Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 27 από 27

Θέμα: OMG & 3 lol

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    kerver0s ο HONDA 9903 είναι γνώστης στο θέμα, άμα ψαχτείς λίγο θα δεις με τι project έχει ασχοληθεί. Δεν χρειάζεται διενέξεις, ο καθένας λέει την άποψη του, σεβαστή και η δική σου. Ο τρόπος που το έγραψες "το ηλεκτροδιο εχει τις καλυτερες μηχανικες ιδιοτητες απ ολες τις μεθοδους συγκολλησεων" και εμένα μου φάνηκε κάπως. Αν δεν είναι λάθος, είναι σίγουρα ελλιπές. Τώρα, ο διαχωρισμός stick- mig-mag-tig κλπ θα πάρει πολύ ώρα για υπέρ-κατά και τα συναφή. Έκανες ωραία δουλειά, δείξε μας τα υπόλοιπα.
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Νέο μέλος
    ανοιξε ενα θεμα συγκολησεων εαν θελεις να γραψουμε ωστοσο στη tig k να θελεις να βαλεις τη τσιμπιδα στον θετικο πολο δεν προκυτε να κολλησεις γιατη πολλη απλα θα λιωση η βελονα βολφραιμιου λογο του οτι στον θετικο πολο αναπτυσεται μεγαλυτερη θερμοκρασια δεν ξαναγραφω σε αυτο το θεμα κατι με συγκολλησεις εαν σε ενδιαφερη ανοιξε αλλη ενοτητα κ σου γραφω κ τις κινησεις στη τσιμπιδα καθως ακομα ειμαι κ διατεθημενος να φτιαξουμε κ δυο δοκιμια ιδια ενα ο καθενας να δωθουν στην T.U.V για παρετερω ελενχους ακομα κ σε εφελκυσμο εσυ κολλας με mig mag εγω απο ριζα ηλεκτροδιο
    Aμα πεθανω βαλτε μου το στρογυλοφαναρο στο μνημα μα να το στησετε καλα να μη χυθει βενζινα

Παλαιό μέλος
    ναι το κανουμε και αυτο αν το θελεις αλλα θα κολαω με cnc και δεν κολαω μονο με mig mag tik οξυγονο ηλεκτροκοληση

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Gentlemen...επειδή η κατηγορία των ΜετατροπώνΕ δεν «σηκώνει» διαφωνίες για τόσο λεπτά (όσο ένα ηλεκτρόδιο) θέματα και είχε και τραυματία moderator, μεταφερθήκαμε στην σωστή ενότητα οπου ο αρμόδιος mod φημίζεται για την Ιώβεια υπομονή του και την αδέκαστη κρίση του.

Η διαφωνία σας θα επιληθεί οσονούπω
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Επίσης αν θέλετε προσπαθήστε να γράψετε πιο κατανοητά για όλους

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Επίσης αν θέλετε προσπαθήστε να γράψετε πιο κατανοητά για όλους
    Πάνω απ όλα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συγκόλληση αφενός σχεδιάζεται και υπολογίζεται στην φάση της μελέτης,
    αφετέρου εκτελείται ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες ως προς την προετοιμασία και διαμόρφωση των επιφανειών που θα συγκολληθούν.
    Τέλος εκτελούνται και ελέγχονται από ειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό.
    Στην μοτοσυκλέτα οι διατομές είναι λεπτές τα μέταλλα συνήθως άγνωστα.
    Καλό είναι λοιπόν να μην μπλεκόμαστε.

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Το θέμα θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρων εάν δεν το ξεσκίζατε.

Εάν ασχολείσαι με κοψίματα κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθείς και με κολλήσεις....

Τι σκατά κολλάει με τι και με ποιο τρόπο μπορεί να φτιάξει κανένας κανένα μπούσουλα??? Τουλάχιστον τα βασικά για ερασιτεχνική χρήση γιατί έχω διαβάσει ένα σορό διαφορετικές μεθόδους για τα ίδια αποτελέσματα

F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Julius Προβολή μηνύματος
    Το θέμα θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρων εάν δεν το ξεσκίζατε.

Εάν ασχολείσαι με κοψίματα κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθείς και με κολλήσεις....

Τι σκατά κολλάει με τι και με ποιο τρόπο μπορεί να φτιάξει κανένας κανένα μπούσουλα??? Τουλάχιστον τα βασικά για ερασιτεχνική χρήση γιατί έχω διαβάσει ένα σορό διαφορετικές μεθόδους για τα ίδια αποτελέσματα

Επειδή δεν βλέπω να γίνεται δουλειά χωρίς αντιπαράθεση, ρίχνω τη γνώμη μου.
    Ο γενικός μπούσουλας είναι ότι ο ερασιτέχνης κολλάει με TIG.
    DC tig για χάλυβες AC tig για περίπου τα πάντα.
    Χρειάζεται η μηχανή βέβαια και τσιμπίδες tig , stick, μπουκάλα, ρυθμιστές αερίου, ηλεκτρονική μάσκα, τουλάχιστον.
    Με αυτό το σετ έχεις δυνατότητα να κολλάς με οποιοδήποτε ηλεκτρόδιο (καλύπτεις το πλείστων των απαιτήσεων σε χάλυβα)
    και στις λεπτές διατομές χρησιμοποιείς tig.
    Δυστυχώς είναι ακριβά σετάκια με το AC να γίνεται έως και απαγορευτικό.

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Επειδή δεν βλέπω να γίνεται δουλειά χωρίς αντιπαράθεση, ρίχνω τη γνώμη μου.
    Ο γενικός μπούσουλας είναι ότι ο ερασιτέχνης κολλάει με TIG.
    DC tig για χάλυβες AC tig για περίπου τα πάντα.
    Χρειάζεται η μηχανή βέβαια και τσιμπίδες tig , stick, μπουκάλα, ρυθμιστές αερίου, ηλεκτρονική μάσκα, τουλάχιστον.
    Με αυτό το σετ έχεις δυνατότητα να κολλάς με οποιοδήποτε ηλεκτρόδιο (καλύπτεις το πλείστων των απαιτήσεων σε χάλυβα)
    και στις λεπτές διατομές χρησιμοποιείς tig.
    Δυστυχώς είναι ακριβά σετάκια με το AC να γίνεται έως και απαγορευτικό.

έχω βρεί και αυτό..... http://www.m3.tuc.gr/ANAGNWSTHRIO/CN...EIS/5-WELD.pdf το οποία βρήκα εώς ένα βαθμό αρκετά χρήσιμο

F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Julius Προβολή μηνύματος

έχω βρεί και αυτό..... http://www.m3.tuc.gr/ANAGNWSTHRIO/CN...EIS/5-WELD.pdf το οποία βρήκα εώς ένα βαθμό αρκετά χρήσιμο

Καλή η θεωρία αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει:
    1. Να αγοράσουμε εξοπλισμό ,το οποίο απαιτεί πραγματικά πολύ και επίπονα διάβασμα γιατί ακόμα και οι έμποροι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς πουλάνε.
    Ειδικά εάν έχεις ήδη κάποια μηχανή και ψάχνεις για κάποιο add on μηχάνημα για αναβάθμιση την έκατσες.
    2. Να μάθεις να κολλάς, το οποίο απαιτεί κάποιο γνώστη δίπλα και επιπλέον διάβασμα (και άφθονα ρετάλια για προπόνηση).

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    1. Η πιο συνηθισμένη ηλεκτροκόλληση είναι η ηλεκτροκόλληση με τσιμπίδα και ηλεκτρόδιο (stick welding). Κολλάς από 1,5 mm μέχρι 4 mm και παραπάνω ανάλογα την ισχύ της ηλεκτροκόλλησης.
    Η πιο φτηνή ηλεκτροκόλληση (αγοράζεις και με 80 ευρώ) αλλά θέλει να παιδευτείς για να την μάθεις. Πιο εύκολα, αν βάλεις το χέρι στην τσέπη (200 ευρώ+) και πάρεις μία τεχνολογίας inverter.

2. Ηλεκτροκόλληση σύρματος (mig-mog): Σχετικά εύκολη ηλεκτροκόλληση για τον αρχάριο αλλά-> χρειάζεσαι μπουκάλα αερίου, ρυθμιστές αερίου κλπ και έτσι το κόστος ανεβαίνει. Οι ηλεκτροσυγκολλήσεις αυτές είναι κατάλληλες για κολλήσεις και σε 1 mm πάχος, χρησιμοποιούνται από λαμαρινάδες-φαναρτζήδες κλπ. Κόστος 500+ (έχει και πιο φτηνές αλλά με μικρό εύρος χρήσης.
    Πιο όμορφη κόλληση και ευκολία σε χρήση για μεγάλες εφαρμογές (π.χ. κατασκευή σασί από χαλυβδοσωλήνες κλπ)

3. Ηλεκτροκόλληση tig: Η πιο ακριβή ηλεκτροκόλληση αλλά κολλάς τα πάντα και καλά! Δύσκολη στο να την μάθει ο αρχάριος, χρειάζεσαι και εδώ μπουκάλα αερίου και τα συναφή, αλλά κολλάς από 0,8 mm πάχος (ανάλογα με τον συγκολλητή). Δεν επιβαρύνεις το υλικό με υψηλή θερμοκρασία, ωραίο γαζί κλπ. Αν είχα 1000 ευρώ για το προσωπικό μου γκαράζ, θα έπαιρνα κάτι τέτοιο.

Απέφυγα να μπω σε λεπτομέρειες, όποιος θέλει και έχει όρεξη υπάρχει αρκετό υλικό για διάβασμα εδώ http://www.mig-welding.co.uk/
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Πάντα μου άρεσε η συγκόλληση μετάλλων αλλά δυστυχώς ποτέ δεν έμαθα το DIY. Ίσως κοντά σε κάποιον που ξέρει είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος. Πολύ ενδιαφέρον θέμα πάντως και απορώ πως δεν το είχε ανοίξει κάποιος στο moto.gr μέχρι τώρα. Ισχύει κι εδώ το άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη, τουλάχιστον τώρα με το διαδίκτυο είναι ευκολότερη η μεταβίβαση της γνώσης.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. lol
    από GeorgeFZR στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2006, 01:14
  2. Εφορευτική επιτροπή? Omg
    από melodystyle2003 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2006, 08:07
  3. (lol)
    από Dennis- στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