Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 149

Θέμα: Επιμονή για προσαγωγή από "αστυνομικούς" ομάδας Ζ σε τυπικό έλεγχο. Έχουν δικαίωμα;;;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΚΑΘΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ...........

Κάποιος σκότωσε ένα παλικαράκι καί κάθε χρόνο στή μνήμη του
    ξεσηκώνεται όλη ή Έλλάδα...........
    Πές μας τώρα έσύ πού ξέρεις καλύτερα πόσοι πυροβολούνται άπό μπάτσους
    κάθε μέρα στό Άμέρικα..??
    Πόσους ξυλοδαρμούς έχουμε στό δρόμο μέσα άπό μπάτσους πού έπιδεικνύουν
    ύπερβάλοντα ζήλο..??
    Πόσα βιντεάκια βλέπουμε..??
    Επιστημονικής φαντασίας είναι όλα..??
    Άκουσε φιλαράκο έδώ είναι Έλλάδα............
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ CNN ΓΙΑ ΕΚΕΙ...........
    ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ....!!!
    Έγώ έδώ μέσα έχω κατηγορήσει άπειρες φορές τούς μπάτσους,
    όπως καί έχω γράψει ότι πολλές φορές βρήκα καί ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    πού κοίταξαν τό πνεύμα τού νόμου καί όχι τό γράμμα...!!
    Έκεί πέρα μαζέψτε πρώτα τίς καραμπίνες ,σέ μιά κοινωνία
    γεμάτη βία,προσπαθείστε νά σταματήσετε νά κλαίτε γιά όμαδικές σφαγές
    σέ χώρους όπου θά έπρεπε νά μαθαίνετε ίστορία καί μαθηματικά,
    βγάλτε τά μηχανήματα πού άνιχνεύουν όπλα άπό τά σχολεία καί μετά
    έλάτε νά μιλήσουμε γιά μπάτσους καί συμπεριφορές..!!
    Σέ μιά κοινωνία μέ τόση βία δέν μπορεί ,παρά καί οί ύποστηρικτές τού νόμου νά
    συμπεριφέρονται πολύ πιό βίαια καί βάναυσα γιά νά
    κρατήσουν τίς ίσορροπίες...!!!
    ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ...............ή συμπεριφορά τών Έλλήνων άστυνομικών
    νά έχει σχέση μέ τούς σερίφηδες..

η διαφορα ομως ειναι οτι εγω τα εχω ζησει εσυ τα βλεπεις απο την ΤΒ εκτως και αν εχεις ζησει και εσυΑμερικη και τα ξερεις απο πρωτο χερι...

εμενα 9 χρονια 2 φορες με σταματησανε με μοτο και τις 2 φορες στον πληθιντικο και τις 2 φορες με αφησε να φηγω ενω με ειδε να κανω μαλακιες στον δρομο....

οι μπατσοι σκοτωνουν στην Ελλαδα απο ανεκαθεν μονο το 2008 εγηνε κατι... και αυτο επικεντροθηκε στην Αθηνα.. οι Αμερικοι το καναν αυτο το 1992 και καηκε το μισο Λος αντζελες και μηλαμε για εκταση 3 αθηνες μαζι.....

τα εχω ακουσει δεν μου λενε τιποτα αν δεν εχεις δει με τα ιδια σου τα ματια μην μηλας.. αλλα εγω εχω αποψη και για την Ελλαδα... δεν εχω δει ακομη μπατσο να μου μηλα στον πληθηντικο και η διαφθορα στην Ελληνικη Αστυνομια ειναι ενα καθαρα τοπικο φενομενο.... τοσο τσαμπουκα σε καθημερινη βαση δεν εχω δει πουθενα και εχω γηρησει ολλο τον κοσμο...

Και κατι αλλο.. στην Αμερικη οι μπατσοι σταματανε αν σε δουνε να εισαι στην ακρη του δρομου για να βοηθησουν... εδω ποτε εγηνε?
    ORGIA!!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Σημαίνει αυτό που θα σου πω παρακάτω....

