Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 75

Θέμα: ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Ανήσυχο Μέλος...
    με τις λιγες γνωσεις μου πιστευω οτι οι επιστημονες δεν ευθυνονται για αυτο που ελαβε χωρα τοτε.. βεβαια δεν εχω στοιχεια για να το αποδειξω.. την κυρια ευθυνη την εχουν οι πολιτικοι και οι στρατιωτικοι για την αποφαση που πηραν..

και η λεξη transistor στο dictionary.com > http://dictionary.reference.com/search?q=transistor
    "Whatever you do, don't forget to RECYCLE! Ride your bike again & again!"

Banned
    Χμ. Ναι... έτσι χρησιμοποιείται η λέξη. Πάντως ημιαγωγός είναι πραγματι η σημασία του transistor άσχετα αν χρησιμοποιείται αυτή η λέξη σαν όνομα του ηλεκτρονικού στοιχείου transistor και όχι γενικά των ημιαγωγών. Semiconductor είναι η λέξη που, ενώ σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράμα, χρησιμοποιείται σαν το όνομα του υλικού"

Όπως και να'χει πάντως, δεν είναι δυο διαφορετικά πράματα το "ημιαγωγός" και το "τρανσιστορ" που έγραφε ο νακάνο... και το έκανε να φαίνεται σα δυο διαφορετικά "προϊόντα" της κβαντικής μηχανικής.

Banned
    Αρχικά δημιουργήθηκε από n1k3man
    και η λεξη transistor στο dictionary.com > http://dictionary.reference.com/search?q=transistor
    Η ανακρίβεια, της ανακρίβειας, ώ ανακρίβεια...

Καλά, εκτός του ότι δεν περιμένω από λεξικό να μου πει τι σημαίνει ένας επιστημονικός όρος (για παράδειγμα, τράβα ψάξε στο λεξικό σου "υπερχορδές"...), εκτός του ότι δε ψάχνεις στο λεξικό για να βρεις τι σημαίνουν τεχνικοί όροι (τι σημαίνει σκληρός; Ποντίκι; ) το συγκεκριμένο site είναι και τρελά ανακριβές...

Αλλά και πάλι, αν το διαβάσετε θα δείτε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το "τρανσιστορ" συγχέεται με το "semiconductor"

Σα να λέμε "κλαρκ" "ανυψωτής"

Το ίδιο πράμα είναι... απλά επειδή δεν έχουμε καλύτερο όνομα για το "πράμα με τα τρια ποδαράκια που είναι δύο ημιαγωγοί δίοδοι ενωμένες στο Ν ή στο Ρ τους και δουλεύει χοντρικά σα πηγή ρεύματος ελεγχόμενη από ρεύμα ή σα διακόπτης" το ονομάσαμε "τρανσίστορ" άσχετα αν Η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ σημαίνει το ίδιο πράμα με τη λέξη "semiconductor"... anyway...

Ανήσυχο Μέλος...
    οντως τσιρε το dictionary.com ειναι για τα μπαζα οπως και η gamova..!

εδω ειναι καλυτερα >

http://en.wikipedia.org/wiki/Transistor

http://en.wikipedia.org/wiki/Semiconductor

http://en.wikipedia.org/wiki/Semiconductor_device

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    με τις λιγες γνωσεις μου πιστευω οτι οι επιστημονες δεν ευθυνονται για αυτο που ελαβε χωρα τοτε.. βεβαια δεν εχω στοιχεια για να το αποδειξω.. την κυρια ευθυνη την εχουν οι πολιτικοι και οι στρατιωτικοι για την αποφαση που πηραν..

Μπορεί να μην έχεις άδικο αλλά ούτε και δίκιο
    Όμως για μένα υπάρχει συλλογική ευθύνη και των επιστημόνων

Στα μέσα του 1943 ανατέθηκε στον Οπενχάιμερ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ η διεύθυνση του «Manhatten project» στο Λος 'Αλαμος για την κατασκευή της ατομικής βόμβας. Μετά το β' παγκόσμιο πόλεμο ήταν επικεφαλής της επιτροπής για τα ατομικά προγράμματα των ΗΠΑ.
    Ήδη όμως από νωρίτερα είχε εκφράσει προβληματισμούς για το ρόλο του στην κατασκευή της ατομικής βόμβας και για την κατάχρησή της που έγινε στην Ιαπωνία. Όταν διατύπωσε αντιρρήσεις για την κατασκευή της υδρογονοβόμβας, απολύθηκε το 1953 από όλες τις κρατικές θέσεις και παρεπέμφθη στον ανακριτή λόγω πιθανών «κομμουνιστικών διασυνδέσεων».
    http://sfr.ee.teiath.gr/historia/his...ppenheimer.htm

Αυτός δηλαδή δεν έχει καμία εύθηνη ακόμα και αν είχε εκφράσει αντιρρήσεις η προβληματισμούς ?

