λοιπον κοιτα
κατα το συγκοινωνιων ειναι νομιμη μια αυξηση(αλλαγη μοτερ)εως 25%
αν σε τσακωσουνδλδ με αλλαγμενο μοτερ,πρεπει να ειναι ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ
το<αλλαγμενα καπακια-αλλαζω ξαναλλαζω μοτερ>ειναι μια περιπτωση αλλα....
παιρνεις 50αρι και η το κανεις 72 η παιρνεις παλι 50αρι το μεταβιβαζεις σαν 50 πανω σου,βαζεις το λιφαν η οποιοδηποτε αλλο
εξαφανιζεις καθε στοιχειο μαρκας κυβισμου μενει μονο το χοντα,με την διαφορα ο αριθμος κινητηρα
που σε ενδεχομενο ελεγχο κοιτανε και αυτον οποτε να εχεις αποδειξη η τιμολογιο αγορας να μην ειναι φαγωμενο,αλλιως σε βλεπω μεσα
βεβαια αν εισαι κομπλε με κρανος,πινακιδα,νορμαλ εξατμιση κλπ,με χαρτια ασφαλειες και ολα δεν θα κοιταξουν το μοτερ
αν βγαινεις σαν καγκουρας εισαι ΝΟ1 για σταματημα,και σαν και εσενα εχω σταματησει απειρους
η περιπτωση ατυχηματος αν εισαι εξοπλισμενος ,με το αλλαγμενο-κρυμμενο μοτερ δεν νομιζω οτι θα σε ανησυχησει
εκτος αν ψιλιαστουν οτι ειναι υπερκυβισμενο η αλλαγμενο(αν π.χ πας με 100+)που ενα 50αρι δεν τα πιανει
δικα σου τα γενια δικα σου τα χτενια
εισαι μεσα στην τρελα και την καυλα,αλλα προσεχε τι σου λενε εδω μεσα,σιγουρα δεν θελουν το κακο σου,σε προτρεπουν να μην κανεις μαλακιες που εκαναν ολοι στο παρελθον,το μυαλο να ειναι μεσα στην γκλαβα του και οχι εξω απο αυτο,αν καποιοι εχουν δει ατυχηματα νομιζω πως 18 χρονια τωρα εχω δει πολλααααααααα περισοτερα και με 50αρια και με ποδηλατα ακομα,οποτε σωστο μηχανακι και εξοπλισμο,και φαινεται απο το μηκος που πηρε ηδη το θεμα οτι ασχολουνται πολλοι μαζι σου,μην τα κανεις σκατα λοιπον
Μια χαρα πανε τα 50αρια μηχανακια. βγαζουν 60-70 ολοι στο λενε. Επειδη λοιπον εισαι μικρος και δεν εχεις μυαλο και σιγουρα θα κυκλοφορεις χωρις εξοπλισμο σκεψου οτι μπορει να πεσεις και σε κρασπεδο με 40 και να σκοτωθεις.
Επισης, το οτι εχεις 700€ για να παρεις μηχανακι δεν σημαινει πως καθαρισες. Θες τουλαχιστο αλλα 200-300 για εξοπλισμο (κρανος μπουφαν γαντια). ΜΗΝ παρεις κρανος με 50€ , λυπησου τα νιατα σου και την ομορφια σου αμα παθεις κατι.
Τωρα βεβαια εσυ απλα θες να γινεις καγκουρας με οτι αυτο συνεπαγεται. Βασικο χαρακτηριστικο το καγκουρικο μηχανακι (λεγε με περλε glx) , η εξατμιση τηλεβοας με πολυενισχυτη 300kw, λεπτα λαστιχα δε_σταματαει_ποτε , και φρενα δεν_υπηρχε_περιπτωση_να_σταματησει.
Το θεμα ειναι να μη χτυπησεις.
Εσυ ομως, ξερεις οτι θα κανεις βλακειες (αναγνωριζω μια μικρη ωριμοτητα εδω), αλλα πιστευεις οτι αμα πεσεις μπορει να τη γλυτωσεις το πολυ με κανα σπασιμο. Κανεις δεν ευχεται να χτυπησεις, ομως σε ενημερωνουμε ολοι εδω μεσα, και δε θες να το καταλαβεις, οτι το πεσιμο χωρις εξοπλισμο ακομα και με μικρες ταχυτητες μπορει να σημαινει απο γρατσουνια μεχρι αναπηρια.
