Ό,τι πείτε sensei Motoyasu Kinoshita...Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Όχι σεμνά............... ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
Σωστάάάάάάάάάά...
Ό,τι πείτε sensei Motoyasu Kinoshita...Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Όχι σεμνά............... ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
Σωστάάάάάάάάάά...
Εγκρινεται απο μενα .................... αν και γυρος Θεσσαλιας η Στερεας με φαινεται πολυ δελεαστικο ......Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Λοιπόν, επειδή είμαι ανώμαλος τύπος, θα μοιραστώ την τελευταία φαντασίωσή μου:
Μερος 1: Αθήνα-Βερολίνο και επίσκεψη τον velisaris. Αν ως τότε έχει πάρει μηχανάκι ο φίφης, εννοείται βόλτα μέχρι Σουηδία, μόνο και μόνο για να περάσουμε τη γέφυρα του Oresund!
Μέρος 2: Βερολίνο-Ολλανδία και catch up με την εκεί παλιοπαρέα. Ελαφρύς (πεζός) τουρισμός στα πέριξ (βλ. Red District και τα συναφή) και...
Μέρος 3: Ομαδική κατάβαση στις δυτικές Άλπεις για Centopassi!
Μέρος 4: Επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Με ή χωρίς ενδιάμεσο μοτοτουρισμό στην Ιταλία. Καπάκι γύρα Θεσσαλίας ή Στερεάς νομίζω *δεν* ενδείκνυται
---
Σχόλιο 1: Μακάρι να μπορούσα να το κάνω όλο αυτό με το CB, για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Το βρωμοσούζουκο δεν ξέρω τι θα βγάλει στο δρόμο!
Σχόλιο 2: Πολλά τα χλμ Άρη, μάλλον (σίγουρα) θα χρειαστεί να προγραμματίσω ελαφρύ σέρβις καθ'οδόν, αλλά οι ολλανδοί φίλοι μας μάλλον μπορούν να με κονεξάρουν.
Σχόλιο 3: Σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής είναι εφικτή η συνάντηση με άλλους συναδέλφους GT, πριν ή μετά το Centopassi.
---
Το ένα και μόνο θέμα που αποτελεί εμπόδιο είναι η ΑΔΕΙΑ από την εργασία και τίποτα άλλο...
![]()
![]()
![]()
![]()
Γιατρέ μου είμαι σοβαρά?
![]()
ειναι το παιχνιδι πριν τον οργασμο .....
![]()
Αλλα εισαι σιγουρος θες σερβις εδωωωωωωωω ολλανδιααααααα ;;;;
Σε περισσευουν γιουργια ;;;;;;;;;;;
Αλλα αν ειναι αλλαγες λαδιων και διαφορα ψιλα τα κανουμε εδω μονοι μας !!!
Τα πιο χοντρα μας πιανουν το κολο οι ολλανδοι και τους λεμε και ευχαριστω !!!
![]()
![]()
![]()
Ναι ναι, για λαδάκια μιλάω μόνο. Τα ψιλοκαίει το ρημάδι το σουζούκι!
Κατα τ'αλλα, απο ημερομηνίες εσείς εκεί πέρα τι λέτε? Πότε έχετε αναχώρηση?
Για Centopassi τι σκέφτεστε?
---
Προσέχουμε για να τρέχουμε
Εμενα με ακουγεται καλα και πρεπει να δουμε και τι λενε οι αλλοι ....Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Ναι ναι, για λαδάκια μιλάω μόνο. Τα ψιλοκαίει το ρημάδι το σουζούκι!
Κατα τ'αλλα, απο ημερομηνίες εσείς εκεί πέρα τι λέτε? Πότε έχετε αναχώρηση?
Για Centopassi τι σκέφτεστε?
Αναχωρηση γυρω στο τελος της 1ης βδομαδας του Ιουλιου αλλα οχι ακομα καποια σταθερη μερα ... παιζουν αδειες απο δουλεια και τα σχετικα ....
Για Centopassi ειδα και το thread επι του αντικειμενου ...........ειναι 19 εως 22 Ιουλιου και κανει κανα 1000ρικο ολο το πακεττο αλλα μετα πρεπει να ξεχασουμε διακοπες Ελλαδα μια και οι μερες μας θαναι ελαχιστες ...........τουλαχιστον για μας απο Ολλανδια με 4-5 βδομαδες αδεια......
![]()
Εδώ στην πατρίδα τα πράγματα με τις άδειες -όπως γνωρίζεις- είναι δύσκολα έως πολύ δύσκολα (για τις εταιρείες που κλείνουν τον Αύγουστο). Χρόνος βέβαια υπάρχει για να ωριμάσει η ιδέα... αλλά πρέπει να κάνω καναδυο case scenarios με ημερομηνίες να δω πως βγαίνει.
---
Η φαση ειναι αν εμεις απο δω την κανουμε 17-18 Ιουλιου, να ειμαστε Γαλλια για το "ετσι" και στις 23 να ειμαστε Βενετια η καπου σε κανα Ιταλικο λιμανι για Ελλαδα..... τοτε περισσευουν μερες για διακοπες Ελλαδα...Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Εδώ στην πατρίδα τα πράγματα με τις άδειες -όπως γνωρίζεις- είναι δύσκολα έως πολύ δύσκολα (για τις εταιρείες που κλείνουν τον Αύγουστο). Χρόνος βέβαια υπάρχει για να ωριμάσει η ιδέα... αλλά πρέπει να κάνω καναδυο case scenarios με ημερομηνίες να δω πως βγαίνει.
Ξερεις ποσα χλμ ειναι συνολικα αυτο το "γεγονος" ;;;
Για να δουμε τι χρειαζομαστε απο λεφτα και υλικα (λαδια,σπρεϋ,κλπ) ;;;
...εγώ πάλι, τον Αύγουστο θα έχω άδεια(όλο τον αυγουστο)...
Επομένως για πιό νωρίς χλωμόοοο![]()
Στις διαδρομές εντός ελλάδας, κάτι γίνεται...
...you people...
..ready to smile...
...speak to the wind...
...open your wings...
...ready to fly...
...life is life out there...
nimbus
[quote]Aρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Υπολογιζουμε απο την αναχωρηση Ολλανδια εως Αθηνα στο Δελεαρ ......... εεεεεετσι γιατι θαχει κρυες μπυρες και βροχη ως συνηθως ...... υπο σκιαν ............
να κανουμε 7-8 μερες εκτος και αν καπου στη διαδρομη μας πιασει τεμπελια και θελουμε κανα αραγμα σε τιποτα ψητοπωλεια ....... η σε τιποτα βουνοκορφες για ρομαντζα ...........
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1. Ναι. Ομολογω δεν ειναι φθηνη διαδρομη αλλα ΑΞΙΖΕΙ περα για περα !
"Sigoura den einai ftino, kante koumanta"
Κατ' αρχην τα χλμ και οι χωρες που περνας, οι διαφοροποιησεις του καιρου και πανω απ' ολα η εμπειρια οδηγησης σε συνθηκες 60% διαφορετικες απο Ελλαδα ειναι ολα τα λεφτα !
"Eidika an exei kolokero me broxi tha einai empeiria "
2. Η διαμονη Ολλανδια (εξαρταται τη συμμετοχη - ειχα πει σε αλλο ποστ παλιοτερα- μπορουν να μεινουν σε μενα 2-3 ατομα με υπνοσακκους γιατι δεν εχω τοσα κρεβατια, 2-3 σε Kostas NL και Krokodilos001 κανα 2-3-4-5-6-7![]()
"Ne exo megalo saloni gia stromatsada ke kana dio kanapedes, xoris problima "
και αν ειναι κι' αλλοι σε πανσιον στη πολη που μενω η Ουτρεχτη.
