Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 20 από 20

Θέμα: kawasaki ER6n or honda cbf600

σε καποια σεμιναρια εταιριων λαδιων που εχω παρακολουθισει λεγανε οτι εαν πχ βαλεις 4 λιτρα λαδι φουλ συνθετικο σε 5000 χιλ μπορει να δεις 1 κιλο απολια λαδιου. αυτο δεν συμενει οτι καιγετε το λαδι απλα τα χιμηκα προσθετα που ειναι για να προστατευουν και να καθαριζουν τον κυνιτιρα καιγονται γιατι αυτος ειναι ο σκοπος τους. εαν σε καθε αλλαγη βαζεις το ιδιο λαδι σιγα σιγα θα δεις οτι θα εχεις μιωση στην απολια γιατι τα χημικα προσθετα κανουν προστατευτικη μεμβρανι και ετσι μιονεται η απολεια που παρατιτουσες γιατι ο κηνητιρας διατιριται καθαρος.
    εαν βαλεις απλο λαδι στα ιδια χιλιομετρα θα δεις οτι στην αρχη εχεις πχ 300 γραμαρια καταναλοση με αυτο το λαδι .
    αυτο εχει λιγοτερα χημικα προσθετα και προστατευει λιγοτερο τους πολυστροφους κηνητηρες με αποτελεσμα σιγα συγα να αυξανεται η καταναλοσι αλλα αυτην την φορα εκτος απο τα προσθετα κεγεται και λαδι γιατι ο κηνητηρας αρχειζει αν εχει φθορες.
    προσποπικη γνωμη μου ειναι το ιμισυνθετικο παντα ιδιο λαδι σε τυπο και εταιρια.
    ετσι εβγαλε το ZZR1100 μου το 92 το <<προβλιματικο γιατι βαραγε τριτη μπιελα>> 287000 χιλιομετρα και μετα εκοψε μπιελα κοντα στα 3000 χιλιομετα στο κοντερ.
    μετα απο πολλα ταξιδια με 220 250 δυκαβαλος και φορτιο.
    προσοπικα πιστευω οτι οσο πιο αργοστροφο και ρωπατο μοτερ ειναι καλυτερα για καθημερινη χρηση και κηνηση μεσα στην πολη αλλα και εξωρμισεις δυκαβαλο στους επαρχιακους δρομους.
    καβασακι = φτινα ανταλακτικα τουλαχιστον στο zzr1100 που ειχα και στο zx636 που εχει ο γιος μου
    ποτε ξανα σκουπιδια της BMW. καλυτερα κινεζικο παπι....

Συμφορουμητες γεια σας.
    Απ' οτι βλεπω καποιοι το πηραν λιγο προσωπικα το θεμα.
    Επειδη κι εγω ειμαι καπου στην ιδια απορια (οχι ομως cbf αλλα cbrf, απο μεριας honda) θελω να καταθεσω τα παρακατω
    Ο ερωτων διατυπωσε πολυ καθαρα την ερωτηση. Λογω οικονομικων. Και κυριως κινηση πολης. Αρα ουτε και στο ταξιδακι
    δε θα εχει μεγαλες απαιτησεις
    Εγω λοιπον σας λεω οτι μεχρι τα 35μου χρονια ειχα τσοπερ(διαφορα). Μετα suzuki bandit 1200 καρμπ. και προσφατα varadero 1000 καρμπ. Εχω κανει αρκετες βολτες με cbrf600 (και καρμπ και ψεκαστο) και λιγες φορες οδηγησα er-6 νομιζω μοντελο του '06 πρεπει να ειναι.
    Τωρα ξεμεινα. Εχω αυτοματο 125 το οποιο το ειχα παντα για δουλειες και για τη γυναικα
    Για μενα, το καλυτερο απ' ολα ειναι το cbrf600(πολη και εξω) για να γουσταρεις και λιγο το γκαζι.
    Για μεσα στην πολη ομως, πιο ξεκουραστο μου φαινεται το er-6.
    Επισης και σε ταξιδακι, αν δεν εχεις απαιτησεις καλο ειναι και υπαρχει και το er-6f που εχει φερινγκ και ζελατινα.
    Αν λοιπον ο φιλος θελει χαλαρο και οικονομικο, σιγουρα το kawasaki.
    Εγω παλι, μαλλον για honda με βλεπω, παρολο που ειμαι κλειστα 40
    Η διαφορα στην αισθηση και στις επιδοσης ειναι μεγαλυτερη απ' οτι η διαφορα κοστους καταναλωσης και συντηρησης
    Μιλαω παντα για CBRF και οχι CBF
    Οτι δε σας ''καθεται'' καλα απο αυτα που εγραψα, ρωτηστε το. Υπαρχει εξηγηση για ολα.
    Παντρευτηκα μικρος και συνηθως δεν περισσευαν για γουστα.Κυριο λογο ειχε το αυτοκινητο
    Οτι επιλογες εκανα κατα καιρους ηταν με προυποθεση η μηχανη που εχω να ειναι αψογη για να μπορει να πουληθει
    Και τελος για να κλεισω, η αγαπη μου πριν χρονια (και τωρα ακομα, αλλα δεν το σκεφτομαι πλεον) ηταν η CBR1100XX
    Τα συμπερασματα δικα σας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    μιλας ομως για εντελως διαφορετικο μηχανακι , το cbr600f και οχι το cbf που απεχουν ετη φωτος μεταξυ τους