Ακουσε κι εμας τους "φλωρους" που οδηγαμε καποιο καιρο παραπανω απο σενα, κι ασε τους μαγκες καγκουρες της παρεας σου να σου λενε "παρε το γαματο περλε glx" .
Τελος, μη νομιζεις οτι στα 16 εισαι τοσο εξυπνος που θα κοροιδεψεις το συστημα και θα κρυψεις τον κυβισμο του κινητηρα σου. Πολυ απλα το συστημα σε αφηνει να νομιζεις πως το κοροιδεψες, με τον αστυνομικο πχ να κανει τα στραβα ματια σε ενδεχομενο ελεγχο. Αν κανεις βλακεια και εισαι παρανομος θα το πληρωσουν οι δικοι σου πολυ ακριβα. Παιζει να το πληρωνουν και για χρονια και να στιγματιστει η ζωη σου επειδη εσυ εισαι ανυπομονος. Αυτοι αλλωστε βαζουν υπογραφη για να παρεις εσυ μηχανακι, αλλιως δε γινεται.
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
ας τα παρουμε ενα ενα..δεν αρνηθηκα ποτε οτι τα 50αρια πιανουν 60-70χλμ απλα ειπα οτι δεν μου αρκουν. Δεν ειπα πουθενα οτι θα κυκλοφορω χωρις εξοπλισμο, το αντιθετο μαλιστα, εννοειται οτι θα παρω κρανος και μπουφαν. Δεν ειπα κανενα απο τα μελη "φλωρο", εκτιμω και λαμβανω υποψην καθε συμβουλη. Τελος δεν νομιζω οτι θα κοροιδεψω κανεναν αλλιως δεν θα ημουν εδω να το ψαχνω το θεμα και να ζηταω συμβουλες.![]()
πες οτι αγοραζεις το glx που σου δινει και το μοτερ λιφαν μαζι
το κανετε μεταβιβαση με το οριτζιναλ μοτερ των 50cc
βαζεις μετα το λιφαν επανω για γκαζια κλπ
αλλαζετε καπακια,τροχιζεις τα cm3 του κυλινδρου-μην διανοηθεις ομως του κινητηρα-εξωτερικα για καποιον αδαη οκ
ελα μου ομως που καποιοι σκαμπαζουν...
τους δινεις την αδεια βρισκουν αρ κινητηρα διαφορετικο,πας σουμπιτος μεσα
γι αυτο το συγκεκριμενο glx αν το αγορασεις θα ζητησεις αποδειξη του μοτερ οτι αγοραστηκε απο αυτον που στο πουλησε
η υπευθυνη δηλωση οτι μαζι με το μηχανακι σου πουλαει και ενα μοτερ λιφαν με αρ(ταδε)που τον αγορασεαπο εκειι-στοιχεια απο εκει που τον αγορασε
ον/μο και αφμ
γκεγκε?
καις λιγο αμμοχαλικο η μου φαινεται?
τι ειπα παραπανω?
τους δινεις την αδεια βρισκουν αρ κινητηρα διαφορετικο,πας σουμπιτος μεσα
καταλαβες?χωρις χαρτια αγορας η υπευθυνη δηλωση-ΣΗΜΑΙΝΕΙ Κ Λ Ε Μ Μ Ε Ν Ο και πας μεσα
Και αμα εχω αυτην την αποδειξη/τιμολογιο δεν θα μου πουν τιποτα που με το 50αρι διπλωμα εχω το λιφαν στο μηχανακι? τωρα τι να σου πω τις παπαριες που λενε οι συνομηλικοι σου καθημερινα?χαλασε το αλλο μοτερ και το εβαλες προσωρινα μεχρι να φτιαχτει το οριτζιναλ-σου ειπα κατι απ τα τοσα που εχω ακουσει
παιζει ομως να σε γραψουν
α)για διπλωμα
β)για κτεο-γιατι τα μοτ/τα ανω των 49cc περνανε υποχρεωτικα κτεο και εσυ δεν θα εχεις
γ)να σου παρουν κατασχουν το μηχανακι να στειλουν την αδεια στο συγκοινωνιων για αλλαγη κινητηρα χωρις να το δηλωσεις-με αγνωστο προστμο και συνεπειες
και αυτα μονο για το μηχανακι,κρανη διπλωματα κλπ ειναι αλλη φαση α δεν εχεις
θα μου πεις<τοσα φτιαγμενα παπια κυκλοφορανε,εμενα θα πιασουν?>
και πριν καποιους μηνες πολλοι ΔΕΝ θα περνουσαν κτεο,για κοιτα σημερα?
