Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 107

Θέμα: Υπολογισταραίοι και λοιποί digitaloβιοιι τα φώτα σας...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Υπολογισταραίοι και λοιποί digitaloβιοιι τα φώτα σας...

Θα είμαι απλός και περιεκτικός.

Θέλω έναν υπολογιστή για βαριά (πολύ βαριά) επεξεργασία φωτογραφιών μεγέθους που θα αγγίζει κατά περιπτώσεις και τα 40MB σε Photoshop, Lightroom, Capture NX2, Capture One Pro και άλλα φωτοπρογράμματα τα οποία κατά περιπτώσεις θα τρέχουν και ταυτόχρονα (οκ, όχι συνέχεια), μαζί με ένα σκασμό plugins που τα συνοδεύουν.

To pc που έχω τώρα, 2πύρηνος Pentium στα 2,6GHz με 2GB RAM και Win XP, έχει κλάσει, όχι ότι έχει τίποτα μηχάνημα, για την εποχή του ήταν μια χαρά, αλλά με
    τα σημερινά δεδομένα και απαιτήσεις στο τομέα του imaging, απλά δεν...

Ως εκ τούτων προσανατολιζόμουν σε χτίσιμο νέου μηχανήματος αλλά μόλις σήμερα έμαθα και για τα mac mini (τόσο άσχετος είμαι...). Πραδοσιακά βέβαια είναι κομμάτι ακριβότερα από τα pc, αλλά δεν φτάνουν στα απλησιάστα επίπεδα των iMac. Ποια είναι η άποψη σας επί του θέματος; Αξίζει να προτιμηθούν έναντι ενός pc που θα είναι να μεν πιο δυνατό, από την άλλη όμως τα mac γενικά εκεθιάζονται για την αποτελεσματικότητα και την σταθερότητα τους σε multi tasking και σε ότι αφορά ήχο - εικόνα... για πέτε...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Θα είμαι απλός και περιεκτικός.

Θέλω έναν υπολογιστή για βαριά (πολύ βαριά) επεξεργασία φωτογραφιών μεγέθους που θα αγγίζει κατά περιπτώσεις και τα 40MB σε Photoshop, Lightroom, Capture NX2, Capture One Pro και άλλα φωτοπρογράμματα τα οποία κατά περιπτώσεις θα τρέχουν και ταυτόχρονα (οκ, όχι συνέχεια), μαζί με ένα σκασμό plugins που τα συνοδεύουν.

To pc που έχω τώρα, 2πύρηνος Pentium στα 2,6GHz με 2GB RAM και Win XP, έχει κλάσει, όχι ότι έχει τίποτα μηχάνημα, για την εποχή του ήταν μια χαρά, αλλά με
    τα σημερινά δεδομένα και απαιτήσεις στο τομέα του imaging, απλά δεν...

Ως εκ τούτων προσανατολιζόμουν σε χτίσιμο νέου μηχανήματος αλλά μόλις σήμερα έμαθα και για τα mac mini (τόσο άσχετος είμαι...). Πραδοσιακά βέβαια είναι κομμάτι ακριβότερα από τα pc, αλλά δεν φτάνουν στα απλησιάστα επίπεδα των iMac. Ποια είναι η άποψη σας επί του θέματος; Αξίζει να προτιμηθούν έναντι ενός pc που θα είναι να μεν πιο δυνατό, από την άλλη όμως τα mac γενικά εκεθιάζονται για την αποτελεσματικότητα και την σταθερότητα τους σε multi tasking και σε ότι αφορά ήχο - εικόνα... για πέτε...
    Αν θες και τον σκυλο ολοκληρο και την πιτα χορτατη, τοτε χτιζεις κατι που να εχει οσο περισσοτερους πηρηνες και μνημη αντεχει η τσεπη σου και του βαζεις linux.
    Ειναι το απολυτο οπλο για multitasking και number crunching (που εχει καμποσο το image processing).
    Αυτο υπο την προυποθεση οτι βρισκεις τα προγραμματα που θελεις να τρεξεις.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Μην τσιγκουνευτείς λεφτά σε τροφοδοτικό και μητρική καθώς αυτά είναι η ραχοκοκκαλιά του συστήματός σου. Για έξτρα ασφάλεια εφόσον είσαι σε επαρχία όπου πιθανότατα πέφτει συχνά το ρεύμα δώσε και άλλα 50€ και πάρε ένα σταθεροποιητή τάσης APC -όχι απλό πολύπριζο ασφαλείας- και είσαι κομπλέ ή UPS.
    Πιάσε ένα τροφοδοτικό Enermax κατά προτίμηση της σειράς Platimax-σε watt πιστεύω τα 600αρια ότι σε υπερκαλύπτουν, μια ποιοτική μητρική πχ ASUS P8Z77-V PRO η GIGABYTE GA-Z77X-UD5H και μετά μια mainstream CPU INTEL CORE I7-3770K 3.50GHZ LGA1155 βάλε και 8-16gb RAM και είσαι κομπλέ. Δε διευκρινίζεις όμως αν χρειάζεσαι είσοδο βίντεο για να κάνεις απλό capture ή αν θα παίξεις μπάλα με προχωρημένο video editing...

