Αφού ξεφτιλίσαμε το μπουκάλι, μου ζήτησαν να πάω μαζί τους στην πόλη (Πράγα) να συνεχίζαμε την διασκέδαση.. όπως και έγινε!
Πήραμε το μετρό (500 μέτρα απο το κάμπινγκ) και ύστερα απο 15 λεπτά φτάσαμε στην Πράγα.
Ήταν η πρώτη φορά που αντίκρυσα σταθμό μετρό 2 ορόφων!!
2 όροφοι απο τρένα που πηγαινοερχόντουσαν για να καλύψουν τις ανάγκες μια ιδιαίτερα μεγάλης πόλης!
Οι κυλιόμενες σκάλες ήταν ατέλειωτες!! Ευτυχώς που δουλεύανε κιόλας!
![]()
Η Πράγα παραμένει μια απο τις πιό όμορφες αρχιτεκτονικές πόλεις που έχω επισκεφθεί!
Το βράδυ ωστόσο, είναι απλά μαγευτική..!
Περπατήσαμε την παλιά πόλη όπου γινόταν πανικός απο κόσμο (κυρίως τουρίστες).
Δυστυχώς, η κάμερα του κινητού δεν είχε δυνατό φλάς και οι φωτογραφίες ήταν ιδιαίτερα σκοτεινές..
![]()
Το Αστρονομικό ρολόϊ που βλέπετε στην φωτογραφία έχει μια πολύ καλή ιστορία με τους φοβερούς μηχανισμούς της που αξίζει να διαβάσετε.
http://el.wikipedia.org/wiki/Αστρονο..._Πράγας
![]()
Επιστρέψαμε στο κάμπινγκ κατα τις 11:30 ιδιαίτερα κουρασμένοι..
Με ρώτησαν για την επόμενη μου στάση..
-"Επόμενη μου στάση είναι στο Brno για να αλλάξω λάστιχα.. "
-"Και μετά..?"
-"Σκεφτόμουν να πάω στο Krakow της Πολωνίας.. αν και έχω ξαναπάει στο παρελθόν, το κάνω περισσότερο για να μπώ απο τα βορειοανατολικά σύνορα της Σλοβακίας που συνορεύουν με την Ουγγαρία..."
-"Ωραία πόλη το Krakow, αλλά θα σου πρότεινα να πάς στο μουσείο του Oświęcim (Οσβιετσίμ) που είναι επίσης στην διαδρομή σου".
-"Οσβιετσίμ? Και τι θα βρώ εκεί"?
-"Δεν ξέρεις για το Οσβιετσίμ"?
-"Οχι.."
-"Μάλλον θα το γνωρίζεις ως "Αουσβίτς".
-"Το στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Αουσβίτς..?? Εκεί είναι??
-"Εκεί είναι.. και αξίζει να το επισκεφθείς.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, χάραξα την πορεία μου για να δώ με τα μάτια μου το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην ιστορία!!
Τους ευχαρίστησα, τους καληνύχτισα και έπεσα ξερός για ύπνο..
Η επόμενη μέρα είχα καφεδάκι να ανοίξει το μάτι, μάζεμα την σκηνή και ξεκίνημα για το Brno να αλλάξω λάστιχα...
Απο αύριο..![]()