Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI
Νομίζω ότι δεν διαφωνείτε κάπου...Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner
Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI
Νομίζω ότι δεν διαφωνείτε κάπου...Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Οπως και το φρεναρισμα στην καθε λακουβα ανεξαρτητως μεγεθους...
Υψους.......
Βαθους...
Πειρας οδηγου......
μοτο ... ( onn- off , ss, λπ )
Ταχυτητας.....
Επικινδυνοτητας δρομου στο Φρεναρισμα ... ( ειδικα οταν μιλαμε για δρομο ταχειας κυκλοφοριας ...Και ακομα ποιο ειδικα οταν μιλαμε για συγκεκριμενο δρομο..)
Και εαν θες να πεις και κατι για την ορθογραφια μου.....
Μου τα εχουν πει αλλοι...!!!
Δεν με εμποδίζει να καταλαβαίνω αυτά που γράφεις, οπότε δεν έχω κανένα λόγο να σου πω κάτι γι αυτήν.
Λυπάμαι που θεωρείς ασαφή και αόριστα αυτά που γράφω. Έκανα το -προφανές- λάθος να πιστεύω ότι απευθύνομαι σε αναβάτες-αναγνώστες που μπορούν να σκεφτούν και κάποια πράγματα από μόνοι τους. Γι αυτό και ...η Λόλα με το μήλο που σκοπό είχε να χαμογελάσουμε και σε καμία περίπτωση να σε προσβάλλει.
Για παράδειγμα, όταν έγραψα "φρενάρουμε πριν τη λακκούβα" δεν θεώρησα απαραίτητο να εξηγήσω αναλυτικότερα ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις κυκλοφοριακές συνθήκες! Πίστευα ότι εννοείται! Αν εσύ αυτό το θεωρείς "τσουβάλιασμα" και "όλα ροζ" μπορείς πάντα να επεξηγείς τα αυτονόητα (για μένα), ώστε να μην καρφωθεί κανά τερατο-τζιπ στον άτυχο που θα φρενάρει ανεξέλεγκτα επειδή δεν το διευκρίνισα.
Think faster than you ride
To θεωρησα ασαφες γιατι....
Το θρεντ μιλουσε για συκγεκρμενο σημειο .... Συγκεκριμενο δρομο απο απειρο οδηγο ..!!
Και οχι τι πρεπει να κανουμε στο οποιοδηποτε σαμαρακι στον οποιοδηποτε δρομο....!!!
Το παλικαρι ρωτησε καποια γνωμη καθως πολυ σωστα ολη η αττικη, εχει περασει απο το συγκεκριμενο σημειο, με μεγαλο ποσοστο, με μεγαλο νουμερο χιλιομετρων....!
Και εκει που διαβαζω τις σωστες αποψεις αλλων ( και κατα την γνωμη μου ) τουλαχιστον για σταθερη ταχυτητα , χαλαρωμα χεριων κλπ..
Ερχεται το αοριστο θεωρητικο φρεναρισμα ( και μαλιστα πανω σε στροφη......)
Σε εναν απειρο οδηγο που αυριο στις μια , δυο το πρωι θα τον βρεις μπροστα σου να φρεναρει απο τα 95 στην αριστερη λωριδα για να περασει το σαμαρακι στην παραλιακη....!!!
Για να σε παω στα ακρα οσο αφορα το παραδειγμα σου.....
Για ποιες κυκλοφοριακες συνθηκες μιλαμε οταν με 95 στην αριστερη στις 12- 1 το πρωι θα σε παιρνανε 10 μηχανακια και αλλα τοσα ιχ με 150αρες και 160 αρες.....
Να δει τι...?? Τον καθρεφτη του....
Ειναι στα 95 κμ και ερχεται ο αλλος απο πισω με 160...!!
Βλεπει ενα φωτακι πισω του στα 500 μετρα και στα επομενα 10 δεκατα του δευτερολεπτου τον εχει περασει φιλλερ απο τα δεξια του...???
Εσυ δεν ξερεις τι παιζει στην παραλιακη...???
ΚΑΚΩΣ.. ΚΑΛΟΣ ... ΤΡΕΧΟΥΝ !! ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ !!!!
Να πω τι αυτουνου του παιδιου..???
Πρπει να φρεναρεις γιατι το λενε τα βιβλια..???
Καταλαβες τωρα γιατι το θεωρω τσουβαλιασμα...????
Στο ξαναειπα...!! Σε οσα σημεια και για οτιδηποτε συμφωνησω με την θεωρια....
Σε αλλα τοσα θα διαφωνησω..!!
Προσωπικη γνωμη παντα ....!!
Σόρυ που παρεμβαίνω στο θέμα σας αλλά να αρπάξω την ευκαιρία και να πω ότι η δική μου πρόταση για επικίνδυνα σημεία αναφερόταν ακριβώς σε σημεία με μεγάλη συχνότητα κυκλοφορίας (όχι σε κάθε συνοικιακή λακούβα που έχει ο καθένας δίπλα από το σπίτι του) στα οποία θα βρεθούμε όλοι αργά ή γρήγορα.
Εμένα πχ με ενδιαφέρει να μάθω που ακριβώς είναι το σημείο που λέτε μιας και πηγαινοέρχομαι Πειραιά και μάλιστα νύχτα. Και προτιμώ να αποφύγω το σημείο αυτό πηγαίνοντας σε άλλη λωρίδα παρά να κάνω πειράματα χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία. Νομίζω ότι αυτός είναι και ένας επιπλέον λόγος να αναφερθούμε σε τέτοια μια και είναι μέρος της ενεργητικής ασφάλειας αν δεν κάνω λάθος. Καταλαβαίνω όμως ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των κακοτεχνιών οπότε... άμα θέλετε λέμε άμα όχι δε λέμε.
Peace![]()
Ρίξε μια ματιά εδώ και αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι θα είναι χρήσιμο κάτι παρόμοιο, ξεκίνα το θέμα.![]()
Think faster than you ride
Ομολογώ οτι χάνω κάπου το νόημα της όποιας ένστασης σου. Ο τρόπος που περιγράφηκε για την αποφυγή ή όχι μιας ανωμαλίας του δρόμου είναι σωστός. Εσύ δεν διαφωνείς μ΄αυτό, αλλά λες οτι ισχύει υπο συνθήκες, κάτι που ακυρώνει την όποιδήποτε απάντηση αφού την μεταθέτει όχι στο «πως» αλλά στο «που».
Το «που» θα εφαρμοστεί η κάθε θεωρία το ξέρει (η πρέπει να το καταλαβαίνει) κάθε οδηγός μοτό. Αν δεν μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τα βασικά πράγματα, του στυλ δεν πατάμε φρένο με ένα Scania 140 στη ρόδα μας, καλύτερα να πάρει λεωφορείο μπας και καταφέρει να δει παιδιά και εγγόνια.
Δηλαδή ρε Κώστα, αν σε ρωτήσει εσένα κάποιος χωμάτινος συνάδελφος πως περνάμε τα σαμάρια, τι του απαντάς? Που βρίσκονται τα σαμάρια, τι ποιότητα χώματος, και τι θερμοκρασία περιβάλλοντος υπάρχει, ή τι να κάνει για να μην φάει το τιμόνι στη μάπα?![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Ναι, η αλήθεια είναι οτι τα διάβασα και εξακολουθώ να έχω την παραπάνω γνώμη. Απομονώνεις μόνο το κομμάτι της ενέργειας και αφήνεις την πρόληψη.
Αντίστοιχα από το δικό σου κείμενο, κάποιος θα μπορούσε να απομονώσει οτι την συγκεκριμένη στροφή την στρίβουν με 150-160 χλμ όσοι ακολουθούν, κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει με την καμμία σε εκείνο το σημείο και ΘΑ μπορούσε να δώσει ένα (πολύ) λανθασμένο μήνυμα για τα όρια της συγκεκριμένης στροφής. Προσωπικά έχω δει δυο τρία ατυχήματα στην εξωτερική πλευρά της, προφανώς από άνοιγμα τροχιάς, οπου στο ένα είχε χάσει τη ζωή του κάποιος γνωστός με KR-1S
Τέλος από εμένα![]()