Όλα φτιάχνονται.
Από την φωτό δεν φαίνονται και τόσο δράμα τα πράγματα.Πέρνα το παξιμάδι του μια-δυο φορές να πάρει τα πολλά και μπορεί και να τον γλιτώσεις.Σαν κολαούζο,δυο-τρεις στροφές μέσα μια έξω να σπάει τυχόν γρέζι που μπορεί να κάνει.Το πιθανότερο είναι,βέβαια,πως μετά θα χρειαστείς καινούργιο παξιμάδι.
Μόλις γυρισα απο το φανοποίιο.
Μου επιβεβαιωσε ότι και ο χρωματοπώλης,
Εκανα μέγα λαθος που το έτριψα και φανηκε το μεταλλο...
Επρεπε να μεινει με το αστάρι της μαμας....
Παρέμβαση θα γινόταν μόνο εκεί που έπρεπε....
Τώρα θέλει πολύ δουλεία να συνέλθει το μέταλλο.
...
με λίγα λόγια τη πάτησα....
Τι να πείς....απογοητευση.....
Τελευταία τροποποίηση από nikolas#15; 01/05/2013 στις 14:26.
αν θυμαμαι καλα ειναι ακριβως ιδιες στα κεντρα των τροχων των ποδηλατων. εχεις δικιο!
αυτο με το χρωμα που το αφαιρειτε ολοι ουτε εγω το καταλαβαινω. αν δεν υπαρχει σαπιλα ειναι συνηθως χειροτερο να το τριψεις. τα χρωματα κι η δουλεια που θα κανουμε εμεις θα ειναι σιγουρα χειροτερα απο του εργοστασιου. το ιδιο ισχυει ακομα και για τους φανοποιους.
Δεν είμαι ειδικός στο θέμα των χρωμάτων ουτε και στις μηχανες. Διαβαζοντας και εγω όπως πολλοι εδω στο forum, θεώρησα, ότι έτσι γινεται...ετσι πρέπει....
Να λοιπόν που αποκαλύφθηκε το πρόβλημα και ο επόμενος που θα μπει στην διαδικασία να βάψει τον σκελετο και τα λοιπα θα ξέρει τι θα πρέπει να κάνει.
δεν διαφωνουμε πουθενα. εσυ καλα κανεις και το γραφεις. εγω εχω την αποψη μου και δεν την διαδιδω μιας και δεν μπορω να αποδειξω οτι ειναι η σωστοτερη. απλα εδω μεσα αναμασαται και διαδιδεται η αποψη οτι ολα πρεπει να αποχρωματιζονται πληρως.. λες και τα χρωματα της χαζο body θα ειναι το ιδιο με τα χρωματα της χοντα.. μην πουμε για τα αλλα υλικα εκτος των χρωματων.. ενδεικτικα θα πω και θα κλεισω πως απλα μπορεις να δεις ενα οποιοδηποτε τεποζιτο βαμμενο απο βαφεα εδω ελλαδα μετα απο 5 χρονια κι ενα γνησιο μετα απο 5 χρονια. η διαφορα ειναι παραπανω απο αισθητη.
Επιστρεφω και πάλι με νεότερα.
Εστειλα στο συνεργειο το μοτερ οπου το άνοιξαν για διαγνωστικό έλεγχο....
Λόγω της πολύχρονης ακινησίας θέλουν άλλαγμα τα εξής:
1. Βαλβίδες εισαγωγης - εξαγωγής και ελλατήρια
2. Δισκοι και ελατηρια συμπλέκτη
3. Πιστονι ελατηρια - πυρος
4. Ρουλεμαν στροφάλου
5. Μπίελα και κόμβιο μπίελας
6. τεντοτηρας
7. Ραουλα καδενας
8. Χρειαζεται ρεκτιφιε και κάτι βίδες
Τι κάνουμε...?
Δεν συμφέρει νομίζω...
Καμία ιδέα?
Να βρω κανα άλλο μοτέρ?
Α κάτι ακόμα.... η άδεια έχει μείνει αθεώρητη απο το 1998!!!! (....δεν θα σκάσω κιολας..... ας μείνει για άλλα τοσα χρόνια...)
1. σπανια χαλανε. αν δεν τις δεις με τα ματια σου να εχουν βαθουλωματα απο την διαβρωση καποιος θελει να στα παρει. το ιδιο και με τα ελατηρια αν κι εκει καλο ειναι αν σκουριασαν γιατι αμα σπασει θα ευχεσαι να το ειχες αλλαξει.
2. το ιδιο πανω κατω αλλα ειναι κατι που γενικα θα το κανεις αργα η γρηγορα μιας και μιλαμε για αναλωσιμα.
3ναι
4. ναι αμα εχουν σκουριασει αν και αυτα τα ατιμα ειναι αθανατα να σε πω την αληθεια.
6. γιατι?????????
7 ναι αμα ειναι φαγωμενα (ευκολο αυτο)
8. αμα το ρεκτιφιε ειναι κατω απο 20ε ναι. αλλιως κυλινδρακι κανουριο. τις βιδες να τις αγορασεις μονος σου αμα πανε να στις χρεωσουν.
βρες μια κεφαλη μεταχειρισμενη κατα προτιμηση ιδια αν γινεται. αλλιως και με αλλη δεν θα παρεξηγηθει το μικρο σου. φτανει να ειναι γνησια. το ιδιο και με το στροφαλακι. καποτε τα πλατινοφορα τα πεταγανε για να βαλουνε στροφαλους cdi. μαζι κι εγω τοτε. οτι μοτερ και να βαλεις δεν θα φτασει ποτε σε ποιοτητα ενα γνησιο. αν αλλαξεις οσα χρειαζεται με γνησια η αντισοιχης ποιοτητας το κοστος εκτοξευεται. ας πουμε για παραδειγμα οτι τα ρουλεμαν στροφαλου τα καλα koyo skf κλπ κανουν οσο κανει ενας κομπλες καινουριος κινεζικος στροφαλος. ενα πιστονι γνησιο οσ κανει το ρεκτιφιε μαζι με μαιμου πιστονι,η οσο κανει ενα νεο πιστονοκυλινδρο. τα ραουλακι ειναι φτηνο το γνησιο. δεν ειναι πουθενα να αναφερεις αντλια λαδιου η το γραναζακι αυτης. και θα επρεπε. η γνησια εχει κανα 20αρικο εδω κι 25 η takegawa απο εξω.
αυτα. με πετυχες με διαθεση, δεν συνοθιζω να γραφω για τετοια μοτερ οπως και αλλοι γιατι υπαρχουν παααρα πολλοι γνώστες...
Σε ευχαριστώ για την μύηση στα άδυτα του μοτερ
Θα πάω να δω απο κοντά τι παίζει.
Πάντως το κόστος με γνήσια απο ότι μου είπε όντως δεν με συμφέρει...
Επίσης ξέχασα να πω ότι θα χρειαστεί και καδένα, φλάτζες γενικής και τσιμούχες γενικής.
Με βάση αυτά που έχουμε καμία άισθηση πόσο περίπου μπορούν να κοστίζουν?
Ακόμα δεν έχω πάρει τιμή απο το συνεργείο, αλλά αν έχω μια ταξη μεγέθους, θα βοηθούσε...