εγω δεν εχω καταλαβει ακομα ποιους εννοειτε φραγκατους και χλιδατους.
προσωπικα αν ημουν φραγκατος και χλιδατος, δεν θα πηγαινα για ξυλα.θα εδινα 50 ευρω σε καποιον που θα μου τα εκοβε τα ξυλα και εγω θα καθομουνα στη βιλλαρα μου να τα καιω (ετσ για το κοζι και οχι για να ζεσταθω) και αυτο αν δεν τα αγοραζα με κανα 170αρι τον τονο να μου τα κανουνε ντελιβερι σπιτι μου.
αρα μαλλον εχετε μια λαθος οπτικη για τους ''χλιδατους'' που αποψιλωνουν τα δαση.αν δεν ειναι ομως ''χλιδατοι'' τι ειναι, θα ρωτησει καποιος.πληρωμενη απαντηση μαγκες:ειναι ολοι αυτοι οι απαιδευτοι (και δεν φταινε οι ιδιοι γι' αυτο) πολιτες που δεν τους λειπει η οικολογικη συνειδηση, αλλα η συνειδηση γενικα.ειναι ολοι αυτοι που χαρακτηριζοντας καποιους αλλους γραφικους εδω και δεκαετιες συνεχιζανε να επιτρεπουνε την πολτοποιηση της εγκεφαλικης τους λειτουργιας (διαβαζοντας ciao, penthouse, ακουγοντας βανδη, τις επιτυχιες του φοιβου, χτιζοντας σε μπαζομενα ρεματα αυθαιρετα κ.ο.κ.) και για να μην πεταχτει κανενας να ρωτησει εξαλος ''μα καλα, ειναι κακο να διασκεδασει κανεις?'' ξεκαθαριζω οτι η διασκεδαση ειναι αναγκη και ναι να διασκεδαζει ακομα και διαβαζοντας ταμπλοιτς και ακουγοντας το καθε τελευταιο σκυλολοι αλλα συνειδητα!και αν γινοτανε συνειδητα, μετα την επιδραση του χαγκοβερ θα διαβαζε παλι κανενα λογοτεχνικο βιβλιο (οχι για την ψευτοκουλτουρα αλλα για να προβληματιστει και να σκεφτει και να βελτιωθει σαν ανθρωπος).αυτο γιατι εχουμε μπλεξει τους φραγκατους με την κακως εννοουμενη πλεμπα της κοινωνιας μας.
τωρα λοιπον που ξεκαθαρισαμε λιγο το πραμα παμε να δουμε τι μπορει να γινει.μεχρι χτες ολοι αυτοι που ΝΟΜΙΖΑΝΕ οτι εχουνε πιασει τον παπα απο τα @@ και σας κανανε να το πιστεψετε κι εσεις (ακομα το λετε αλλωστε) βρεθηκανε ξαφνικα με τους μισθους στο 1/3 (και πολλα μπορει να λεω) και το ονειρο τελειωσε.ξυπνησανε λοιπον απο χαστουκι και ψαχουνε μεσα στον πανικο τους να συνεχισουνε αυτο που ειχανε μαθει σαν ζωη (το ονειρο τους δλδ) αλλα επειδη τα κουκια δε βγαινουν οι κινησεις ειναι σπασμωδικες (ακομα και σε πολιτικο επιπεδο).η κατασταση δε χειροτερευει λογω της ανασφαλειας και τρομοκρατιας που πλεον ειναι πολυ ευκολο να εγκαθιδρισεις σε ενα αβουλο πλασμα.
αυτο ηταν πολυ ευκολο να το καταλαβει κανεις μετα το περιστατικο μαρφιν.3 νεκροι και ο κοσμος που κατεβαινε στο δρομο επεστρεψε στα σπιτια του (λογικοτατο).
τι να κανουμε...
δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα.ο καθενας ας κανει οτι μπορει, οχι για να σωθει το δασος.ουτε για να μη βρωμισει ο δρομος.πρωτα για να αλλαξουμε μυαλα.και αυτο ξεκιναει κρινοντας στη πραγματικη διασταση τα προβληματα.ναι δεν ειναι μονο καημενοι φτωχοι που κρυωνουν.ειναι και ακομα πιο καημενοι νεοπτωχοι (πρωην νεοπλουτοι) που τους εμεινε το σπιτι, το αμαξι και η 50αρα τηλεοραση σαν καταλοιπα μια αλλης ζωης και κρυωνουν ΚΑΙ αυτοι.ισως να ειναι η τελευταια τους ευκαιρια να ξαναδουν με τα ταξικα γυαλια τους που ανηκουν και να αρχισουν να αλλαζουν.αν οχι αυτοι τα παιδια τους η τα εγγονια τους.αν δεν καταφερει το ''ψυχραιμο'' και ''εμπειρο'' κομματι της κοινωνιας (αν υπαρχει τετοιο) να τους δειξει το δρομο (οπως θα εδειχνε ενας ψυχραιμος και εμπειρος μοτοσυκλετιστης το τι πρεπει να κανει ενας πανικοβλημενος νεος που μολις ειχε την πρωτη του πτωση) τοτε αναμεινατε ανοδο μορφωματων και στιγμες απειρου καλους.
ας μην τσουβαλιαζουμε συλλιβδην τους παντες εχοντας ενα προσωπικο παραδειγμα ο καθενας.και ας κανουμε σωστες ερωτησεις αν θελουμε να παρουμε σωστες απαντησεις.
![]()