Viper, πήρα τα tcx x-street από το online shop alexfactory.it μαζί τις tcx s-race air. Τα είχα στην πόρτα μου σε τέσσερις ημέρες με λογικά έξοδα αποστολής. Δεν ξέρω την ηλικία ή το στύλ σου (νεανικό, κυριλέ, hipster ή κάτι άλλο) αλλά τα x-street θεωρώ πως ταιριάζουν για όλα. Φαίνονται στις φωτογραφίες σαν work boot αλλα όσο περίεργο κι αν σου φανεί και η αίσθηση στο πόδι είναι άνετα σαν αθλητικό μποτάκι. Άνετα, αίσθηση εξαιρετικής ποιότητας, μάλλον πιο ζεστά από όσο εμένα θα μου άρεσαν, δοκιμασμένα αδιάβροχα, με γ@μ@το δέρμα. Μπροστά και στη φτέρνα δεν έχουν σίδερο ή πλαστικές προστασίες αλλά είναι σκληρό, αλλά όχι κόκκαλο, δέρμα: ...ζουπάς να βουλιάξει και αυτό δεν...! Στους αστραγάλους έχει pads που φαίνεται να είναι αρκετά προστατευτικά. Εγώ τα φοράω με jeans ή και άλλα παντελόνια και είναι μια χαρά. Συνοψίζοντας, σου λέω το εξής: αν τα φορέσεις με jeans (ό,τι στύλ και να 'ναι) ή με κορντούρες και αμιγώς μοτοσυκλεττιστικά παντελόνια, στο μάτι θα ταιριάζουν περισσότερο με τα jeans παρά με τα bikers. Αν πάλι, θες να τα φοράς με υφασμάτινη παντελονιά [με ...πιέτες(!!;;

] τότε μην τα πάρεις. Αν οι μαθητές σου είναι στο λύκειο πιθανότατα να σε ρωτήσουναπό που τα πήρες.
Όσον αφορά το μέγεθος εγώ φοράω σε nike, adidas και μπότες sidi US10 EU44 και στα tcx το ίδιο μέγεθος μου είναι ιδανικά άνετο (εννοώ πως είναι ελάχιοστα πιο χαλαρό και το ιδανικότερο για μένα θα ήταν αν υπήρχε κατά 1/4 μικρότερο μέγεθος (δηλ. 43 και 3/4). Με χοντρή αθλητική κάλτσα το χειμώνα η εσωτερικό πάτο είναι ...ταμάμ!) Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπερδεψα περισσότερο...
Υ.Γ. όχι, δεν έχω μετοχές στην tcx!