Προκειμένου να αξιοποιήσω ένα κερδισμένο ακτοπλοϊκό Πάτρα-Ancona (και να μην χαθεί δηλαδή, δεδομένου ότι δυστηχώς το voucher δεν γίνεται ανοιχτό) προσπαθώ τελευταία στιγμή να οργανώσω ένα μικρό ταξίδι στην Ευρώπη με μικρό κουτί, κατά πάσα πιθανότητα ή peugeot 206 ή 107 του πεθερού..
Αρχικός στόχος ήταν να περάσω μέσω μιλάνο λίγο έξω από τη Γενεύη στο CERN που μπορεί να μας φιλοξενίσει/ ξεναγήσει φίλος που εργάζεται εκεί και να συνεχίσουμε για Nantes όπου έχω τους παππούδες θεία κτλπ που παρέχουν δωρεάν διαμονή μπύρες και περισσότερο σαλάμι από ότι μπορώ να καταβροχθίσω.. Ιδανικά θα επέστρεφα χονδρικά περνώντας από Παρίσι -> Στρασβούργο -> Stuttgard -> Innsbruck -> Venezia..
Το πρόβλημα ξεκίνησε με ένα χθεσινό τηλεφώνημα του Παππού ο οποίος μέχρι και πριν 3-4 χρόνια οδηγούσε ψυγείο και ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι ας προσπαθήσουμε αλλά πολύ δύσκολα και με κίνδυνο θα μπορέσουμε να περάσουμε μέσω άλπεων και ότι αυτές τις μέρες έχουν πήξει στο χιόνι και στον πάγο..
Προσπαθώ λοιπόν να αξιολογήσω την πληροφορία και αν όντως ισχύει να αλλάξω την διαδρομή. Είναι πράγματι τόσο άσχημα τα πράγματα το Δεκέμβρη στις άλπεις? Δεν είμαι καινούριος οδηγός αυτοκινήτου και έχω ταξιδέψει σε 2-3 χώρες οδικώς μεταξύ των οποίων Βουλγαρία (πάλι δεκέμβρη - αν τον πιει ο θερμοστάτης το κρύο δεν παλεύεται στο κουτί..), η Τουρκία και φυσικά η Γαλλία (τουλάχιστον το πάνω αριστερά κομμάτι το έχω φάει με το κουτάλι..).. Κρατάνε καθαρές με ζήλο τις κεντρικές αρτηρίες που ενώνουν μεγάλες πόλεις? Θα καταφέρω σίγουρα να φτάσω π.χ από Μιλάνο στη Γενεύη? Είναι εφικτό να φτάσω τουλάχιστον Colmar, Strasbourg πριν αρχίσω να επιστρέφω?
Αν οι πιθανότητες να φτάσω είναι μικρές επειδή πρέπει να κλείσω ξενοδοχεία θα αναγκαστώ να περιορίσω την ακτίνα του κύκλου για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καθώς το budget (ευρώ-ευρώ στο κλασσικό γουρουνάκι χαχαχα) είναι πολύ περιορισμένο και ο χρόνος δυστυχώς επίσης.. Αν όμως έχω ελπίδα να φτάσω το χαμόγελο των δικών μου θα με αποζημειώσει..
Στα τεχνικά το αυτοκίνητο δεν έχει χειμερινά λάστιχα 99% και είναι οικονομικά αδύνατο να του περάσω.. Μόνος σύμμαχος αλυσίδες φτυάρι, σκοινί ρυμούλκισης και ένα μπιτόνι βενζίνη έξτρα![]()