Εγώ που το έκοψα εδώ και 3 μήνες, ώρες ώρες μου έρχεται να καπνίσω κανένα τσιγαράκι αλλά κρατιέμαι. Δεν είναι πολλές οι στιγμές μέσα στην μέρα, μόνο όταν βαριέμαι και δεν έχω τι να κάνω μου μπαίνει αυτός ο πειρασμός. Κρατάει μερικές στιγμές μόνο ..
Εγώ που το έκοψα εδώ και 3 μήνες, ώρες ώρες μου έρχεται να καπνίσω κανένα τσιγαράκι αλλά κρατιέμαι. Δεν είναι πολλές οι στιγμές μέσα στην μέρα, μόνο όταν βαριέμαι και δεν έχω τι να κάνω μου μπαίνει αυτός ο πειρασμός. Κρατάει μερικές στιγμές μόνο ..
αυτοι που το κοβουν ειναι αυτοι που δεν μπορουν να το ελεγξουν...![]()
Accipere quam facere praestat injuriam
Accipere quam facere praestat injuriam
Δεν συμφωνώ μαζί σου.
Αυτοί που το κόβουν, μπαίνουν σε μια πολύ μεγάλη δοκιμασία αυτοκυριαρχίας και έντονης αποφασιστικότητας για να διακόψουν το τσιγάρο και πράγματι μπορούν να το ελέγξουν πλήρως. Στους 3 μήνες που έχω να καπνίσω, θαυμάζω τον εαυτό μου που δεν υπέκυψα σε πειρασμούς και δύσκολες προκλήσεις.
Τώρα σχετικά με τα οικονομικά, θα συμφωνίσω ότι αποτελεί σημαντική οικονομία. Ως καπνιστής, ποτέ δεν λυπήθηκα τα χρήματα για τσιγάρα, αντιθέτως πάντα κρατούσα πρώτα χρήματα για τα τσιγάρα της ημέρας και μετά για τα υπόλοιπα. Ετσι, ενώ αγανακτούσα για την υψηλή τιμή.. ο οβολός έπεφτε κανονικά. Μέχρι σήμερα, μου έχει πραγματικά φανεί και η διαφορά στα οικονομικά αλλά πολύ μεγαλύτερη είναι η βελτίωση στα θέματα υγείας (αναπνοή, αντοχή, γεύση κλπ κλπ).
Γενικότερα, δεν πιστεύω ότι οι έλληνες θα ρίξουν το ποσοστό των καπνιστών. Αντιθέτως, πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και μάλιστα με ποιό οικονομικές μεθόδους (χύμα καπνός κλπ)
Ωραίος και μπράβο!
Το έκοψα πριν 5.5 χρόνια (κάπνιζα στάνταρ 2 - 2,5 πακέτα τη μέρα για πολλά χρόνια) και δεν μου λείπει καθόλου.
Το θέμα είναι να το κόψεις όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί θέλεις πραγματικά να το κόψεις. Τότε οι πιθανότητες να το ξαναρχίσεις είναι ελάχιστες.
Σε κανένα εξάμηνο από τώρα θα μπορέσεις να καταλάβεις και πως βρωμάει στην πραγματικότητα το τσιγάρο, ως τώρα είσαι «ποτισμένος» και δεν το καταλαβαίνεις.![]()
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Εχοντας πολύ πρόσφατη την δική μου προσπάθεια, θα έλεγα ότι το "πρέπει" ποτέ δεν μου δημιούργησε κάποια συνθήκη.
Οταν κάπνιζα ήξερα ότι "δεν πρέπει να καπνίζω".. με ποιά δύναμη θα πίστευα μετά στο "πρέπει να σταματήσω να καπνίζω";;;;; Με άλλα λόγια, δεν βοηθά το εξωτερικό ερέθισμα ή η υποχρέωση αλλά καθαρά το τι προστάζει η αυτόβουλη πρωτοβουλία.
Ωραίο πράγμα η κατανόηση παιδιά
Συνειδητοποιώντας πως αυτή είναι μια καινούρια διαδρομή με ατελείωτες Κ, νέο όχημα και αρκετές παγίδες (μερικές απο 'μακριά' δεν φαίνονταν![]()
) αποφάσισα να μην τη διαβώ απλά αλλά να την τρέξω μην αλλάζοντας συνήθειες κι ότι γίνει.
Μαθαίνοντας λοιπόν απο την αρχή να οδηγώ (τη ζωή μου) ομολογώ πως είναι ζόρικη κατάσταση και δεν ήταν λίγες οι φορές που παραλίγο να φάω τα μούτρα μου. Το 'σωσα όμως το γαμο HI side, κι ας πόναγε το άθλιο.
Μέχρι και στο κοπή τη πίτα του moto πήγα, όπου αν και δεν θα έλεγα όχι στο να βάλω φωτιά στα ξυροκάρπια να τα 'μυρίσω', κρατήθηκα. Δεν είμαι ακόμα έτοιμος όμως για τέτοιες Κ και θα δείξω λίγη σύνεση αποφεύγοντάς τις για λίγο ακόμα.
Πάντως σε γενικές 'γραμμές' το όχημα γλιστράει ακόμα, μπορεί όχι όσο στην αρχή που παρέπαιε, αλλά γλιστράει αρκετά.
Τέλος πάντων την προφόρτιση πιστεύω πως την ρύθμισα. Είμαι στις γρήγορες αποσβέσεις τώρα και θα μείνουν οι αργές, λάστιχα και φύγαμε.
