Σελίδα 8 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 234

Θέμα: Mεταλεία χρυσού στην Χαλκιδική...

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    τετοιου τυπου <δουλειες> γινονται παντα μακρια απο την αθηνα γιατι ετσι το παιρνει ελαφρα ο ελληνας αφου κατοικει εκει ο μισος πλυθησμος που βρισκει πολλες φορες την επαρχια <γραφικη>.
    θεωρω οτι μονο απο το αιγαιο-ιονιο μπορουμε να παρουμε κατι και τουλαχιστον περιβαντολογικα να το ελεγχουμε καπως,αν και το παραδειγμα της BP στο μεξικο φοβιζει,αλλα εχουμε και μια φοβια σουλτανατη.μεταλεια οχι φιλε ομως και που, στην χαλκιδικη που ειναι μια απο τις top του τουρισμου μας με θετικο προσημο καθε χρονο αφου εκει κατεβαινουν ολα τα βαλκανια αλλα και τα ρωσικα<βουνα>.δεν ξερω νομιζω οτι στην απελπισια της φτωχειας μας σαν χωρα τσιμπαμε το τυρακι της μαλακιας.
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Βασικά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συγκεκριμένη επένδυση έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ όφελος για όλους μας έτσι όπως πάει να γίνει. Αφήστε την οικολογία στην άκρη, εγώ σου λέω ότι ακολουθούν μια ορθή μέθοδο εξόρυξης. Οδηγίες και νόμοι υπάρχουν

Επίσης ψιθυρίζεται ότι κατά τη μεταβίβαση των ορυχείων ολόκληρος λόφος με συγκεντρώματα από άργυρο/χρυσό δεν μεταβιβάστηκε και έφυγε για κατεργασία κατευθείαν στο εξωτερικό
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παλαιό μέλος
    Ας ρεφορμίσουμε λιγάκι αλλά μόνο με επιφανειακές και λογικές σκέψεις.
    Τούτη δω η χώρα, έχει οικονομικό θέμα. Για την ακρίβεια και πριν χρώσταγε, μέχρι που όπως και άλλες χώρες, είπαν ότι θα επικαλεστούμε το δημόσιο χρέος για να εξαθλιώσουμε όσους παράγουν πλούτο, όσους εργάζονται. Και δωστου τσεκούρια σε μισθούς κλπ και να μη λέμε τα ίδια.

Εγώ δεν ξέρω από μεταλλεύματα και ορυχεία, ωραία. Οι μόνες πέτρες που έχω πιάσει είναι αυτές που μπαίνουν στη σφεντόνα και αυτές τις πλακουτσωτές που κάνουν στη θάλασσα "ψαράκια" ή δεν ξέρω πως τα λένε.

Απ ότι έχει πάρει το μάτι μου, ορυχείο δεν είναι μια τρύπα που βγάζει θησαυρούς, αλλά μια συστηματική καταστροφή εδάφους/υπεδάφους/δάσους/επιφάνειων και υπόγειων νερών/πανίδας/χλωρίδας που βγάζει πλούτο για λίγους. Δεν είναι ψάξιμο χρυσού με τη σίτα στο ποτάμι με το εξάσφαιρο στη μέση, είναι σαν να ρίχνεις σιγά σιγά μια πυρηνική βόμβα και ότι ανέβει στην επιφάνεια, το μαζεύεις και φεύγεις. Και αφήνεις πίσω σου συντρίμιααα....Τα πιστόλια είναι πια στον κρόταφο όσων διαφωνούν, το λες και ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τον φτωχό και μόνο cowboy.

Α έχω και μια πρόσφατη εικόνα μιας απεργίας μεταλλωρύχων στην Αφρική, που φάγανε σφαίρες και δεν έγινε και τίποτα, που σημαίνει ότι η εταιρεία με την κυβέρνηση είναι πλακάκια. Και γενικά οι κυβερνήσεις με τέτοιες εταιρείες τα χουν πλακάκια. Βέβαια αν ρίξουν οι μεταλλωρύχοι σφαίρες στην εταιρεία, θα ξηγηθούν αλλιώς. Και αυτό λέει πολλά.

Επίσης ξέρω ότι σε αυτή τη χώρα, αυτοί που κάνουν κουμάντο, αν δεν είναι αφανείς εκπρόσωποι της μαφίας, είναι τουλάχιστον συστηματικοί φαγοπότες των δημοσίων χρημάτων και περιουσίας. Ο παπαγεωργό απλά το έκανε σχεδόν φανερά και με προκλητική άνεση, οπότε τον πήρε η μπάλα...μετά από 10 και βάλε χρόνια...Ο ίδιος ο πρωθυπουργός του έκανε πίστωση χρόνου με δημόσιες δηλώσεις για το ήθος του βεβαίως βεβαίως...Που σημαίνει ότι όσο υπάρχουν πλάτες στην εξουσία, τρώμε ότι προλαβαίνουμε. Σημαντικό και αυτό.

Σε αυτή τη χώρα επίσης, η λέξη υπευθυνότητα και σεβασμός για τις συνέπειες των πράξεων στους γύρω μου, ακούγεται σαν πρωτοχριστιανική αρετή και ηθικισμός. Είναι επίσης φανερό πλέον τι αξία έχει η ανθρώπινη ζωή και υγεία για όσους ασκουν δημόσια εξουσία: καμία.

[ Είναι δε χαρακτηριστική η δημόσια εκστρατεία απαγόρευσης του καπνίσματος, πόσο γελοία προπαγάνδα για παιδιά αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα, όταν οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια τάξη έχει αποφασίσει να λειτουργήσει ορυχεία χρυσού, γαμώντας την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων υπηκόων, των τέκνων τους και των εγγονιών τους..Α ναι ε;;; ]

Σε χώρες με βιοτικό επίπεδο ανώτερο του ελληνικού, ακόμα και χρυσό στα 10 μέτρα να βρίσκανε, θα κάνανε σχεδιασμό μέχρι και για το που θα έριχνε τη ροχάλα του ο υπάλληλος της εξόρυξης, ακριβώς γιατί έχουν υπόψη τους πόσο σημαντικά ανώτερη είναι η υγεία και το περιβάλλον ως έχει. Εδώ είμαι σίγουρος ότι από τώρα κάνουν παζάρια σε πια ερημική παραλία θα πάνε να θάψουν τα βαρέλια με τα απόβλητα...

Με τα δεδομένα αυτά και πολλές παράπλευρες σκέψεις, πρέπει να συμφωνήσει ένας μέσος υπήκοος για να λειτουργήσουν αυτά τα ορυχεία ή γενικά την ιδέα να γαμήσουμε ότι υγιές υπάρχει σε αυτή τη χώρα, για να πάρουν κέρδη εταιρείες και τα τσιράκια τους εδώ και εμείς να πάρουμε μια πρέζα "ανάτασης της εθνικής οικονομίας".

Εμένα μου θυμίζει την ατάκα των κορακιών πάνω απ το μελλοθάνατο: "πέθανε εσύ και θα τα βρούμε εμείς"

Δεν καταλαβαίνω, δεν έχει ακούσει κανείς το μύθο για το κουτί της Πανδώρας;

Ελλάδα: η χώρα που τα αυτονόητα ακούγονται μόνο σε ανέκδοτα.

Παλαιό μέλος
    είναι εύκολο να ανεβάζει κανείς βίντεο αντί για λόγο, αλλά το από κάτω τα λέει όλα σε ενάμιση λεπτό

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=WYr09q9dHSo

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Μπορει κανεις να ειναι τοσο ΣΤΟΚΟΣ...και ομως η πραγματικοτητα πολλες φορες ξεπερναει την φαντασια.
    Τετοιες "επενδυσεις" γινονται και στην Αφρικη και το αποτελεσμα το ξερουμε ολοι.
    Τα ορυχεια χρυσου καταστρεφουν τα παντα -και τα αρκουδακια- και το κυριοτερο και τον υδροφορο οριζοντα.
    Αντι οι μαλακες να κοψουν π.χ πετραιλεα που ειναι 100% χρημα που φευγει αλλου και δεν ξαναγυρνα.Φαντασου στην Ελλαδα να ειχαν φωτοβολταικα η οτι αλλη τεχνολογια υπαρχει για τα απαραιτητα σε καποιο σπιτι,απο θερμανση μεχρι ψυγεια,Τν κλπ...κοβεις την ΔΕΗ και τον λιγνίτη, πετρέλαιο και εχει μονο το απαραιτητο...
    Ειναι κομπιναδοροι ΟΛΟΙ,δεν υπαρχει λιγο χειροτερος ειναι το ιδιο ολοι....και αν δεν ημασταν παρτακυδες θα επρεπε να εχει παει ολη η Ελλαδα εκει και να εχει κανει "Σαιγκον" το μερος,τον δημαρχο και την εταιρια...αλλα...
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα με απίστευτα μολυσμένο υπόγειο ορίζοντα από την γεωργική παραγωγή.
    Μήπως να σταματήσουμε και την γεωργία?

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα με απίστευτα μολυσμένο υπόγειο ορίζοντα από την γεωργική παραγωγή.

παντελως ατυχες παραδειγμα

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι η ίδια τάξη μεγέθους με αυτό που πάει να γίνει στη Χαλκιδική...

Εν μέρη συμφωνώ όμως...

Πολύ κοντινό μου παραδειγμα είναι ο εποικισμός του υδροφορου ορίζοντα στην πόλη μου... ανεξέλεγκτη κατάσταση με αυθαίρετα που χτίστηκαν πάνω σε πηγες ποσιμου νερού...

Μιλάμε για υγειονομικες ορολογιακες βόμβες...

