Ο τροπος σκεψης (αξιωματα+ορθολογισμος) ειναι σαν την θεωρια του Ευκλειδη και καθε αλλη μαθηματικη θεωρια. Εχουμε αξιωματα πανω στα οποια ασκουμε ορθολογισμο και καταληγουμε σε συμπερασματα. Εστω οτι ο ορθολογισμος μας ειναι τελειος. Τα συμπερασματα στα οποια θα καταληξουμε σχετιζονται αποκλειστικα και μονο με την επιτυχια των αξιωματων μας.
Αυτο λεω και μονο αυτο. Οτι δεν εχει νοημα να ασκεις τον γαματο σου ορθολογισμο πανω σε ατυχη αξιωματα.
Οι λεξεις ειναι συνηθως τετοια αξιωματα, ετε γιατι θεωρεις καποιες εννοιες δεδομενες που καθε αλλο παρα ειναι, ειτε γιατι δεν τις κατανοεις στην ουσια τους. Ειναι αυτο που λενε οι πληροφορικαριοι, carbage in, carbage out.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
καλά ρε όλοι ΦΠΨ έχετε τελειώσει ;![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Ίσα-ίσα.....όταν γράφει ο Doc "Και ετσι μιλαμε για αιτιες και αποτελεσματα." για ορθολογισμό και ξεκάθαρο ντετερμινισμό μιλάει....
....απλά ο Doc "αγαπάει πολύ" την ανθρωπική αρχή " .....δηλ.τα πράματα είναι έτσι όπως είναι, γιατί δεν θα μπορούσαμε να τα βλέπουμε/παρατηρούμε αν δεν ήταν έτσι....
προσωπικά διαφωνώ.......το σύμπαν σε γενικές γραμμές μας έχει γραμμένους στα @ρχίδια του....ήμαστε δεν ήμαστε εκεί για να το παρατηρούμε....έχουμε δεν έχουμε -λόγω κατασκευής- την ανάγκη, τα πράγματα να έχουν αίτιο και αιτιατό ....είτε Νεύτονας είτε Χορταρέας, ο ήλιος είναι εκεί και θα ήταν εκεί ακόμα και δεν ήμασταν εμείς εδώ
ολέ.....![]()
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Mε παρεξηγησες Anty, δεν αναφερθηκα σε τιποτα τετοιο. Σαφως και μας εχει γραμμενους, οσο εχουμε και εμεις γραμμενα τα τρια δεξια κυταρα της αριστερης μας φτερνας. Ειμαστε οργανισμος μεσα σε οργανισμο μεσα σε οργανισμο και προς τα πανω και προς τα κατω. Το 'τερμα πανω' και το 'τερμα κατω' δεν ειναι και τοσο διαφορετικα οσο νομιζουμε, μαλλον καπου εκει κλεινει ενας κυκλος.
Ειμαι καργα ορθολογιστης, οχι οσον αφορα το τι γινεται 'εκει εξω' αλλα σε οτι αφορα την ειλικρινεια και ορθοτητα του εσωτερικου διαλογου. Πιστευω οτι την πληρεστερη δυνατη εικονα που μπορουμε να εχουμε για το οτιδηποτε, την αποκτουμε με ενα συνδυασμο δυο τροπων: της 'αφαιρεσης' που περιλαμβανει οτι εχω πει μεχρι τωρα, της αποδομησης δηλαδη εννοιων, οπου ο ορθολογισμος παιζει βασικο ρολο, και της ενσυναισθησης, το να ειμαστε σε θεση να συντονιζομαστε με το ευρυτερο περιβαλον μεσω του νευρικου μας συστηματος, αντι να βρισκομαστε κλειδωμενοι μεσα σε μια εντυπωση που την ονομαζουμε αντικειμενικη πραγματικοτητα.
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 28/06/2013 στις 10:10.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.