Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 86

Θέμα: Κλασμάν η μπαταρία στους 5 μήνες...

Παλαιό μέλος
    Το πρόβλημα σου πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως σωστά σου είπαν τα παληκάρια. Έλεγχος του ηλεκτρικού συστήματος. Από εκεί και πέρα: συναγερμό έχεις; Καταναλώσεις άλλες έχεις; Αν κάτι σου καταναλώνει το ρεύμα και δεν αναπληρώνεται από το κύκλωμα φόρτισης τότε θα έχεις τα ίδια.

Ακόμη και αν η μπαταρία σου είναι ολοκαίνουργια και καλής ποιότητας, είναι πολύ σημαντικό να την φορτίσεις αρχικά ΣΩΣΤΑ. Πολλοί την φορτίζουν λάθος και τα παίζει! Το ΣΩΣΤΟ είναι όπως γράφει το εγχειρίδιο της μπαταρίας. Μικρό ρεύμα, πολλές ώρες. Το πόσο, δες το στο χαρτάκι.

Προσωπικά την έχω πάθει με το συναγερμό (τράβαγε πολύ ρεύμα) και με μπαταρία που επέμενε ο "μάστορας" να την φορτίσει 20 λεπτά "και μετά πάνω στη μηχανή σου".

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Τώρα συγγνώμη που θα πω κάτι άσχετο με το θέμα εν μέρει, αλλά πρόσφατα που αντιμετώπισα πρόβλημα με τη μπαταρία και πήρα καινούρια, έψαχνα για Bosch και με στέλνουν συστημένο σε ηλεκτρολόγο που υποτίθεται ήταν έφερνε Bosch. Ακολούθησε σουρεαλιστικός διάλογος:

- Μάστορα με έστειλε ο τάδε για μια μπαταρία Bosch για μοτοσυκλέτα
    - Τί μοτοσυκλέτα;
    - BMW F650 GS
    - Βosch de φέρνω, ή Υuasa ή Varta σου προτείνω
    - Varta μου είπαν μακρυά
    - Μπα, ποιός στο είπε;
    - Γιατί δεν ισχύει; Καλές είναι;
    - Δεν ξέρω, δεν έχω βάλει ποτέ Varta σε μηχανάκι.
    -
    - Ε τότε βάλε μια Yuasa να είσαι σίγουρος
    - Yuasa έχω και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος την τελευταία φορά
    - Έχεις πρόβλημα με τον ανορθωτή
    - Ορίστε;
    - Η μηχανή σου έχει πρόβλημα στον ανορθωτή
    - Που το ξέρεις ρε μάστορα;
    - Γιατί εσύ πού το ξέρεις ότι δεν έχει;
    - Μπαταρία είναι είμαι σχεδόν σίγουρος
    - Κι εγώ σου λέω είναι ανορθωτής. Όλα τα 650 τα Mπεμβέ έχουν πρόβλημα με τον ανορθωτή

Κάπου εκεί την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια για να μην τα πολυλογώ...

Μέλος
    Ρε παιδια μου επιτρεπεται να πω τη γνωμη μου
    εγω πιστευω οτι το μηχανακι δεν εχει κανενα προβλημα αλλα οταν αφηνεις μια μπαταρια 4-5 μηνες μετα κοβει στοιχειο ( καπως ετσι νομιζω το λενε) με αποτελεσμα μετα να αρχιζει τα ναζια μια περνει, μια δεν περνει, μιε περνει για λιγο καιρο και μετα κλαταρει κτλπ
    Τωρα θα πεταχτει ο καθε καμενος και θα πει μα η δικια μου μηχανη εμεινε για 1 χρονο και δεν επαθε τπτ εεε αυτο ειναι και θεμα ποια μπαταρια χρησιμοποιεις και απο αλλους παραγοντες
    Παντως να ξερεις πως μπαταρια που εχει κοψει στοιχειο ή ειναι στο οριο αν την φορτησεις με εναν απλο φορτιστη μονο την δουλεια σου θα κανεις εκεινη τη στιγμη μετα απο λιγο αρχιζει παλι τα ναζια

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    μόνο που ο pipe έγραψε για 4~5 μέρες, όχι 4~5 μήνες

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από honda c50 Προβολή μηνύματος
    ....οταν αφηνεις μια μπαταρια 4-5 μηνες....
    Δεν την ειχα αφησει στο ραφι ουτε σε ακινητη μηχανη.

