οταν τα εχια πρωτοδιαβασει και τα 2 θεματα την ιδια μερα νομιζα οτι θα γινοταν μπαζααρ και μερος των χρηματων θα πηγαινε σε καποιο ιδρυμα.τεσπα.
η ουσια ειναι μια:οποιος μπορει,οσο μπορει,οποιον μπορει ανθρωπο-σκυλο-καρετα καρετα να βοηθαει,καλο ειναι.ειτε μεσω τετοιων οργανωσεων ειτε πηγαινωντας σε ενα συσιτιο λιγο φαγητο κλπ.ενα πραγμα ειναι σημαντικο,πρεπει να αλλαξουμε την νοοτροπια μας και δυστυχως σε τετοιοες δυσκολες περιοδους,αντι να μας φερνει κοντα,μας κλεινει περισσοτερο στο καβουκι μας...
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Ο ξάδερφος μου σήμερα άρχισε να ενδιαφέρετε και με είπε να ψάξω το θέμα, υπάρχει περίπτωση όντως αυτά τα λεφτά να πηγαίνουν σε τσέπες; Και αντί να στέλνεις 22€ ,να στέλνεις 5€ και τα υπόλοιπα να είναι για την τσέπη κάποιου;
Κανακης....
ο τυπακος που στα μαγαζια του στην χαλκιδικη εκμεταλλευετε μεχρι αηδιας
αλλα ετσι ειναι οταν εισαι εξασφαλισμενος οικονομικα το παιζεις και καλος και αγαθοεργιες
μα πως γκενεν αυτο ολοι οι φιλανθρωποι να εχουν ενα σκασμο λεφτα, και αντι να κανουν τπτ δωρεες ανωνυμα και στην μουγκα να βγενουν στα καναλια να το διατυμπανιζουν...
οκ ναι
αντε καληνυχτα
(προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν θελω να θιξω η να ξεκινησω καυγα, εχω ενα target-fixation me tous δηθεν του τυπου κανακη, θελω να τους λιθοβολησω)
rage-post you can totally ignore it
she's like the sunrise,
outshines the moon at night.
ολοι αυτοι οι δηθεν φιλανθρωποι ας δωσουν ενα 10% απο τα κερδη τους στην φιλανθρωπια καθε χρονο και ειναι υπεραρκετα για να ζησουν στην αφρικη και να σταματησουν να ζητανε απο τους ηδη εξαθλιωμενους πολιτες αυτης της χωρας να πληρωσουν και αυτη τους την προβολη.
αληθεια η εκκλησια γιατι δεν βοηθαει κανεναν?γιατι δεν δινει τα σπιτια που νοικιαζει σε αστεγους να μεινουν δωρεαν?
Φιλανθρωπια και μαλακιες!Ολα πανε σε τσεπες φουσκωμενες!
μια μέρα ανακοινώνουν οι δάσκαλοι απεργία.
"τους πούστηδες τους δάσκαλους , θα μείνουν αμόρφωτα τα παιδια μας.
την άλλη μέρα απεργούν οι ταξιτζήδες
¨τους πούστηδες τους ταρίφες δεν θα μπορούμε να πάμε στη δουλειά μας" , και οι δάσκαλοι.
και οποιος καταλαβε
AFTER DARK...........
Την ουσία την έπιασε ο Σπύρος, όλα τα άλλα είναι κοσκινίσματα για όσους δεν θέλουν να ζυμώσουν.
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
με ολα αυτα που γινονται και που διαβαζω τωρα τελευταια, δεν αντεχω αλλο......θα πω αυτο που λενε οι ιδιοι οι Αφρικανοι. αν θελετε να σωθουμε ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΣ. Τοσες χιλιαδες χρονια πως ζουσαμε; Απο τοτε που εχετε ερθει [ περιπου 100 χρονια] εσεις μας φερατε σε αυτη την κατασταση.ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ@.....Ε. Το εχω εχω δει σε ντοκημαντερ.
Το παρακολούθησα αποσπασματικά, αλλά το καλύτερο σημείο ήταν εκεί που ο Κανάκης είπε: Δεν θέλω να ζω φτωχά προκειμένου να αυτοτιμορηθώ για την κατάσταση στην Αφρική, θέλω να συνεχίσω να ζω πλούσια και το ίδιο να ζούνε και όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη. Σωστό, αλλά δυστυχώς για να ζει ένα ποσοστό των ανθρώπων πλούσια, κάποιοι άλλοι θα πεινάνε και θα υποφέρουν. Οπότε χρειάζεται πρωτίστως ένας επαναπροσδιορισμός του τι είναι η πλούσια ζωή. Αν αυτή σχετίζεται με τον άκρατο υλισμό, η κατάσταση δεν θα αλλάξει, πάντα κάποιοι θα πρέπει να στερούνται πολλά γιατί το ισοζύγιο έχει διατταραχθεί και γέρνει προς την πλευρά μας.
