Σωστά, υπάρχουν και τα λεωφορεία.
Σωστά, αν σε τρακάρει ανασφάλιστος και...
Για όλο το thread συγχέετε την έννοια «έχω ανασφάλιστο όχημα» με την «κυκλοφορώ ανασφάλιστο όχημα».
Ρε φίλε πως να σου το δώσω να το καταλάβεις, το ότι κάποιος έχει ανασφάλιστο όχημα δεν σημαίνει πως το κυκλοφορεί, το ότι κάποιοι κυκλοφορούν ανασφάλιστοι είναι άλλο θέμα.
Από το δικό μου ανασφάλιστο δεν κινδυνεύεις, πως να το κάνουμε;
Επίσης, κάποιοι κυκλοφορούν χωρίς να έχουν βγάλει καν δίπλωμα, αυτό τί σημαίνει; πως με το που πας 18 πρέπει να το βγάλεις υποχρεωτικά μήπως και τύχει να κυκλοφορήσεις ποτέ χωρίς να το έχεις;
Επίσης, κάποιοι το δίπλωμα έχουν λαδώσει για να το πάρουν, γι αυτό τι θα κάνουμε;
Εγώ προτιμώ να κυκλοφορώ για παράδειγμα στο δρόμο με κάποιον ανασφάλιστο που ξέρει να οδηγεί, παρά με κάποιον που έχει full μικτή γιατί δεν ξέρει που παν τα τέσσερα και ποιον θα πρωτοκόψει αν τον πετύχει.
Έχεις ιδέα μέχρι που μπορεί να επεκταθεί αυτό;
Έχετε όλοι βάλει μπροστά το επιχείρημα «αν σε τρακάρει ο ανασφάλιστος όμως...»
Είτε ψηφιστεί ο νόμος είτε όχι, έχεις ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να σε τρακάρει ανασφάλιστος, δεν το έχεις καταλάβει; Αυτοί που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, θα συνεχίσουν να το κάνουν, είτε χωρίς πινακίδα είτε με πλαστή.
Αν ψηφιστεί ο νόμος, τότε 3 πράγματα θα συμβούν:
- Όσοι δεν κυκλοφορούν το ανασφάλιστο και έχουν τη δυνατότητα φύλαξης κάπου, θα παραδώσουν πινακίδες (όπως ήδη έκανα εγώ).
- Όσοι δεν κυκλοφορούν το ανασφάλιστο αλλά και δεν έχουν τη δυνατότητα φύλαξης κάπου, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ασφάλεια για ακίνητο όχημα.
- Όσοι είναι ανεύθυνοι και γράφουν τα πάντα στα παλιά τους τα παπούτσια ως τώρα, απλά θα βρουν κάποιον τρόπο για να συνεχίσουν να το κάνουν.
Το μόνο που θα γίνει, είναι να αυξηθούν τα hit & run, γιατί άλλο είναι να σε πιάσουν απλά ανασφάλιστο και άλλο ανασφάλιστο και με πλαστή πινακίδα.
Ρε φίλε, +1000 !!!
Η ανικανότητά μας είναι η κατάρα μας, και η ελπίδα μας ταυτόχρονα!