Κανονικη χρηση της μοτοσικλετας γινοταν, δεν ηταν παρατημενη για 5 μηνες.
    Απλα την εβαλα πριν 5 μηνες, διαστημα πολυ μικρο για να πεις οτι τα εφτυσε μια μπαταρια χωρις να φταιει κατι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Δεν την ειχα αφησει στο ραφι ουτε σε ακινητη μηχανη.

Κανονικη χρηση της μοτοσικλετας γινοταν, δεν ηταν παρατημενη για 5 μηνες.
    Απλα την εβαλα πριν 5 μηνες, διαστημα πολυ μικρο για να πεις οτι τα εφτυσε μια μπαταρια χωρις να φταιει κατι.

Τα έφτυσε επειδή ξελιγώθηκε και αυτό έγινε πολλές φορές. Μετά, ο ανορθωτής δεν την επανέφερε εκεί που έπρεπε. Δεν φταίει όμως ούτε η μπαταρία και κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο ανορθωτής.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VASOS Προβολή μηνύματος
    Τα έφτυσε επειδή ξελιγώθηκε και αυτό έγινε πολλές φορές. Μετά, ο ανορθωτής δεν την επανέφερε εκεί που έπρεπε. Δεν φταίει όμως ούτε η μπαταρία και κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο ανορθωτής.
    Μιλάς με γρίφους γέροντα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Να πάρεις ένα που φτιάχνει μόνο του

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=133109

Καβαντζάρησε τα 5 χρόνια η μπαταρία και συνεχίζει ακαθεκτη?

Καβαντζάρησε τα 5 χρόνια η μπαταρία και συνεχίζει ακαθεκτη?
    Ναι η πτν (πότε θα δείτε θρεντ "Πως Ζμπρώχνουν ένα silverwing στον μπαταριά" δεν ξέρω

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Μιλάς με γρίφους γέροντα...
    Δεν είναι γρίφοι.
    Δεν είναι κανονική χρήση της μοτοσυκλέτας να το τρελαίνεις στις μιζιές κάθε μέρα μεχρι να μην γυρίζει πια, επειδή έχεις πρόβλημα ρυθμίσεων και δεν παίρνει μπρός όπως θα έπρεπε.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι γρίφοι.
    Δεν είναι κανονική χρήση της μοτοσυκλέτας να το τρελαίνεις στις μιζιές κάθε μέρα μεχρι να μην γυρίζει πια, επειδή έχεις πρόβλημα ρυθμίσεων και δεν παίρνει μπρός όπως θα έπρεπε.
    Δεν το τρελαίνω στις μιζιές κάθε μέρα ρε συ σαπίλα.

Το έγραψα και στο πρώτο ποστ ότι η μηχανή παίρνει μπρος κανονικά με μία μιζιά όπως είναι το φυσιολογικό. Η εξαίρεση είναι οι περιπτώσεις που έχει μείνει σε ακινησία κάποιες μέρες. Όπου κι εκεί δεν το τρελαίνω στις μιζιές. Αν δεν πάρει με την πρώτη, συχνά θα πάρει με τη δεύτερη. Αν δεν πάρει και με τη δεύτερη τότε είπα ότι αρχίζω τα push start - jump start πώς διάολο λέγονται.
    Δεν κάθομαι να πατάω το κουμπάκι της μίζας 47 φορές σαν παιδάκι που παίζει με το κινητό του μπαμπά του. Ξέρω ότι κάνει τζιζ

Τώρα το γιατί δεν παίρνει με την πρώτη-δεύτερη μετά από αυτές τις λίγες μέρες ακινησίας είναι σαφώς ένα θέμα (το οποίο με προβληματίζει και το ανέφερα κιόλας).

Τί ακριβώς μπορεί να φταίει δεν ξέρω (και δεν έχω προλάβει ακόμα να το πάω για να μάθω), αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν την ξελίγωσα την μπαταρία από τις μιζιές. Όχι αυτή τη φορά.

ΥΓ. Αν μια δεύτερη μιζιά κάθε όποτε (πάντως όχι άπαξ εβδομαδιαίως ούτε κάθε που καβαλάω) θεωρείται "τρελαίνω στις μιζιές" και μπορεί να προκαλέσει θέμα τότε πάω πάσο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    push start - jump start πώς διάολο λέγονται.
    Bump start ...

Θα έρθεις στο Camelot στο Σάββατο να φέρω το πολύμετρο;

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    .
    .
    .
    ΥΓ. Αν μια δεύτερη μιζιά κάθε όποτε (πάντως όχι άπαξ εβδομαδιαίως ούτε κάθε που καβαλάω) θεωρείται "τρελαίνω στις μιζιές" και μπορεί να προκαλέσει θέμα τότε πάω πάσο.
    Eγω παω πάσο. Διάβασα προ ημερών το πρωτο ποστ και μου είχε μείνει οτι μιζαριζες και δεν επαιρνε με τιποτα.
    Τωρα ειδα οτι απο τοτε αλλαξες μπαταρία και τακτική.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS

Το έγραψα και στο πρώτο ποστ ότι η μηχανή παίρνει μπρος κανονικά με μία μιζιά όπως είναι το φυσιολογικό. Η εξαίρεση είναι οι περιπτώσεις που έχει μείνει σε ακινησία κάποιες μέρες. Όπου κι εκεί δεν το τρελαίνω στις μιζιές. Αν δεν πάρει με την πρώτη, συχνά θα πάρει με τη δεύτερη. Αν δεν πάρει και με τη δεύτερη τότε είπα ότι αρχίζω τα push start - jump start πώς διάολο λέγονται.
    Δεν κάθομαι να πατάω το κουμπάκι της μίζας 47 φορές σαν παιδάκι που παίζει με το κινητό του μπαμπά του. Ξέρω ότι κάνει τζιζ

Τώρα το γιατί δεν παίρνει με την πρώτη-δεύτερη μετά από αυτές τις λίγες μέρες ακινησίας είναι σαφώς ένα θέμα (το οποίο με προβληματίζει και το ανέφερα κιόλας).

Τί ακριβώς μπορεί να φταίει δεν ξέρω (και δεν έχω προλάβει ακόμα να το πάω για να μάθω), αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν την ξελίγωσα την μπαταρία από τις μιζιές. Όχι αυτή τη φορά.

Πιθανόν να έχει γραφτεί ήδη στη συζήτηση αλλά επειδή μου είχε συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με bandit 400:

Αυτό που δεν θυμάμαι είναι εάν το cb έχει αντλία βενζίνης. Σε περίπτωση που δεν έχει, πιθανόν να "στεγνώνει" η γραμμή καυσίμου μέχρι τα καρμπυρατέρ. Για να το επιβεβαιώσεις δοκίμασε (πριν μιζάρεις και με κρύο κινητήρα) να απομαστεύσεις λίγο καύσιμο από τα βαρελάκια (έχουν βίδα στρατσώνας) των καρμπς.
    Τελευταία τροποποίηση από VASOS; 26/06/2013 στις 16:30.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VASOS Προβολή μηνύματος
    απομαστεύσεις... στρατσώνας..
    Μάστορα, ή καθαρεύουσα ή μαστροραντζολαϊκή...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2004, 18:40
  2. Μετά από κάποιους μήνες...
    από bikersonly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2004, 12:48
  3. Πως ο Θεός έδωσε τις Δέκα Εντολές στους εβραίους!
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 20:52
  4. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 16/01/2004, 21:16
  5. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2004, 22:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας