Γεια σας είμαι νεο μέλος στο φόρουμ σας αν γνώριζα την ύπαρξη του εδώ και πολύ καιρό. Θέλω τη βοήθεια σας και τις συμβουλές σας για μία μετατροπή που θέλω να κάνω σε μία κινέζικη τρίκυκλη μοτοσυκλέτα μάρκας Shan Yang με καρότσα μοντέλο 2012 το οποίο είναι το καθημερινό εργαλείο της δουλειάς μου και με το οποίο μεταφέρω καθημερινά έως και 500 κιλά φορτίου περίπου.
Η μοτοσυκλέτα έχει ένα ενισχυμένο ατσάλινο πλαίσιο βαρέως τύπου και την κινεί ένας θλιβερός αναξιόπιστος κινητήρας των 200 κυβικών 4χρονος, αερόψυκτος, μονοκύλινδρος (που κάθε 3 μήνες αλλάζω δισκάκια, πάει για ρύθμισμα,...) και η μετάδοση γίνετε, μέσω κιβωτίου ταχυτήτων, με συμπλέκτη, 5 σχέσεων+όπισθεν στους πίσω τροχούς με ένα αξιόπιστο (για την ώρα) διαφορικό.
Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι αντικαταστήσω τον κινέζικο κινητήρα των 200κυβικών και 16 ίππων(εδώ γελάμε) με κάποιο κινητήρα σαφώς πιο αξιόπιστο και πιο ισχυρό. Ο μηχανικός μου μου είπε να ψάξω να βρω ότι κινητήρα θέλω και αυτός μπορεί να τον προσαρμόσει πάνω. Εγώ σκέφτομαι κάτι μεταξύ 300 και 500 κυβικών αλλά όχι και πολύ μεγάλης ιπποδύναμης (κάπου από 20 εως 35 ίππους το πολύ ας πούμε...) διότι φοβάμαι μην σουζάρει η μοτοσυκλέτα αν έχει και 500κιλά στη καρότσα της.
Ο μηχανικός μου μου είπε να δούμε Υahama ή Ηonda και πάντα μονοκύλινδρο, αλλά ένας γείτονας μοτοσικλετιστής μου είπε να βρω το μοτέρ της Royal Enfield 500 από 2009 και μετά που είναι 500κυβικά αποδίδει 28ίππους και είναι και electronic fuel injection (καλό μου ακούγεται).
Τι προτάσεις έχετε να μου κάνετε; Τι κινητήρα μου προτείνετε; Ποιας μάρκας και από πιο μοντέλο; Πόσα κυβικά και ιπποδύναμη, μονοκύλινδρο ή δικύλινδρο;;
Είναι το εργαλείο της δουλειάς μου και θέλω κάτι αξιόπιστο που να αντέχει και να δουλεύει σωστά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων αναμένω τις απαντήσεις σας.