Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: ΕΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ Bike Accessories

Νέο μέλος
    Δεν νομιζω οτι είμαστε ανοχύρωτοι.
    Δες το παρακάτω νομίζω ότι σε καλύπτει.

http://www.lemot.gr/themata/thema_0001.html

Το κείμενο που ακολουθεί συντάχθηκε από τον Αντιπρόεδρο και Νομικό Σύμβουλο της ΜΟΤ.Ο.Ε. και μέλος της Λ.E.MOT.
    Θεόδωρο Γαζούλη.

Ήδη τέθηκε σε ισχύ ο πολύ σημαντικός για τους αγοραστές μοτοσυκλέτας νόμος, με τον οποίο η χώρα μας συμμορφώνεται προς την Κοινοτική Οδηγία 1999/44/ΕΚ. Έτσι προστατευόμαστε καλύτερα ως καταναλωτές (και πρακτικά ενισχύεται ο ρόλος της νεοσυσταθείσας Μοτοσυκλετιστικής Ένωσης Καταναλωτών).

Τι αλλάζει πρακτικά

1. Μέχρι τώρα αυτός που μας πουλούσε ελαττωματική μοτοσυκλέτα ήταν υποχρεωμένος να δεχτεί μείωση του τιμήματος ή αναστροφή της πώλησης. Δεν ήταν όμως υποχρεωμένος να παραδώσει άλλη μοτοσυκλέτα (χωρίς ελλάτωμα), ούτε να διορθώσει το ελάττωμα, δηλαδή να πληρώσει την επισκευή της μοτοσυκλέτας. Τώρα, με τη νέα ρύθμιση, μπορούμε να ζητήσουμε ως καταναλωτές την παράδοση άλλης μοτοσυκλέτας ή την επισκευή της ελαττωματικής.
    2. Νε τον νέο νόμο μπορούν να ασκηθούν ταυτόχρονα τα εξής δικαιώματα του καταναλωτή: αφενός το δικαίωμα υπαναχώρησης ή μείωσης του τιμήματος ή διόρθωσης-επισκευής της μοτοσυκλέτας ή αντικατάστασής της με άλλη, αφετέρου αποζημίωσης για ζημιές που έχουν προκύψει και δεν καλύπτονται από την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων.
    3. Ο χρόνος παραγραφής των παραπάνω δικαιωμάτων επιμηκύνεται από έξι μήνες σε δύο χρόνια.
    4. Ο πωλητής απαλλάσεται της ευθύνης του μόνον αν ο αγοραστής πράγματι γνώριζε το ελάττωμα και όχι στην περίπτωση της "υπαίτιας άγνοιας" όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
    5. Τα δικαιώματά του μπορεί να τα ασκήσει ο αγοραστής όταν υπάρχει οποιοδήποτε ελλάτωμα του δικύκλου (εκτός από ασήμανατα ελαττώματα) και όχι μόνον στην περίπτωση πολύ σοβαρού ελαττώματος, όπως ίσχυε προηγουμένως (πολύ σοβαρό εθεωρείτο το ελάττωμα που αναιρούσε τη χρήση του δικύκλου).
    6. Θεωρείται ελάττωμα και η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας της μοτοσυκλέτας (μπορεί εκτός από μοτοσυκλέτα να πρόκειται και για κάτι άλλο π.χ. ένα μπουφάν που πουλήθηκε σαν αδιάβροχο, ενώ δεν ήταν κ.λπ.) και εισάγεται τεκμήριο ότι το έλεττωμα που διαπιστώνεται εντός έξι μηνών από την ημέρα παράδοσης υπήρχε και κατά την παράδοση.
    7. Σε περίπτωση διαδοχικών πωλήσεων (δεύτερο χέρι) προβλέπονται αναγωγικά δικαιώματα (ο ένας στρέφεται κατά του προηγούμενου μέχρι η αλυσίδα να φτάσει στον αρχικό πωλητή) ενώ - πράγμα πολύ σημαντικό - αρχίζει νέος χ΄ρονος παραγραφής για κάθε νέο αγοραστή.

Τα ανωτέρω τα οποία εφαρμόζονται σε κάθε τι που αφορά στον μοτοσυκλετιστή (π.χ. μια ανάρτηση, μπότες, ελαστικά, τακάκια κ.λπ.) έστω και αν εκτίθεναι συνοπτικά και απλουστευτικά, δείχνουν καθαρά ότι δημιουργείται ένα νέο πλέγμα υποχρεώσεων για του πωλητές και, αντιστοίχως, δικαιωμάτων για τους καταναλωτές. Μένει όλες αυτές οι νομικές δυνατότητες να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν στην πράξη τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό.

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Πολυ καλός σαν άνθρωπος,
    ενημερωμένος σε τέτοια θέματα,
    με ειδικευση σε ατυχήματα μοτοσυκλετών,
    και που προτάθηκε να με βοηθήσει σαν σύλλογος Λ.Ε.ΜΟΤ. εφόσον η περίπτωση μου αφορά και υπόλοιπους μοτοσυκλετιστές και εαν βγει δεδικασμένο θα είναι υπερ όλων μας...

δεν το πουλαω το ζετακι Το avatar του/της veletzas

lathos

εισαι πολυ λαθος οταν λες κατι για ενα μαγαζι το οποιο δεν ειναι "κατασκευαστικη" δεν αγορασες κατι το οποιο λεγοταν bike accerories" αγορασες κατι απο αυτος...
    τωρα το αν σου βγηκε η οχι αυτο αλλο θεμα....
    μολις σημερα λοιπον πηρα απο το εν λογο μαγαζι ενα μπουφανακι ακριβουτσικο...γυρνουσα τα μαγαζια απο τις 9 και μολις μπηκα σπιτι γυρισα ολη την αθηνα σε αυτο πηγα αρχικα και στο τελος γιατι μενω διπλα ...ηταν οι μονοι που κατεβασαν κατω ολο το μαγαζι για να με εξυπηρετησουν και ηταν ευγενεστατοι κατι το οποιο δισκολα βρισκεις σε τετοια μαγαζια....πραγματικα

δεν αντιλεγω στο οτι μπορει να σε ειρωνευτικαν παντος γιατι συνηθως η αγενεια θεωρηται προσον,μαλλον,για την καταληψη μιας θεσης σε τετοια μαγαζια..εχω τσακωθει αρκετες φορες με μαλακες...δεν το συζητω
    απλα θελω να πω οτι μαλλον ετυχε σε σενα μια στραβη και δεν μπορεισ να στιγματιζεις ετσι καποιον επαγγελματεια

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Julius αυτοί απαντήσαν επίσημα τελικά?

Re: lathos

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από veletzas
    εισαι πολυ λαθος οταν λες κατι για ενα μαγαζι το οποιο δεν ειναι "κατασκευαστικη" δεν αγορασες κατι το οποιο λεγοταν bike accerories" αγορασες κατι απο αυτος...
    τωρα το αν σου βγηκε η οχι αυτο αλλο θεμα....
    μολις σημερα λοιπον πηρα απο το εν λογο μαγαζι ενα μπουφανακι ακριβουτσικο...γυρνουσα τα μαγαζια απο τις 9 και μολις μπηκα σπιτι γυρισα ολη την αθηνα σε αυτο πηγα αρχικα και στο τελος γιατι μενω διπλα ...ηταν οι μονοι που κατεβασαν κατω ολο το μαγαζι για να με εξυπηρετησουν και ηταν ευγενεστατοι κατι το οποιο δισκολα βρισκεις σε τετοια μαγαζια....πραγματικα

δεν αντιλεγω στο οτι μπορει να σε ειρωνευτικαν παντος γιατι συνηθως η αγενεια θεωρηται προσον,μαλλον,για την καταληψη μιας θεσης σε τετοια μαγαζια..εχω τσακωθει αρκετες φορες με μαλακες...δεν το συζητω
    απλα θελω να πω οτι μαλλον ετυχε σε σενα μια στραβη και δεν μπορεισ να στιγματιζεις ετσι καποιον επαγγελματεια
    [/QUOTE
    ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ .ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΑΧΗΚΑ; ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΛΛΑ Η ΕΛΑΤΩΜΑΤΙΚΗ-ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ . ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ "B.A." EINAI MONΟ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ . ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΧΩ ΨΩΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ,ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ ΝΕΡΟ .
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ BIKE ACCESSORIES ; ΕΣΤΩ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ !; ΜΑ ΤΟΣΟ ΧEΣΜ*ΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ BIKE ACCESSORIES ;!;!;!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της GyPsy
    Ωπα ρε μάστορα

Δηλαδή εσύ θες να σου πληρώσει ο μαγαζίς (γαμώ τις λέξεις?)

αποζημίωση γιατί ΒΡΑΧΗΚΕΣ εξαιτίας ενός υλικού

που δεν κατασκευάζει ο ίδιος? ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ !!!!

Το μένος σου μάλλον πρέπει να το στρέψεις στον εισαγωγέα

ή στην κατασκευάστρια εταιρεία ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ....

Είχες δηλαδή την εντύπωση οτι ΟΛΟΙ δοκιμάζουν αυτά που

πουλάνε?

Αυτά φίλε μου δεν γίνονται πουθενά

Υ.Γ Χεσμένο το έχω το συγκεκριμένο μαγαζί
    Πωλείται XX 98' Full Extra.

Πωλήθηκε...

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GyPsy
    Ωπα ρε μάστορα

Δηλαδή εσύ θες να σου πληρώσει ο μαγαζίς (γαμώ τις λέξεις?)

αποζημίωση γιατί ΒΡΑΧΗΚΕΣ εξαιτίας ενός υλικού

που δεν κατασκευάζει ο ίδιος? ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ !!!!

Το μένος σου μάλλον πρέπει να το στρέψεις στον εισαγωγέα

ή στην κατασκευάστρια εταιρεία ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ....

Είχες δηλαδή την εντύπωση οτι ΟΛΟΙ δοκιμάζουν αυτά που

πουλάνε?

Αυτά φίλε μου δεν γίνονται πουθενά

Υ.Γ Χεσμένο το έχω το συγκεκριμένο μαγαζί

Den exei apantisei kanenas tipota

Kosta ofeilan toylaxiston na toy alaksoun to adiavroxo h' na na parei kati allo (ap oso ksero xrimata epistrofh den dinonte efoso exei ekdotheo apodiksi)

opos leei o anthropas..... mono auto den ekanan
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    Den exei apantisei kanenas tipota

Kosta ofeilan toylaxiston na toy alaksoun to adiavroxo h' na na parei kati allo (ap oso ksero xrimata epistrofh den dinonte efoso exei ekdotheo apodiksi)

opos leei o anthropas..... mono auto den ekanan
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΣΤΟ ΙΝ.ΚΑ. . ΑΠΟ 'ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑ . ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΙΟΝ , ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΑΦΟΥ ΕΠΑΘΑ . ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ,ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΥΣΗ .ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ,ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΩΣΩΠΕΙΕΣ , ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ , ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΙΔΕΙΟΣ . ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο TROPEAS Η' Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΩΡΙΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ . ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ .

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    (ap oso ksero xrimata epistrofh den dinonte efoso exei ekdotheo apodiksi)

Εγω παλι αυτο δεν το έχω καταλαβει ΠΟΤΕ γιατι συμβαινει.

Αν πας το προιον πισω ΜΑΖΙ με την αποδειξη μια χαρα μπορουν να σου δωσουν τα λεφτα σου πισω.
    Απ΄τους δυο μας ποταμούς
    θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Λάθος προϊόν απο ebay
    από mavro provato στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2010, 17:47
  2. Ποιο Bike Computer και απο που?
    από Zzz750 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 17/02/2006, 14:17
  3. Νεο προιον απο την θυγατρικη της AMAN telemarketing!
    από n1k3man στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2005, 17:18

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF