Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ρωτάνε τι μοτό να πάρουν είναι αρχάριοι. Τα περισσότερα τσοπεροειδή έχουν απαράδεκτη οδική συμπεριφορά και είναι τόσο αντιεργονομικά που υπάρχει κίνδυνος κάποιος αρχάριος να νομίσει ότι όλες οι μοτό είναι περίπου τόσο μ@λακισμένες και να του κοπεί η όρεξη πριν δοκιμάσει κάτι άλλο.
Όταν ήμουν 17 ο πατέρας μου είχε μια Virago 250. Την πήρα μία φορά για μια βόλτα στο τετράγωνο. Δεν ήθελε να στρίψει με τίποτα και στο πρώτο φρενάρισμα κόντεψα να πέσω. Δεν την ξανάγγιξα ποτέ και ο πατέρας μου τελικά την πούλησε μετά την πέμπτη χαζοπτώση που έφαγε (σημείωση: φταίγαν και τα μαμά κωλολάστιχα).
Μπορεί αυτός που ξέρει να είναι διατεθειμένος να υποστεί τους συμβιβασμούς που χρειάζονται για να ζήσεις με ένα "τσόπερ", από δυναμικής απόψεως όμως είναι απαράδεκτες μηχανές και ακατάλληλες για αρχάριους αφού ούτε σωστά συμπεριφέρονται, ούτε άνετες είναι, ούτε λάθη συγχωρούν. Εκτός κι αν μιλάμε για κανένα Guzzi ή Ducati, αλλά αυτά τσούζουν στο πορτοφόλι, ή ζεις στη Νεβάδα όπου δεν βρίσκεις στροφή πριν αλλάξεις πολιτεία.