Το ανθρώπινο είδος θα μπορούσε να επιζήσει πλουσιοπάροχα χωρίς ποτέ να εξορυχθεί έστω μια ουγγιά χρυσός.
    Δε νομίζω ότι ισχύει το ίδιο για τη γεωργία και τη κτηνοτροφεία.
    Ούτε καν για την εξόρυξη λιγνίτη.

Ο χρυσός, ασήμι κλπ δεν έχουν "πραγματική" αξία.

(εξαιρώ κάποιες τεχνολογικές εφαρμογές αλλά νομίζω το πιάνετε το νόημα)

Παλαιό μέλος
    Αυτό που είναι προβληματικό είναι επίσης το εξής: αποφασίζει μια κυβέρνηση, άγνωστο υπό ποιο καθεστώς λήψης αποφάσεων, από ποιο όργανο, με ποια αρμοδιότητα, να παραχωρήσει γη, για μια εκμετάλλευση η οποία δεν είναι ούτε επικερδής για το δημόσιο (με μια ξεχαρβαλωμένη έννοια, "για όλους"), ούτε συμφέρουσα για την τοπική κοινωνία (όποιος πει για τις θέσεις εργασίας, ας το σκεφτεί ξανά), με συντριπτικά στοιχεία για το επιβλαβές στο περιβάλλον και στην υγεία των ντόπιων.

Ένα άλλο κράτος, αν ήταν μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, θα έβανε επιστήμονες, ειδικούς, διπλωματούχους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους κοκ να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντικός κίνδυνος και κίνδυνος υγείας (γιατί ενδεχομένως θα προσέξουν, θα πάρουν μέτρα, θα..θα), ότι όλοι θα φάνε ψωμάκι, ότι θα υπάρχει μια ισορροπία ζημίας - κέρδους εν πάσει περιπτώσει. Αυτά θα προσπαθούσε να πει.

Αντ' αυτού, παρελαύνει στις οθόνες...ο Πάχτας.

Δηλαδή, αν το επίσημο πολιτικό νόημα είναι "γράφουμε στα τέτοια μας τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον σας", το υπονοούμενο με τον Πάχτα, ποιο ακριβώς είναι;;;

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    και ολα αυτα ενω καποιοι συζητανε με πολυεθνικες για μισθους στα 300 ευρω για να κανουν επενδυσεις και να ρθει η αναπτυξη http://news247.gr/eidiseis/oikonomia...s.2152070.html

ενω καποιοι αλλοι θα φωναζουν δουλεια για τους ελληνες εστω και με 18 ευρω διαπνεομενοι απο πατριωτικα συναισθηματα!

στην αναπτυξη λεμε ναι!!!!!!!!!!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    και ολα αυτα ενω καποιοι συζητανε με πολυεθνικες για μισθους στα 300 ευρω για να κανουν επενδυσεις και να ρθει η αναπτυξη http://news247.gr/eidiseis/oikonomia...s.2152070.html

ενω καποιοι αλλοι θα φωναζουν δουλεια για τους ελληνες εστω και με 18 ευρω διαπνεομενοι απο πατριωτικα συναισθηματα!

στην αναπτυξη λεμε ναι!!!!!!!!!!!!!
    Ε καλά είναι 300. Εδώ έφτασε στα 580 από τους ντόπιους που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν πλέον επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Ε καλά είναι 300. Εδώ έφτασε στα 580 από τους ντόπιους που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν πλέον επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
    εγω παλι θα προτεινα προκειμενου να εχουμε αναπτυξη να πληρωνουμε και απο πανω τις πολυεθνικες απο τη τσεπη μας 300 ευρω ο καθενας μας για να ερθουνε να μας αναπτυξουνε αλλα δεν κατεβαινω στις εκλογες και δεν εισακουγομαι ρε γμτ....
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alres Προβολή μηνύματος
    Ας ρεφορμίσουμε λιγάκι αλλά μόνο με επιφανειακές και λογικές σκέψεις.
    .................
    Εμένα μου θυμίζει την ατάκα των κορακιών πάνω απ το μελλοθάνατο: "πέθανε εσύ και θα τα βρούμε εμείς"

Δεν καταλαβαίνω, δεν έχει ακούσει κανείς το μύθο για το κουτί της Πανδώρας;

Ελλάδα: η χώρα που τα αυτονόητα ακούγονται μόνο σε ανέκδοτα.
    Πλήρης και περιεκτικότατος, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με όλα όσα λες.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Σελίδα 8 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Camping στην Χαλκιδική
    από manhunter στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2009, 15:04
  2. Συναντηση Βορειων Vstrom!! Στην χαλκιδικη!
    από Vezouvios στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 03/09/2007, 12:10
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2007, 10:19
  4. διοδια στην χαλκιδικη
    από zolotas στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2006, 17:23
  5. Πόσα ταξί κυκλοφορούν στην Αθήνα ?
    από tifozif1 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 10