγγραφή αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω είναι κάτι που έυκολα θα κάνω μόνος μου. Από προβλήματα δεν παίζει κάτι τραγικό οπότε προχωράω άφοβα στην αγορά; Υπάρχει μήπως κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω επιπλέον?

τον Σαρακακη

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tommy dakar Προβολή μηνύματος
    τον Σαρακακη

Τιποτα δεν εχεις να φοβασαι, εφοσον εχεις την δυνατοτητα να ασχοληθεις και μονος σου.Με ενα καλο ελεγχο και αντικατασταση σε οτι χρειαζεται θα ειναι κομπλε.
    Οσο για τον σαρακακη, υπαρχουν πολλα μαγαζια που φερνουν ανταλλακτικα honda με πολυ καλες τιμες στην περιπτωση που επιβαλλεται να βαλεις κατι γνησιο.
    Τελευταια δε, νομιζω οτι οι τιμες των ανταλλακτικων του Σα/κη στα μοτο ειναι λογικες..
    Εννοειται οτι απο πλαστικα κτλπ υπαρχουν τα παντα σε μεταχειρισμενα.

Επισης, ειναι πολυ ευκολο μηχανακι στη ρυθμιση βαλβιδων..Αν δεν μπορεις να την κανεις σε αυτο, δεν θα μπορεσεις ποτε σε κανενα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thanos_s Προβολή μηνύματος
    Επισης, ειναι πολυ ευκολο μηχανακι στη ρυθμιση βαλβιδων..Αν δεν μπορεις να την κανεις σε αυτο, δεν θα μπορεσεις ποτε σε κανενα
    Αυτό το έχω ξανακούσει. Βαλβίδες BTW δεν έχω ρυθμίσει ποτέ μιας και το πρώτο μου ήταν δίχρονο, οπότε δεν είχε και είναι το μόνο πράγμα που με ανησυχούσε στο συγκεκριμένο. Αν όμως έιναι απλό τότε δεν υπάρχει επίσης κανένα πρόβλημα. Προχωράω άφοβα και ελπίζω μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας να το έχω στα χέρια μου!!! Οτιδήποτε άλλο χρειαστεί νομίζω ότι μπορώ να το κάνω και μόνος μου. Από τις περιγραφές όμως που έχω ακούσει γενικά είναι ένα μηχανάκι που δεν έχει προβλήματα για πάρα πολλάα χιλιόμετρα, τα οποία σκοπέυω να κάνω!!!

(Για το Σαρακάκη έχω ακούσει πολλά και δεν θέλω να τον γνωρίσω και από κοντα... )
    2 stroke Sport Touring

Παλαιό μέλος Το avatar του/της konkost
    Η ρυθμιση των βαλβιδων αν και ειναι με ρεγουλατορο και κοντρα παξιμαδι δεν ειναι και τοσο απλη υποθεση
    Αφου πρωτον πρεπει να λυθει "το μισο μηχανακι" και δευτερον υπαρχουν χωροταξικες δυσκολιες (πχ στο καπακι της βαλβιδας εξαγωγης του μπροστα κυλινδρου)
    Απαιτει απλετο χρονο και υπομονη!
    Παντως και δεδομενου οτι οι ανοχες ειναι πολυ μεγαλες δυσκολα θα βρεις καποια διακενο βαλβιδας εκτος οριων
    Επισης ψιλομανικι ειναι και η αλλαγη του αριστερα μπουζιου του μπροστα κυλινδρου Πολλοι "μαστορες" δεν ασχολουνται με αυτο γιατι απαιτει χρονο
    Αν το παρεις το ΤΑ τσεκαρε οπωσδηποτε τις βαλβιδες (και αν χρειαζεται ρυθμισε τες) και οπωσδηποτε αλλαξε και τα τεσσερα μπουζι
    Στο ΤΑ φορουμ θα βρεις αρθρα step by step (σχεδον) που αφορουν την ρυθμιση βαλβιδων, τον συγχρονισμο των καρμπς, την αλλαγη λαδιων στο μπροστινο, την αλλαγη των μπουζι, την αλλαγη ρουλεμαν τιμονιου κ.α. Και φυσικα την αλλαγη των δυο O-rings που ανεφερε παραπανω ο McGyver γραμμενα ολα απο μενα

