Τις έχω καταθέσει πριν 1,5 χρόνο. Από ότι ξέρω μπορώ να τις πάρω ξανα, προσωρινα, και αν περάσει κάποιο διάστημα, νομίζω 3 χρόνια, τότε διαγράφονται.
Τις έχω καταθέσει πριν 1,5 χρόνο. Από ότι ξέρω μπορώ να τις πάρω ξανα, προσωρινα, και αν περάσει κάποιο διάστημα, νομίζω 3 χρόνια, τότε διαγράφονται.
Καλό ξεκίνημα και καλή δύναμη. Κούκλα θα το κάνεις!
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έχεις τη συγκρότηση χωρίς να τη διατυμπανίζεις ανώφελα και μιλάς όταν πρέπει και όσο πρέπει. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι πρέπει κι ακόμα παραπάνω.
Επίσης χαίρομαι που απ αυτό το thread θα απουσιάσουν μετουσιωθέντες ημιεπαγγελματίες που ενώ ξεκίνησαν σαν ερασιτέχνες έχουν ξεχάσει τα αγνά κίνητρα της αποκατάστασης και μετράνε τα πάντα με τη χρηματική αξία και έχοντας χάσει το δρόμο, αξιολογούν την εμπορική συλλεκτική αξία παραβλέποντας τη συναισθηματική πλευρά και την απόλαυση της προσωπικής δημιουργίας.
Για να μη γίνομαι γραφικός δεν αναφέρομαι στην απώλεια του ιδιοκτήτη, αλλά καταδεικνύω ότι περισσότερη αξία έχει για τον μερακλή να αποκαταστήσει το Renault 4L η το Wartburg 353, το Pony που ξέσκιζε, έμαθε αυτοκίνητο και πήγε εκδρομή την 1η γκόμενα στη θάλασσα να απολαύσουν το δειλινό, παρά το 315i που πήρε όταν αρραβωνιάστηκε με τη συνδρομή και του υποψήφιου πεθερού, η την Porsche 924 που χτύπησε στην κρίση στα 2,5 χιλιάρικα.
Ξεκίνα με συρματόβουτσες χαλκού, πάρε 1 καλό δραπανοκατσάβιδο να μη μαγκώνουν, σμυριδόχαρτα και τρίβε......
Υ.Γ. BTW βλέποντας τη χώρα εισαγωγής και τον τύπο του αυτ/του, ....αξιωματικός ήταν;
Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 27/04/2013 στις 03:57.
Ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο. Ναι, ο πατέρας ήταν αξιωματικός.
Στο θέμα της ανακατασκευής τώρα. Απο εργαλεία έχω ένα black&decker δράπανο, ρεύματος και έχω κι ένα τροχό ρεύματος από το Lidl, πολυ καλό και με ρυθμιζόμενες στροφές. Εχω και συρματόβουρτσες για τον τροχό. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι χαλκού.
Ακόμη, έχω κι ένα γωνιακό τριβείο ρεύματος, πάλι ρυθμιζόμενο, από Lidl, που παίρνει διάφορα τριγωνικά γυαλόχαρτα. Νομίζω αυτό θα μου χρειαστεί στα πιο δυσκολά σημεία.
Τέλος, έχω και κομπρεσερ που μπορώ να προσαρμόσω τριβείο τύπου "χουφτας", όπως συνήθως λέγεται.
Να τρίψω με την συρματόβουρτσα τον καμμένο χώρο του μηχανοστασίου ή με τα σμυριδόχαρτα?
Ποια μέρη να τρίψω με τα σμυριδόχαρτα και ποιά με την συρματόβουρτσα?
Ευχαριστω για τον χρόνο σας.
Με ότι και όπου σε βολεύει. Απλώς το δράπανο βάλτο σε επιφάνειες που θέλουν χοντρή δουλειά και όσο περισσότερο ανάγκη σε λεπτομέρεια προχωράς σε βούρτσα και σταδιακά μεγαλύτερα νούμερα γυαλόχαρτου.
Οπότε συρματόβουρτσα, και μετά κανα δύο χέρια σμυριδόχαρτα. Και οσο πιο μεγάλο νούμερο, τόσο πιο ψιλό και λείο γίνεται, σωστά;
Απλά για να καταλάβω, πρέπει να μείνει κάπως "σαγρε" (τραχύ) για να πέσει πάνω μετά αστάρι ή μήνιο ή ότι βάλω;
Μην κολλάς εδώ περιμένοντας εξειδικευμένη πληροφορία για αυτ/το. Τόσα sites υπάρχουν. Δοκίμασε για BMW 2002 να δεις τι πλούτο πληροφορίας θα βρεις![]()
Ευχαριστω.
Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου
Εγω δεν χαίρομαι καθόλου διαβάζοντας απαξιωτικά σχόλια για ανθρώπους που έχουν ξεστραβώσει κάποιους δεκάδες ερασιτέχνες ανακατασκευαστές ή wanna be ανακατασκευαστές, «χαλώντας τη πιάτσα» στους επαγγελματίες του κώλου.
Αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ποστ οτι η ανακατασκευή είναι πολύ ακριβό και χρονοβόρο χόμπυ και αξίζει είτε αν το μηχανάκι/οτιναναι έχει κάποια σπανιότητα, είτε για συναισθηματικούς λόγους, οπου ο καθένας το τραβάει όσο βαστάει η τσέπη του.
Αφού ο φίλος ξεκαθάρισε τους λόγους που θέλει να επισκευάσει το BMW, υπάρχουν αρκετά sticky για να ξεκινήσει το διάβασμα.
Παιδιά, θεωρώ ότι εδώ είμαστε όλοι για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Κι εγώ είδα ότι εδώ υπάρχει πολύ υλικό και εμπειρία και για αυτό είπα να απευθυνθω σε εσας, μήπως και με βοηθήσετε με συμβουλές, μου υποδείξετε κακοτοπιές και μου γλυτώσετε μπελάδες.
Κάθε βοήθεια. λοιπόν, ευπρόσδεκτη.![]()
Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου
Διαβάζω και πάλι αυτό το νήμα: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=132197 που θεωρώ ιδιαίτερα κατατοπιστικό για την περίπτωση μου.
Στο πόστ: http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2258705, τι υλικό είναι αυτό πάνω στο τριβείακι;
Στο ίδιο ποστ διαβασα ότι καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε τριβείο γιατί πολυ ευκολα ζεσταινει τη λαμαρινα και τη φουσκωνει. Εννοούμε το τριβείο με την συρματόβουρτσα; Η' την λεγόμενη "χούφτα";
Αυτη την διαδικασία την κάναμε για να αποκαλυφθούν τα πραγματικά λακουβάκια. Ουσιαστικά, αν παρατηρώ καλά, τρίβουμε μέχρι να βρούμε την λαμαρίνα. Το ίδιο κάνουμε και στην περίπτωση όπου σε αντίστοιχα σημεία/επιφάνειες υπάρχει σκουριά;
Συνεχίζοντας, σε επόμενο πόστ αναφέρεται ότι χρησιμοποιούμε στόκο σπατουλαριστό "χοντρό". Χαρακτηριστικά, μάρκα;;
Τρίβουμε αρχικά με πιο χοντρό και μετά με πιο ψιλό νούμερο. Αλλά σε τί επίπεδο; Εχουμε φτάσει εν τω μεταξύ το σημείο να είναι τελείως λείο ή το θέλουμε ως έχει μετά την επεξεργασία με το 120άρι για την μετέπειτα διαδικασία;
Εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2259170 χρησιμοποιούμε υγρό μέταλλο. Πολύ εντυπωσιακό πραγματικά! Εχει διάρκεια αυτό το υλικό ή καλύτερα είναι να χρησιμοποιείται λαμαρίνα; Στεγνώνει άμεσα; Θέλει κάποια υποβοήθηση, κάποια επεπλέον διαδικασία πρωτού εφαρμοστεί; Αν διακρίνω καλά. τρίβουμε μέχρι να βρούμε λαμαρίνα και μετά εφρμόζουμε με σπατουλίτσα το υγρό μέταλλο, σωστά;
Ακόμη, εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2260003 παρουσιάζεται ο τρόπος που θα διαλέξουμε τα υλικά για την βαφή.
Αν χρησιμοποιήσουμε χρώματα μονής είναι πιο εύκολη, θεωρητικά, η διαδικασία για κάποιον αρχάριο, με το σκεπτικό ότι θα "στάξει", θα "δακρύσει" πιο δύσκολα; Το ρωτάω αυτό γιατί έτσι έχω ακούσει. Αν είναι να βάψουμε με χρώματα μονής, στο βίντεο αναφέρεται ότι τρίβουμε το αστάρι με 600αρι νερού. Ποιό νούμερο χρησιμοποιούμε για την περίπτωση ξηρού τριψίματος;
Το αν θα τρίψουμε με ξηράς ή νερού, από τι εξαρτάται; Από την υγρασία στον χώρο, την εποχή, την ζέστη ή από άλλους λόγους; Από ότι βλέπω, με τα νερού είναι πιο εύκολη και γρήγορη η διαδικασία. Πάντα σταματάμε το τρίψιμο όταν με το χέρι είναι σχεδόν λείο στην αφή;
Στο φιατάκι είχαμε ρίξει μαύρο αστάρι για οδηγό στο τρίψιμο στα σημεία που είχαμε βάλει στόκο, ή το ρίχνουμε παντού για να καταλάβουμε όταν τρίβουμε πότε να σταματήσουμε, και με το μάτι;
Εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2260276 τι νούμερο μπεκ χρησιμοποιούμε; Πάλι 1.8 όπως και στο αστάρι; Από όσο βλέπω δεν πρέπει να επιμένουμε σε ένα σημείο για να μην μας "δακρύσει". Τρία χέρια είναι καλά και άλλο ένα για άχνα στο τέλος;
Σημαντικό το tip: http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2261725 . Αν δεν έχεις φούρνο. πας σε διπλής για να "μείνει" και το βερνίκι μετά πάνω πιο εύκολα.
Τέλος, στα νέας γενιάς χρωματα, τα υδατοδιαλυτά, αν είναι διπλής, μπορούμε να εφαρμόσυμε την τεχνική με το βερνίκι και το μέταλλο που μου άρεσε πολύ; Γενικά σε τι ποσοστό βάζουμε μέταλλο μέσα στο βερνίκι;
Ευχαριστώ.
Τελευταία τροποποίηση από limas; 29/04/2013 στις 19:23.
Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου
Σάββατο χθές και πήγα με τον κολλητό μου να συνεχίσουμε ότι μας έχει απομείνειο από το ξήλωμα.
Πράγματι, αφαιρέθηκαν το σέβρο των φρένων, το καλοριφέρ από την καμπίνα, τα αφρολέξ του πατώματος, η μάσκα μπροστά, ο νικελ προφυλακτήρας, τα εμπρός φανάρια, η μετώπη, τα εμπρός φτερά, ο πίσω νίκελ προφυλατήρας, οι αεραγωγοί ψύξης εμπρός δισκόπλακων.
Εκτός από κάτι πολύ μικρά κομμάτια, π.χ. βίδες κ.α. όλο το αυτοκίνητο έχει ξηλωθεί για να είναι έτοιμος, για να υπάρχει χώρος να μπορέσει να δουλέψει ο "μάστορας" (εγώ!!).
Επόμενο βήμα, είναι να τριφτούν τα μέρη που είχε περάσει φλόγα από πάνω τους, τα φτιαχτούν τυχων σκουριές και γενικά να γίνει όλη η λαμαρινοδουλειά.
Εδώ μπορείτε να δείτε λεπτομέριες με νέες φωτογραφίες με τον κολλητό: http://s1083.photobucket.com/user/mi...?sort=3&page=1
Να σημειωθεί ότι τα λαϊκά άσματα που έπαιζε το τρανζιστοράκι από την λαϊκή, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και να μας συντροφέυουν. Αυτή τη συνήθεια την "έκλεψα" από τον Σπύρο, που παρουσιάστηκε παλαιότερα σε ένα οδηγό. Όπως επίσης, και ο καφές που τελικά δεν είπιαμε λόγω δουλειάς. Τελικά φύγαμε γύρω στις 20:50 επειδή δεν βλέπαμε!!
Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου
Και πάμε στην διαδικασία τριψίματος.
Λέω να ξεκινήσω με συρμτόβουρτσα πάνω σε τροχό για να φυγουν τα υπολείματα φωτιάς και να καθαρίσουν τα μέταλλα. Απλά νομίζω ότι πρέπει να φτάσω μέχρι να βλέπω καθαρή λαμαρίνα. Τότε μόνο θα είμαι σίγουρος ότι έχει καθαριστεί το καμένο μέταλλο εντελώς. Αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει πρόβλημα με την θερμότητα που θα αναπτυχθεί στην λαμαρίνα (Σπύρο;; ) .
Επίσης, υπάρχουν σκουριές που πρέπει να απομακρυνθούν. Οπότε και πάλι πρέπει να τριφτεί το μέταλλο μέχρι το σημείο που θα καθαρίσει τελείως. Σωστά;
Θα χρησιμοποιήσω σίγουρα αυτό το αποκαλούμενο "υγρό μέταλλο". Αυτό είναι διαφορετικό από τον σιδερόστοκο; Θα χρειαστώ και κάποια κομμάτια λαμαρίνας.
Και νομίζω ότι θα πρέπει κάθε τι που θα τρίψω να το καλύψω με στόκο, αν απαιτείται για να μην "τραβήξει" υγρασία μέχρις ότου να βαφτεί.
Υ.Γ.: Παρακαλώ βοηθήστε με τις συμβουλές σας που τις θεωρώ πολύτιμες.![]()
Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου
Οκ, ευχαριστώ Σπύρο.
Με τα άλλα που περιγράφω καλά τα λέω;
Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου