Γειά σας ρε παιδιά...
Είμαι νέος μοτοσυκλετιστής, αγόρασα πριν κανά δίμηνο μια BMW F650. Θεωρώ ότι με έπιασε κορόιδο ο προηγ. ιδιοκτήτης, και έχω ήδη πάει συνεργείο 1 φορά προβλεπόμενα (έλεγχο κλπ) και δύο από βλάβες (μία κόμπλερ, που έγινε) και μια τώρα, γιατί συνέβη το εξής:
Το μπροστινό φρένο, σταδιακά "πρηζόταν", "έσφιγγε", και έμενε όσο περνούσε η ώρα όλο και πιο πατημένο πάνω στο δίσκο, με αποτέλεσμα να μην κουνιέται πλέον τη μηχανή...
Μετά από κάποια ώρα, κρύωνε και επανερχόταν (πάλι σιγά σιγά) ανοιχτό. Εννοείται οτι μέχρι να πάρω χαμπάρι τι γινόταν, την περπάτησα μερικά χιλιόμετρα, και ο δίσκος ΕΚΑΙΓΕ!
Πήγα στον μάστορά μου, βγάλαμε την δαγκάνα, καθαρίσαμε όλα τα εξαρτήματα, ελέγξαμε τον δίσκο, τα ξαναβάλαμε, κάναμε εξαέρωση, κάναμε και κανά δυο βόλτες, αλλά είχε ελάχιστη έως καθόλου διαφορά...
Τώρα που μιλάμε, η μηχανή είναι στον μάστορα...
Τα κυλινδράκια που έχει μέσα, είναι κεραμικά. Περίεργο, αλλά λογικό.
Έχει κανείς καμία ιδέα; Σκεφτήκαμε και την μανέτα, μήπως κάθεται σε λάθος θέση...
Βάζω και μια φωτό για να "ποζάρω" την "νέα" μου μηχανή...
Για να μην παρεξηγηθώ, η μηχανή είναι ο,τι ακριβώς ήθελα! Είναι πολύ ωραία μηχανή, αξιόπιστη, στοιβαρή και σταθερή! Το ότι ο προηγούμενος την είχε "πεταμένη", δεν φταίει σε κάτι η μηχανή...