Συμφωνώ μαζί σας πως μεγαλύτερη μαγκιά είναι να το κόψεις παρά να στο κόψουν. Είναι άσχημο και ντροπιαστικό να σε πετάνε μεσοπέλαγα και να σου λένε κολύμπα Κορόιδο
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Είδες τώρα πάσα που μου δίνεις;
Που είναι όλοι αυτοί τώρα που φώναζαν ότι η απαγόρευση γίνεται για την υγεία τους και εμείς "οι καπνιστές να καπνίζουμε όπου θέλουμε";
Πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη τους που υποστήριζαν τέτοιες απόψεις;
Γιατί τώρα άλλη μια φορά θα κάνουν κο κο κο και θα τα μασάνε;
Σας το λέγαμε από την αρχή: η απαγόρευση είναι επιβολή συμπεριφοράς και φασισμός και οι ανταπαντήσεις ήταν μαλακίες στο τετράγωνο.
Όποιος θέλει να το κόψει για την πάρτη του με γεια του με χαρά του. Αλλά το να μας δείχνει σαν ενόχους, μας έφτασε σε αυτή την είδηση.
Καταλάβατε όλοι τώρα πως λειτουργεί ο υγιεινισμός, το κεφάλαιο και τ' αφεντικά ή να το κάνουμε και άλλο τάληρα;
Αι σιχτιρ πια, κωλοχώρα
aires δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις
ΟΚ συμφωνώ εν μέρη ως προς την πρόθεση κάποιων νομοθετών, απο την άλλη και εμείς δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε ούτε με τα αυτονόητα.
2 πρόχειρα παραδείγματα. Επρεπε να φτάσει το πρόστιμο 350 γιούρα για να φορέσουμε κράνη και ότι πρέπει να γίνει παρατήρηση σε κάποιους που καπνίζουν σε κλειστό χώρο γεμάτο παιδιά για να μην το κάνουν.
Κοινώς το 'ατίθασος' και 'δε μασάω' αν δεν έχει μέτρο καταντάει μαλακία.
Θέλω να πω πως και ο νομοθέτης έχει θέματα, αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω.
μην γινόμαστε έυκολα πουριτανοί...είναι το πιο απλό να στοχοποιούμε το τσιγάρο σαν το κακό που μαστίζει μια κοινωνία και τους νεους της ..αλλά μη ξεχνάμε και τα κινητά και τις καιραίες κινητής τηλεφωνίας και τις βλάβες που προκαλούν πρώτα στα μάτια σαν ζωτικό όργανο και μετά στον εγκέφαλο...στη σχολή μάθαμε για τα "καλά" για αυτο το φαινόμενο που το ξεχνάει ο κόσμος όπως το αλκόλ,τζόγο..και άλλα και του φταίει το τσιγάρο ..καλή δύναμη που έναν που έχει οικογενειακή επιχείρηση πρατήριο τσιγάρου και δεν καπνίζει![]()
Φίλος αντιλαμβάνεσαι πως πετώντας κλισέ τα οποία δεν έχουν συνέχεια στην κουβέντα, δεν μπορεί να γίνει διάλογος ε; Το θέμα είναι το κάπνισμα και όχι οι αδυναμίες της ανθρωπότητας.
Το πουριτανοί με τις τρεις γεμάτες νόημα τελείες απο που προέκυψε;
Το ξαναλέω.
Θέλει κάποιος να το κόψει: μπράβο. Κανένα πρόβλημα για εμάς και να ζήσει χίλια χρόνια.
Μπαίνει κάποιος σε μαγαζί που καπνίζουν τα 3/4 και αρχίζει και κράζει και να μας λέει ότι θα πάθει καρκίνο μέσα σε 3 ώρες με τα τσιγάρα: πρόβλημα.
Πρώην καπνιστής αρχίζει να δείχνει τους καπνιστές σαν τους λεπρούς και να λέει ότι επιβαρύνουμε τα ασφαλιστικά ταμεία: φασισμός.
Το να μη σ αρέσει κάτι, το δέχομαι. Το να σ' ενοχλεί κάτι και να μπορώ σε κάποιο βαθμό να σεβαστώ την ενόχλησή σου και να προσαρμοστώ περιορισμένα, το δέχομαι (ειδικά αν υπάρχει λόγος).
Το να μου ζαλίζεις τα @@, να με λες αιτία καρκίνου, αιτία υπερχρέωσης των ταμείων, αιτία χρεωκοπίας του ελληνικού κράτους και σχεδόν αιτία παγκόσμιας οικονομικής και οικολογικής καταστροφής (ναι έχουν υποθεί και αυτά τα λιακοπουλικά....) σημαίνει ότι έχεις ταυτιστεί με τα συμφέροντα και τις πιο επιθετικές ολοκληρωτικές λογικές όσων μας κάθονται στο σβέρκο. Έχουν τρομερή ευθύνη οι υποσηρικτές τέτοιων απόψεων.
Μετά το κάπνισμα, θα πάρουν σειρά οι υπέρβαροι (όπως έγινε στην Ιαπωνία...) και δώστου πρωινή γυμναστική στην εταιρεία πριν να πιάσεις πόστο κλπ...
Αυτοί που κοροϊδεύανε ότι αυτά δεν γίνονται, καλύτερα να δουν προς τα που πηγαίνει το πράγμα.
Με τσαντίζει που όσοι εκφράζουν δημόσια άποψη, αντί να προσέχουν τα λόγια τους και τις συνέπειες αυτών, επιδεικνύουν μια απίστευτη ελαφρότητα, ένα σιχαμένο εγωκεντρισμό, μια επικίνδυνη ανιστορικότητα και μια καταστροφική αποενοχοποίηση
ΕΔΙΤ: δεν υπάρχει προσωπική μομφή για κάποιον. Θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά τις κουβέντες που γινόντουσαν τότε και τις σχετικές απόψεις που τώρα δικαιότατα κράζω και με πολύ σοβαρούς πλέον λόγους.