Σελίδα 31 από 117 ΠρώτοΠρώτο ... 2126272829303132333435364181 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 451 έως 465 από 1747

Θέμα: Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Πάντως όσο και να το παιδέυουμε το θέμα συμπέρασμα δεν πρόκειται να βγει όσο ...

οι πολίτες το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα κρύψουν χρήματα από το κράτος ,
    και όσο το κράτος θα σκέφτεται πως να πάρει περισσότερα από τους πολίτες .

Αν αυτοί οι δύο ( κράτος και πολίτες δλδ) δεν κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και δεν τα βρουν κάπου στη μέση , το μεν κράτος μια ζωή θα ψάχνει πως θα τα πάρει και οι μεν πολίτες πως θα τα κρύψουν .

Ποιος το θύμα και ποιος ο θύτης τώρα ....το αυγό έκανε τη κότα ή η κότα το αυγό ??

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    ...ακόμα και μηνιαία να ήταν τα τέλη κυκλοφορίας πάλι θα υπάρχει θέμα...

Τι θέμα υπάρχει σε αυτή την περίπτωση ;
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Από τη στιγμή που τό όχημα έχει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας υποχρεούται να έχει και ασφάλιση, δεν πάει να το έχεις όλη μέρα αραγμένο μέσα στο σαλόνο σου...Εάν κάποιος ήταν κάτοχος περιστρόφου αλλά δεν είχε άδεια οπλοφορίας με την αιτιολογία ότι δεν το χρησιμοποιεί ποτέ πώς θα ακουγόταν αυτό;
    Άντε πάλι με τα όπλα...
    Αδερφέ, το όπλο χρησιμοποιείται για να πυροβολεί και να σκοτώνει. ΜΟΝΟ. Δεν κάνει τίποτα άλλο. Το αυτοκίνητο και η μηχανή είναι για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και βόλτα με τη γυναίκα/γκόμενα τα βράδια.

Πες μου σε παρακαλώ πως τα θεωρείς το ίδιο επειδή υπάρχει η περίπτωση να γίνει ατύχημα...
    Αν είναι έτσι, να ασφαλίζουμε υποχρεωτικά και τις σκάλες για πτώση και τα πεζοδρόμια για γλίστρημα. Με την ίδια συχνότητα συμβαίνουν κι αυτά.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από faraway Προβολή μηνύματος
    οι πολίτες το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα κρύψουν χρήματα από το κράτος ,
    και όσο το κράτος θα σκέφτεται πως να πάρει περισσότερα από τους πολίτες .
    Οι πολίτες έχουν υποχρεώση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο να μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Αυτό σημαίνει ασφάλιση στο όχημα ώστε να μπορέσουν να είναι εντάξει σε περίπτωση που θα γίνει κάποιο ατύχημα.

Οι πολίτες όμως, θα έπρεπε να έχουν και το δικαίωμα να πληρώνουν μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, μόνο όταν τη χρησιμοποιούν
    Η ασφάλεια δεν είναι ΙΚΑ ούτε ΔΕΗ.

Παράλογο; δεν νομίζω, απλά το κράτος παραδέχεται επισήμως πως είναι ανίκανο να πιάσει τους παρανόμους, οπότε θα την πληρώσουν (για άλλη μια φορά) όσοι θέλουν να είναι νόμιμοι. Οι υπόλοιποι θα κυκλοφορούν και ανασφάλιστοι, και απινακίδωτοι. Και αν κόψει κανένας κάποιον, θα εξαφανίζεται κι ούτε αριθμό δεν θα μπορείς να πάρεις πλέον.
    Εκτός κι αν αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του μέτρου.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Πάντως ακόμα και στην αρχαία εποχή το να άνοικες στην τάξη των ιππέων έπρεπε να είχες ένα χ εισόδημα αφού τα άλογα είχαν/έχουν και την ανάλογη απαίτηση . Δε διαφέρει και το αμάξι πολύ σήμερα έχει τα έξοδα του, και ένα από αυτά είναι και ο νόμος περί ασφάλισης εδώ και 38 χρόνια αναρτημένος στο ΦΕΚ! Τώρα μας ενόχλησε; Ας μην επαναλαμβανόμαστε συνέχεια! Τώρα ακόμα και το τέλειο μηχανογραφημένο σύστημα να έφτιαχναν για τα τέλη κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων, θα ήταν ασύμφορο να πηγαίνει ο καθένας κάθε τρεις και λίγο να πληρώνει τέλη για όποιο μήνα του καπνίσει ή να καταθέσει/ανακτήσει πινακίδες. Γενικότερα και στις ιδιωτικές εταιρίες όταν λανσάρεται μια παροχή υπηρεσίας κοστολογείς με μια συγκεκριμένη τιμή το προϊόν σου, άντε να λάβεις υπ όψιν σου και μια-δυο οψιόν, μετά δημιουργείται σύγχυση και ένα σύστημα τιμολόγησης αχταρμάς. Μου θυμίζει κάτι τύπους που θέλουν να πληρώνουν ιντερνετ ανάλογα με το τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρούτερ κάθε φορά!
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Πάντως ακόμα και στην αρχαία εποχή το να άνοικες στην τάξη των ιππέων έπρεπε να είχες ένα χ εισόδημα αφού τα άλογα είχαν/έχουν και την ανάλογη απαίτηση . Δε διαφέρει και το αμάξι πολύ σήμερα έχει τα έξοδα του, και ένα από αυτά είναι και ο νόμος περί ασφάλισης εδώ και 38 χρόνια αναρτημένος στο ΦΕΚ! Τώρα μας ενόχλησε; Ας μην επαναλαμβανόμαστε συνέχεια! Τώρα ακόμα και το τέλειο μηχανογραφημένο σύστημα να έφτιαχναν για τα τέλη κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων, θα ήταν ασύμφορο να πηγαίνει ο καθένας κάθε τρεις και λίγο να πληρώνει τέλη για όποιο μήνα του καπνίσει ή να καταθέσει/ανακτήσει πινακίδες. Γενικότερα και στις ιδιωτικές εταιρίες όταν λανσάρεται μια παροχή υπηρεσίας κοστολογείς με μια συγκεκριμένη τιμή το προϊόν σου, άντε να λάβεις υπ όψιν σου και μια-δυο οψιόν, μετά δημιουργείται σύγχυση και ένα σύστημα τιμολόγησης αχταρμάς. Μου θυμίζει κάτι τύπους που θέλουν να πληρώνουν ιντερνετ ανάλογα με το τι ταχύτητα συγχρονίζει το ρούτερ κάθε φορά!
    Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την λογική σου.

Θα σου πω απλά αυτό. Αν ημουν στην Γερμανία η στην Αγγλία, θα μπορούσα να το εχω στο γκαραζ μου ανασφάλιστο και χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, εφ όσον δεν σκοπέυω να το κυκλοφορήσω.
    Οταν θελήσω να το κυκλοφορήσω, γιατί εφτιαξε ο καιρός, η γιατι απλά μου κ@@@ωσε, πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για οσο θέλω (3μηνο, 6μηνο, ετος), το ασφαλίζω και το κυκλοφορώ.

Στην Ελλαδα οπου δεν υπαρχει πλέον κανενας ελεγχος στους δρόμους, απλά σου λεει οτι απο δω και μπρός θα εισαι παράνομος αν ακολουθήσεις την παραπάνω πρακτική, κατι που δεν ίσχυε μεχρι χτες τουλαχιστον για την ασφάλεια.

Κι εμενα αυτα που λες μου θυμίζουν το ανεκδοτο με τον ψαρα την γυναικα του και τον λιμενικό στην βαρκα.
    http://asteia-anekdota.gr/%CE%B1%CE%...B5%CE%BC%CE%B1
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    τι να συζητάμε ρε παιδιά τα αυτονόητα...
    δε μπορούμε (δε θέλουμε μάλλον) να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή, βάζουμε φόρο 26% από το 1ο ευρώ
    δε μπορούμε να πιάσουμε τους ανασφάλιστους, βάζουμε συλλήβδην πρόστιμα σε όλο το κόσμο, κ.ο.κ.

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την λογική σου.

Θα σου πω απλά αυτό. Αν ημουν στην Γερμανία η στην Αγγλία, θα μπορούσα να το εχω στο γκαραζ μου ανασφάλιστο και χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, εφ όσον δεν σκοπέυω να το κυκλοφορήσω.
    Οταν θελήσω να το κυκλοφορήσω, γιατί εφτιαξε ο καιρός, η γιατι απλά μου κ@@@ωσε, πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για οσο θέλω (3μηνο, 6μηνο, ετος), το ασφαλίζω και το κυκλοφορώ.

Στην Ελλαδα οπου δεν υπαρχει πλέον κανενας ελεγχος στους δρόμους, απλά σου λεει οτι απο δω και μπρός θα εισαι παράνομος αν ακολουθήσεις την παραπάνω πρακτική, κατι που δεν ίσχυε μεχρι χτες τουλαχιστον για την ασφάλεια.

Κι εμενα αυτα που λες μου θυμίζουν το ανεκδοτο με τον ψαρα την γυναικα του και τον λιμενικό στην βαρκα.
    http://asteia-anekdota.gr/%CE%B1%CE%...B5%CE%BC%CE%B1
    Εγώ πάλι το βλέπω απόλυτα λογικό ως once and for all λύση βάση της ελληνικής πραγματικότητας . Γκαράζ στις πόλεις έχουν λίγοι και αυτοί που δεν έχουν θα το αφήνουν πολύ απλά έξω στο έλεος του Τουτάτη ανασφάλιστο απινακίδωτο! Πχ παρκαρισμένο/ασυντήρητο χρέπι γείτονα σε ανηφόρα/κατηφόρα όπου αρχίζει και παίρνει την κατιούσα λόγω σπασμένου χειρόφρενου παίρνει σβάρνα ότι βρει μπροστά του -και δεν είναι απίθανη υποπερίπτωση-. Άντε να τον δω πως θα αποζημιώνει αυτόν μετά τους υπόλοιπους...

"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Εγώ πάλι το βλέπω απόλυτα λογικό ως once and for all λύση βάση της ελληνικής πραγματικότητας . Γκαράζ στις πόλεις έχουν λίγοι και αυτοί που δεν έχουν θα το αφήνουν πολύ απλά έξω στο έλεος του Τουτάτη ανασφάλιστο απινακίδωτο! Πχ παρκαρισμένο/ασυντήρητο χρέπι γείτονα σε ανηφόρα/κατηφόρα όπου αρχίζει και παίρνει την κατιούσα λόγω σπασμένου χειρόφρενου παίρνει σβάρνα ότι βρει μπροστά του -και δεν είναι απίθανη υποπερίπτωση-. Άντε να τον δω πως θα αποζημιώνει αυτόν μετά τους υπόλοιπους...
    και όταν λοιπόν το "όργανο" (ή το δημοτικό όργανο) βλέπει "ανασφάλιστο απινακίδωτο", ας το βάζει σε γερανό και ας το πηγαίνει στα αζήτητα...
    μη πάμε να δώσουμε λογική στον παραλογισμό...

υ.γ. ασφαλιστής είσαι ?

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    και όταν λοιπόν το "όργανο" (ή το δημοτικό όργανο) βλέπει "ανασφάλιστο απινακίδωτο", ας το βάζει σε γερανό και ας το πηγαίνει στα αζήτητα...
    μη πάμε να δώσουμε λογική στον παραλογισμό...
    Δε γίνεται να έχει το κράτος πάνω από τα κεφάλια μας ένα δημόσιο υπάλληλο για να μας ελέγχει αν κάνουμε τα αυτονόητα

υ.γ. ασφαλιστής είσαι ?
    Όχι, ειδικός εφαρμογής/απόδειξης θεωριών ασθενών ρευμάτων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Johnny_Nik
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από viper1 Προβολή μηνύματος
    αντι να καθεσαι και να φιλολογεις εσυ και μερικοι αλλοι κατεβειτε και σε καμμια πορεια διαμαρτυρια.απο τους καναπεδες δεν γινετε τιποτας.
    Έχω κατέβει στις περισσότερες πορείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Εγκλωβίστηκα ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, έφαγα πέτρες, δακρυγόνα. Μπορείς να μου πείς τι άλλαξε? Τίποτα απολύτως. Να κατέβω, να δέσω ένα πανό στο μηχανάκι μου και να κατέβω Σύνταγμα να φωνάζω κάτω οι ασφαλιστικές. Θα έρθεις? Θα έρθει κανένας άλλος? Να στέλνουμε τους άλλους σε πορείες ξέρουμε, να μιλάμε για τη διαμαρτυρία από τους καναπέδες επίσης ξέρουμε. Αλλά στο τέλος τέλος, εκείνοι που φωνάζουν για τη δική μου (ατεκμηρίωτη) "απραξία" είναι οι ίδιοι που έχουν βουλιάξει στον καναπέ και κρίνουν τους άλλους. (Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα).

ΥΓ: Η ΜΟΤΟΕ που είναι; Οι λέσχες αυτοκινήτων που είναι; Σφάζονται για τα δήθεν δικαιώματά μας, και η ΜΟΤΟΕ βγαίνει να κάνει ζήτημα το ΚΤΕΟ ένα μήνα πριν λήξουν οι προθεσμίες. Τώρα που είναι; Θα περιμένει να πρώτα να γίνει επίσημο για να μας πεί κατόπιν εορτής ότι θίχτηκε ο μοτοσυκλετισμός?
    2 stroke Sport Touring

Δε γίνεται να έχει το κράτος πάνω από τα κεφάλια μας ένα δημόσιο υπάλληλο για να μας ελέγχει αν κάνουμε τα αυτονόητα

Όχι, ειδικός εφαρμογής/απόδειξης θεωριών ασθενών ρευμάτων
    κάτσε βρε άνθρωπε του Θεού, επειδή δε κάνουνε 5-10-20-100 τα αυτονόητα, να πηδάμε άλλους 10,000 που τα κάνουν ?
    δε τα λες καλά...

ψαναψόφα φούστη γλάρε

κάτσε βρε άνθρωπε του Θεού, επειδή δε κάνουνε 5-10-20-100 τα αυτονόητα, να πηδάμε άλλους 10,000 που τα κάνουν ?
    δε τα λες καλά...
    ΕΥΡΗΚΑ!! Να η φίρμα της εμπιστοσύνης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από georgio Προβολή μηνύματος
    ΝΟΜΟΣ 489/76 (Φ.Ε.Κ. Α’ 331)
    «Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων
    αυτοκινήτων αστικής ευθύνης»

Άρθρο 2
    1. Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου που κυκλοφορεί μέσα στην
    Ελλάδα επί οδού
    , υποχρεούται να έχει καλύψει με ασφάλιση την
    εκ τούτου έναντι τρίτων αστική ευθύνη σύμφωνα με τις διατάξεις
    του παρόντος.
    Η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο
    αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ’ αυτό,
    εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού.
    [...] και ένα από αυτά είναι και ο νόμος περί ασφάλισης εδώ και 38 χρόνια αναρτημένος στο ΦΕΚ! Τώρα μας ενόχλησε; [...]
    Ρε Ichigo, ρε φίλε, σόρρυ, αλλά ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι μιλάω σε μαϊμούδες... έξι ποστ πιο πάνω έβαλα τον νόμο που ισχύει αυτή τη στιγμή που μιλάμε... και ισχύει εδώ και 38 χρόνια... και σύμφωνα με αυτόν οφείλεις να έχεις ασφαλισμένο το όχημα εφόσον κυκλοφορείς επί οδού... όχι αν έχεις πινακίδες. Αν θες να στο στείλω να το διαβάσεις, το έκανα, το διάβασα στα γρήγορα και δεν λέει πουθενά τίποτα για πινακίδες, αφήνω ένα 5% να μου ξέφυγε γιατί δεν έκατσα να διαβάσω προσεκτικά 46 σελίδες...
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από georgio Προβολή μηνύματος
    Ρε Ichigo, ρε φίλε, σόρρυ, αλλά ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι μιλάω σε μαϊμούδες... έξι ποστ πιο πάνω έβαλα τον νόμο που ισχύει αυτή τη στιγμή που μιλάμε... και ισχύει εδώ και 38 χρόνια... και σύμφωνα με αυτόν οφείλεις να έχεις ασφαλισμένο το όχημα εφόσον κυκλοφορείς επί οδού... όχι αν έχεις πινακίδες. Αν θες να στο στείλω να το διαβάσεις, το έκανα, το διάβασα στα γρήγορα και δεν λέει πουθενά τίποτα για πινακίδες, αφήνω ένα 5% να μου ξέφυγε γιατί δεν έκατσα να διαβάσω προσεκτικά 46 σελίδες...
    Πάμε πάλι!
    Δε λέει όμως ότι δεν έχει υποχρέωση να μην ασφαλίζει όχημα αυτός που είναι σταθμευμένος (ορισμός το τι είναι στάθμευση στο άρθρο 1 παρ. ε). Ξέρεις υπάρχει επίσης η πιθανότητα να κινήσει κάποιος καλοθελητής το όχημα για εσένα

Παρόμοια θέματα

1. Ανασφάλιστα οχήματα
    από cityfly στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 129
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2013, 02:28
  2. Ανασφαλιστα οχηματα
    από fidel_98_99 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/01/2013, 08:53
  3. Link για ανακληθέντα οχήματα παντός τύπου και κατασκευαστή.
    από Gandalf dr685sm στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2012, 18:12
  4. 1,5 εκατομυριο ανασφαλιστα οχηματα.
    από zephyr1 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2011, 12:53
  5. Οχήματα για όλα τα γούστα....
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2004, 02:44

Κανόνες δημοσιεύσεων