σε καποια σεμιναρια εταιριων λαδιων που εχω παρακολουθισει λεγανε οτι εαν πχ βαλεις 4 λιτρα λαδι φουλ συνθετικο σε 5000 χιλ μπορει να δεις 1 κιλο απολια λαδιου. αυτο δεν συμενει οτι καιγετε το λαδι απλα τα χιμηκα προσθετα που ειναι για να προστατευουν και να καθαριζουν τον κυνιτιρα καιγονται γιατι αυτος ειναι ο σκοπος τους. εαν σε καθε αλλαγη βαζεις το ιδιο λαδι σιγα σιγα θα δεις οτι θα εχεις μιωση στην απολια γιατι τα χημικα προσθετα κανουν προστατευτικη μεμβρανι και ετσι μιονεται η απολεια που παρατιτουσες γιατι ο κηνητιρας διατιριται καθαρος.
εαν βαλεις απλο λαδι στα ιδια χιλιομετρα θα δεις οτι στην αρχη εχεις πχ 300 γραμαρια καταναλοση με αυτο το λαδι .
αυτο εχει λιγοτερα χημικα προσθετα και προστατευει λιγοτερο τους πολυστροφους κηνητηρες με αποτελεσμα σιγα συγα να αυξανεται η καταναλοσι αλλα αυτην την φορα εκτος απο τα προσθετα κεγεται και λαδι γιατι ο κηνητηρας αρχειζει αν εχει φθορες.
προσποπικη γνωμη μου ειναι το ιμισυνθετικο παντα ιδιο λαδι σε τυπο και εταιρια.
ετσι εβγαλε το ZZR1100 μου το 92 το <<προβλιματικο γιατι βαραγε τριτη μπιελα>> 287000 χιλιομετρα και μετα εκοψε μπιελα κοντα στα 3000 χιλιομετα στο κοντερ.
μετα απο πολλα ταξιδια με 220 250 δυκαβαλος και φορτιο.
προσοπικα πιστευω οτι οσο πιο αργοστροφο και ρωπατο μοτερ ειναι καλυτερα για καθημερινη χρηση και κηνηση μεσα στην πολη αλλα και εξωρμισεις δυκαβαλο στους επαρχιακους δρομους.
καβασακι = φτινα ανταλακτικα τουλαχιστον στο zzr1100 που ειχα και στο zx636 που εχει ο γιος μου