Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 89

Θέμα: παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από georgemark Προβολή μηνύματος
    επιλογή
    Aν έφτασε στο όριο των 13 κιλών πας στην επόμενη κλίμακα (9-36) και όχι στα 0-18.

Επίσης το παιδί είναι πιο ασφαλές να κοιτάει πίσω μόνο σε κάποια μετωπική σύγκρουση. Απο εκει και μετά υπάρχουν και κατά. Πχ δεν έχεις καλή οπτική ούτε με δεύτερο καθρεφτάκι, άρα δεν ξέρεις τι κάνει, τι τρώει, αν έχει λυθεί κλπ. Επίσης τα παιδιά δεν είναι γυάλινα, είναι τα παιδιά μας που πάνε παρέα με τους γονείς τους κάποια διαδρομή. Το να κοιτάζουν πίσω ως τα 4 για να είναι ασφαλή είναι σημείο των καιρών... Και αν δεν μετακινηθεί πιο ασφαλή θα είναι...

Στα test maxi-cosi
    Στην πράξη εμένα δεν μου γέμισε τόσο το μάτι, όχι πως δεν είναι καλό, απλά τα πλαϊνά του δεν είναι όσο στιβαρά λένε
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Θα σου πρότεινα να πάρεις group 1 2 3.
    Εγώ έχω αυτό.
    Υπάρχει και οικονομικότερο που είναι ίδιο με το recaro και λέγεται Storchenmühle.
    +1300 στο να πάρεις 1-2-3 (9-36 κιλά)

+1300 στο να κοιτάξεις από έξω (αμαζον, εβαυ κλπ)... το συγκεκριμένο που λέει ο χάρης εδώ εχει 300€

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Καλημέρα σε όλους ,
    επαναφέρω το θέμα καθώς η θυγατέρα φτάνει σε λίγο καιρό στο όριο κιλών του πρώτου καθίσματος και θα πρέπει να κοιτάξω για τον αντικαταστάτη του , έως τώρα είχαμε το chicco key fit που καλύπτει έως 13 κιλά , διαβάζοντας πληροφορήθηκα ότι είναι κατά πολύ ασφαλέστερο το να κοιτάζουν τα παιδιά προς τα πίσω για όσο το δυνατό περισσότερο διάστημα (στην Σουηδία έως τα 4 χρόνια ) , με βάση το παραπάνω συμπεραίνω (και θα ήθελα τη γνώμη σας) ότι το επόμενο κάθισμα θα πρέπει να είναι της κατηγορίας 0-18kg τα οποία προσαρμόζονται στο κάθισμα και από τις δύο πλευρές (και να την έχω ανάποδα για όσο περισσότερο καιρό γίνεται), από την άλλη είδα καθίσματα που καλύπτουν την κατηγορία 9-36 κιλά ( και άρα δεν θα χρειαστεί να πάρω μετά και άλλο ) τα οποία έχουν βγει τα καλύτερα στα tests ασφαλείας .

Για τα καθίσματα 0-18 κοιτάζω τα παρακάτω :
    1. http://www.pramworld.co.uk/car-seats...ass-plus-felix
    2. http://www.anatello.gr/cart/Chicco-e...g-Juniper.html
    Για την δεύτερη κατηγορία (9-36 κιλά) έχω δει το παρακάτω

http://www.babyartikel.de/produkt/ki...tone_grey_2013

Διάβασα επίσης ότι τα αποτελέσματα των test καθισμάτων διαφέρουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο
    Τι θεωρείτε καλύτερο και ασφαλέστερο σαν επιλογή ;

Καλημέρα, εάν το αυτοκίνητο σου έχει σύστημα isofix, πάρε ένα καρεκλάκι 10+ έως -36 κιλά (εγώ έχω πάρει ένα recaro) και είσαι ΟΚ.... είναι πολύ σταθερό και ασφαλές λόγο isofix.

http://www.tmbdirect.co.uk/ekmps/sho...hir-5886-p.jpg

Το καρεκλάκι ουσιαστικά όσο το παιδί είναι μικρό δένετε στους ιμάντες που έχει αργότερα με την ζώνη του αυτοκινήτου και στην συνέχεια βγαίνει και η πλάτη και μένει μόνο το κάτω κομμάτι για να είναι ποιο ψιλά. Έτσι καλύπτει τόσο μεγάλο εύρος κιλών-ανάπτυξης.

Α! Το αγόρασα από το άμαζον περίπου -60% από τις τιμές της Αθήνας
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Julius Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα, εάν το αυτοκίνητο σου έχει σύστημα isofix, πάρε ένα καρεκλάκι 10+ έως -36 κιλά (εγώ έχω πάρει ένα recaro) και είσαι ΟΚ.... είναι πολύ σταθερό και ασφαλές λόγο isofix.

http://www.tmbdirect.co.uk/ekmps/sho...hir-5886-p.jpg

Το καρεκλάκι ουσιαστικά όσο το παιδί είναι μικρό δένετε στους ιμάντες που έχει αργότερα με την ζώνη του αυτοκινήτου και στην συνέχεια βγαίνει και η πλάτη και μένει μόνο το κάτω κομμάτι για να είναι ποιο ψιλά. Έτσι καλύπτει τόσο μεγάλο εύρος κιλών-ανάπτυξης.

Α! Το αγόρασα από το άμαζον περίπου -60% από τις τιμές της Αθήνας
    Το μπρδλ όταν το πήρα εγώ δεν έβρισκα με isofix .

Ωραίο κάθισμα πάντως αλλά έχει δυο ιδιαιτερότητες, θες αυτοκίνητο με ψηλό ταβάνι πίσω για να χωράς να δέσεις (το insight μου έχει σπάσει τα νεύρα)
    και μην παρασυρθείς από το ότι έχει ρύθμιση κλίσης, δε θα την αλλάξεις ΠΟΤΕ όμως.
    Καλοταξίδευτα

Νέο προς Παλιό μέλος Το avatar του/της georgemark
    Η μικρή είναι 15 μηνών και 10,5 κιλά , το αυτοκίνητο είναι μικρό (Lancia ypsilon 2007), δεν έχει isofix
    ...αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά............

Η μικρή είναι 15 μηνών και 10,5 κιλά , το αυτοκίνητο είναι μικρό (Lancia ypsilon 2007), δεν έχει isofix
    Καλά το θέμα με το isofix λύνεται έστω και με πατέντα. Δένεις με ιμάντα το καθισματάκι στο κάθισμα του Lancia. Βράχος! Δεν κάνει κιχ και δεν ενοχλεί το παιδί.

Super Moderator
    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση!!!!!, εμένα και το παλιό το Yaris (2003) και το νέο (2009) έχουν Isofix. Για ξαναρίξε μια ματιά στο μάνουαλ μπάς και σου έχει διαφύγει.

όπως λέει ο endo.... με πατέντα λύνεται (έχτρα ιμάντας)
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Νέο προς Παλιό μέλος Το avatar του/της georgemark
    ...αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά............

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Παλαιό μέλος Το avatar του/της foler
    Ολα τα κουτια νομιζω απο 2004 και μετα εχουν υποχρεωτικα isofix. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει το δικο σου. Το recaro young sport που αναφερε ο φιλος ποιο πανω ειναι σιγουρος οτι εχει isofix? Δεν νομιζω!
    Το εχω και εγω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος, το ειχα επιλεξει γιατι σε πολλα τεστ εβγαινε ποιο ασφαλες απο τα isofix! Προσεξατε ποσο μπακετ ειναι? Το ατου του ειναι οτι παρεχει κορυφαια προστασια και στις πλαινες συγκρουσεις.

Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foler Προβολή μηνύματος
    Ολα τα κουτια νομιζω απο 2004 και μετα εχουν υποχρεωτικα isofix. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει το δικο σου. Το recaro young sport που αναφερε ο φιλος ποιο πανω ειναι σιγουρος οτι εχει isofix? Δεν νομιζω!
    Το εχω και εγω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος, το ειχα επιλεξει γιατι σε πολλα τεστ εβγαινε ποιο ασφαλες απο τα isofix! Προσεξατε ποσο μπακετ ειναι? Το ατου του ειναι οτι παρεχει κορυφαια προστασια και στις πλαινες συγκρουσεις.