for more hwbox.gr adslgr.com insomnia.gr
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Όχι βιντεο όχι... θα ήθελα, αλλά πάμε αλλού, ξεφεύγουμε ενετελώς και αμα αρχίσω και τα βίντεα θα ξεμυαλιστώ τελείως και δεν λέει, έχουμε και δουλειές. Τώρα για LINUX, μάλλον τα προγραμμάτα επεξεργασίας που παίζουν δεν είναι αυτά που παίζουν και για win και επειδή από τα λίγα που ξέρω τα Linux θέλουν και ένα επίπεδο ενασχόλησης για να τα φέρεις εκεί που θες, δεν το ρισκάρω, θέλω απλώς κάτι να παίζει σταθερά και αξιόπιστα και να μη μου ζαλίζει τα @@δια με διάφορα... για αυτό και κοίταξα και τα mac. Ευχαριστώ για τα μηνύματα σας πάντως

...
    ρε μλκ, τι θελεις να βγαζεις φωτο?? τις μελισσες πως κανουν βιιζζζζζζζζ?

και μετα τι?? θα αναρτεις τις φωτο στα μελισσια και θα τις εκβιαζεις πως αν δεν σου κανουν πολυυυυυυυυυ μέλι, θα τις ανεβαζεις στο διαδικτυο?

υγ. οταν αποφασισεις, κατασταλαξεις, πες μου να σε μονταρω...μην αγχωνεσαι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kalgeorge Προβολή μηνύματος
    ρε μλκ, τι θελεις να βγαζεις φωτο?? τις μελισσες πως κανουν βιιζζζζζζζζ?

και μετα τι?? θα αναρτεις τις φωτο στα μελισσια και θα τις εκβιαζεις πως αν δεν σου κανουν πολυυυυυυυυυ μέλι, θα τις ανεβαζεις στο διαδικτυο?

υγ. οταν αποφασισεις, κατασταλαξεις, πες μου να σε μονταρω...μην αγχωνεσαι

Bρε καλώς την αισθητικό - κοσμετολόγα του forum!

Τα μάθατε για το νέο επαγγελματικό προσανατολισμό του kal; Αν τον συναστήσετε και σας μυρίζει Chanel No5 ή κανά άλλο γυναικείο αιθέριο άρωμα, μην τον παρεξηγήσετε, δουλειά είναι και η δουλειά δεν είναι ντροπή!

(στο είχα πει ότι θα σε κάνω ρόμπα - χωρίς παρεξήγηση ε; )

υ.γ. Θα τα πούμε και από κοντά ρε, σε καμμιά εβδομάδα κατεβάινω 'σα κατ΄

Bρε καλώς την αισθητικό - κοσμετολόγα του forum!

Τα μάθατε για το νέο επαγγελματικό προσανατολισμό του kal; Αν τον συναστήσετε και σας μυρίζει Chanel No5 ή κανά άλλο γυναικείο αιαθέριο άρωμα, μην τον παρεξηγήσετε, δουλειά είναι και η δουλειά δεν είναι ντροπή!

(στο είχα πει ότι θα σε κάνω ρόμπα - χωρίς παρεξήγηση ε; )

υ.γ. Θα τα πούμε και από κοντά ρε, σε καμμιά εβδομάδα κατεβάινω 'σα κατ΄
    μωρη κατίνα καταρχην.....
    Gaultier βαζω οχι σανελ
    δευτερον , δεν θα ζητησεις αρωμα ρε?? θα σου δωσω γυναικειο και θα στο πασαρω για αντρικο με φερεμόνη
    τριτον, εγω για σενα δουλευω ρε....θα ριξεις αρωματα στις κυψελες, θα τρελαθουν τα μελισσια και θα σου παραγουν σαν τρελα

υγ. αντε ελα σα δώ....πέρνα το αυλάκι παλι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sfigas
    Δοκιμασε ενα SSD. Νομιζω απλα θα εκλπαγεις με το τι θα κανει ο υπολογιστακος.!
    ziste tin kathe strofi..tin kathe euthia,,,

Makrya apo mac mini...ftiakse me ton ladebora-aisthitiko ena toubano mixanima kai ta resta kanta big Mac...oxi ton Maki...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Για αρχή, τα προγράμματα που δουλεύεις βγαίνουν native 64bit;

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Σου έχω απαντήσει ήδη. WS τα απόλυτα μηχανήματα για την δουλειά που θες.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Σου έχω απαντήσει ήδη. WS τα απόλυτα μηχανήματα για την δουλειά που θες.

