Αγαπητέ δεν το τραβάμε, αλλά σε βρίσκω μη ενημερωμένο.
Ο νόμος είναι όντως ξεκάθαρος και μέχρι και σήμερα ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Το ότι κάποιοι θέλουν αυτό να αλλάξει είναι άλλο θέμα.
Αυτό που σε υποχρεώνει ο νόμος (και πολύ σωστά) ως τώρα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ και όχι να μην έχεις ανασφάλιστο όχημα.
Το θέμα με την κατάθεση πινακίδων μπάζει άσχημα και έχουμε δώσει πολλά παραδείγματα ήδη στο thread. Ακόμα όμως και μέλη αυτού του forum έχουν εκφραστεί θετικά για το μέτρο, οπότε δεν τίθεται θέμα για το αν θα ψηφιστεί. Εδώ ψηφίζονται άλλα κι άλλα που διαφωνούν οι πάντες, πόσο μάλλον τώρα που κάποιοι συμφωνούν.
Εγώ θα περιοριστώ απλά στο να ΞΑΝΑπώ (γράψω δηλαδή) πως αν το κάνεις υπερβολικά δύσκολο για κάποιον να μείνει νόμιμος, τότε η μόνη του επιλογή είναι να γίνει παράνομος.
Θα δούμε ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδα που θα πάει σύννεφο, κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά τους.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Από πότε η κατοχή πινακίδων συνδέονται μη την κυκλοφορία οχημάτων; Οι πινακίδες σημαίνουν ότι το όχημα είναι δηλωμένο στο συγκοινωνιών και ότι το όχημα ΜΠΟΡΕΙ να κυκλοφορεί στους δρόμους. Η ασφάλεια είναι μια υποχρεωτική υπηρεσία (για να μην ξεχνιόμαστε) για όλα τα οχήματα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ στους δρόμους. Ομοίως το σήμα του ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικό να το έχει όποιο όχημα ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σε δημόσιο δρόμο.
Πραγματικά θα ήθελα να μου πουν όσοι δεν βλέπουν τη διαφορά στις δυο κατηγορίες προτάσεων αν δεν βλέπουν τη διαφορά. Γνωρίζουν ότι στο εξωτερικό όχι μόνο μπορεί κάποιος να ασφαλίζει το όχημά του για μερικούς μήνες μόνο (ειδικά στις μηχανές όπου έχει χιόνια αυτό είναι κανόνας) αλλά υπάρχουν και ασφάλειες με περιορισμό χιλιομέτρων (πχ 15κ μίλια το χρόνο) οι οποίες είναι φτηνότερες (με τη λογική ότι περιορισμένα μίλια/χμ => λιγότερη ώρα στο δρόμο => λιγότερες πιθανότητες ατυχήματος);
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;
http://www.newsbeast.gr/financial/ar...ix-autokinita/
αυτο το παραβολο των 250 ευρω ... ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ...! παραβολο λεει...
τελος παντων... οποιος πιστευει πως " αρχισαμε να στρωνουμε...." μαλλον θα πιστευει οτι οσοι περνανε ΚΤΕΟ εχουν καταλληλα προς κυκλοφορια οχηματα... οτι η διαφθορα παταχθηκε, οτι τα φακελακια ειναι κατακριτεα , οτι οι κυβερνοντες πραττουν για το καλο των πολιτων και την ασφαλεια του συνολου... κλπκλπκλπ
Accipere quam facere praestat injuriam
Με αφορμή τα παραπάνω.
Έχουμε φτάσει δυστυχώς στο σημείο που πολλοί από εσάς δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των παρακάτω προτάσεων:
έχω πινακίδα κυκλοφορίας -> κυκλοφορώ σίγουρα στο δρόμο
το μηχανάκι μου διακοσαρίζει -> χθες βράδυ κατέβαινα με διακόσια τη Συγγρού
έχω είκοσι άδεια μπουκάλια μπίρας -> φτιάχνω μολότωφ
στο ράφι πίσω από τον υπολογιστή έχω άδεια DVD -> είμαι ύποπτος παιδικής πορνογραφίας
αν το τελευταίο σας φαίνεται τραβηγμένο για δείτε με λίγο άλλο μάτι τα προηγούμενα.
Και επειδή έχω ρωτήσει σε προηγούμενες σελίδες 3-4 φορές, ίσως και περισσότερες, ποιος είναι αυτός ο νόμος που λέει ότι αν έχεις πινακίδες πρέπει υποχρεωτικά να έχεις και ασφάλεια και κανένας δεν απάντησε...
Νομίζω αυτό είναι που λένε οι νομικοί, ο νομοθέτης δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερος. Αν κάποιος ξέρει ότι υπάρχει νεότερος νόμος που προβλέπει άλλα ας τον παραθέσει και πάω πάσο.ΝΟΜΟΣ 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331)
«Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων
αυτοκινήτων αστικής ευθύνης»
Άρθρο 2
1. Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου που κυκλοφορεί μέσα στην
Ελλάδα επί οδού, υποχρεούται να έχει καλύψει με ασφάλιση την
εκ τούτου έναντι τρίτων αστική ευθύνη σύμφωνα με τις διατάξεις
του παρόντος.
Η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο
αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ’ αυτό,
εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού.
Υ.Γ.: SVX μήπως βρήκες που έχει ανέβει για δημόσια διαβούλευση γιατί δεν βλέπω κάτι. thanx
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Μηπως λεει εδω..?http://www.opengov.gr/minfin/?p=1834#nogo
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Από τη στιγμή που τό όχημα έχει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας υποχρεούται να έχει και ασφάλιση, δεν πάει να το έχεις όλη μέρα αραγμένο μέσα στο σαλόνο σου...Εάν κάποιος ήταν κάτοχος περιστρόφου αλλά δεν είχε άδεια οπλοφορίας με την αιτιολογία ότι δεν το χρησιμοποιεί ποτέ πώς θα ακουγόταν αυτό;
Άλλο οπλοφορία και άλλο οπλοκατοχή αλλά μιας και ήρθε το παράδειγμα θα μπορούσε να είναι αντίστοιχο στα οχήματα πχ αδεια ιδιοκτησίας και άδεια κυκλοφορίας. Κρατάς τις πινακίδες και πληρώνεις όσο κυκλοφορείς.
Να δεχτούμε την υποχρεωτική ασφάλιση, ναι, αλλά όσο κυκλοφορεί κανείς. Δηλαδή κάνε τα τέλη κυκλοφορίας ας πούμε εξάμηνα ή καλύτερα τρίμηνα και κανένας δεν θα διαμαρτυρηθεί. Ναι χρησιμοποιώ το όχημα μου και φυσικά θα το ασφαλίσω, αλλά ΓΙΑΤΙ να μετριέται αυτό με το ΕΤΟΣ;
Give me fuel, Give me fire