λογικο να βγαζεις αλλα συμπερασματα!
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    μιλας ομως για εντελως διαφορετικο μηχανακι , το cbr600f και οχι το cbf που απεχουν ετη φωτος μεταξυ τους

λογικο να βγαζεις αλλα συμπερασματα!
    Tο μεταξυ cbf600 και cbrf600, το προβαλω ως δικη μου προτιμηση.
    Η απαντηση μου στην απορια ηταν οτι μεταξυ των δυο er-6n και cbf600, για τη χρηση που το θελει
    ο ερωτων και για το χαμηλο ''κασε'' καλυτερα το kawasaki
    και οσον αφορα τη ζελατινα για τον αερα, υπαρχει το er-6f το οποιο εχει και ζελατινα και φερινγκ

Καταλαβα πολυ καλα τι ζηταει ο φιλος και αν διαβασεις προσεκτικα την απαντηση μου θα καταλαβεις
    που ακριβως εχω απαντησει.

Και για να μην ξαναμπερδευουμε τα μπουτια μας, η δικη μου αποψη για τη χρηση που το θελει ο ερωτων
    ειναι ναι στο er-6 (απλα αναφερω και το er-6f με φερινγκ) και κατα δευτερη προτιμηση το cbf600 το οποιο σιγουρα
    θα ειναι λιγο πιο ακριβο σε αγορα, συντηρηση και καταναλωση.

Ζητω συγνωμη που μεσα σε μια απαντηση συμπεριελαβα και προσωπικα
    και ισως γι αυτο να μην εγινε κατανοητη η απαντηση μου

Μέλος Το avatar του/της tc-drift
    Εϊχα το ER6n για 3 χρόνια και το CBF 600 για 1,5 χρόνο.

Αν είχα να ξαναεπιλέξω θα διάλεγα το Honda εύκολα και εξηγούμαι.

Αν εξαιρεσεις την κατανάλωση που μέσα στην πόλη η διαφορά μπορεί να είναι και 1,5 λίτρο υπέρ του KAWA συνολικά το CBF είναι καλύτερη μηχανή.

Έχει καλύτερα φρένα, καλύτερες αναρτήσεις, πιο μαλακό και σαφές κιβώτιο, λογότερους κραδασμούς, έχει την προστασία απο τον αέρα που ότι ζελατίνα και να βάλεις στο ER θα δείξει μέτριο και στο θέμα ποιότητα-φινίρισμα-συγκολήσεις-βαφές είναι καλύτερο το Honda.

Για οικονομία και μικρότερο βάρος-ευελιξία και λίγο καλύτερες ροπές απο χαμηλά διαλέγεις το ER.

Παντού αλλού είναι καλυτερο το Honda. Και στο λέω αντικειμενικά ως πρωην ιδιοκτήτης και των 2. ΔΕΝ υποθέτω..

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά Kawasaki ER6n και απορίες.
    από looperx στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2014, 16:42
  2. KAWASAKI ER-6f ABS OR HONDA CBF 600S
    από Ichigo στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 95
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2007, 14:58
  3. kawasaki er-6f vs honda cbf600s
    από WILDCAT_mmm στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2006, 08:48

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