την απόφαση τη πείρα ήδη, αλλά συνεχίζω να χρειάζομαι βοήθεια.
Βρήκα μια dakar σε ακινησία όμως όπως ήδη έχω πει. Πήγα σήμερα και την είδα.
Εξωτερικά φαίνεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Δεν έχει μπαταρία όμως και αν και έχει πληρωμένα τέλη έχει παραδώσει πινακίδες.
Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση? Στο μηχανικό που είχα σκοπό να τη πάω για να την ελέγξει, ρώτησα αν μπορούμε με δανεική μπαταρία να πάμε να το ελέγξει αλλά πήρα αρνητική απάντηση. Το λογικό είναι ο ιδιοκτήτης να ασχολιόταν αλλά λόγο υγείας δεν το καβαλάει καθόλου.
Τι μου προτείνετε?
Εσύ έχεις τρόπο με κανα φορτηγάκι να την πας εσύ στο μάστορα αφού αυτός βαριέται/δεν θέλει; Ο ιδιοκτήτης συμφωνεί να την πας για έλεγχο αν χρειαστεί ή όχι;
Ο ιδιοκτήτης συμφωνεί για το μάστορα, πρότεινε όμως να βρούμε δανεική μπαταρία και να έρθει ο μάστορας να το δει στο γκαράζ που είναι. Δεν ξέρω αν γίνετε να δει ο μάστορας το μηχανάκι εκτός συνεργείου.
Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι οδική με κόστος 50-60€ από όσο γνωρίζω. Με βλέπω να το εγκαταλείπω.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω πια θεωρείτε ότι είναι ένα όριο σε χιλιόμετρα, (με σωστή συντήρηση) που πρέπει να κοιτάζω. Προσωπικά χωρίς να γνωρίζω προσπαθώ να αποφύγω αυτά που είναι πάνω από 60.000km.
Εάν ο μάστορας έχει διάθεση να πάει να το δει δε νομίζω πως είναι πρόβλημα το εάν το μηχανάκι είναι εντός ή εκτός συνεργείου. Σίγουρα κάποια πράγματα μπορεί να τα καταλάβει φαντάζομαι για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας. Να δώσεις τώρα €60 για να το πας στο μάστορα είναι σεβαστό ποσό. Μπαταρία θα μπορούσα να σου δώσω τη δικιά μου μπας και κάνεις τη δουλειά σου γιατί είμαι σε φάση αλλαγής, αλλά φαντάζομαι μένεις Αθήνα. Εάν δεν είναι διατεθειμένος ο μάστορας να πάτε να ρίξει μια ματιά, εναλλακτικά:
α) Βρες άλλο μάστορα
β) Ρίξε μια ερώτηση μπας και κανένας εδώ μέσα έχει φορτηγάκι να τη φορτώσετε να σε εξυπηρετήσει με λιγότερα από ότι θα σου έπαιρνε η οδική που λες
εναι τοσο μεγαλη ευκαιρια που επιμενεις σε αυτο;
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
και να βαλεις μπαταρια θα παρει μπροστα; αυτο ειναι το θεμα,τωρα για τα χλμ,εγω εχω 82000 και δουλευει ρολοι....το πρωτο ομως πραμα που θα κοιταξεις εξονυχιστικα ειναι για διαρροες στο αμορτισερ και στις μπουκαλες,για ρωτα τον ποτε εκανε τελευταια φορα σερβις την μοτο,πριν την εγκατάλειψη,αν εχει να κανει 2 χρονια μην την βαλεις μπρος,η βενζινη δεν εχει θεμα γιατι ειναι πλαστικο το τεποζιτο,οταν με το καλο βαλεις την μπαταρια και ΔΕΝ την βαλεις μπρος αν δεν ανοιξεις την ταπα να δεις αν εχει λαδια μεσα διοτι το τζαμακι ειναι ψηλα γυρνα τον διακοπτη και ακου την τρομπα βενζινης(κατω απο την σελα), αν δουλευει, αν δεν δουλευει κοιτας ασφαλειες,(κατω απο σελα ,και κατω απο μπαταρια) αν ολα οκ με ασφαλειες πας για τρομπα 100+€ δηλ.προσωπικα μπορω να σε ενημερωσω και να σε βοηθησω για την συγκεκριμενη μηχανη,ρελεδες φλασερ κτλ,ειναι ολα κατω απο την βαση τις μπαταριας στο ψευτοτεποζιτο.
Εγώ ρωτάω πάλι το ίδιο, τι τιμή στο αφήνει και πόσα χιλιόμετρα έχει;
Τρόμπα βενζίνης, δεν έχω ακούσει, ούτε έχω δει ποτέ να αλλάζεται σε τέτοιο μηχανάκι, και πιστέψτε με, έχω δει service σε πάνω από 100 διαφορετικά μηχανάκια.
edit: Επίσης σε οποιοδήποτε μηχανάκι που θα αγοράσεις, αν δεν έχουν κάνει service στις αναρτήσεις θα πρέπει να γίνει.
Αν η τιμή πάντως είναι καλή, τότε,βρες ένα φιλαράκι, δέστε το, κάνε λίγο παζάρι και τσίμπα το.