ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Κωστα .. γνωμη μου είναι πως πα να μπλέξεις με πολυπλοκα σχέδια που και ακριβά κοστίζουν και με αμφίβολο αποτέλεσμα (σαν πιο οικονομική λύση από ότι κατάλαβα θέλεις μια κατασκευή σαν τα φορτηγά που έχουν οι τζαμάδες αλλά με διπλά τελάρα και μηχανισμό ανύψωσης ΚΑΙ πρόωσης)
με ενα σπαστό υδραυλικό γερανάκι (600 κιλά load efficiency ) που να έχει μεγάλες ρόδες (σαν τα καρότσια του μπετατζή λέω πχ) δεν κάνεις δουλειά ;;;
βιδώνεις μια "φλατζα" μεταλλική .στο δάπεδο της καρότσας απο επάνω και μια απο κατω ,(σάντουιτς) στην εμπρός δεξια ακρη της. με κολλημένη μια τουμποσωλήνα Φ140και υψος 30-40 εκατ
Εφαρμόζεις μεσα, μια σωλήνα Φ120 με μήκος οσο το υψος του κουβουκλίου .
Στην άκρη της, κολλάς μια ίδιας διαμέτρου σωλήνα σε 90 μούρες και μήκος το φάρδος του κουβουκλίου
Μεσα στην οριζόντια σωλήνα "περνάς" μια άλλη σωλήνα Φ100 στο ιδιο μήκος, που θα "τσουλαει" μεσα εξω και θα ασφαλίζει με εναν πύρο.
Στην ακρη της Φ100, "δενεις" ενα μικρο (500-600 κιλα) βαρούλκο.
Αυτη η κατασκευή μπορεί να περιστραφεί γύρω απο την βάση της, βγαίνοντας εξω απο την καρότσα στο πλαι,
Να επιμηκυνθεί στο διπλάσιο (σχεδόν)
Και να ασφαλίσει (περιστρέφοντας την εως ότου ακουμπήσει στο κουβούκλιο), κατά την οδήγηση, στο κουβούκλιο με τσερκι ή στην καρότσα με το βαρούλκο.
ελαφριά και με καλη αντοχή στα αναφερόμενα κιλά.
εαν δεν την καταφέρνεις την κατασκευή στειλε πμ
Ευχαριστώ σας για τις απόψεις και τις ιδέες, ένα απλό γερανάκι με βαρούλκο αλυσίδας στην άκρη του είναι η πιο απλή λύση και εποδεδειγμένα δουλεύει, αλλά θέλω να γίνει όλο το σύστημα μηχανικό χωρίς ελεύθερες κινήσεις καθότι κανείς δεν εγγυάται ότι στις 2 η ώρα τα χαράματα θα βρείς αλφαδιά μέρος πάνω στα κατσάβραχα, οπότε χρειάζεται φόρτωμα & ξεφόρτωμα να γίνεται ελεγχόμενα ακόμα και υπο ελαφριά - μέτρια κλίση. Η μονή κυψέλη πάει max 20-25 κιλά, η διπλή μπορεί να φτάσει max70-80 αλλά θέλω να τις βάζω πάνω σε παλέτες που έχω φτιάξει για να σηκώνονται (αλλά και να απειθόνονται) ανά 4άδες... με ελεύθερη κίνηση σε κάποιο άξονα βάζεις ζόρι για να τις οδηγήσεις και ρικάρεις να "φύγει" καμιά τετράδα με διπλές και να ανοίξει, αυτές έχουν πολλά νεύρα από τη μεταφορά, οπότε μετά έχει γλέντι τρελό μέσα στα μαύρα σκοτάδια...
έχω φτιάξει μια παρόμοια κατασκευή με 4,5 μέτρα μήκος και φορτωμένη με 150 κιλά, την κοντρολάρω σε επικλινές για 45" μοίρες δεξιά και αριστερά από κέντρο.
Για πολύ κλήση, "τύλιξε" ενα συρματόσχοινο στην κάθετη τουμπο, 4- 5 στροφές και βάλε ενα μοτέρ ή ένα χειροκίνητο ραουλο να το ξετυλίγει κατά το στιλ του σχοινιού στα ιστία (ρώτα τον καπετάνιο πως το λένε).
Το πιο συμφέρον και νόμιμο είναι : http://www.stafilopatis.gr/index.php...product_id=345
Και για την στοίχιση καθ'ύψος: http://www.stafilopatis.gr/index.php...product_id=389