δεν μπορεις να φανταστεις ποσα μαμουνιαρικα παπια κυκλοφορανε,αλλα για ποσο ακομα?
Αγορινα κανε οτι κατεβασει η γκλαβα σου που λενε και στα χωρια αλλα να ξερεις οτι αν εχεις κανει κατι παρατυπο μπορει να σε σταματησουν 10 φορες και να μην το παρουν πρεφα ,μπορει ομως στην 11η να την κατσεις την βαρκα και τοτε εχεις συνεπειες.Εισαι πιτσιρικας και εισαι πανω στην τρελα σου αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι θα οδηγεις ενα οχημα σε δρομο και καλως ή κακως υπαρχουν κανονες.
Αλλα κυβικα απο αυτα που πρεπει να οδηγας θες,μπορει και με αλλο μοτερ πανω (αντε βρες οτι δεν ειναι κλεμμενο) και ολα αυτα γτ?για 20-30 χλμ παραπανω για να βγεις εθνικη οπως λες ή μια ανηφορα (ακομα και εθνικη δεν δικαιουσαι να βγεις με 50ρι διπλωμα).Στα λεω γτ και γω στην ηλικια σου οδηγουσα χωρισ διπλωμα και κολλητων μηχανακια ξεκρανωτος και τωρα που τα σκεφτομαι λεω παλι καλα που δεν παθαμε τπτ τοτε να χαντακωσω εμενα και τους δικους μου.
Αυτο το καταλαβα δεν ξερω γιατι μου το ξαναλετε εγω αλλο ρωτησα
Αρα σε περιπτωση που με σταματησουν και ψιλιαστουν οτι ειναι φτιαγμενο και κοιταξουν αρ κινητηρα τοτε απλα τους δειχνω την αποδειξη του μοτερ, λεω μια δικαιολογια και ελπιζω να μην το συνεχισουν, ετσι?
Αρχίζει και θυμίζει διαλόγους από Λάμψη του Φώσκολου -εσύ προσπέρνα το, ήσουν αγέννητος μάλλον:
- Ο Γιάγκος τα έμαθε όλα
- Τί; Γιάγκος τα έμαθε όλα;
- Ναι, Γιάγκος τα έμαθε όλα.
- Δηλαδή ο Γιάγκος τα έμαθε όλα;
- Ναι, αυτό σου λέω, ο Γιάγκος τα έμαθε όλα.
- Θέλεις να μου πεις δηλαδή πως ο Γιάγκος τα έμαθε όλα;
- Ναι, αυτό σου λέω, ο Γιάγκος τα έμαθε όλα.
- Είσαι σίγουρος πως ο Γιάγκος τα έμαθε όλα;
- Είμαι απόλυτα σίγουρος πως ο Γιάγκος τα έμαθε όλα.
- Τί θα κάνουμε... ο Γιάγκος τα έμαθε όλα...
Tα έχεις μπλέξει πάρα πολύ μέσα στο κεφάλι σου.
Οδηγείς 50άρι με το κανονικό του μοτέρ ή μοτέρ που να τηρεί τις προϋποθέσεις του διπλώματός σου και έχεις πάντα μαζί σου δίπλωμα και τα χαρτιά τόσο της μηχανής όσο και του μοτέρ σε περίπτωση που σε σταματήσουν για έλεγχο. Τότε είσαι νόμιμος.
Οδηγείς 50άρι στα χαρτιά με λιφάν 110 χωρίς χαρτιά, έστω ότι δε σου λένε κάτι για τα χαρτιά του μοτέρ, σου λένε "γιατί οδηγείς μεγαλύτερο κυβισμό;" τους λες "γιατί οι εξωγήινοι δε φοράνε καπέλακαι η ταράτσα μου χωράει 200 ομελέτες ", αν θέλει αυτός που σε ελέγχει σου κάνει απλή επίπληξη και κάνει ότι σε πιστεύει, αν δε θέλει απλά σε τρέχει και εσένα αλλά κυρίως τους γονείς σου και είσαι παράνομος.
Διαλέγεις και παίρνεις.