Σελίδα 8 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 287

Θέμα: Κάτι πρέπει να γίνει με τους μπινέδες με Xenon

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    ...δε τα καταδέχομαι επειδή τα είχε φορέσει ο Σφακιανάκης pp

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Πάντως χθες, μιας που οδηγούσα κάρο, πήγα καροτσάκι πολλούς τέτοιους μπινέδες. Να παν να γ@μηθούν τα καρι@λι@. Σκάνε είτε από πίσω σου είτε από το αντίθετο ρεύμα και δε βλέπεις τη τύφλα σου..

Ετοιμάζω όμως αντιπερισπασμό....

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VASOS Προβολή μηνύματος
    Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω ότι τα σωστά ρυθμισμένα προβολάκια ομίχλης στραβώνουν και να προσθέσω ότι συμβάλουν τα μέγιστα στην ασφαλή οδήγηση σε επαρχιακό μη φωτιζόμενο δρόμο.

Γνωρίζω ότι τα απαγορεύει ο νόμος σε συνθήκες μη ομίχλης, αλλά προτιμώ την ασφάλειά μου στις συνθήκες που προανέφερα.
    Εντάξει εσύ λες ότι όλοι αυτοί που με στραβώνουν έχουν λάθος ρυθμισμένα τα προβολάκια. Εγώ που δεν τα έχω λάθος ρυθμισμένα και όντος δείχνουν χαμηλά και έχουν ευρύ φάσμα γιατί στραβώνω τους άλλους αν τα ανάψω? (χωρίς φορτίο στο πορτ παγκάζ) Ναι όταν ο άλλος έρχεται με αναμμένα περβολάκια του ανάβω και εγώ τα δικά μου για να δει πως είναι.

Αλλά αν κάνω λάθος και είναι και τα δικά μου λάθος ρυθμισμένα, ο νόμος γιατί τα απαγορεύει?
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    επειδή έχουν ευρύ φάσμα τα προβολάκια ομίχλης βοηθάνε και σε σκοτεινούς επαρχιακούς δρόμους που χρειάζεται να βλέπεις αριστερά και δεξιά στα πρανή για κάνα ζώο.
    Ναι αν τη ταχύτητά σου δεν υπερβαίνει τα 20 χλμ. Γιατί από κει και πάνω δεν έχει καμία σημασία αυτό που βλέπεις στο πεδίο που φωτίζουν τα προβολάκια.

Τα σωστά ρυθμισμένα προβολάκια ομίχλης φωτίζουν χαμηλά, σε ευρεία γωνία και σε περιορισμένη απόσταση. Χλωμό να σε τύφλωσαν αυτά. Επίσης, λογικό να σε κοίταξε περίεργα ο τύπος αφού κατέβηκες από τ' αμάξι. Μπορούσες απλά να παίξεις τα φώτα στάθμευσης.

Αδερφέ μου, τον είχα πίσω μου σταθερά, είτε δεξιά έκανα, είτε αριστερά, κάνα πεντάλεπτο δεν ήταν ποτέ μπροστά όσο και αν έκοβα ταχύτητα. Τα προβολάκια ομίχλης είναι για την ομίχλη όχι για καλοκαιρινό καιρό για να δείξεις ότι έχεις αμάξι με προβολάκια. Κατέβηκα σε φανάρι, αφού επί πέντε λεπτά του έκανα νόημα να τα κλείσει και του άναβα αλάρμ. Δεν ήταν για τσαμπουκά ήταν παράπονο γιατί δεν έβλεπα, δάκρυσα!
    If my wife would let me ride her as i ride my motorcycle...I`d be home home right now!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από XTakias Προβολή μηνύματος
    Αδερφέ μου, τον είχα πίσω μου σταθερά, είτε δεξιά έκανα, είτε αριστερά, κάνα πεντάλεπτο δεν ήταν ποτέ μπροστά όσο και αν έκοβα ταχύτητα. Τα προβολάκια ομίχλης είναι για την ομίχλη όχι για καλοκαιρινό καιρό για να δείξεις ότι έχεις αμάξι με προβολάκια. Κατέβηκα σε φανάρι, αφού επί πέντε λεπτά του έκανα νόημα να τα κλείσει και του άναβα αλάρμ. Δεν ήταν για τσαμπουκά ήταν παράπονο γιατί δεν έβλεπα, δάκρυσα!
    Μα τι λες? Τα προβολάκια ομίχλης είναι για να φαίνεται πιο άγριο το μούτρο απ' το ΤΤ μου!

Moderator
    Vassos και Skylaros δεν μιλάω για τα καινούρια αυτοκίνητα που στην θέση των προβολέων ομίχλης έχουν προβολάκια για έχτρα φωτισμό. Αυτά όντως δεν στραβώνουν (αλλά δεν είναι ομίχλης) και πράγματι βοηθούν (λίγο) στις στροφές. Νομίζω ότι αυτά ανάβουν μαζί με τα φώτα και δεν τα ελέγχεις ξεχωριστά. Σε κάποια αμάξια δε, είναι αναμμένα μόνο στην ευθεία ενώ στις σροφές ανάβει ή το αριστερό ή το δεξί, ανάλογα με το που στρίβεις το τιμόνι, ώστε να φωτίζουν εκεί που πρέπει χωρίς η δέσμη να περνάει στο αντίθετο ρευμα.

Σπασμενο....μελος Το avatar του/της manosamos
    Σχετικα με το ΚΤΕΟ...................................
    Τελη Μαιου περασα κτεο το Βαραντερο.Ταυτοχρονα περνουσε ενας τρακτορας(νταλικα)ο οποιος ειχε πανω 12 ξετάπωτους προβολείς..........................
    Λεω,μπα θα τον κοψουνε.................ναι αμε................περασε πανηγυρικα τον ελεγχο.Ποτάνα Μερκελ,εσυ φταις για το χάλι μας.........

Αντί να κράζετε τι εταιρίες που έτος 2013 δεν έχουν κάνει τίποτα για να βλέπουμε σωστά στο δρόμο κραζετε τους 10-20 που και πατινι να οδηγούσαν θα δημιουργούσαν πρόβλημα στους γύρω...
    Λες και δεν ξέρετε ότι μόλις ανεβεί δεύτερο άτομο στη μηχανή, τα φώτα φεύγουν το φεγγάρι, σπάμε τα νεύρα σε όλους τους γύρω κτλ κτλ κτλ.... Πόσοι απο εσάς τα ρυθμίζεται καθε φορά που ανεβαίνει δεύτερο άτομο;
    Τι να λέμε δυστυχώς χωρις να τι θελουμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για μια κατάσταση που ειναι επικίνδυνη για εμάς και για τους γύρω...
    Να χέσω τα ολεσ τισ εταιριεσ και τα άλογα τουσ και τις ωραίες εξατμίσεις και και και που δεν μπορούν σήμερα να φτιάξουν και ασφαλές για τα φώτα των μηχανών!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από simeon Προβολή μηνύματος
    Λες και δεν ξέρετε ότι μόλις ανεβεί δεύτερο άτομο στη μηχανή, τα φώτα φεύγουν το φεγγάρι, σπάμε τα νεύρα σε όλους τους γύρω κτλ κτλ κτλ.... Πόσοι απο εσάς τα ρυθμίζεται καθε φορά που ανεβαίνει δεύτερο άτομο;
    Βασικά η ανάρτηση θέλει ρύθμιση...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Vassos και Skylaros δεν μιλάω για τα καινούρια αυτοκίνητα που στην θέση των προβολέων ομίχλης έχουν προβολάκια για έχτρα φωτισμό. Αυτά όντως δεν στραβώνουν (αλλά δεν είναι ομίχλης) και πράγματι βοηθούν (λίγο) στις στροφές. Νομίζω ότι αυτά ανάβουν μαζί με τα φώτα και δεν τα ελέγχεις ξεχωριστά. Σε κάποια αμάξια δε, είναι αναμμένα μόνο στην ευθεία ενώ στις σροφές ανάβει ή το αριστερό ή το δεξί, ανάλογα με το που στρίβεις το τιμόνι, ώστε να φωτίζουν εκεί που πρέπει χωρίς η δέσμη να περνάει στο αντίθετο ρευμα.
    Daz μιλάω για εργοστασιακά προβολάκια ομίχλης (λευκά), τα οποία, υπό ΚΣ, χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε μη φωτιζόμενο επαρχιακό δρόμο και να προσθέσω ότι ποτέ δεν μου έχει "παίξει" κάποιος τα φώτα, δείγμα ότι τον ενοχλώ. Βέβαια, η κανονική δέσμη των φώτων μου είναι τουλάχιστον 1 κλικ κάτω, ειδικά όταν είμαι φορτωμένος.
    Επίσης, ελάχιστες φορές έχω ενοχληθεί από προβολάκια ομίχλης των απέναντι και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που τα προβολάκια τους φωτίζουν περισσότερο από τα κανονικά τους φώτα, δείγμα ότι είναι αλλού γι' αλλού.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από simeon Προβολή μηνύματος
    Εγώ!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Βασικά η ανάρτηση θέλει ρύθμιση...
    Γιατί η ανάρτηση μου δεν παίρνει άλλη ρύθμιση!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Γιατί η ανάρτηση μου δεν παίρνει άλλη ρύθμιση!
    Θες service τότενες ...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Θα το γράψω πάλι. Οποιαδήποτε XenonΜαλακία που δεν έχει τοποθετηθεί στα ανάλογα κάτοπτρα τυφλώνει.

Moderator
    Daz μιλάω για εργοστασιακά προβολάκια ομίχλης (λευκά), τα οποία, υπό ΚΣ, χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε μη φωτιζόμενο επαρχιακό δρόμο και να προσθέσω ότι ποτέ δεν μου έχει "παίξει" κάποιος τα φώτα, δείγμα ότι τον ενοχλώ. Βέβαια, η κανονική δέσμη των φώτων μου είναι τουλάχιστον 1 κλικ κάτω, ειδικά όταν είμαι φορτωμένος.
    Επίσης, ελάχιστες φορές έχω ενοχληθεί από προβολάκια ομίχλης των απέναντι και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που τα προβολάκια τους φωτίζουν περισσότερο από τα κανονικά τους φώτα, δείγμα ότι είναι αλλού γι' αλλού.
    Προφανώς ξέρεις τι κάνεις! Ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα με τα προβολάκια. Και αυτοί που ενοχλούν ξέρουν ότι ενοχλούν, ας βρουν μόνοι τους τι φταίει!

Σελίδα 8 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF