Ναι έχει όμως και κάποιο δίκιο γιατί και τούμπες κάνουμε.....αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα .......
...αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά............
πριν απο ενα μηνα πηρα το recaro και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος!!!
Επειδή το ψάχνω και εγώ το θέμα καθισματάκι τώρα τελευταία, το συμπέρασμα είναι ότι τα παιδιά είναι ασφαλέστερα
μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών να κάθονται σε κάθισμα ανάποδα από την κίνηση του αυτοκινήτου.
Δείτε αυτό http://www.youtube.com/watch?v=BPx6VddB8y0
Επίσης σχετικά άγνωστες σε εμάς αλλά κορυφαίες στο είδος τους είναι και η be safe η klippan και η britax.
Ψάχτε τες στο διαδίκτυο.
Ελπίζω να βοήθησα κάποιον έστω λιγάκι.![]()
Εάν ήμουν παιδί άνω των 6 μηνών και με έβαζες να κάθομαι ανάποδα ή θα σου έφερνα το καθισμα στο κεφάλι (εάν είχα τη δυνατότητα) ή θα ούρλιαζα γοερά καθ'όλη τη διάρκεια της διαδρομής μπάς και αντιληφθείς κάποτε ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον η διαδρομή εάν κοιτάς την πλάτη του καθίσματος.
Dura lex, sed lex.
Καλημέρα ,
σας παραθέτω link για crash test του 2012 (είναι στα γαλλικά )
http://securiteauto.files.wordpress....ests-20121.pdf
http://www.parentsmalins.com/test-si...oupe-1-2-3.php
Τελευταία τροποποίηση από georgemark; 25/02/2013 στις 11:02.
Οποτε καλυτερα λέτε απο το βρεφικό να ΜΗΝ μεταπηδήσει σε κατηγορίας 1-2-3 ? (9-36kg)
Εντάξει ρε παιδιά ότι πείτε.
Μεθαύριο που θα βάλετε τα παιδιά σας πάνω στις μοτό σας για βόλτα μην τους φορέσετε κράνος αν κλαίνε πολύ και δεν το θέλουν.
Γιατί και τώρα αυτό λέτε.
Δεν είπα εγώ ότι είναι πανεύκολο να κάτσει το παιδί μέχρι τεσσάρων ετών ανάποδα, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς έτσι τους παρέχουμε την μέγιστη ασφάλεια που μπορούμε.
Τα καθισματάκια που κοιτάν ανάποδα βλέπουν την πλάτη του καθίσματος του αυτοκινήτου όσο και τα άλλα που κοιτάν μπροστά ( απλά το ένα κοιτάει του πίσω καθίσματος και το άλλο του συνοδηγού)
Επίσης επειδή είναι σε όρθια θέση βλέπουν έξω από το παράθυρο και απολαμβάνουν την διαδρομή όπως και με τα άλλα.(Όπως οι θέσεις των τρένων).
Τέλος μπορεί κάποιος να δοκιμάσει αρχικά την τοποθέτηση ανάποδα και αν δει ότι το παιδί δεν το θέλει με τίποτα το γυρνάει αλλιώς.
Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνει κάποιος αυτό.
Το βρεφικό (το δικό μας τουλάχιστον είναι ως 13 κιλά).
Μετά από αυτό, με ένα κατηγορίας 9-36 τελείωσες από παιδικά καθισματάκια.
Βέβαια το μόνο μείον είναι ότι τα καλά είναι και ακριβά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα σκάσεις
τώρα και χοντρά για να το πάρεις.Ενώ αλλιώς παίρνεις ένα τώρα μέχρι 18 κιλά, και μετά ένα ως 36.
Συμφωνώ , επίσης για όσο το παιδί είναι σχετικά μικρό και ο αυχένας ευαίσθητος (περίπου έως 18-24 μηνών ) καλό είναι να κάθονται ακόμα ανάποδα =>άρα κάθισμα μέχρι 18 κιλά , τώρα εάν πάμε στην λύση ενός καθίσματος έως 36 κιλά τότε το παιδί κοιτάει από τα 13 κιλά (που παύει να χρησιμοποιεί το βρεφικό) μπροστά αλλά κοιτάμε να πάρουμε το καλύτερο από άποψη προστασίας αυχένα που σημαίνει ότι η cybex είναι η καλύτερη επιλογή .