και τα καταφερε??
και τα καταφερε??
Πέρα απο τα τζάκια που καινε για εφε, το μεγαλύτερο μερος της καπνιάς προέρχεται απο της φτηνές ξυλιόσομπες
Σκεφτείτε ομως κατι καλύτερο σαν δικαιολογία να πειτε σε εναν ανεργο που καιει τα υπολείμματα της φορμάικας που πέταξε το ξυλουργείο της γειτονιάς του για να ζεστάνει με την βουλγάρικη λαμαρινενια ξυλοσομπα τα πιτσιρικια του.
Το οτι είναι δηλητηριώδης η αναθυμίαση και μόνο δεν του αρκει ως δικαιολογία.
Εαν ειχε τα φραγκα θα εβαζε το "οικολογικο" κατηγορίας ΑΑΑ A/C να ζεσταθεί.
Τωρα, η οικολογία και η δικαιολογημένη αντίδραση σκεπάζεται απο το γουργουρητο της πεινας του.
Υπάρχει ξυλόσομπα με μειωμένες εκπομπες κατα 60-70% αλλα εχει 800-1000 ευρω
πως να την αγοράσει ο ανεργος των 350 ευρω του ταμειου?
οπότε παιρνει την βουλγαρικη των 250ευρω και οτι βγαλει εβγαλε
Οσο φτωχαίνουμε τοσο θα πήζουμε στην καπνα
υπάρχει μια έρευνα που έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, οι έχοντες εισόδημα κάτω από 5.000 δολάρια το χρόνο δεν έχουν οικολογική συνείδηση σε πολύ μεγάλο ποσοστό...
Βέβαια και το τί ορίζεται στις μέρες μας ως "οικολογική συνείδηση" είναι ένα μεγάλο θέμα...
Οπότε, χωρίς απαραίτητα να διαφωνώ με τα όποια αποτελέσματα της όποιας έρευνας, δε σημαίνει ότι ο φτωχός έχει χεσμένο το περιβάλλον. "Οικολογική συνείδηση", ανάλογα με το πώς την όρισαν πριν την εξετάσουν και τη μετρήσουν στην κάθε έρευνα, ναι, μπορεί να μην έχει.
παίδες μη προσπαθούμε να δώσουμε μια διαφορετική οπτική σε κάθε τι από αυτό που γράφει ο άλλος γιατί θα βγει ένας αχταρμάς και δε θα είναι βοηθητικό σε κουβέντα τέτοιου τύπου (σε μια άλλη κουβέντα περισσότερο φιλοσοφική θα ήταν ιδανικό ίσως)
ναι ένας χωρικός στην αφρική ΔΕΝ έχει αυτό που ορίζεται ως οικολογική συνείδηση αλλά εξαιτίας του τρόπου ζωής του, το βιολογικό του αποτύπωμα θα είναι πολύ μικρότερο από οποιονδήποτε "δύτικό" μπορεί μάλιστα να λατρεύει τη φύση και να μη μπορεί μακριά από αυτή αλλά... μπλα μπλα μπλα ...
τώρα σε ότι αφορά τους μετανάστες για εμένα προσωπικά πραγματικά κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος και χέστηκα αν έχουν χαρτιά ή όχι αλλά στο θέμα ανακύκλωση το παιχνίδι παίζεται αλλού και αυτό έχει να κάνει ε τη μείωση του κόστους για τις εταιρίες όπου πλήρωναν φορτηγά για μεταφορά υλικού ενώ τώρα τους το κάνουν τα φτωχαδάκια σχεδόν τσάμπα ... τι να πω στον πεινασμένο γιατί το κάνεις από τι στιγμή που κάποιος θα χάσει τη δουλειά του και θα κονομάει περισσότερα η εταιρεία ? αφού πεινάει καλά κάνει να ζήσει προσπαθεί και φυσικά δε το κάνει από συνείδηση για την οικολογία για να φάει το κάνει ο άνθρωπος![]()
Πάντως το θέμα είναι σοβαρό, πήγα βόλτα τα σκυλιά πριν από λίγο (Αθήνα - ΒΠ) και δεν το πίστευα ότι ήταν δυνατό να τσούζει η μύτη μου και να δακρύζουν τα μάτια μου, έχει μια ελαφριά ομίχλη απροσδιορίστου μορφής, κάτι σαν πρωινό πούσι και δεν παλεύεται με τίποτα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο άνεργος και ο χαμηλοεισοδηματίας θα πάει να κόψει ξύλα απ όπου βρει και το ότι στα @@δια του αν συμβάλλει στην άυξηση της αιθαλομίχλης, ωτσόσο για να βάζουμε και τα πράγματα στη σωστή τους θέση, μιλάμε για ΒΠ και οι περισσότεροι όντως μπουμπουνίζουν τα τζάκια έτσι για το εφέ, μέρες που είναι. Βέβαια δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με το ότι "έχω ανάγκη θα γ@μησω τα πάντα", γιατί αν γενικευθεί αυτό, ποιος και πώς ορίζει τι είναι ανάγκη; Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να κρυώνουν άνθρωποι εν έτη 2012 στη χώρα, να καταφεύγουν σε ότι να ναι λύσεις οι οποίες αργά ή γρήγορα θα τους γυρίσουν boomerang και να μην έχουν πάει κάτω στη Βουλή και να τα έχουν κάνει ισάδι όλα, βάζοντας φωτιά στους κοπροσκυλαίους που βρίσκονται στο εσωτερικό της. Το κρυώνω - πεινάω - πονάω είναι ρε πούστη μου πολύ πιο άμεσα αντιληπτό από το CDS και τα PSI και όλα αυτά. Τι σκατά περιμένουν και περιμένουμε; Είναι να τραβάς τα βυζιά, τα μαλλιά και τις πο*τσοτριχες σου μαζί, καθόμαστε και συζητάμε τώρα για το πως μας γ@μ@νε ασάλιωτα και πως θα κάνουμε πιο ανεκτό τον πόνο του ξεσκίσματος, διαφωνόντας κιόλας!
Μια σόμπα υγραερίου έχει 80 ευρώ μαζί με την μπουκάλα και κάθε γέμισμα μπουκάλας πάει στα 19 ευρώ με παράδοση σπίτι. Καίει στο max για 24 ώρες και σίγουρα ζεσταίνει πολύ περισσότερο από το πιο άχρηστο μέσο θέρμανσης που είναι το τζάκι.
Επίσης έχω να δηλώσω ότι στο χωρίο δαγκώνω το κ@υλι μου από το κρύο και την υγρασία, 10-12 βαθμούς μέσα στο σπίτι και απλά κυκλοφορώ με μπουφάν.![]()
Πρίν λίγο έβγαλα τον σκύλο βόλτα.
Και σήμερα η κατάσταση φαίνεται ότι θα είναι το ίδιο έντονη. Στην περιοχή που μένω υπάρχουν μόνο μεζονέτες και σχεδόν όλες βγάζουν καπνό από τζάκια που αντί να πηγαίνει προς τα επάνω, κινείται οριζόντια. Η άπνοια, ο καθαρός ουρανός και η υψηλή ατμοσφαιρική πίεση κρατά τον καπνό κάτω με αποτέλεσμα σε ένα μικρό ύψος πχ. 20-30 μέτρα να μαζεύεται όλο το νέφος. Η μυρωδιά είναι ήδη έντονη και σε 1-2 ώρες θα γίνει ντουμανι πάλι.
ΒΠ μου θέλατε...
Σας χαλάγαν τα Πατήσια, το Παγκράτι...![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Βασικά το να καις τζάκι σε καθημερινή βάση αν δεν έχεις ενεργειακό τζάκι είναι σαν να ανοιγεις το παράθυρο τεντα στο κρύο...
Το τζάκι λειτουργει σαν απορροφητήρας τραβάει τον αέρα απο το χώρο ... και ναι μέν νιωθεις ζέστη κοντά σ αυτο.. αμα απομακρυνθείς το σπίτι ειναι κρύο...
Η σόμπα κάνει δουλειά... αλλα σε πολυκατοικίες δε νομίζω οτι μπορεί κάποιος να έχει σόμπα...
Πιστεύω απο του χρόνου θα υπάρχει μια ποιο συγκεκριμένη εικόνα του τι συμφέρει να χρησιμοποιεί κάποιος για να ζεσταθεί... φέτος έπεσε λίγο πανικός και όλοι στράφηκαν σε μέσα που ναι μέν ειναι φτηνά αλλα δε προσφέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα..
Somewhere in my soul
there’s always Rock ‘n’ Roll.
Yeahhh..