Εσείς όλοι οι ΒΠ που ανοίξατε το θρεντάκι ελάτε μια βόλτα κατά τον ΧΥΤΑ Φυλής να δείτε πως ζούνε οι γειτονικοί δήμοι που αναπνέουν τα δικά σας σκουπίδια και όχι τα σκυλιά αλλά ούτε τα παιδιά μας δεν μπορούμε να βγάλουμε βόλτα όταν ''γυρίζει'' ο αέρας.
Χρόνια πολλά.
Οκ και μετά θα βγούνε και οι διαμένοντες στον Περαία να πουν για τη μπόχα από τα βοθρολύμματα που χέζουμε όλοι μαζί στο Λεκανοπέδιο, οι κάτοικο της ΒΑ Αττικής που τους έχουν γ@μησει τα δάση οι καταπατητές αστοί, οι, οι, οι, οι... δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία και πόσο γόνιμη μπορεί να είναι. Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα και εκεί, αλλά αυτό δεν κάνει την αιθάλη πιο αθώα, ανάξια αναφοράς ή τους κατοίκους των ΒΠ μο*νοπ@ν@ που τρους αξίζει να ψοφήσουν από άσθμα και αναπνευστικά. Ας μην μπούμε σε αυτό το τριπάκι.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Δέκα χιλιάδες γκόμενες γυμνές
απάνω σε μια βέσπα
κι εγώ σε μια κολώνα της ΔΕΗ
πισθάγκωνα δεμένος, δεμένος ο καημένος
Και δεκατρείς αναπληρωματικοί της Β' εθνικής
να μου φωνάζουν εν χορώ
"Βάλ' τους χέρι" κι εγώ να μη μπορώ
από τις παλιές τις ξύλινες![]()
Θέλω κι εγώ απ'αυτό που καπνίζετε![]()
Σε λίγο θα αρχίσετε να καίτε ο ένας τον άλλο εκεί κάτω...
Που να είχε και κρύο δηλαδή!
Σας γράφω από τα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, που αν ακολουθούσαμε το παράδειγμα σας θα έπρεπε να έχουμε αποψιλώσει ....την Πίνδο!
Εδώ πάνω πάντως, γνωρίζουμε ότι το απλό τζάκι απλώς καίει για να ζεστάνει τον εαυτό του και να ψήσουμε κάστανα.
Επίσης γνωρίζουμε ότι όποιος κόβει φρέσκα ξύλα και τα καίει, χαλάει την καμινάδα του, και την σόμπα του, και αργότερα το τζάμπα θα του βγει ακριβότερα σε συντήρηση.
Ακόμη, προσωπικά (λόγω εργασίας) γνωρίζω ότι όποιος καίει επεξεργασμένα ξύλα (παλέτες, κουφώματα κλπ) που έχουν εμποτιστεί με χημικά για ανθεκτικότητα, καλύτερα να κρυώσει το παιδί του, πάρα να το αφήσει να τα αναπνεύσει. Η γρίπη παλεύεται, ο καρκίνος όχι.