+10000000000000

παίζουν ebay πολλά μηχανήματα από factory restore με εγγυήσεις και όλα κομπλέ. Προσανατολίσου σε DELL, η καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης-εγγύησης.
    WHO RUNS THE SHOW

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Ενα πραγμα χρειαζεσαι μονο και που ειναι το πιο βασικο.
    Μια καλη οθονη.
    Κοιτας για 24'' τουλαχιστον (ιδανικα 27'') με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 8-bit ips panel οχι εξαμπιτο που απλα κανει καλο dithering οπως η πλειοψηφια των μονιτορ.
    Κοιτα προς dell μερια και αν σε βγαζει το μπατζετ HP (οχι dreamcolor ειναι υπερβολικη)
    ..βεβαια δεν ειπες τι ακριβως επεξεργασια εικονας θελεις να κανεις και με ποιο σκοπο,πχ σκεφτεσαι (και) να τυπωσεις μεγαλες διαστασεις;
    Θες απλα photo editing;
    Οπως και ναχει 64μπιτο λειτουργικο,και lightroom που σε καλυπτει απολυτα,και κατσε να το μαθεις καλα (εκει θες μεγαλη οθονη για να το αξιοποιησεις).
    Επισης αναλογα με το τι θα απαντησεις θα σου προτεινω και το αναλογο καλιμπραριστηρι που χρειαζεσαι,
    και επισης η μιση δουλεια στη φωτογραφια ειναι το περιβαλλον στο οποιο δουλευεις δηλαδη οχι μονο ενα καλα καλιμπραρισμενο μονιτορ
    αλλα και καταλληλες φωτιστικες συνθηκες στον χωρο που το δουλευεις.Σορι αλλα δεν ειναι τοσο απλα (ουτε τοσο φθηνα) τα πραγματα αν θες να ασχοληθεις καπως σοβαρα.

Αν απλα θες ενα χομπι να παιζεις φωτο σε raw να γουσταρεις χτυπα ενα μονιτορ σαν αυτο που εγραψα στο θρεντ του roadspirit,δανεισου ενα φθηνο καλιμπραριστηρι απο καποιον για να σεταρεις το μονιτορ,
    βαλε 64μπιτα 7αριακαι τελος.
    Ολα αυτα φυσικα σε ενα μεσαιο συστημα με τουλαχιστον 8-12gb ram.
    Και για ονομα του Θεου τα μακ βγαλτα απο το μυαλο σου ,εκτος και αμα την δεις εναλλακτικος kai ξημεροβραδιαστεις κανα δυο μηνες σε φορα για hackintosh
    οπως (αναγκαστικα) εκανα εγω.Μετα θα εχεις ολο το χρονο να το μετανιωσεις αλλα τουλαχιστον δεν θα εχεις χαλασει φραγκο
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Nομιζω οτι ο gcrook τα ειπε ολα. Θα διαφωνησω στα 8GB RAM βεβαια, γιατι εγω παιζω με 4 και μου περισσευει και το 1.5 οταν δουλευω φωτογραφια.
    Να σου αναφερω και το δικο μου setup, το οποιο ειναι κρεατομηχανη* για τα προγραμματα που αναφερεις:

Mobo: Asus M5A97 LE R2.0 (75 euro στον κοζμοdata)
    CPU: AMD FX8120 (skrουτζ λεει 130 ευρω αυτη την περιοδο)

Ολα τα υπολοιπα ειναι απλως κομματια, ψωνισε ο,τι σε ενδιαφερει περισσοτερο. Απλα ηθελα να πω οτι ενα AMD setup ειναι αριστο value for money για φωτογραφια, και στο range 100-200 euro δε θα βρεις αντιστοιχα καλη intel λυση...

-----
    *ενδεικτικα, στο Lightroom 4.1 και RAW(16ΜP) με iso6400, το noise reduction ειναι realtime μετα απο ενα history με περιπου 300 επεμβασεις
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Παλαιό μέλος
    δεν μας λες τι λεφτά διαθέτεις ;

Μπορώ να βοηθήσω και εγώ ,μιας και τεχνικός ...

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σέρρες και περίχωρα .. τα φώτα σας
    από Lamnian στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2011, 14:59
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2006, 10:00
  3. την γνωμη σας και τα φωτα σας!
    από GTZ750 στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 00:09