καλημέρα σας!
σκοπός του παρόντος είναι να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας και να ακούσω και ένα δυο σχόλια σχετικά με το θέμα...
11ος του 2009 - 3ος του 2013
αυτός είναι ο χρόνος από την αγορά ενός ARAI CHASER και την χρήση του, μέχρι και την εναπόθεσή του στο ράφι, και αγορά καινούριου κράνους...
μέσα σε αυτό το διάστημα το φόραγα ανελλειπώς και καθημερινώς, χωρίς να με προβληματίσει στη χρήση του, ή στους μηχανισμούς του. Μου παρείχε την αίσθηση που ήθελα ακριβώς, την ακουστική, την οπτική, την άνεση και ότι άλλο ζητάει κανείς από ένα κράνος πέραν φυσικά της ίδιας της προστασίας.
Όμως, ο καιρός πέρασε, τα μαξιλάρια εφθάρησαν παρόλα τα προσεκτικά πλυσίματα και την φροντίδα, η ζελατίνα και το πίνλοκ θάμπωσαν με αποτέλεσμα να το φοράω ανοικτό κατά το πλείστον...
Οι καιροί είναι δύσκολοι όπως θα έχετε ακουστά, και έτσι από τον Γενάρη φέτος, αντί να αγοράσω τον διάδοχο του Arai μου ψάχτηκα να το επιδιορθώσω. Και ερχόμαστε στο δια ταύτα...
μαξιλαράκια-μάγουλα σετ: 50 euro
ζελατίνα: 50 euro
pinlock: 25 euro
συνολικό κόστος: 125 euro.
επίσης μετά από μία τυχαία έρευνα, διαπίστωσα ότι η sharp ( http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/arai-chaser ) του έδινε 3 αστέρια ασφάλειας, με τραγική λεπτομέρεια την αριστερή πλευρά που έβγαινε θανατηφόρα σε ενδεχόμενο χτύπημα. Μετά και από αυτή τη διαπίστωση θεώρησα ότι τα 125 ευρώ, εννοείται ότι δεν θα πήγαιναν στην επιδιόρθωση αυτού του κράνους, αλλά ένιωσα και λίγο αδικημένος για το γεγονός ότι 3,5 χρόνια το φόραγα νιώθωντας ασφαλής, ενώ άλλα κράνη των 100 ευρώ (σύμφωνα με τη sharp για να είμαστε και ακριβείς) κρίνονται ασφαλέστερα....
αυτά από εμένα, τα σχόλια δικά σας...