Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 19 από 19

Θέμα: Οδηγίες εγκατάστασης παροχής ρεύματος για ... επίδοξους μηχανικούς. Φωτορομάντζο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panoskl Προβολή μηνύματος
    Η ασφάλεια που βάζουμε εξαρτάται από την διατομή των καλωδίων που έχουμε χρησιμοποιήσει.Και η διατομή των καλωδίων καθορίζεται από το μέγιστο ρεύμα που θέλουμε να μπορεί να περάσει από τα καλώδια χωρίς αυτά να υπερθερμανθούν.
    Η ασφάλεια καθορίζεται από το κύκλωμα που θέλουμε να προστατέψουμε και τι εξυπηρετεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Η διατομή καλωδίων καθορίζεται από πολύ περισσότερα πράγματα όπως π.χ. φύση του ρεύματος (AC ή DC), από το ρεύμα βραχυκύκλωσης, από το υλικό του αγωγού, από το αν είναι μονόκλωνος ή πολύκλωνος, την τάση λειτουργίας κλπ κλπ κλπ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panoskl Προβολή μηνύματος
    Γενικά, αν σκεφτείς το όλο σύστημα και όλα του τα εξαρτήματα σαν κρίκους μιας αλυσίδας, βάζεις επίτηδες την ασφάλεια να λειτουργήσει ως ο πιο "αδύναμος" κρίκος. Τα αμπέρ της δηλ. να είναι λιγότερα ή ίσα (το πολύ) με τα αμπέρ που μπορεί να σηκώσει το πιο "αδύναμο" (από άποψη αντοχής ρεύματος) εξάρτημα.

Έτσι εξασφαλίζεις ότι αν π.χ. η συσκευή που συνδέεις χαλάσει και πάει να τραβήξει ρεύμα μεγαλύτερο από το κανονικό της, θα καεί η ασφάλεια μόνο και τίποτα άλλο (ούτε καλώδια, ούτε κονέκτορες).
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σκεφτείς το κύκλωμα σαν αλυσίδα, γιατί θα πάρεις φωτιά πριν το πάρεις χαμπάρι.Το σκέφτεσαι σαν δένδρο με κεντρική ασφάλεια στον κορμό και μικρότερες σε κάθε κλαδί.Ασφαλίζεις κάθε κλάδο (συσκευή) ξεχωριστά.

Γενικά οι συσκευές δεν συνδέονται σε αλυσίδα (πλην εξαιρέσεων) γιατί απλά ΔΕΝ θα δουλεύουν
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yannnhs Προβολή μηνύματος
    Πως μπορώ να ξέρω την αντοχή κάθε κρίκου της αλυσίδας σε αμπέρ. Τα ανταπτοράκια και οι συσκευές συνήθως το γράφουν, αλλά π.χ. το θηλυκό αναπτήρα αυτοκινήτου ή τα καλώδια που έχω χρησιμοποιήσει δεν το γράφουν. Πώς μπορώ να μάθω το όριο φορτίου που αντέχουν;
    Ηλεκτροτεχνία Ι , εξάμηνο Α
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anty12 Προβολή μηνύματος
    Η ασφάλεια καθορίζεται από το κύκλωμα που θέλουμε να προστατέψουμε και τι εξυπηρετεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Η διατομή καλωδίων καθορίζεται από πολύ περισσότερα πράγματα όπως π.χ. φύση του ρεύματος (AC ή DC), από το ρεύμα βραχυκύκλωσης, από το υλικό του αγωγού, από το αν είναι μονόκλωνος ή πολύκλωνος, την τάση λειτουργίας κλπ κλπ κλπ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σκεφτείς το κύκλωμα σαν αλυσίδα, γιατί θα πάρεις φωτιά πριν το πάρεις χαμπάρι.Το σκέφτεσαι σαν δένδρο με κεντρική ασφάλεια στον κορμό και μικρότερες σε κάθε κλαδί.Ασφαλίζεις κάθε κλάδο (συσκευή) ξεχωριστά.

Γενικά οι συσκευές δεν συνδέονται σε αλυσίδα (πλην εξαιρέσεων) γιατί απλά ΔΕΝ θα δουλεύουν
    Ώπα, έχεις δίκιο, ξέχασα να καλύψω και τα τριφασικά!

Τέλος πάντων, ξέρω αρκετά ώστε να μην έχω πάρει φωτιά.

Η "αλυσίδα" είναι σχήμα λόγου προφανώς και είναι πολύ καλό απτό παράδειγμα για ένα απλό κύκλωμα (όπως αυτό που συζητάμε) και την σημασία της ασφάλειας σε αυτό. Για αυτό έγραψα "σαν κρίκους μιας αλυσίδας". ΔΕΝ είπα να συνδέσουμε συσκευές σε αλυσίδα.
    I will take the mountains!

Ανεξερεύνητο μέλος Το avatar του/της ereynitis
    Άντυ και Πάνο σας ευχαριστώ για την πληροφόρισή σας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anty12 Προβολή μηνύματος
    Άντυ, ο σύνδεσμος με το νόμο του Ωμ που παρέθεσες είναι καλοδεχούμενος, αλλά δεν μπορώ να τον εκμεταλλευτώ, γιατί εδώ δε διάβαζα μαθηματικούς τύπους όταν πήγαινα σχολείο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα διαβάσω τώρα. Προτιμώ να μάθω εμπειρικά κι ας κάψω και τίποτα. Άλλωστε εάν δε μάθω στο Σέροου που έχω, πού θα μάθω;

Επειδή όμως το σπάμαρα πολύ το θέμα και να ζητήσω και συγγνώμη από το φίλο Μπιλ, πάρτε εάν θέλετε μια εικόνα των προσπαθειών μου και εάν θέλετε μου απαντάτε εδώ.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF