Παρακαλω τους διαχειριστες αν και εφοσον γινεται να συμπληρωσουν στον αρχικο τιτλο του θεματος"ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ 950SM του 2006 η 950SE!για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα.Ευχαριστω προκαταβολικα!![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Χαρη σε ευχαριστω,εισαι πολυ γρηγορος![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Ακουω λοιπον τις γνωμες σας και για το SE μιας και παιζει και με αυτο μια αξιολογη ανταλλαγη με το ADV μου.Γνωριζω οτι ειναι εντελως 2 διαφορετικα μηχανακια και μαλλον το SM το αποκλεισα γιατι μου αρεσουν και τα χωματακια![]()
Κοίτα, για εμένα, ένα SE σαν του Dr Big,με φαίρινγκ ,ενα ζευγάρι τροχούς 19-17 για δρόμο και τους μαμα 21-18(η και 17) για χώμα και λίγη δουλειά στις αναρτήσεις είναι οτι καλύτερο μπορείς να έχεις για Ελλάδα.
Προσθέτεις και μια δευτερη σέλα στην αποθήκη σου και αργότερα ενα μεγαλύτερο τεπόζιτο(η ενα δευτερο βοηθητικό τεπόζιτο) και καθάρισες.
Πλέον έχεις μια μοτό που μπορεί να μεταμορφωθεί απο κτηνώδες εντούρο σε φονέα στρητάδικων σε στροφιλίκι ,σε οχημα τουρισμού παντός εδάφους,σε,se,SE....
Χάνεις σε τουριστικές δυνατότητες σε σχέση με το ADV λόγω μικρότερης σέλας και τεπόζιτου (και λόγω έλλειψης φαίρινγκ αλλα αυτό λύνεται) και σε δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών. Τώρα που τα ξαναδιαβάζω, όλα τα προηγούμενα λύνονται
Κερδίζεις σε λιγότερο βάρος,ευκολότερο service, περισσότερη μαχιμότητα και..exclusivity.
Εγώ,ένα τέτοιο SE ,πολύυυ θα το γούσταρα...
there's no such thing as impossible
Aντρεα με τον DrBig μαλλον θα συναντηθουμε οποτε και θαδω το πολυεργαλειο του απο κοντα.Τωρα στην δικια μου περιπτωση αν καταληξω στο SE δεν με βλεπω να του κανω αλλαγες μιας και θα δωσω καποια χρηματα για την ανταλλαγη,ασε που μου αρεσει οπως ειναι.Τωρα να βαλω ενα μασκακι για καλυτερη καλυψη του αερα δεν ειναι εξοδο,η να φτιαξω την σελα,αλλα για αλλους τροχους,φαιρινγκ κλπ δυσκολο.Αυτο που με φοβιζει και στο SE οπως με φοβιζε και στο SΜ ειναι η μεταπωληση του και μονο,μην τυχον μετανιωσω και θελω να το πουλησω αυριο μεθαυριο και δεν το παιρνει ανθρωπος(το ADV εχει νομιζω καλυτερη μεταπωληση) μιας ειναι ιδιαιτερο μηχανακι και αν παρατηρησεις υπαρχουν ελαχιστα(ανα την Ελλαδα)στις αγγελιες και παιζουν για μεγαλο χρονικο διαστημα.![]()
To exclusivity που λέγαμε...Ναι, πουλιούνται λίγα και γενικά υπάρχουν λίγα. Λογικό αν το σκεφτείς , καθώς μιλάμε για ιδιαίτερο μηχανάκι,πανύψηλο σε στάνταρ μορφή,σκληρό,λιγότερο βολικό σε σχέση με το ADV..όλα αυτά είναι στοιχεία που θα κάνουν τους περισσότερους να στραφούν στο να πάρουν ενα ΑDV που και το φαίρινγκ του έχει,και την σέλα για 2,και χαμηλότερο είναι και φθηνότερο το βρίσκεις ως μεταχείρω στην Ελλάδα (το 950).
Κατα την γνώμη μου, το SE είναι μοτοσυκλέτα-βάση για να δημιουργήσεις 2-3 διαφορετικές βερσιόν,όπως έγραφα παραπάνω, κάτι που όμως απαιτεί και το ανάλογο μαρούλι...
Αν δεν παίζει, ή σου κάνει όπως είναι και είσαι ΟΚ, ή κάθεσαι με το ADV και πάλι είσαι ΟΚ.
there's no such thing as impossible
Τελικά το πήγατε προς το χώμα και ήμουν έτοιμος να ρωτήσω τι γνώμη έχετε για το SMT990...
Το ADV990 έχω (στην ελλάδα ακόμα...) αλλά από τότε που καβάλησα ένα SMT990 δεν λέει να ξεκολήσει από το μυαλό μου...και μιας και εδώ πάνω (Σκωτία) τα στροφιλίκια είναι παντού νομίζω θα ήταν ταμάμ...
Σχετικά με το θέμα σου, νομίζω ότι απλά θες μια αλλαγή αλλά τελικά θα θελήσεις να επιστρέψεις σε ADV... το πρόβλημα πάντα είναι τα φράγκα σε τέτοιου είδους "απιστίες"...Τώρα που το σκέφτομαι ......ίσως τα φράγκα είναι πρόβλημα σε κάθε είδους "απιστία"...
Πιέστε και καμιά παγωμένη στον ήλιο και για μας που δεν έχουμε στην μπύρα ήλιο...![]()
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Αγη σιγουρα θελει διαφορετικο σεταρισμα στις αναρτησεις για μενα,πρωτον γιατι ειμαι 70 κιλα και δευτερον θα το χρησιμοποιω και σε ¨καθημερινη βαση¨και πιο πολυ ασφαλτο θα ελεγα μιας και διανυω περιπου 30 χλμ.εθνικατα καθοδον για την δουλεια μου οποτε σιγουρα πρεπει να το μαλακωσω.Για να αλλαξω ζαντες δεν το βλεπω μιας και στριβει μια χαρα οπως ειπες(ασφαλτο)αντε να βαλω ενα μασκακι για προστασια απο αερα και να διαμορφωσω τη σελα λιγο η να βαλω μια πιο μαλακη.![]()
Loukilouk μιας και προερχομαι απο χωματινο τερεν,εν συνεχεια σε supremoto και τελος σε on-off απεκλεισα το SM γιατι ξεχναω αμεσως αμεσως τις on-offαδες.Μια γευση για το SE την εχω παρει(με χωρις να το εχω καβαλησει βεβαια)και ναναι καλα τα μελη του moto.gr για τις ενημερωσεις τους και τα πμ που μου στελνουν,ξερω τι να περιμενω απο το SE,το μονο αρνητικο και αυτο που με τρομαζει ειναι η μεταπωληση του σε συγκριση με το ADV μου(αν και στις μερες μας ολες οι αγοραπωλησιες μοτο και οχι μονο ειναι χαλια).Το βραδυ θα πιω μπυρακια βερανταδα στσι χαρες σου![]()
Τελευταία τροποποίηση από MiltiadisK.D; 20/06/2013 στις 13:03.