(Εννοειται οτι ολοι θα συνεισφερουν αν χρειαστει πανσιον)
Φαγητο αλα στρατωνας !!!
Δηλαδη καζανι, καραβανα, φακες, φασολαδα κλπ κλπ εδεσματα οικιακα εκτος και αν υπαρχουν αλλες επιλογες ......
"Ginete ke alios?????"
3. Για να πω την αληθεια με την Africa που ειναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ τις προηγουμενες χρονιες γινοτανε ενα καλο σερβις πριν φυγω για τη διαδρομη.
Δηλαδη ο μαστορας τρωει γκρινια !
"trabaei ta malia tou, ke ego mazi pou agou ti tou les"
παιρνω παντα μαζυ μου 1 φιλτρο λαδιου, "Na to kaneis ti?????" 1 λιτρο λαδακι, σπρει για αλυσιδα, 1 σπρει με υλικο για τα λαστιχα ετσι και πατησω κανα καρφι και σπρει για να καθαριζω το τζαμι του κρανους απο τα πτωματα και τις κοιλιες που κολλανε απανω.
Επισης 2 ζευγαρια ωτοασπιδες (1 ζευγαρι για δρομους και 1 για αυτοκινητοδρομους) "Aparatites oi roufianes"
"Alla ego i mikra aftia exo oi megales einai oi otoaspides" "Aman na tis balo"
αλλοιως φτανεις τελειως κουφος στο προορισμο σου !!!!!!
"giafto kalietera makria apo souper germanikous aftokinitdromous xoris oria taxitas"
Ενα κουτακι με πρωτες βοηθειες (Αχρειαστες να ειναι ). "Pes to ksana"
Χαρτι για τουαλετα γιατι αν δε θελετε να δινετε 50 λεπτα στα βενζιναδικα πατε στα παρκινγκ για τις αναγκες και εκει δεν εχει χαρτι ! "Sou pianoun to kolo oi poustides"
Φυσικα στην πρασινη καρτα της ασφαλειας πρεπει να εχει και οδικη βοηθεια. "E afto tora...."
Και το ροζ διπλωμα Ευρωπης [/B]"ola roz ke europaika einai " [/B]με διαβατηριο η ταυτοτητα.
Μετρητα καπου 300 ευρω γιατι δεν υπαρχουν παντου ΑΤΜ !
Ιταλια πληρωμες με μετρητα τις βενζινες. "ke me karta"
Αυστρια-Γερμανια με μετρητα η πιστωτικη.
Εισητηρια στο καραβι με πιστωτικη καρτα. "i ke me metrita an exeis, xlomo bebea "
Διαφορα σαντουϊτς, ενεργειακες μπαρες και σουπερ-ντουπερ redbulls για το δρομο. "Exei ke kati orea pagomena kafedoidei sta benzinakida tis germanias" "Ase pou an peiis kafe se germaniko benzinakidiko tifla na exei to red bull, Ekei na deis ftera"
"An den exeis geri krasi, to xarti toualetas pou anaferthike noritera apo konta"
4. Το παλαβωμα των Ολλανδων με τις χαιρετουρες δεν ειναι και τοσο παλαβωμα :roll:
Σκεψου εισαι κατι ωρες στον αυτοκινητοδρομο και τα ματια σου κολλανε μπροστα! Κακο αυτο ! "Giafto einai oi kathreptes, blepeis ke piso gia alagi"
Αν δεις καποιον απο αποσταση να σε χαιρεταει ξυπνας και κοιτας παλι μακρυα !!!! Χμμμμ ! Καλο αυτο ! Ευτυχως που καποιος σε ξυπναει !!
Στους αυτοκινητοδρομους εχει 3 λωριδες. Η βοηθητικη χρησιμοποιειται ΜΟΝΟ απο αστυνομια, πυροσβεστικη και ασθενοφορα οταν εχουν κινηση συναγερμου και ΜΟΝΟ ! Αλλοιως πανε οπως ολοι στη δεξια.
Η αριστερη χρησιμοποιειται ΜΟΝΟ για προσπερασμα !
Αρα αν εισαι αριστερα μολις περασεις ξαναμπαινεις δεξια !!!!
Σε περιπτωση μποτιλιαρισματος υπαρχει μια σχετικη ανοχη σε μοτοσυκλεττες που περνουν με ΕΛΑΧΙΣΤΗ ταχυτητα αναμεσα απο τα μποτιλιαρισμενα κουτακια.
5. Αρα καλα θατανε εαν θελετε να ερθετε τελος Ιουνιου με αρχες Ιουλιου για να συγκεντρωθουμε και να βγαλουμε το σχεδιο της διαδρομης με ολες τις λεπτομερειες.
"Na to bgalo ego na to bgalo ego???? Ne Ne Ne, eimai kalos se afta ekserebnitika!!! Alithia!!"
Ατε ριχτε ιδεες για να βγει το σχεδιο πτησης !!
Thello Lefta aaaaaa gamoto
tha einai orea!
![]()
![]()
![]()
Adeia to kanonizo. Lefta pos tha kanoniso...
A ne min ksexaso, thelo ke pio megali mixaniii...
![]()
Ti suzuka mou tin kobo mikri...
Oso giato centropasi, den nomizo oti einai aparaitio to episimo. Kanonizzoume monoi mas opio bouno theloume na kabalizoume. Exei aftona.
Px. anti na perasis apo to elbetiko tounel ke pethaneis apo tin kapnila anebeneis to bouno apo pano, einai peripu 45' alla fobero topio, ke ipsometro, Ftaneis sta sinefa..
Orea stasi einai sto Luxemburg. ke oreo perasma apo ardenes stin boria anatoliki galia
Λοιπόν, η ανωμαλία που περιέγραψα νωρίτερα, μαζί με Centopassi και *χωρίς* έξτρα τουρισμό, αλλά μόνο από προορισμό σε προορισμό, είναι:
6000km.
Έξι χιλιάδες χιλιόμετρα. Και δεν έχω βάλει απολύτως καμία βόλτα εκεί στο Βερολίνο (πόσο μάλλον ως τη Σουηδία). Δε με χαλάνε καθόλου... ΟΜΩΣ το κόστος για τόσα χιλιόμετρα με Busa είναι εξωφρενικό. Και ντάξει, αυτό παλεύεται. Το θέμα σέρβις είναι που δεν παλεύεται μάλλον. Το θέμα πανευρωπαϊκή οδική βοήθεια δε το ακουμπάω καν!
Έχω κάνει ήδη 3 φορές Ευρώπη (αλλά με κουτί, συν μια ακόμα ως επιβάτης) και πάνω-κάτω ξέρω τι παίζεται. Ξέρω λοιπόν ότι για να χαρείς μια τέτοια βόλτα πρέπει να κάνεις λίγα χλμ/ημέρα. Και να κουβαλάς 50GB μνήμης για φωτογραφίες!
Λοιπόν σκέφτομαι, εδώ το Centopassi από μόνο του είναι άθλος, γιατί να το τριπλασιάσω? Οι μέρες δε βγαίνουν ούτως ή άλλως... ούτε με σφαίρες. Οπότε πάμε για άλλο πλάνο. Δε γίνεται να γίνουν όλα μονομιάς
Εγώ από τη μία θέλω να πάω στο Βερολίνο να δω τον παπάρα τον velisaris, από την άλλη ήδη έχω ψηθεί για Centopassi.
Ως εκ τούτου, οι επιλογές είναι 2:
(1) Ανκόνα-Βερολίνο, και μετά ραντεβού με tifoefs/kostasNL για direct κατάβαση. Νομίζω αυτό πάει ~4000km που και πάλι δεν είναι λίγα, και επίσης δε περιλαμβάνεται έξτρα τουρισμός.