-Έχω βγάλει δίπλωμα σε 20 λεπτά εκεί γιατί ότι μ@λ@κίες περί international και παράβολου στην ΕΛΠΑ, απλώς δεν ισχύουν...
    -Ο απλός αστυνομικός δεν το γνωρίζει, οπότε πρέπει να σε πάει στο Τμήμα .......(και δως του πάλι απ την αρχή).......
    - Στις εξετάσεις το φυλλάδιο λέει ότι μπορείς ακόμα κι αν έχεις κόκκινο, να κάνεις στροφή δεξιά με έλεγχο.
    - Υπόψη οτι οι στροφάρες εκεί είναι τέτοιες που έχεις ορατότητα 150μ. εκατέρωθεν....
    - Κάνω λάθος και με Αμερικάνικο δίπλωμα με κόκκινο και την οικογένεια μέσα, στριβω με κόκκινο αριστερά (φυσικά μετά από έλεγχο), με πλησιάζει με τα πιστόλια του, το καπέλο του (που εδώ τόχουν καταργήσει) και όλα, .........του λέω τις μ@λ@κίες μου.... και μου εύχεται: ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Υ.Γ. Άντε γεια, αυτόφωρο μπορούσε να μείχε πάει
    Ετσι ειναι...
    ORGIA!!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από astroman76 Προβολή μηνύματος
    [...]εμενα 9 χρονια 2 φορες με σταματησανε με μοτο και τις 2 φορες στον πληθιντικο[...]
    Εχουν πληθυντικο τα αγγλικα?
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Ποιο ΛοςΑντζελες? μπηκαν και γραψαν οι "συγγραφεις" και καηκε το φρεντ.... ναταν κι αλλο.... γαμημενη ματαιοδοξια.......
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Εχουν πληθυντικο τα αγγλικα?

Τροπος του λεγην... σου λενε Mr"επιθετο"

Γενικως εκει ο τσαμπουκας ξεκηνα απο τον Ελενχομενο και μεταδηδετε στον μπατσο.. εδω ο Μπατσος εχει ενα τζαμπουκα με το που σε σταματησει...

και οπως ειπα δεν ειπαρχουν μπλοκα με την Ελληνικη ενοια εκει... σταματα δηλαδη οποιον βρω στον δρομο... μονο αν τρεχεις/κανεις παραβασεις και σε δουνε! η τρεξουν το νουμερο σου στο κομπουτερ και βγαλει κατι για το αμαξι η το ατομο που ανηκει!

Δεν εχω σκοπο να σας αλαξω την γνωμη για τους Αμερικανους απλα εμενα 10 χρονια μου φερθηκανε Οκ , Η Ελλαδα ειναι πανεμορφη χωρα αλλα εχουμε τους πιο σκατα ανθρωπους εδω.... αυτοι που εχουν ζησει εξω με καταλαβενουν!
    ORGIA!!!!!

Ό νόμος είναι πολύ σαφής.
    .
    Ποιος νόμος ... ?

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από asphyx Προβολή μηνύματος
    Δικηγόρος μου το ειχε πει!!Τώρα αν είναι σωστά ή λάθος ή δεν το διατύπωσα σωστά δεν ξέρω!!Σίγουρα πάντως δεν το λέω με βάση το τι μου αρέσει!!
    Ναι εντάξει, δεν είχα πρόθεση να στην πω, προφανώς.
    Το ζήτημα είναι επίκαιρο και ας προσθέσω κάτι ακόμα.

Για να είμαστε ακριβείς: προσαγωγή λέγεται όταν σε πάει στο τμήμα επειδή δεν έχεις ταυτότητα ή δεν έχει επικοινωνία με κέντρο για να κάνει τη δουλειά του. Εκεί οφείλει να ολοκληρώσει ταχύτατη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων που θα του πεις και να πας στη δουλειά σου αμέσως. Εννοείται ότι οι πληθυντικοί είναι απαραίτητοι εκατέρωθεν, κάνει καλό σε όλους και κακό σε κανένα.

Αν η διαδικασία αρχίζει και "κολλάει" και η ώρα περνά, υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχει χρονικό όριο, αλλά όταν σε πήγαν για αναγνώριση στοιχείων ταυτότητας και έχει περάσει 2ωρο και βάλε, εκεί ρωτάς πρώτα αν εκκρεμεί κάτι εις βάρος σου. Αν όχι ζητάς να φύγεις, αν σου αρνούνται ζητάς άμεση επικοινωνία με οικείους και νομική συνδρομή. Από το σημείο που αρχίζει κάτι να στραβώνει πρέπει να είσαι παρατηρητικός γιατί δεν ξέρεις που μπορεί να χρειαστεί να θυμάσαι ποιον είδες και ποιος σε είδε εκεί μέσα. Ουσιαστικά γίνεται μια συγκαλυμμένη σύλληψη, μόνο που και δεν υπάρχει λόγος (αν δεν υπάρχει όντως λόγος) και τα όργανα το αρνούνται, γιατί διαφορετικά πρέπει να σου γνωστοποιήσουν δικαίωματα κλπ κλπ.

Ο σωματικός έλεγχος είναι άλλο κεφάλαιο και θέλει άλλη προσοχή.
    Τυπικά δεν γίνεται στα κουτουρού, διότι αποτελεί αποδεικτικό μέσο (ένα από τα πολλά) και έχει ένα κάρο τύπους και πλαίσιο. Χοντρικά πρέπει να έχει γίνει κάτι κοντά στο σήμείο που σε ψάχνουν (αυτόφωρο πλημμέλημα ή κακούργημα) άρα παρουσιάζεται η ανάγκη ερεύνης από τα όργανα, προς αποτροπή απώλειας αποδεικτικών στοιχείων που συνδέονται με το έγκλημα βεβαίως βεβαίως (αυτός είναι ο ρόλος τους). Δηλαδή πρέπει να σου πούνε κανονικά ότι έγινε αυτό και αυτό και κρίνεσαι ύποπτος (κατ' ακρίβεια είσαι κάτι ελαφρύτερο από ύποπτος) και πρέπει να σε ψάξουμε. Και μετά η τυπικότητα λέει ότι σε ρωτάνε αν έχεις κάτι πάνω σου, ότι εσύ ανοίγεις τσάντες κλπ και δεν βάζει κανείς χέρι έτσι επειδή μπορεί. Αυτό επίσης πρέπει να γίνεται με το σεις και με το σας, με σεβασμό και διακριτικότητα, γιατί αποτελεί επέμβαση σε στενή προσωπική σφαίρα και τα ρέστα.

Εννοείται ότι ποτέ δεν πρέπει να γίνεται έρευνα σε κάτι προσωπικό (τσάντα, τσαντάκι, τσέπη ..) χωρίς να βλέπουμε τα χέρια του ερευνώντος, χωρίς να υπάρχει φως, χωρίς να υπάρχει ορατότητα, προς διαφύλαξη όλων των πλευρών.
    Καλό είναι επίσης να διατηρείται μια χαλαρότητα αλλά όχι χαλάρωση, γιατί η έρευνα που έγινε στα ελληνικά αστυνομικά όργανα πριν 2-3 χρόνια έβγαλε υψηλά ποσοστά ακαταλληλότητας για οπλοφορία και δεν θες να ρισκάρεις να πέσεις στο λάθος ποσοστό. Εκεί που σου λένε δείξε πορτοφόλια τσέπες κλπ πρέπει να δείχνεις με τον τρόπο σου δίχως να γλύφεις ότι δεν έχουν μπροστά τους τον Πάσσαρη αλλά ένα πολίτη που τον καθυστερούν και τον περιορίζουν και πρέπει να πάνε όλοι σπίτια τους μια ώρα γρηγορότερα.

Και στο τέλος, αν όλα είναι οκ, πρέπει να ρίξουν τουλάχιστον τυπική χαιρετούρα, αν όχι μια διακριτική έκφραση συγγνώμης για την ταλαιπωρία. Και όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά γιατί ο περιορισμός της ελευθερίας (έστω για μισή ώρα ναι έστω για μισή) είναι ακριβό και σπουδαίο πράγμα (και για το νόμο και γενικά) και αν έγινε τελικά χωρίς λόγο, η πολιτεία πρέπει διά των οργάνων της να αναγνωρίζει την περιορισμένη αυτή προσβολή. Επίσης δεν βλάπτει κανέναν να αναγνωρίσει ότι έκανε τελικά λάθος εκτίμηση για το ύποπτο της μούρης σου. Δυστυχώς αυτά συνεπάγεται η άσκηση δημόσιας εξουσίας, θέλει αντίληψη της ευθύνης και όχι το ανάποδο.

Στην Αμερική ολα τα περιπολικά έχουν κάμερες και καταφράφουν και Ήχο έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές το βίντεο για καταδίκη αστυνομικών ...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    .......
    Άν έκανες μήνυση,ό μάγκας θά έφευγε γιά Έβρο..!!
    Με τι διάθεση - λεφτά????

Το MBX το χρώσταγα ακόμα είχα χάσει και την Έλλη, άστα να πάνε.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alres Προβολή μηνύματος
    Ναι εντάξει, δεν είχα πρόθεση να στην πω, προφανώς.
    Το ζήτημα είναι επίκαιρο και ας προσθέσω κάτι ακόμα.
    Σε καμία περίπτωση δεν κατάλαβα να μου την είπες πιάσε αλλη μια (να δω πως θα οδηγήσω μετά-κ αν με σταματήσουν για αλκοτέστ τι θα πω)
    'Οσον αφορά τον έλεγχο θυμάμαι με έχουν σταματήσει ασφαλίτες στη θηβών λίγο πιο κάτω απο Ι.οδό κ αφού έψαξαν τσαντάκια κτλ μου λένε να ανοιξω τη σέλα απο το μηχανάκι κ να βγάλω ότι έχει απο κάτω!!'Εβγαλα κ γω ένα μετρητή πίεσης ελαστικών και ο μικρότερος απο τα όργανα έκανα λες και ήταν σε ταινία φώναζε τι έιναι αυτο? κ ήταν έτοιμος να βγάλει όπλο(χωρίς δόση υπερβολής)!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Μάλλον δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι γιατί τον ΜΠΑΤΣΟ τον λέμε ΜΠΑΤΣΟ !!!

Παραθέτω τον παρακάτω "κείμενο-οδηγό επιβίωσης" (με κάθε επιφύλαξη)...

Ο μικρός αυτός οδηγός θα σας δώσει ορισμένες πρακτικές οδηγίες για τα δικαιώματα που έχετε και το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση «δυσάρεστης επαφής» με τις αστυνομικές αρχές.
    Είτε πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, είτε για σωματική έρευνα, είτε για προσαγωγή, είτε για έρευνα σε σπίτι, είτε για σύλληψη, πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τον κατηγορούμενο. Αυτό σημαίνει πως έχετε δικαιώματα και πρέπει να απαιτήσετε να τα ασκήσετε! Η αστυνομία δε θα σας τα χαρίσει, αντιθέτως θα βασιστεί στην...
    άγνοια, τον πανικό και τις βεβιασμένες κινήσεις σας, αν χάσετε την ψυχραιμία σας.

1. Εξακρίβωση στοιχείων

Αν σας σταματήσει αστυνόμος στο δρόμο και απαιτήσει να του δείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα, οφείλετε να το κάνετε. Αν αρνηθείτε, μπορεί να τιμωρηθείτε με φυλάκιση από 10 ημέρες ως 1 χρόνο. (άρθρο 157 του νόμου 2458/1953).
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού δείξετε την ταυτότητά σας, έχετε εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σας. Μην απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις, τύπου «τι κάνεις εδώ;» «πού πηγαίνεις;» κλπ διότι είναι παράνομες.

Μπορεί στη συνέχεια οι αστυνόμοι να σας ζητήσουν να τους ακολουθήσετε στο τμήμα για «εξακρίβωση στοιχείων». Εφόσον έχετε δείξει την ταυτότητά σας, αυτό είναι παράνομο, γι’ αυτό οφείλετε να διαμαρτυρηθείτε. Αν παρ’ όλα αυτά σας αναγκάσουν να τους ακολουθήσετε, τότε αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μία παράνομη σύλληψη, αφού σας πηγαίνουν στο τμήμα χωρίς να υπάρχει ούτε ένταλμα σύλληψης ούτε κλήση για προσαγωγή μάρτυρα! Άρα στο τμήμα πρέπει απλώς να δώσετε και πάλι τα στοιχεία σας και να αρνηθείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. Να επαναλαμβάνετε διαρκώς πως είναι παράνομο να σας κρατούν εκεί και να απαιτείτε να μιλήσετε με το δικηγόρο σας.

2.Σύλληψη

Η αστυνομία μπορεί να σας συλλάβει μόνο αν συντρέχει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
    Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα.

Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης

Το ένταλμα σύλληψης είναι έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τον ανακριτή και επιδίδεται από την αστυνομία στον ύποπτο.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύς κόσμος πιστεύει πως ο ανακριτής είναι ένας αστυνομικός. Αυτό είναι λάθος. Ο ανακριτής είναι δικαστής, που διενεργεί την ανάκριση, και μόνο αυτός μπορεί να υπογράψει ένταλμα σύλληψης.

Επιπλέον το ένταλμα, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία σας και ακριβώς την πράξη για την οποία κατηγορείστε! Τα γενικά και αόριστα εντάλματα είναι παράνομα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ξέρει ακριβώς για τι κατηγορείται. Ελέγξετε το ένταλμα και απαιτείστε να υπογράψετε την «έκθεση σύλληψης», ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο και το χρόνο της σύλληψης.

Στη συνέχεια, ακολουθείστε τους αστυνομικούς, χωρίς να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Εννοείται πως οποιαδήποτε βιαιοπραγία ή εξύβριση προς κατηγορούμενο που συνεργάζεται είναι παράνομη. Αν σας συμβεί, οι αστυνομικοί θα διαπράττουν ποινικά αδικήματα και μπορείτε να τους μηνύσετε.

Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα

«Αυτόφωρο» ονομάζεται ένα έγκλημα από τη στιγμή στην οποία τελείται μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας. Σε περίπτωση αυτόφωρου εγκλήματος, ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη, χωρίς δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Αυτό κατ’ αρχήν είναι σωστό, διότι θα ήταν παράλογο να έβλεπε π.χ. ένας αστυνόμος κάποιον βιαστή ή ληστή επί τω έργω και να έπρεπε να περιμένει να εκδώσει ο ανακριτής το ένταλμα! Ως τότε, ο δράστης θα είχε ήδη εξαφανισθεί.
    Από την άλλη, όμως, η ελευθερία αυτή της αστυνομίας, οδηγεί συχνά σε αυθαιρεσία, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα ψύχραιμοι και να ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα δικαιώματά σας.

Οι αστυνόμοι που σας συλλαμβάνουν οφείλουν να σας δηλώσουν το έγκλημα για το οποίο σας πηγαίνουν στο τμήμα. Επαναλαμβάνουμε πως γενικές και αόριστες αιτίες συλλήψεως είναι παράνομες. Ζητήστε να υπογράψετε «έκθεση σύλληψης». Αυτό το έγγραφο θα αποδεικνύει το πώς ακριβώς έγινε η σύλληψη και θα σας είναι χρήσιμο στη συνέχεια.
    Στο τμήμα δηλώστε τα στοιχεία σας και μην απαντήσετε σε άλλες ερωτήσεις. Μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν, λέγοντας πως «δεν θα σας πουν ακόμα για τι κατηγορείστε» Απαιτείστε είτε να σας αφήσουν να φύγετε είτε να σας «αποδώσουν κατηγορία». Αυτό σημαίνει να σας πουν για τι ακριβώς κατηγορείστε, να σας ονομάσουν «κατηγορούμενο».

Το να είσαι «κατηγορούμενος», έχει τεράστια νομική σημασία. Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ είναι μάρτυρας, δεν οφείλει «να πει την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος»! Το αντίθετο, ο κατηγορούμενος έχει το λεγόμενο «δικαίωμα της σιωπής». Δηλαδή σε όλες τις ερωτήσεις δεν οφείλει να πει την αλήθεια, δεν οφείλει να πει τίποτα, μπορεί απλώς να πει «αρνούμαι την κατηγορία» ή απλά να πει «δεν απαντώ»!
    Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ ορκίζεται και κάθε τι που δήλωσε, αν είχε αναγκασθεί να ορκισθεί, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί στη μετέπειτα διαδικασία. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως αυτή η διάταξη δεν εφαρμόζεται αυστηρά και συχνά παραβλέπεται. Γι΄αυτό, για να μη χειροτερεύσετε τη θέση σας, αρνηθείτε να ορκισθείτε ή να υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο που λέει πως κάνατε δηλώσεις υπό όρκο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέχρι να έρθει ο δικηγόρος σας, μη δίνετε εξηγήσεις, μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε, μη λέτε καν «δεν ξέρω», μην υπογράφετε τίποτα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε, οι ελληνικοί νόμοι και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σας δίνουν το δικαίωμα να μην δώσετε ΚΑΜΙΑ εξήγηση.
    Να ζητάτε διαρκώς το δικηγόρο σας. Μη σταματήσετε να το απαιτείτε, μέχρι να σας επιτρέψουν να μιλήσετε μαζί του. Είναι πρωταρχικό δικαίωμά σας, είναι παράνομο να σας το στερήσουν! Μάλιστα, αν δεν έχετε δικηγόρο, είναι υποχρεωμένοι να σας διορίσουν έναν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν να σας κρατήσουν στο τμήμα είναι 24 ώρες. Μετά πρέπει να σας οδηγήσουν στον εισαγγελέα ή να σας αφήσουν ελεύθερους. Αν σας κρατήσουν πάνω από 24 ώρες, διαπράττουν βαρύτατο ποινικό αδίκημα, και το ίδιο το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλουν ποινές. Διαμαρτυρηθείτε έντονα και φυσικά, μετά το τέλος της διαδικασίας έχετε δικαίωμα να τους μηνύσετε.

3.Έρευνα σε ιδιωτικό χώρο

Η έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, γραφείο κλπ, μπορεί να γίνει μόνο με «ένταλμα έρευνας» που πρέπει να το ζητήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα. Επιπλέον, απαιτείται να διενεργήσουν την έρευνα τουλάχιστον δύο άτομα, από τα οποία ο ένας πρέπει να είναι δικαστικός, όχι αστυνομικός! Ελέγξτε τα στοιχεία των αστυνομικών και του δικαστικού, ελέγξτε το ένταλμα έρευνας και μόνο τότε ανοίξτε την πόρτα.
    Αν η έρευνα γίνει μέσα στην ημέρα, τότε αρκούν τα παραπάνω.
    Αν, όμως, η έρευνα γίνει νύχτα, πρέπει να υπάρχει και ένταλμα σύλληψης συγκεκριμένου προσώπου ή να διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα. Σημειωτέον πως νύχτα είναι από τις 8μ.μ.-6π.μ. το χειμώνα (1 Οκτωβρίου - 31 Μαρτίου) και 9μ.μ.-5π.μ. το καλοκαίρι (1 Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν. Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης τη νύχτα, τότε οι αστυνόμοι πρέπει να σας πουν ότι διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα και θέλουν να ερευνήσουν γι’ αυτό. Πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα και ειδικά πχ «Ακούστηκε πυροβολισμός και κραυγές, κάνουμε έρευνα για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες».

Τελειώνοντας, να υπενθυμίσουμε πως ο οδηγός αυτός παρέχει νομικές συμβουλές σε πολύ απλό και πρακτικό επίπεδο, προσπαθώντας να σας «προετοιμάσει», ώστε να μη πανικοβληθείτε και προβείτε σε λόγια ή έργα που θα καταστήσουν χειρότερη τη θέση σας. Ο οδηγός αυτός ΔΕΝ αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ειδική νομική συμβουλή του δικηγόρου, που ο καθένας πρέπει αμέσως να καλέσει, σε περίπτωση κλήσης του από τις αρχές.
    Ευελπιστούμε, ωστόσο, πως οι πρακτικές αυτές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες, καθώς «μπλεξίματα» με την αστυνομική αυθαιρεσία μπορεί να έχει ο καθένας, ακόμα και άτομα που δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως έγκλημα. Και τότε θα διεξαχθεί ένας μικρός πόλεμος... η ψυχραιμία σας απέναντι στην αυθαιρεσία τους.

Της Έλλης Ισμαηλίδου,
    Δικηγόρου Αθηνών

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    και μετά ήρθαν οι μέλισσες μαζί με τα πλημμελήματα "αντίσταση", "εξύβριση", " απείθεια" ...

Μην απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις, τύπου «τι κάνεις εδώ;» «πού πηγαίνεις;» κλπ διότι είναι παράνομες.

Το εχει δοκημασει κανεις Ελλαδα αυτο με θετικο αποτελεσμα? δηλαδη να του απαντησεις δεν σου λεω κτλ?
    ORGIA!!!!!

Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μάσκες για προστασία από τα καυσαέρια;
    από kaps στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2006, 13:07
  2. Ερωτησης για αγορα απο νετ
    από saki_tsan στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2006, 17:29
  3. ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