Το ΤΑ πασχει απο μαμα απο ρουλεμαν τιμονιου που παραδιδουν πνευμα γρηγορα μιας και ειναι με μπιλιες και οχι κωνικα
    Επισης τα ελλατηρια του μπροστινου ειναι απαραδεκτα και κατα την γνωμη μου θελουν αμεση αντικατασταση με αλλα after market
    Συνηθης βλαβη επισης ειναι το πλαστικο γραναζακι του ατερμονα (κοστος ανταλακτικου 17Ε), αλλα μερικες φορες και η φωλια του μεταλικου γραναζιου του η οποια ξεχειλωνει με αποτελεσμα ολος ο ατερμονας να ειναι αχρηστος (κοστος ανταλακτικου σε αυτην την περιπτωση 85Ε)
    Η διαρροη επισης του ψυκτικου που παρατηρησες ειναι κατι συνηθισμενο σε ΤΑ με αρκετα χλμ και οφειλεται σε δυο O-ringς που υπαρχουν (κοστος O-rings 2Ε εκαστο)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από konkost Προβολή μηνύματος
    Η ρυθμιση των βαλβιδων αν και ειναι με ρεγουλατορο και κοντρα παξιμαδι δεν ειναι και τοσο απλη υποθεση
    Αφου πρωτον πρεπει να λυθει "το μισο μηχανακι" και δευτερον υπαρχουν χωροταξικες δυσκολιες (πχ στο καπακι της βαλβιδας εξαγωγης του μπροστα κυλινδρου)
    Απαιτει απλετο χρονο και υπομονη!
    Παντως και δεδομενου οτι οι ανοχες ειναι πολυ μεγαλες δυσκολα θα βρεις καποια διακενο βαλβιδας εκτος οριων
    Επισης ψιλομανικι ειναι και η αλλαγη του αριστερα μπουζιου του μπροστα κυλινδρου Πολλοι "μαστορες" δεν ασχολουνται με αυτο γιατι απαιτει χρονο
    Αν το παρεις το ΤΑ τσεκαρε οπωσδηποτε τις βαλβιδες (και αν χρειαζεται ρυθμισε τες) και οπωσδηποτε αλλαξε και τα τεσσερα μπουζι
    Στο ΤΑ φορουμ θα βρεις αρθρα step by step (σχεδον) που αφορουν την ρυθμιση βαλβιδων, τον συγχρονισμο των καρμπς, την αλλαγη λαδιων στο μπροστινο, την αλλαγη των μπουζι, την αλλαγη ρουλεμαν τιμονιου κ.α. Και φυσικα την αλλαγη των δυο O-rings που ανεφερε παραπανω ο McGyver γραμμενα ολα απο μενα

Το ΤΑ πασχει απο μαμα απο ρουλεμαν τιμονιου που παραδιδουν πνευμα γρηγορα μιας και ειναι με μπιλιες και οχι κωνικα
    Επισης τα ελλατηρια του μπροστινου ειναι απαραδεκτα και κατα την γνωμη μου θελουν αμεση αντικατασταση με αλλα after market
    Συνηθης βλαβη επισης ειναι το πλαστικο γραναζακι του ατερμονα (κοστος ανταλακτικου 17Ε), αλλα μερικες φορες και η φωλια του μεταλικου γραναζιου του η οποια ξεχειλωνει με αποτελεσμα ολος ο ατερμονας να ειναι αχρηστος (κοστος ανταλακτικου σε αυτην την περιπτωση 85Ε)
    Η διαρροη επισης του ψυκτικου που παρατηρησες ειναι κατι συνηθισμενο σε ΤΑ με αρκετα χλμ και οφειλεται σε δυο O-ringς που υπαρχουν (κοστος O-rings 2Ε εκαστο)
    2 μπουζί δεν έχει?? Αυτό που είπε ο ιδιοκτήτης που την έχει προς πώληση για το μπροστά μπουζί, μου το έδειξε κιόλας, είναι οτι υπάρχει ένα ειδικό μπουζόκλειδο το οποίο μάλιστα είχε στο σετάκι με τα εργαλεία του για να μπορείς να πιάνεις το μπροστινό μπουζί χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Για αλλαγές βελτιώσεις θα αρχίσω να σκέφτομαι μετά τον καινούργιο χρόνο αφού πρώτα πιάσω ένα σετ λάστιχα και αλυσιδογράναζα. Αν μπορείς για να μου είναι πιο εύκολο, τι αλυσίδα και τι γρανάζια φοράει το μαμά? Σκέφτομαι να τα αγοράσω αμέσως μόλις πιάσω τη μηχανή στα χέρια μου για να πάω για αλλαγή...
    2 stroke Sport Touring

2 μπουζί δεν έχει?? Αυτό που είπε ο ιδιοκτήτης που την έχει προς πώληση για το μπροστά μπουζί, μου το έδειξε κιόλας, είναι οτι υπάρχει ένα ειδικό μπουζόκλειδο το οποίο μάλιστα είχε στο σετάκι με τα εργαλεία του για να μπορείς να πιάνεις το μπροστινό μπουζί χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Για αλλαγές βελτιώσεις θα αρχίσω να σκέφτομαι μετά τον καινούργιο χρόνο αφού πρώτα πιάσω ένα σετ λάστιχα και αλυσιδογράναζα. Αν μπορείς για να μου είναι πιο εύκολο, τι αλυσίδα και τι γρανάζια φοράει το μαμά? Σκέφτομαι να τα αγοράσω αμέσως μόλις πιάσω τη μηχανή στα χέρια μου για να πάω για αλλαγή...
    2 μπουζί ανά κύλινδρο...

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μεταχειρισμένο Transalp
    από Themoukos στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2012, 16:41
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2008, 12:43
  3. Τελικό Gianneli για Transalp 650.. Γνώμες;
    από makis206 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 33