Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 30

Θέμα: Βροχή - Εθνική - ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΡΕΕΕΕΕ

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75

Βροχή - Εθνική - ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΡΕΕΕΕΕ

Απορία για τους έμπειρους βροχο-οδηγους. Την περασμένη Πέμπτη πήγα Αυλίδα και σε όλη την διαδρομή έριχνε συνέχεια ψιλόβροχο. Έχω οδηγήσει πολλές φορές στην βροχή αλλα ποτέ στην Εθνική Οδό και μάλιστα στον παράδρομο. Το πρωτο σοκ ήρθε όταν πλησίασα μία νταλικά, και έφαγα όλο το σύννεφο νερου που "ψεκαζαν" οι τροχοί της . Το χέρι μου δούλευε σαν καθαριστήρας μέχρι που απομακρύνθηκα λίγο πιο πίσω και ηρέμησε το φαινόμενο. Κάποια στιγμή σε μία ευθεία με καλή ορατότητα, αποφασίζω να την προσπεράσω. ΜΠΑΜ το δευτερο σοκ , μόλις βγαίνω δίπλα της και πλησιάζω, νόμιζα ότι κάποιος μου κατάβρεχε την μουρη με μανικα. Μιλάμε δεν έβλεπα ΤΙΠΟΤΑ ούτε στα 10 μέτρα, ούτε αν πλησίαζα σε στροφή, ή αν ερχόταν άλλος στο αντιθετο ρευμα στο οποιο ήδη βρισκόμουν. Τα ειδα ολα, το αριστερό μου χέρι να σκουπίζει συνεχώς την ζελατίνα, και το δεξί να δίνει ότι γκαζι εχει το ΧΤακι (400αρι γαρ, δικάβαλο και φορτωμένο), για να περάσω γιατι πίσω μου είχαν ήδη έρθει αυτοκίνητα και έιχαν κολλήσει για να περάσουν και αυτοί.

Περριτο να σας πώ οτι δεν ξαναέκανα προσπεραση μεχρι να φτάσω.

Η απορία μου είναι τι στο καλό μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις???

Συμπέρασμα : Το σύννεφο νερού που σηκώνουν τα κουτια και κυρίως τα νταλικόκουτα είναι 1000 φορές πιο επικύνδυνο απο την ίδια την βροχή.
    The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

καθεσαι πισο σε τοση αποσταση που να εχεις ορατοτιτα και ελενχεις τον δρομο μπροστα απο την νταλικα. οταν εχεις ορατοτητα σε μεγαλο κοματι δρομου τοτε προσπερνας. γιατι οταν θα εισαι διπλα του και δεν θα βλεπεις τουλαχιστον να εχεις σηγουρευτη οτι ο δρομος ειναι ευθεια και οτι εχωντας ορατοτητα για μεγαλο μηκος δρομου δεν ερχετε απο την αλλη μερια αυτοκηνητο. επισης μπορεις να περασης την νταλικα την ωρα που την περνα ενα αυτοκηνητο και τροει αυτο την μπορα και να εισαι στο αριστερο φαναρι απο πισο του ιχ. παλυ θα πρεπει να εχεις δει τον δρομο γιατι μπορει ο ΙΧης να μην εχει ελενξη καλα και να σε παρει στον λαιμο του. εγω παντως εχω το σηνδρομο της κοττας... καθομε απο πισω του για οσο κα να χρηαστη σαν καλη κοτουλα και μονο οταν ειμαι 1000% συγουρος περναω:rotflmao:

Ερωτηση!

Υπαρχει ενα υγρο για το μπαμπριζ του αυτοκινητου, το οποιο κανει θαυματα, κινησε με 120 και πανω με βροχη και δεν χρειαζετε να ανοιξεις καν καθαριστηρες, στην ζελατινα αραγες κανει να το βαλεις??
    Warning!! Motorsports can be Dangerous....

Το σπουδαιότερο δε μας είπες : ποιο είναι αυτό το θαυματουργό υγρό;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Νομίζω πως αναφέρεστε στο Rain-X...
    http://www.rainx.com

Μου το έχει συστήσει και ο tifoefs (ο οποίος, όσο να 'ναι, κάτι ξέρει από οδήγηση στη βροχή)...
    Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά στο Internet δεν έχω βγάλει άκρη για το κατά πόσο κάνει για ζελατίνα κράνους...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Να ξερετε οτι η χρηση χημικων υγρων στην ζελατινα του κρανους απαγορευεται δια ροπαλου, διοτι υπαρχει η πιθανοτητα, η ζελατινα μετα απο καιρο να χασει την ελαστικοτητα της (βαλτε την κατω και πατηστε την για να καταλαβετε για τι ελαστικοτητα μιλαμε), αρα και την αντοχη της.
    Αν εχετε φαει χαλικι στην ζελατινα και οχι μονο, απο νταλικα σε επαρχιακο δρομο με καμμια 80αρια χιλιομετρα θα με καταλαβετε.
    Οι γρατζουνιες στην ζελατινα ειναι σουβενιρ.
    Οι τρυπες ειναι 5-6 ραμματα για πλακα.

Επισης ξεχασα να προσθεσω οτι σε περιπτωση που σκουπισουμε την ζελατινα με το γαντι επιδεινωνουμε την κατασταση, και πραγματικα δεν θα βλεπουμε σε λιγη ωρα τιποτα.
    Υπαρχουν πολλα γαντια στην αγορα με "υαλοκαθαριστηρα" στον αριστερο αντιχειρα η στον δεικτη, και δουλευουν τελεια.
    Tετοια εχει και η Colori και τα ειχα καποτε, καθως η Hebo αν δεν κανω λαθος.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Και η Acerbis...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Και η Acerbis...

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75
    Υπαρχουν πολλα γαντια στην αγορα με "υαλοκαθαριστηρα" στον αριστερο αντιχειρα η στον δεικτη, και δουλευουν τελεια.
    ακριβως αυτο το γαντακι έχω και εγώ, της COLORI, και πραγματικα κάνει πολυ καλη δουλεια.

αλλα δεν μπορεις να οδηγας και με το ένα χερι συνέχεια,
    The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    :rotflmao: :rotflmao: για σένα το γραψα που το ξύλωσες.... χαχαχα γιατί εμένα μου χε φανεί πολύ χρήσιμο, το ξέρεις ότι μες τις επόμενες μέρες που συζητάγαμε για τα γαντάκια αυτά , τα έχασα? ξεκίνησα την μηχανή ενω τα χα ακουμπήσει απάνω.... χαχαχα

ταξιδι 1ο
    με το CB περυσι ή προπερσι ανημερα Χριστουγεννων με προβλεψη ημερας ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΔΑΡΑ!!!
    ξυπναω, φορτωνω, ξεκιναω για Λαμια
    την τελευται 1μιση ωρα προς Λαμια εριχνε ασταματητα και τοτε ειμουνα με ενα δερματινακι και ενα αδιαβροχο του κ..λου με κατι μποτακια. Εφτασα μελανιασμενος!
    Ορατοτης 0!!!!!!!! κινηση οχι πολυ, αλλα ο ελλειπης εξοπλισμος το εκανε δυσκολο

2ο με τη Βεφα
    Βεβαια υπαρχουν και μεγαλυτερες δυσκολιες οταν αυτο γινεται βραδυ, γιατι απ τη μια η ορατοτητα ειναι 0 και απο την αλλη τα τουτου, φορτηγα κλπ σε τυφλωνουν με τα φωτα, μιας και τα φωτα αντανακλωνται στο νερο που πεφτει.
    τι εκανα? περνουσα αναμεσα απο τα τουτου-φορτηγα δια της ατοπου απαγωγης..
    απο δω δε παω, απο κει δε παω, αρα παω εδω, μιας και το μονο που φαινεται ειναι ..... λιγα πραγματα
    εξοπλισμος τελειος, αλλα το βραδυ ειναι πιο επικινδινα

για προσπεραση αφου εχεις ορατοτητα και αξιολογησεις το δρομο οτι δεν θα πεσει το φορτηγο σε λιμνη για να σε μουσκεψει προσπερνας.
    Το νερο που απλα πετανε τα ελαστικα δεν ειναι το μαγαλυτερο προβλημα, αλλα οταν το φορτηγο πεσει σε στασημα νερα και εσυ βρεθεις διπλα του. ...Τσουναμι!!!
    Όταν η πόλη κοιμάται.......

No bike.....No party Το avatar του/της zeli
    Τι να πω Είστε παλικάρια

Εγω χθες που γυρνούσα απο Λουτράκι κατα τις 18:00 και σήμερα που πήγαινα για δουλειά από Αττική οδο οι υαλοκαθαριστήρες του κουτιού δούλευαν στο τέρμα και πάλι δεν έφταναν να καθαρίσουν το νερο.

Σε τέτοιες συνθήκες προτείνω στάση να περάσει η μπόρα.
    THE MORE WE SEE THE MORE WE KNOW...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kinhsh
    Oδηγηση με βροχη στην εθνικη,πολυ επικινδυνο,εκτος αν πηγαινεις με 70. Νυχτα στην εθνικη με βροχη σκετη αυτοκτονια λογω ακριβως του σπρει που δεν βλεπεις τιποτε. Η αποψη μου λοιπον με βροχη μονο σε δρομους χωρις κινηση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kinhsh
    Η αποψη μου λοιπον με βροχη μονο σε δρομους χωρις κινηση.

δηλαδη κανεις το γυρω του τετραγωνου του σπιτιου σου
    εκτος αν μενεις σε κεντρικο δρομο, οποτε και παλι θα εχει κινηση (αστειευομαι)

κοιτα εχω ενα κακο...

αν εχω κανονισει να φυγω και δε το διαχωριζω σε μερα ή νυχτα, θα φυγω οτι καιρο και να εχει ως προβλεψη.
    εγω καποια στιγμη τυχαινε και τα εκανα ολα βραδυ,
    τι απο Μεσολογγι να ξεκιναω μετα τις 8,
    τι απο Σπαρτη να ξεκιναω 9,
    απο Αραχωβα παλι βραδυ

τις προαλλες ανεβαινα Λαμια και εβρεχε ανα 20χλμ (παλαβο)
    μπαινω Υλικη στις στροφες χωρις βροχη και στη δευτερη στροφη λες και ειχε συνεφακι απο πανω και ανοιξε η βρυση, καρεκλες μεχρι που τελειωσαν οι στροφες και σταματησε :hypnotize

ηταν δυσκολο γιατι ηταν βραδυ με φορτηγα σε ολες τις στροφες και ορατοτητα μικρη

Ειχα κανει δεξια με φλας αναμενο συνεχεια για να με προσεχουν τατουτου απο πισω μου. Οποτε μπορουσα να δω οτι δε με ακολουθουσε αυτοκινητο εκανα αριστερα και προσπερνουσα το φορτηγο
    και με πολυ νερο απο τα λαστιχα του φορτηγου + απο τα νερα που πατουσαν οι ροδες του και εκτοξευοταν πανω μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από zeli

Σε τέτοιες συνθήκες προτείνω στάση να περάσει η μπόρα.
    ρε Γιαννη δε μεμ θελει
    στο 2ο ταξιδι που λεω πιο πανω με τη Βεφα και τη βραδινη βροχη,
    ειπα να σταματησω στα διοδια για να περασει η βροχα
    και εκει που σταματησα ηταν το μονο σημειο που ειχε ανοιγμα απο πανω τα διοδια και περνουσε βροχη
    οποτε λεω αφου δε με θελει, συνεχιζω!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Δεν βλεπω...
    από GIXXERAKIAS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2007, 19:23
  2. καηκε λαμπακι σε ΧΤ 2001 και δεν μπορω να το βλεπω ετσι...
    από vaspiou στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2006, 20:55
  3. Εθνικη βραδυ με αερα και βροχη
    από ktm640lc4 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2006, 20:31
  4. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 30/08/2004, 15:47
  5. Επειδη Βλεπω Οτι Δεν Ψηνεται Κανεισ.............
    από kalgeorge στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 16/01/2004, 18:39

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF