Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 48

Θέμα: Ηλεκτρομηχανολογική ερώτηση

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    σχετικό ~ άσχετο, κατά πόσο είναι νόμιμη μια τέτοια μόντα ;
    Νομίζω θες ειδική άδεια για γερανοφόρο όχημα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Νομίζω θες ειδική άδεια για γερανοφόρο όχημα.
    προφανώς θα θέλει κάποια έγκριση από το υπ. συγκοινωνιών, όπερ μεθερμηνευόμενον θα θέλει τεχνικές εκθέσεις από Μηχανολόγο κλπ κλπ κλπ
    χώρια που δε ξέρω αν μπορείς καν να κάνεις "αλλαγή χρήσης" σε όχημα, δηλαδή π.χ. από αγροτικό σε παπαγάλο

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Κωστα .. γνωμη μου είναι πως πα να μπλέξεις με πολυπλοκα σχέδια που και ακριβά κοστίζουν και με αμφίβολο αποτέλεσμα (σαν πιο οικονομική λύση από ότι κατάλαβα θέλεις μια κατασκευή σαν τα φορτηγά που έχουν οι τζαμάδες αλλά με διπλά τελάρα και μηχανισμό ανύψωσης ΚΑΙ πρόωσης)

με ενα σπαστό υδραυλικό γερανάκι (600 κιλά load efficiency ) που να έχει μεγάλες ρόδες (σαν τα καρότσια του μπετατζή λέω πχ) δεν κάνεις δουλειά ;;;

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από catmaster Προβολή μηνύματος
    (σαν τα καρότσια του μπετατζή λέω πχ)
    και γιατί δεν λες πχ σαν τα @ρχίδια του νταβαντζή ..??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    και γιατί δεν λες πχ σαν τα @ρχίδια του νταβαντζή ..??
    το ίδιο είναι απλά το παίζω ευγενικός και μορφωμένος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Πολύ σωστός και όντως βρίσκω αμάξια με παπαγαλάκια από 5-6.000 ωστόσο πολλά από αυτά είτε είναι πάνω από 3,5 τόνους και χρειάζονται επαγγελματικό δίπλωμα (που δεν σκοπεύω να βγάλω), άσε που ξεφεύγουμε σε μέγεθος και δεν βολεύει. Το αμάξι θα είναι κατηγορία Transit, Transporter, Ducato με καρότσα. Όσα από αυτά έχουν γερανάκι, δυστυχώς καταλλαμβάνει ένα μέρος από την καρότσα τους και αυτό όσο αμελητέο να είναι σε άλλες εφαρμογές και μεταφορές, εμένα δεν με συμφέρει καθόλου, καθότι τέσσερις διπλές κυψέλες (που θα έβαζα στη θέση του γερανού) = εν δυνάμει 60 κιλά μέλι Χ 10 ευρώ το κιλό = 600 ευρώ Χ 3 κατά μέσο όρο ανθοφορίες / μελιττοεκκρίσεις το χρόνο = 1800 ευρώ.
    εχω ακουσει παλια τα λεγομενα "μηχανηματα εργου". αλλες αδειες καμια σχεση με διπλωματα κι επαγελματικα. για ψαξε κι αυτη την κατηγορια μηπως βρεις κατι που να σε βολευει. δεν ξερω βεβαια αν υπαρχουν ακομα αυτα τα πραματα.

βιδώνεις μια "φλατζα" μεταλλική .στο δάπεδο της καρότσας απο επάνω και μια απο κατω ,(σάντουιτς) στην εμπρός δεξια ακρη της. με κολλημένη μια τουμποσωλήνα Φ140και υψος 30-40 εκατ
    Εφαρμόζεις μεσα, μια σωλήνα Φ120 με μήκος οσο το υψος του κουβουκλίου .
    Στην άκρη της, κολλάς μια ίδιας διαμέτρου σωλήνα σε 90 μούρες και μήκος το φάρδος του κουβουκλίου
    Μεσα στην οριζόντια σωλήνα "περνάς" μια άλλη σωλήνα Φ100 στο ιδιο μήκος, που θα "τσουλαει" μεσα εξω και θα ασφαλίζει με εναν πύρο.
    Στην ακρη της Φ100, "δενεις" ενα μικρο (500-600 κιλα) βαρούλκο.
    Αυτη η κατασκευή μπορεί να περιστραφεί γύρω απο την βάση της, βγαίνοντας εξω απο την καρότσα στο πλαι,
    Να επιμηκυνθεί στο διπλάσιο (σχεδόν)
    Και να ασφαλίσει (περιστρέφοντας την εως ότου ακουμπήσει στο κουβούκλιο), κατά την οδήγηση, στο κουβούκλιο με τσερκι ή στην καρότσα με το βαρούλκο.
    ελαφριά και με καλη αντοχή στα αναφερόμενα κιλά.
    εαν δεν την καταφέρνεις την κατασκευή στειλε πμ

