100.000 δίσκοι
+1000
το εχουμε ξαναπει...
κανονικα θα επρεπε ο μηχανικος που πηγαινεις την μηχανη για πιο "χοντροδουλειες"..βαλβιδες, ρυθμιση/καθαρισμα καρμπ/injection, αλλαγη υγρων φρενων, παραφλου κλπ...να μην σου χρεωνει την αλλαγη λαδιων...
οπως ειπωθηκε υπαρχει ηδη καπελο στα λαδια που αγοραζεις απο αυτον...αρα κερδιζει το κατιτις του...
εμενα ο δικος μου μηχανικος, επειδη δεν δουλευει τα red line που βαζω στο μηχανακι μου, του τα παω κανει την αλλαγη και δεν μου παιρνει φραγκο για εργασια...και αυτο ειναι προς τιμην του φυσικα...
Υπάρχει και άλλη πλευρά:
Πελάτης μου συνεργείο αυτοκινήτων χρεώνει σε αλλαγή λαδιών την εργασία ξεχωριστά. Επειδή γνωρίζω ακριβώς πόσο αγοράζει και πόσο πουλάει τα λιπαντικά, καθώς και πόσο χρεώνει την παροχή υπηρεσίας, μπορώ να πω ότι είναι πιο φθηνός από κάποιους που ΔΕΝ χρεώνουν εργασία. Πάντα μιλάμε για ακριβώς τον ίδιο τύπο και μάρκα λιπαντικού.
Το αν κάποιος χρεώνει ή όχι εργασία δεν μου λέει από μόνο του τίποτα. Αν θέλουμε να κάνουμε σύγκριση (οικονομική) μεταξύ συνεργείων, πρέπει να δούμε το συνολικό κόστος που θα πληρώσουμε για ίδια φυσικά λάδια και φίλτρο.
Think faster than you ride
Ρε σεις (οι δύο από πάνω)... Εδώ μιλάμε για νορμαλ μηχανάκια, όχι πολυμηχανήματα και ντενεκέδες με λάδι...
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
το βλεπεις εντελως αντιθετα...
το ζητημα ειναι κατα ποσο ο ελευθερος επαγγελματιας σε βλεπει σαν πελατη που μακροχρονια θα του αφησεις κερδος στο μαγαζι του κανοντας του μικρες "διευκολυνσεις" ή σαν πελατη που θα σε τσεκουρευει καθε φορα με κινδυνο να μην ξαναπατησεις ποτε...
με την λογικη οτι κατι δεν γινεται τοσο συχνα και πρεπει να χρεωνεται, μπαζει απο παντου γιατι και οι βαλβιδες γινονται σε πολυυυ αραια διαστηματα, αρα να μην τις χρεωνουμε και να χρεωνεται η αλλαγη λαδιων που γινονται ανα 3χιλ χλμ...
με αυτη την λογικη μπορει να χρεωνεται και το τεντωμα της αλυσιδας...
τελος, αν βαλεις οτι η μανετα θελει καμια 50αρια φορες πατημα για να κλεισει το κυκλωμα στην αλλαγη υγρων φρενων, φτανει για την χρεωση...
ποιο ήταν το θέμα μας![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2