αν ειχαν τοση διαφορα στα φρενα, τα 600 με τα 1000 που αναφερουμε, εσεις το ξερετε καλυτερα. Δεν ειχα καβαλησει 600 ss και παω πάσο.![]()
αν ειχαν τοση διαφορα στα φρενα, τα 600 με τα 1000 που αναφερουμε, εσεις το ξερετε καλυτερα. Δεν ειχα καβαλησει 600 ss και παω πάσο.![]()
πηγαινοντας απο λιγα cc και αλλη κατηγορια μηχανης στα ss, σου δινει περισσοτερες πιθανοτητες (στο στοιχημα) να φας τα μουτρα σου (ειτε στον δρομο, ειτε στην πιστα)...
εκτος και αν με το που το παρεις, πας και σκασεις ενα 350αρι για σχολειο και καμια 1000αρα για εξοπλισμο και κανεις οτι κανεις μεσα στην πιστα...(που ουτε εκει εξασφαλιζεσαι, αλλα ειναι ενα +)..
αλλα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη και δεν το κανει σχεδον κανενας...
με το που την παιρνεις (την ss, ντε!) βγαινεις στον δρομο, "να δεις τι κανει"..
σχεδον ολοι πηγαμε απο μικρα μηχανακια σε ss και ζουμε...καποιοι αλλοι το εκαναν και δεν ζουνε... (ολοι ομως πεσαμε) ...φυσικα επαιξε ρολο στην περιπτωση των ζωντων και η τυχη περα απο την αυτοσυγκρατηση αλλα αν θες να δωσεις μεγαλυτερες πιθανοτητες σε καποιον που παιρνει ss να μην πεσει (και κατ'επεκταση να μην χτυπησει και να μην κανει και το μηχανακι σωβρακο), θα επρεπε να εχει οδηγησει πριν ενα σκαλοπατι πιο σκληροπυρηνικο μοτο...
ε,και εδω ερχονται τα τυπου γυμνα που τις περισσοτερες φορες εχουν τον κινητηρα των ss (gsr, fazer, hornet) αλλα detuned αρα λιγοτερα αλογα να διαχειριστεις (πιο ευκολο) και οταν πεσεις εχεις λιγοτερα πλαστικα να κλαψεις...
Εγω φιλε μου θα συμφωνησω με αλλους να αρχισεις με κατι πιο ηρεμο-ευκολα οδηγησιμο και λιγοτερης ιπποδυναμης!!Ενα στιγμιαιο λαθος(οχι του Αντυπα)εχει ασχημα αποτελεσματα!Ολοι εχουν φαει τουμπες με πολλα μηχανακια...αλλα και τα γρηγορα μηχανακια εχουν τουμπες ασχημες, dεν ειναι kdx!!Εγω παντως μετα απο το εντουρακι που ειχα πιτσιρικας ανεβηκα για 2 χρονια σε ενα zxr400 προσπαθωντας να τρεξω να στριψω και να εξοικιωθω στην γεωμετρια κ τη φυση της συγκεκριμενης κατηγοριας κ μαθαινοντας πολλα!!Αφου καταφερα κ οδηγησα αυτο το μοτοσακο οταν αλλαξα κ ειχα δει καποια πραγματα πηγα στο τωρινο μου(gsxr 1000 k6).Μετα απο κεινη την εμπειρια το gsxr(αν κ ειχε τρομερο γκαζι για τα δεδομενα)το διαχειριστηκα κ το διαχειριζομαι πλεον μετα απο 6.5 χρονια πολυ καλυτερα!!(ροσσι δεν ειμαι)
Υ.γ Γιατι δεν πηρα 600 τοτε ειναι μια αλλη ιστορια κ διαμαχη με πολλους αν και τελικα πιστευω εκανα καλυτερη επιλογη γιατι το 1000 μπορει να ειναι απικινδυνο λογω γκαζιου οπως λενε καποιοι αλλα εγω μετα απο τοσα χρονια θα σου πω πως ισχυει το αντιθετο σε πολλες περιπτωσεις!!!(Γκαζι πολυ να εχουμε αλλα και μυαλο να το διαχειριστουμε).Οτι και να παρεις μυαλο πανω απ ολα γιατι η καυλα(αν εισαι μικροτερος)πληρωνεται ασχημα!!
![]()
Ride(s) the wind of change...
Άποψη μου είναι ότι μια χαρά ιδέα είναι για τα 600 ss. Και εγώ πήγα σε αυτή την κατηγορία (cbr 600 rr '05) χωρίς να έχω πριν κανένα μηχανάκι στην κατοχή μου αλλά έχοντας οδηγήσει παπιά στην πόλη πολλά χρόνια (λόγω δουλειάς) και τα 400 (cb και bandit) του αδερφού μου πάρα πολλές φορές. Την βασική φιλοσοφία κίνησης και ισορροπίας σε δίτροχα την είχα αποκτήσει από πιο πριν. Στην αρχή πάνω στο 600 ss ήμουν χεσμένος και οδηγούσα πολύ αμυντικά, σιγά σιγά εξοικειώθηκα και την έμαθα (και με έμαθε). Πήρα καλό εξοπλισμό την αμέσως επόμενη μέρα που την αγόρασα, έγραψα πολλές χιλιάδες χλμ εντός και εκτός πόλης, έκανα το CSS level 1 και από τότε έχω πάει σε άλλα 3 track days. Πριν λίγο καιρό έφαγα και την πρώτη μικρο-στούκα (μετά από 4 χρόνια που την είχα) και ο εξοπλισμός που φόραγα με τόση επιμονή κάθε φορά, με έσωσε από τα χειρότερα - δεν έπαθα σχεδόν τίποτα. Το πόσο ασφαλές είναι το 600 σε σχέση με κάτι μικρότερο ή και μεγαλύτερο είναι πάρα πολύ σχετικό και εξαρταται από πολλούς παράγοντες και πιθανότητες.
Θέλω να καταλήξω ότι δεν είναι κάτι απαγορευτικό να γίνει, να μεταπηδήσεις από κάτι χαμηλό σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι καθαρά θέμα οδηγού, ωριμότητας και αντιμετώπισης καταστάσεων. Αν νομίζεις ότι το έχεις κάντο και πραγματοποίησε το όνειρό σου. Απλά φρόντισε να είσαι προστατευμένος ΠΑΝΤΑ.![]()
Everybody can ride a fast bike, but very few can ride a bike fast
Εφόσον αναφέρεσαι σε μηχανάκι πίστας δε θα σταθώ σε ζητήματα ασφάλειας. Θα σου πω μόνο ότι αν θες να οδηγάς πραγματικά γρήγορα κάποια στιγμή στο μέλλον, ξεκίνα από μικρά κυβικά! Το αρκουδόγκαζο θα σε πάει γρήγορα μέχρι ένα σημείο. Μετά δεν κατεβαίνει ο χρόνος και καραδοκεί η τούμπα.
Με το λίγο γκάζι, θα το πας εσύ γρήγορα το μηχανάκι. Μόλις συνηθίσεις τη φόρα και δεν σε τρομάζει το χιλιόμετρο στην είσοδο της στροφής, πάρε το αρκουδόγκαζο.
Think faster than you ride