μια κινεζικη παροιμια λεει΄΄
οταν ο ανθρωπος δινει τον καλυτερο εαυτο του για να πραξει το καλο,πρατει το ελαχιστο.
ενω το κακο συχνα το πρατει αθελα του.
εγω το εχω σε τατουαζ πανω μου για να μην ξεχναω και παραυτα κανω τα ιδια και τα ιδια λαθη αθελα μου.
ανθρωποι με καλη ψυχη σαν τον ispiros θα το κανουν το καλο οπως και ναχει.
γνωμη μου ειναι οτι ο καθενας μας ας προσπαθει να κανει το καλο οπως αυτος νομιζει και ας πρατει το ελαχιστο
και ας αφηνει τους υπολοιπους να πρατουν το κακο αθελα τους..........
Παίδες το θεματάκι πλέον δεν είναι τα, καθόλα αποδεκτά και σεβαστά, φιλανθρωπικά αισθήματα του Σπύρου και του κάθε Σπύρου αλλά πως αυτά τα αισθήματα γίνονται αντικείμενο στιγνής εκμετάλλευσης από ανθρωπους άπληστους που στο όνομα της φιλανθρωπίας εξηπηρετούν τους προσωπικους τους σκοπούς και φιλοδοξίες. Η οργανωμένη φιλανθρωπία/εθελοντισμός είναι μια τεράστια μπίζνα με μεγάλα κέρδη για τους οργανωτές της και ελάχιστα οφέλοι για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Το είπαν και παραπάνω σωστά, η φιλανθρωπία δεν είναι η λύση, ο ανθρωπισμός είναι η λύση...αυτό μας λείπει...
Βοήθεια στον συνάνθρωπο, και όχι μόνο, καθημερινή και ασταμάτητη...αυτό θα έφτανε...για όλους μας...
Η αγάπη για τον άνθρωπο και την φύφη που τον περιβάλλει είναι στάση ζωής και όχι στιγμιαία προσφορά βοήθειας με οποιαδήποτε μορφή...
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι ο Σπύρος κάνει λάθος, σκέφτετε σωστά κατά βάθος, διαφωνώ μόνο με το σχέδιο δράσης.
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Λύσσα έγινε...
Άλλοι βγάζουν τα κόμπλεξ τους και τις έχθρες τους για τον Κανάκη και τον κάθε Κανάκη, άλλοι αναρωτιούνται εάν τα λεφτά πάνε στην Αφρική ή μένουν στις τσέπες της Action Aid, άλλοι λένε να κοιτάξουμε τα εν οίκω και δε συμμαζεύεται.
Κατ'αρχήν, ο Κανάκης σας μάρανε? Μπορεί να έχει φανατικούς εχθρούς και πολλοί από εσάς να μην τον γουστάρετε και να ξέρετε και χίλια δυο κακά για την πάρτη του. Δικαίωμά σας. Το ότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με μεγάλη απήχηση στον κόσμο το αντιλαμβάνεστε? Χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετήσει ένα σκοπό. Κι αυτός ήταν να δει κόσμος το ντοκυμαντέρ και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να συνεισφέρουν σε ένα σκοπό. Άμα το ντοκιμαντέρ το παρουσίαζε ο Όσιος Χρυσάνθεμος στην Ετ-1 θα το έβλεπε τόσος κόσμος? Όχι. Για το σκοπό του ντοκυμαντέρ μια χαρά επιλογή ήταν ο Κανάκης. Τώρα το αν σε κάποιους φαίνεται κόπανος, αχώνευτος, ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο, από τη στιγμή που η εκπομπή του κάνει νούμερα και το πρόσωπό του χρησιμοποιήθηκε για διαφημηστικούς λόγους, αυτοί οι κάποιοι προφανώς αποτελούν μειοψηφία και ορθώς έγινε αυτή η επιλογή.
Στο κατά πόσον τα λεφτά πάνε στην Αφρική και στα παιδάκια κλπ ή τα τσεπώνουν δάφοροι, μπήκε κανείς έτσι από περιέργεια στο site της Action Aid να δει τί γράφει επ'αυτού? Ασχέτως αν σκοπεύει να συνεισφέρει ή όχι. Απλά για να ρίξει μια ματιά μπαααααας και δει κάτι που τον καλύψει και δε χρειαστεί τελικά να πει την μπούρδα του. Μάλλον όχι. Γιατί είναι κατατοπιστικότατοι σε αυτό το κομμάτι και υπέρ του δέοντος αναλυτικοί οι κύριοι της Action Aid.