Ο εφευρέτης ενός καταστροφικού όπλου είναι άμοιρος ευθυνών, όταν ξέρει ότι ανάλογα με την διάθεση κάποιου που θα πατήσει ένα κουμπί, θα καταστρέψει μερικά εκατομμύρια ανθρώπους με το καλημέρα;

Τι τους διαχωρίζει αυτούς από τους εγκληματίες πολέμου ;
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    Βρε εσύ gtsiros (Η όποιος άλλος σχετικός ) ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ, σε αυτήν την σελίδα και πες μου την γνώμη σου

http://www.tsolkas.gr/greek/ergasia1/ergasia1.html
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

Ανήσυχο Μέλος...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros

Το ίδιο πράμα είναι... απλά επειδή δεν έχουμε καλύτερο όνομα για το "πράμα με τα τρια ποδαράκια που είναι δύο ημιαγωγοί δίοδοι ενωμένες στο Ν ή στο Ρ τους και δουλεύει χοντρικά σα πηγή ρεύματος ελεγχόμενη από ρεύμα ή σα διακόπτης" το ονομάσαμε "τρανσίστορ" άσχετα αν Η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ σημαίνει το ίδιο πράμα με τη λέξη "semiconductor"... anyway...
    transistor και semiconductor/ημιαγωγος δεν ειναι το ιδιο πραγμα.

το ενα ειναι συσκευη και το αλλο ενα ή περισσοτερα στοιχεια/υλικα..

απλουστερα: Τα στοιχεια υπηρχαν ηδη και ο ανθρωπος εφτιαξε την συσκευη..

Ανήσυχο Μέλος...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
    Βρε εσύ gtsiros (Η όποιος άλλος σχετικός ) ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ, σε αυτήν την σελίδα και πες μου την γνώμη σου

http://www.tsolkas.gr/greek/ergasia1/ergasia1.html
    κανενας διαβασα λιγα πραγματα απο το link και το εγχειρημα του Τσολκα ειναι εντυπωσιακο. απ'οτι ειδα το βιβλιο «Η αμφισβήτηση της Θεωρίας της Σχετικότητας» γραφτηκε το '86. Τι εγινε με τα πειραματα? εκτελεστηκε καποιο απο τα 3?

Banned
    transistor και semiconductor/ημιαγωγος δεν ειναι το ιδιο πραγμα.

το ενα ειναι συσκευη και το αλλο ενα ή περισσοτερα στοιχεια/υλικα..

απλουστερα: Τα στοιχεια υπηρχαν ηδη και ο ανθρωπος εφτιαξε την συσκευη..
    Το ίδιο πράμα, δε λέμε;

Όσο για τον τσόλκα, είναι το λιγότερο αστείος.

"Κατά την προσωπική μου γνώμη, εάν εκτελεσθεί το πείραμα, οι χρόνοι t και t΄ που θα μετρήσουν οι πιλότοι των αεροπλάνων Α και Β θα είναι άνισοι, ήτοι θα είναι t > t΄ και συνεπώς, θα αποδειχθεί κατά αναμφισβήτητο τρόπο, ότι η θεωρία της σχετικότητας είναι μια λανθασμένη θεωρία Φυσικής και συγκεκριμένα στην περίπτωση αυτή θα αποδειχθεί, ότι δεν ισχύουν τα δύο γνωστά αξιώματα της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας."

(από http://www.tsolkas.gr/greek/ergasia1...1/peirama1.HTM )

...άσε ρε φίλε... τέτοια πειράματα έχουν ήδη γίνει και οι χρόνοι που μετρήθηκαν είναι όντως ίσοι...

Το εγχείρημα του τσόλκα εντυπωσιακό;

Που μας λέει την προσωπική του γνώμη; Η φυσική δεν έχει να κάνει με γνώμες...

Το μόνο εντυπωσιακό είναι η αμάθειά του.

Ανήσυχο Μέλος...
    ρε φιλε πως γινεται να λεμε το ιδιο πραγμα οταν εσυ λες οτι transistor και semiconductors ειναι το ιδιο πραγμα και εγω οχι??

οσο για τον τσολκα ναι, το εγχειρημα του να βγαλει λαθος την θεωρια της σχετικοτητας μου φαινεται εντυπωσιακο. εσυ που κολλας!? δεν εχω τις γνωσεις να συμφωνησω ή να διαφωνησω μαζι του αλλα και παλι τρεχει τπτ? τη γνωμη μου ειπα και οχι οτι η θεωρια της σχετικοτητας ειναι λαθος..!

anywayz, παω για υπνο γιατι παιζει και δουλεια αυριο. τα μελε 2morrow

Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
    όχι, έτσι είναι. transistor trans+resistor. ημι-αντιστάτης=ημιαγωγός
    1. γιατί το trans το μεταγράζεις "ημι-"; Δηλαδή τη λέξη transatlantic τη μεταφράζεις "ημιατλαντικός";;;

2. γιατί το "-sist" πρέπει σώνει και καλά να προέρχεται από το resist? Δηλαδή στο ρήμα persist, το sist πάλι από το resist προέρχεται; Στο consist επίσης;;; Στο desist??

Όχι ότι έχει και καμία σημασία η ετυμολογική σου ερμηνεία (ακόμη και άτομο που έχει γράψει άσσο στα ηλεκτρονικά να βρεις, αποκλείεται να μην έχει καταλάβει τη διαφορά μεταξύ ημιαγωγού και τρανζιστορ) αλλά ακόμη κι αυτή η ερμηνεία αυθαίρετη είναι.

Και, βέβαια, οποιοδήποτε βιβλίο ηλεκτρονικής θα σε πείσει αν συνεχίζεις να επιμένεις...

ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet
    aytos o tsolkas diladi me to pio aplo peirama tou kosmou pou 8a mporouse na skeftei akoma kai ena 15xrono paidi prospa8ei na apodeiksei i katargisei (!!) tin 8eoria tis sxetikotitas? Kai oxi mono ayto alla einai kai ENTYPOSIAKO?? Elos re paidia ligi sovarotita...

Afiste pou apolytos OLA einai ankrives se ayto to peirama, apo to atomiko roloi pou 8a metrisei to ilektromagnitiko kyma mexri tin taxytita kai tin apostasi ton aeroplanon pou apokleietai na einai apolyta isa (giati se tetoia peiramata xreiazontai APOLYTOS akrives taxytites kai apostaseis, pragma anefikto logo polon parametron opos aeras synefa kinitires radar aerodynamiki klp)
    O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
    The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
    The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
    While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.

GA GA GAMOVA Το avatar του/της NAKANO-1100

ΠΕΡΙ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΚΤΛ

ΑΠΛΑ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΩΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΡΙ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΝΩ GAMOVΙΚΟΣ

ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΑΣΜΕΝΗ ΡΩΣΙΔΑ ΑΦΟΥ ΣΚΥΛΙΑΣΑΤΕ ΣΕ 1,64!

ΣΒΕΤΛΑΝΑ ΧΟΡΚΙΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΗ ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ RETIRED ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1979)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	xotkiedafos.jpg 
Προβολές:	149 
Μέγεθος:	90,4 KB 
ID:	28532
    KAWA IS THE BEST FUCK THE REST

Ο ΡΟΜΠΕΡΤ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
    Άσχετο αλλά o Οπενχάιμερ τι ήταν ?

Γιατί το όνομα του κάνει μπαm
    22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1902 ΗΤΑΝ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΝΧΑΤΑΝ (Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ) ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ Ο ΤΡΟΥΜΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΗΔΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

ΦΩΤΟ ΑΣΧΕΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	childakira.jpg 
Προβολές:	135 
Μέγεθος:	18,4 KB 
ID:	28533

QUANTUM THEORY

στην επιστημονικη ιεραρχιση εβαλα για ιστορικους λογους Νο2 τον κυριο NEWTON κυριως για την παρωχημενη σημερα βαρυτικη του θεωρια αλλα και γιατι πιστευε στην εποχη του πως θα λυσει επιστημονικα ολες τις αποριες του κοσμου οπου ακομα και τον απειροστικο λογισμο αν και χρεωνεται χρονικα στο Λαιμπνιτς δικαιωματικα του ανηκει αφου θα το χρησιμοποιουσε στην επιστημη του κι οχι απλα για μαθηματικους λεονταρισμους...Η ιππερξεφτιλα ειναι πως του εκανε και μηνυση για την πατροτητα του Α.Λ. καλωντας τον σε δικη με προεδρο δικαστηριου τον ιδιο κατηγορητηριο που ειχε γραψει ο ιδιος οπως και τις καταθεσεις πολιτικης αγωγης και μαρτυρων! μιλαμε για ενα παραδοσιακο εγγλεζικο καθηκι
    και δεν ασχολουμεθα με την μυθοπλασια περι φρουτων ή εσπεριδοειδων που πεφτουν στην εξοχη
    να βαλουμε καπου και τον ΜΕΝΤΕΛΕΓΙΕΦ για εθνικιστικους λογους, αν κι επιθετο που τελειωνει σε -εφ δε λεει και τιπποτα γιατι εδω κι ο ΜΠΑΕΦ εγινε ελληνας

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ
    από Δ.Κ. στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2009, 12:16
  2. Πρωτη μου φορα...
    από Kenai στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2007, 15:22
  3. Η πρώτη μου φορά !!!!!