(2) Ραντεβού με tifo/kostas στη Nice για Centopassi, και επιστροφή με οψιόν για λίγο ακόμα τουρισμό. Αυτό πρέπει να μου βγαίνει γύρω στα 3000 και κάτι ψιλά.
Ολλανδοί συνάδελφοι, εσείς από μόνοι σας τι γενικά πλάνα έχετε?
:smilea:
![]()
---
Να χουμε πλάνα και για τις άλλες χρονιές...
Τεχνολογικά θα μαστε προετοιμασμένοι...![]()
Αν δεν έρθω , προσφέρω εξοπλισμό, laptop , GPS , live χάρτες, μνήνες για φωτό κλπ....![]()
![]()
Εσύ ως τότε θα έχεις Blackbird και θα έρθεις!
![]()
![]()
![]()
---
PAIDES EGW EIMAI MESA!!!!!!!!!! NA PAME!!!!!!!!!!!!!!!!
EIDIKA TWRA POU EIMAI K FREE!!!!
KAI TWRA TO XEIMWNA PAW!!!!!!!!!!!!
ANTE GIA NA JEKINHSOUME NA TO SYZHTAME!!!!!!!!
Τωρα χειμωνα ειναι πολυυυ ζορικα για ταξιδι, ειδικα στις Αλπεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από mixanobio$
PAIDES EGW EIMAI MESA!!!!!!!!!! NA PAME!!!!!!!!!!!!!!!!
EIDIKA TWRA POU EIMAI K FREE!!!!
KAI TWRA TO XEIMWNA PAW!!!!!!!!!!!!
ANTE GIA NA JEKINHSOUME NA TO SYZHTAME!!!!!!!!
Μιλαμε για πολυυυ κατω του μηδεν θερμοκρασιες και πολυ χιονι !!
Μετα ειναι και το αλατι που ριχνουν στο δρομο που γαμαει ολα τα αλουμινια στις μηχανες και τα λαστιχα !!
Μετα χρειαζεται μεγαλη εμπειρια οδηγηση σε παγωμενο δρομο.....
Ειναι κατι σαν καλοκαιρι στην ελλαδα αλλα 10 φορες πιο γλυστερα !!!
![]()
![]()
An den brexei ke den xionizei, ke exi mono stegno krio, ke ise poli kala ma para poli kala ntimenos ke exeis mixanima pou ka kobei poli aera, tote ke sto xeimonoa einai orea.Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Τωρα χειμωνα ειναι πολυυυ ζορικα για ταξιδι, ειδικα στις Αλπεις.
Μιλαμε για πολυυυ κατω του μηδεν θερμοκρασιες και πολυ χιονι !!
Μετα ειναι και το αλατι που ριχνουν στο δρομο που γαμαει ολα τα αλουμινια στις μηχανες και τα λαστιχα !!
Μετα χρειαζεται μεγαλη εμπειρια οδηγηση σε παγωμενο δρομο.....
Ειναι κατι σαν καλοκαιρι στην ελλαδα αλλα 10 φορες πιο γλυστερα !!!
![]()
![]()
To alati einai poustia alla oso exei alati perpatas aneta, an den exei ..... ke exei pagomeni drosia sto dromo....diskola ta pragamta.
Pantos se xeimonona to megisto einai kapou dio ores kabalima me kalo ntisimo. Meta stasi gia anathermasi. An brexei thelei kathe ora mia stasi gia stegnoma. To diskolo einai sta xeria ke ta podia!
Oi meres einai episis poli poli mikres, giro stis 8 ores fos.
Opote an einai na kaneis xeimerino taksidi, frontise na exeis apostasis pou se pernei me tin mera, Otan nixtosei to krio afksanete para poli!
Δε θατανε καλα να καναμε μια λιστα υποψηφιων να δουμε που βρισκομαστε οσο αφορα συμμετοχες ;;;
![]()