Αντιγράφω:Στα πρόχειρα αυτά. Μπορεί όποιος θέλει να μπει να διαβάσει και αναλυτικά τις εκθέσεις με τα οικονομικά στοιχεία.Πώς αξιοποιείται ή συνδρομή μου;
Η ActionAid Ελλάς είναι περήφανη γιατί το 80% του ποσού που προσφέρεται από τους Αναδόχους αξιοποιείται σε έργα ανάπτυξης και μόνο το 20% χρησιμοποιείται για τα λειτουργικά έξοδα της ActionAid Ελλάς και της προσέλκυσης περισσότερων αναδόχων μέσα από υλικό επικοινωνίας και πληροφόρησης.
Πώς μου εγγυάται η διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων μου από την ActionAid?
Όλες οι οικονομικές εκθέσεις της ActionAid, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ελέγχονται από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές, καθώς και από διεθνή εταιρεία ορκωτών ελεγκτών. Επίσης, κάθε χρόνο κοινοποιούμε σε όλους τους αναδόχους μας αλλά και το ευρύ κοινό την ετήσια οικονομική έκθεση της ActionAid Ελλάς, δημοσιεύοντας την στην ιστοσελίδα μας. Τέλος, η 1η θέση που πήρε η ActionAid, που ήταν υποψήφια μεταξύ άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, στην κατηγορία της διαφάνειας και της συμμετοχικότητας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Πίνακα Υπευθυνότητας μας κάνει υπερήφανους.
Τα "να κοιτάξουμε τα εν οίκω", "οι φιλανθρωπίες δε βοηθάνε", "άλλοι καλώς/κακώς προτιμούν να βοηθούν σκυλιά γατιά", "με τις φιλανθρωπίες και τις δωρεές απλά εξαγοράζουμε τη συνείδησή μας κι έναν ήσυχο ύπνο το βράδυ" κλπ τα πιάνω όλα μαζί γιατί όλα στην ίδια σφαίρα κινούνται. Στην κριτική γύρω από το θέμα της φιλανθρωπίας/αλληλεγγύης/δωρεάς (μην μπλέξουμε με τις λέξεις). Από τη στιγμή που δε μιλάμε για επαγγελματίες ή χομπίστες """"φιλάνθρωπους"""", θεωρώ πως καμία κριτική δε χωράει στο θέμα. Γιατί δεν κουβεντιάζουμε για μια κυρία ΒΠ που ο άντρας της κάνει εμπόριο όπλων κι αυτή "εμπόριο ελπίδας" στην Αφρική. Μιλάμε για έναν απλό άνθρωπο ο οποίος νιώθει την ανάγκη να βοηθήσει.
Το κατά πόσο αυτή η ανάγκη είναι εγωιστική (υπάρχει άραγε και καμία που δεν είναι κατά βάθος?), το κατά πόσο επιλέγει το σωστό τρόπο να βοηθήσει, το κατά πόσο όντως θα βοηθήσει ή δε θα καταφέρει τίποτα τελικά γιατί το πρόβλημα είναι εκεί και θα παραμένει, είναι προβληματισμοί οι οποίοι έχουν αξία μόνο σε μία φιλοσοφική κουβέντα με καμιά μπύρα στο χέρι για να έχουμε να λέμε. Επί της ουσίας καμία απάντηση δεν μπορεί να δοθεί και το πρόβλημα άλυτο θα μείνει, θα ρευτούμε και θα πάμε σπίτια μας.
Όταν όμως κάποιος θέλει επί της ουσίας να πράξει κάτι γύρω από αυτό το θέμα, το ζήτημα είναι καθαρά προσωπικό και συναισθηματικό. Το cost benefit ratio, το να σκεφτεί γιατί πραγματικά το κάνει, το "άμα θέλει να βοηθήσει ας αφήσει τις δωρεές κι ας πάει εκεί κάτω εθελοντής να δει πραγματικά τι εστί βερίκοκο", το να πάει να βομβαρδίσει την Αμερική για να σταματήσει να υποφέρει η Αφρική κι ο κόσμος όλος, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Ο κόσμος έχει γίνει ποοτάνα, κι έχει γίνει εξαιτίας της Δύσης. Το ξέρουμε αυτό. Και δε θα σωθεί ο κόσμος με 22 ή 32 ευρώ. Κι αυτό το ξέρουμε. Κάποιοι άνθρωποι όμως έχουν φτιάξει κάποιες υποδομές και δραστηριοποιούνται με έναν τρόπο που αυτά τα 22-32-42 ευρώ τα αξιοποιούν κάπως. Για μένα δεν έχει σημασία πώς. Για άλλους έχει. Το θέμα είναι ότι όταν κάποιος αποφασίζει να δώσει πέντε φράγκα από το υστέρημά του για ένα σκοπό, τα "γιατί" και "πώς" δε χωράνε.
Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις οι οποίες είναι τόσο απελπτιστικές στις οποίες δυστυχώς δε χωράει καμία κριτική βασισμένη στη λογική.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.