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ευχαριστώ σας για τις απόψεις και τις ιδέες, ένα απλό γερανάκι με βαρούλκο αλυσίδας στην άκρη του είναι η πιο απλή λύση και εποδεδειγμένα δουλεύει, αλλά θέλω να γίνει όλο το σύστημα μηχανικό χωρίς ελεύθερες κινήσεις καθότι κανείς δεν εγγυάται ότι στις 2 η ώρα τα χαράματα θα βρείς αλφαδιά μέρος πάνω στα κατσάβραχα, οπότε χρειάζεται φόρτωμα & ξεφόρτωμα να γίνεται ελεγχόμενα ακόμα και υπο ελαφριά - μέτρια κλίση. Η μονή κυψέλη πάει max 20-25 κιλά, η διπλή μπορεί να φτάσει max70-80 αλλά θέλω να τις βάζω πάνω σε παλέτες που έχω φτιάξει για να σηκώνονται (αλλά και να απειθόνονται) ανά 4άδες... με ελεύθερη κίνηση σε κάποιο άξονα βάζεις ζόρι για να τις οδηγήσεις και ρικάρεις να "φύγει" καμιά τετράδα με διπλές και να ανοίξει, αυτές έχουν πολλά νεύρα από τη μεταφορά, οπότε μετά έχει γλέντι τρελό μέσα στα μαύρα σκοτάδια...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ σας για τις απόψεις και τις ιδέες, ένα απλό γερανάκι με βαρούλκο αλυσίδας στην άκρη του είναι η πιο απλή λύση και εποδεδειγμένα δουλεύει, αλλά θέλω να γίνει όλο το σύστημα μηχανικό χωρίς ελεύθερες κινήσεις καθότι κανείς δεν εγγυάται ότι στις 2 η ώρα τα χαράματα θα βρείς αλφαδιά μέρος πάνω στα κατσάβραχα, οπότε χρειάζεται φόρτωμα & ξεφόρτωμα να γίνεται ελεγχόμενα ακόμα και υπο ελαφριά - μέτρια κλίση. Η μονή κυψέλη πάει max 20-25 κιλά, η διπλή μπορεί να φτάσει max70-80 αλλά θέλω να τις βάζω πάνω σε παλέτες που έχω φτιάξει για να σηκώνονται (αλλά και να απειθόνονται) ανά 4άδες... με ελεύθερη κίνηση σε κάποιο άξονα βάζεις ζόρι για να τις οδηγήσεις και ρικάρεις να "φύγει" καμιά τετράδα με διπλές και να ανοίξει, αυτές έχουν πολλά νεύρα από τη μεταφορά, οπότε μετά έχει γλέντι τρελό μέσα στα μαύρα σκοτάδια...
    έχω φτιάξει μια παρόμοια κατασκευή με 4,5 μέτρα μήκος και φορτωμένη με 150 κιλά, την κοντρολάρω σε επικλινές για 45" μοίρες δεξιά και αριστερά από κέντρο.
    Για πολύ κλήση, "τύλιξε" ενα συρματόσχοινο στην κάθετη τουμπο, 4- 5 στροφές και βάλε ενα μοτέρ ή ένα χειροκίνητο ραουλο να το ξετυλίγει κατά το στιλ του σχοινιού στα ιστία (ρώτα τον καπετάνιο πως το λένε).

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tai Προβολή μηνύματος
    χειροκίνητο ραουλο να το ξετυλίγει κατα το στιλ του σχοινιού στα ιστία (ρώτα τον καπετάνιο πως το λένε).
    Βιντζιρέλο στα μελίσσια....??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Το πιο συμφέρον και νόμιμο είναι : http://www.stafilopatis.gr/index.php...product_id=345

Και για την στοίχιση καθ'ύψος: http://www.stafilopatis.gr/index.php...product_id=389

το πως μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια πράγματα δεν σου περνάει απο το μυαλό:a39:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KaTaNaS Προβολή μηνύματος
    Το πιο συμφέρον και νόμιμο είναι :
    Και για την στοίχιση καθ'ύψος: [/url]
    να το δω αυτο στα κατσάβραχα και στης πλαγιές που λεει.......

Αυτό για Κεφαλονήτικο γλυκό μου κάνει... δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοοεί ο Tai... ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KaTaNaS Προβολή μηνύματος
    Το πιο συμφέρον και νόμιμο είναι : http://www.stafilopatis.gr/index.php...product_id=345

Και για την στοίχιση καθ'ύψος: http://www.stafilopatis.gr/index.php...product_id=389
    Το δεύτερο πολύ καλό, προσαρμόζεται μοτεράκι πάνω, και όλο το σύστημα μπαίνει σε οχηματάκι υποστήριξης από και προς το φορτηγό!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Αν σαν αγρότης έχεις κάποιο τρακτέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υδραυλικά του:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	shop 007.jpg 
Προβολές:	46 
Μέγεθος:	106,0 KB 
ID:	293090
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20