χμμμμ το δικό μου έχει 100%.... πιθανώς να μην είναι ακριβώς αυτό το μοντέλο μου μια και το επέλεξα απο τις φωτογραφίες οπτικά
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της foler
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Julius Προβολή μηνύματος
    χμμμμ το δικό μου έχει 100%.... πιθανώς να μην είναι ακριβώς αυτό το μοντέλο μου μια και το επέλεξα απο τις φωτογραφίες οπτικά
    Μηπως το καθισμα σου ειναι αυτο?
    http://www.google.gr/imgres?hl=el&cl...16&tx=88&ty=79

Καλησπέρα

Κάνα 2 θεματάκια που τα έψαξα αρκετά όταν είχε έρθει η ώρα να αλλάξω το πρώτο μπεμπέ και να πάρω 0 - 18:
    1) H μικρή σου δεν μπορεί να πάει σε 9-36 ακόμα γιατί είναι μόνο 15 μηνών. Τα 9-36 αναφέρονται σε παιδιά απο 9 κιλά μεν αλλά αρκετά μεγαλύτερα των 15 μηνών ωστε το νευρομυικό τους σύστημα να έχει αναπτυχθεί - δυναμώσει. Μωρό 15 μηνών σε τέτοιο δεν κάνει φίλε μου. Είσαι για 0-18 ή 9-18 η διαφορά τους έγκειται στον τρόπο δεσίματος (που κοιτάει το παιδί). Και πάντα σε πλαϊνή θέση, όχι στο κέντρο.
    2) Τα isofix καθισματάκια είναι μια σχετική πλάνη αφού στα crash tests αποδείχτηκε πως τα περισσότερα είναι εντελώς ανεπαρκή παρότι είναι πιο ακριβά απο τα απλά.
    Ο λόγος απλός. Πολλοί πήραν τα καθισματάκια που ήδη έβγαζαν, προσάρμοσαν 2 γάντζους με 2 λάμες (λαμάκια της πλάκας σε μερικές των περιπτώσεων) με αποτέλεσμα κάποια (λίγα) απο αυτά στα test να διαλύονται στα σημεία που ενώνονται με το πλαστικό.
    Αλλα πάλι έσπασαν στο σημείο ένωσης της βάσης με την πλάτη, (αφού στην πλάτη πιάνουν οι ζώνες που κρατούν το βάρος...)

Τα καλύτερα λοιπόν είναι αυτά που σχεδιάστηκαν εξ αρχής γι αυτό το σκοπό και δεν προσαρμόστηκαν λόγω μάρκετινγκ.
    Οταν λέμε λοιπόν πως δένουμε την πλάτη με ιμάντα έχει νόημα. Σε όλα!
    Κάτι τελευταίο: Τα πλαϊνά στα καθισματάκια για αυτά τα κιλά ΠΡΕΠΕΙ να είναι σταθερά.

Στις φωτό το καθισματάκι είναι 0-18 και είχα το παιδί έως τα 21. Τα 21 κιλά ήταν μεν παραπάνω, απο την άλλη το ύψος του όχι και το κάθισμα απλά δεν μπορούσε να κουνηθεί έτσι όπως το είχα πιάσει.
    Ενα κριτήριο πολύ σημαντικό για την επιλογή του ήταν η μεγάλη ανάκληση που βοηθούσε στα ταξίδια ή όταν κοιμόταν να είναι σε πιο φυσική θέση και να μην πέφτει στο πλάι το κεφαλάκι του.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC02645.jpg 
Προβολές:	68 
Μέγεθος:	52,0 KB 
ID:	282612

Όνομα:	DSC02649.jpg 
Προβολές:	69 
Μέγεθος:	50,7 KB 
ID:	282613

στους μεταλλικούς κρίκους που βλέπεις πέρασα τον ιμάντα

Όνομα:	DSC02648.jpg 
Προβολές:	67 
Μέγεθος:	37,7 KB 
ID:	282614

Όνομα:	DSC02647.jpg 
Προβολές:	66 
Μέγεθος:	39,8 KB 
ID:	282615

η θέση ύπνου ήταν πραγματικά χρήσιμη

Tα καθισματακια με isofix εχουν ΚΑΙ ιμαντα ενσωματωμενο, που δενεται πισω απο το καθισμα ή (ακομα καλυτερα) σε γατζους στο δαπεδο του πορτμπαγαζ
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