Το μηχανάκι έχει αισίως κλείσει δεκαετία στα χέρια (και πόδια) μου...
Πάντως προσφέρθηκαν και άλλοι να βοηθήσουν (ενίοτε θεωρώντας ότι το τσιγάρο που κρεμεται στο αριστερό τους χείλος λειτουργει όπως ο μαγικός ζωμός), αλλά τζίφος.
Πηνία - αν και γνωρίζω την άποψή σου περι ακριβείας πολυμέτρου - έχουν μετρηθεί εντός ορίων με την παραδοχή ότι η γεννήτρια είναι σε τύλιγμα αστέρα με κοινό κόμβο διαφορετικό από το σασί (το είχα αναρωτηθεί και σε προηγούμενη παράθεση). Δηλαδή, με τιμές αποδεκτές 0,608-0,912Ω μετράω ανα δύο (ανάμεσα στα τρία λευκα) καλώδια περίπου 1.3Ω, δηλαδή περίπου διπλασια της κατώτερης προβλεπόμενης. Αν η παραπάνω παραδοχή περι τύπου τυλίγματος είναι σωστή (επειδή δε μπορώ να μετρήσω μεταξύ ενός καλωδίου και σασί) , τότε θεωρώ ότι από πηνία δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Άλλωστε, όταν επιτέλους παρει μπροστα, ο κινητήρας λειτουργει άψογα, χωρίς διακοπές η γονάτισμα ψηλά.
Βλάβη στην ηλεκτρονική πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την εκκινηση, δεδομένου ότι σε λειτουργια κινητήρα όλα είναι ΟΚ;
Κατι άλλο, εφόσον το TTR δεν έχει μπαταρία, πώς θα μπορούσε το κύκλωμα της ανάφλεξης (δεν έχω σχεδιο μπροστα, αλλά φαντάζομαι γεννήτρια - ηλεκτρονική - πολλαπλασιαστής - μπουζί) να επηρρεάζεται με τυχόν πρόβλημα που υφίσταται μετά την ανόρθωση; (Για το τελευταίο μπορει και να αμολάω κοτσάνα, αλλά θα το τολμήσω)
Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 12/03/2013 στις 16:52.
Σε ενδιαφέρει ανταλλαγή με ΧΤ600 σ/μ?
χωρίς πλάκα.
(μπας και φτιάξω επιτέλους το αδβ μπάικ που πάντα ήθελα)
(εγώ είμαι χοντρός και δεν έχω πρόβλημα με τις μανιβέλες εεε παλιός ήθελα να πω, παλιοχοντρός)
![]()
Συνήθως τέτοια "περίεργα" μηχανάκια ή τα διώχνεις άμεσα (γιατί ράγίζει ο έρως από το πολύ το βάραβάρα ή το καλάμι σου από ανάποδη), είτε τα παντρευεσαι.
Ε, τώρα πια, μετα την κοινή συμβίωση επι δεκαετία, προβλέπω κοινη συνταξιοδότηση...
Πάντως, αν πετύχεις κανένα σε καλή εξωτερική κατάσταση και με αθόρυβο σασμάν σε δευτέρα & τρίτη, αξίζει να το πάρεις, εφόσον ενδιαφέρεσαι για αδβ-μπαικ.
Ασε που πληρείς και τις προδιαγραφές καθώς φαίνεται (ηλικία και... σωματότυπος)
Τότε, όντως ρίχνεις αδερφίστικες μανιβελιές...
(και μη μΕ το παίζεις σκληρός και παρεξηγιάρης μηχανόβιος)
Αν το τυχόν πρόβλημα αφορά σε φθαρμένη καλωδίωση (ή χαλαρή σύνδεση) που κάνει μεν επαφή με το σασσί αλλά όχι άμεση (ώστε να γειώνει πλήρως το ρεύμα), τότε προφανώς και το ρεύμα που μπορεί να δώσει η γεννήτριά σου δεν επαρκεί για "ικανοποιητικό" σπινθήρα..
Υ.Γ.
Τον γαμωπυκνωτή τον ελέγξατε..???
Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 12/03/2013 στις 17:32.
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
μΕ βάζεις περισσότερη δουλειά, αλλα έτσι πρέπει αν είναι κανείς της λεπτομέρειας, αλιως, τ' αφήνει να πάει στο διάολο
όπα, το γαμοπυκνωτή τονε σκεφτηκα, αλλά τι θα συμπεράνω, κάποια ύπουλη συνέχεια κυκλωματος-ένδειξη διαρροής, δηλαδής να βάλω το buzzer να μΕ κάνει τη δουλειά;
Τελευταία τροποποίηση από elpo; 12/03/2013 στις 17:44.
Ή με πολύμετρο (αν είναι μικρής χωρητικότητας, αλλιώς θα σου ξεκ@λιάσει την μπαταρία του πολύμετρου..) ή τον βάζεις σε σειρά με μια μπαταρία και ένα λαμπάκι (αφού τον έχεις ξεφορτίσει εντελώς..) και μόλις κλείσεις κύκλωμα πρέπει να ανάψει το λαμπάκι στιγμαία και να ξανασβήσει μετά από 1 sec (το μέγιστο)...
Αν παραμένει αναμένο, είναι βραχυκυκλωμένος ενώ αν δεν ανάψει καθόλου είναι "ανοιχτός" ..![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).