Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 2 από 2

Θέμα: GSXR750 conversion

  1. #1

    GSXR750 conversion

    Χαιρεται σε όλους και ιδίους του μάστορες τους οποίους παρακολουθώ ανελειπως καθημερινά ιδίως στα restoring τα οποία είναι φοβερά !!!

    Μόλις ξεκίνησα ενα projectaki και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

    Αλλα για να πιάσουμε τα πράγματα απο την αρχή

    Είμαι κάτοχος ενος GSXR750 K6 το οποίο αγοράστηκε και χρησιμοποιούσα μόνο για πίστα μεχρι και πέρυσι. Μιας και μας άλλαξαν τα φώτα στους φόρους και μειώσεις, παρά το ότι ήταν δύσκολο να χωνευτεί, το πήρα απόφαση ότι πάει για εμένα η πίστα και αυτές οι χλιδές (ένεκα και 2 παιδιά με ανάγκες).

    Ετσι λοιπόν, μιας και είχε ήδη πουληθεί το τελευταίο όχημα της αθηναικής μετακίνησης (adventure 950 μετά απο tuono 1000) σκεφτόμουν τι να κάνω με όχημα για την Αθήνα. Σκεφτόμουν κάτι σε Fazer μιας και ειχα το 600 παλαιά και το 1000 με άρεσε πολύ. Βλέπωντας μερικά Fazer απο κοντά αποφάσισα ότι στα λεφτά που είχα δεν εύρησκα τις προκοπής. Επίσης παρατήρησα ότι πολλοί απο γυμνά τα κάνανε με fairing.

    Με αφορμή αυτό αναρωτήθηκα γιατί να μην κάνω το Gsxr με τιμόνι μιας και με clip on στην πόλη δεν το μπορώ για να είμαι ειλικρινής.

    Ψαχνωντας βρηκα την lsl η οποία φέρνει έτοιμο κίτ μετατροπής και τιμόνι που ταιριάζει χωρίς να χάσεις το fairing. To kit λοιπον παραγγέλθηκε, αγοράστηκε το περιμέναμε και τελικά ειναι στα χέρια μου .

    Το κιτ περιλαμβάνει τιμονόπλακα, ντιζα συμπλέκτι πιο μακρυα, διαφορους αποστάτες και βιδάκια, καβαλέτα, προέκταση σωληνάκι φρένου μεταλλικό.

    Ετσι λοιπόν ξεκινάει το projectaki

    Σημερα ξεκίνησα με την αφαίρεση του fairing, βγάσιμο καθρεπτών, βγάλσιμο αριστερού grip χωρίς να το ξυραφιάσουμε αλλά κυρίως την 1η εκτίμηση τι γίνεται και που βρισκόμαστε

    Εχουμε λοιπόν και λέμε : Τα πρώτα 2 προβλήματα τα οποία ειναι βασικά.

    Το 1ο ειναι ότι η κλειδαριά δένει στην υπάρχουσα τιμονόπλακα με μια βίδα απο κάτω που ειναι αστεράκι με ενα τσουτσούνι στην μέση. Δεν έχω ξαναδει τέτοια βίδα και φυσικά δεν έχω τέτοιο κλειδί. Εχετε ιδέα πως λέγεται και που το βρίσκουμε??


    Το 2ο και πιο σημαντικό ειναι τα σωληνάκια του μπροστικού φρένου. Ο καλός προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αλλάξει τα σωληνάκια με υψηλής. Οποτε έχουμε 2 ανεξάρτητα σωληνάκια.

    Βλεπω 2 εναλλακτικές:

    α) 2 νεα πιο μακρυα σωληνάκια ακολουθώντας την παρουσα κατάσταση. Το αρνητικό ειναι το κόστος μιας και απο ότι βλέπω θα πάει πάνω απο €100
    β) ενα σωληνάκι απο την μανέτα (ίσως όχι αυτό του κιτ μιας και ειναι νομίζω αρκετά μακρύ) και μετά μια διακλάδωση στην οποία θα πάνε τα υπάρχοντα σωληνάκια. Το μέγα ερώτημα ειναι πως να γίνει η διακλάδωση??? Εδω λογικά θα χρειαστώ νεα βίδα μιας και θα ειναι ενα το σωληνάκι στην τρόμπα ενώ τώρα ειναι 2 και το διακλαδωτήρι. αραγε μπορεί να γίνει διακλάδωση με την χρήση βίδας με 2 τρύπες για 2 σωληνάκια???????????????

    Προσανατολίζομαι στην λύση α) ως πιο safe άλλά δεν αποκλείω την λύση β) αν ειναι 100% αξιόπιστη μιας και μιλάμε για φρένα.

    Φωτο ημέρας 0 μιας και είχε μόνο λύσιμο.

    Γεια πείτε για τα προβλήματα μου

    ευχαριστώ,

  2. #2
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της daculas
    Εγγραφή
    08/08/2009
    Μηνύματα
    200
    Το κλειδί που θέλεις είναι resistorx ή torx με τρύπα, ζήτα το στα βιομηχανικά είδη. Οσο για τα σωληνάκια, η πρώτη λύση μου κάνει σωστότερη. Ωστόσο ρώτα και σε κατάστημα που φτιάχνει φρένα, να σου πουν

Παρόμοια θέματα

  1. Shift light Κ7 GSXR750
    από geo24 στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2007, 15:17
  2. Gsxr750
    από Avapxia στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 13/03/2006, 22:06
  3. Pressure Conversion Chart Psi-bar
    από tifoefs στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2005, 17:37

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF