χαχαχαχα ναι οντως... το χειροτερο ειναι να οας να βγαλεις ακρη ποιο μοντελο ειναι. το σασι αυτο εχει βγει με δυο διαφορετικα μουτρα και 3 διαφορετικους κωλους. και 2 ψαλιδια. χαχχαχα αντε βγαλε ακρη. επισημα στοιχεια πουθενα και γενικα κατασταση βαλαμε οτι μας περισευε σε καθε εξαμηνο κι οτι μας βολευε οικονομικα..
και φυσικα το δικο μου ειναι και λιγο αναμιξη...
κατι σαν καλοκαιρινο κοκτεηλ...![]()
σαν την ελια στο dry martini ανουσια αλλα απαραιτητη...![]()
to 125 συνεχιζει να ειναι πεισματαρικο. εβγαλα τα πηνια επιδιορθωσα τακαλωδια σε κανα δυο σημεια που τα βρηκα λιωμενα αλλα και παλι τιποτε. 11 βολτ εναλλασομενο στο πηνιο υψηλης εχω με μιζαρισμα. επρεπε να εχω πανω απο 50. δεν ξερω τι μπορει να φταιει. στο 250 ξαναβγαλα τα καρμ και καθαρισα και τα δυο ζιγκλερ αερα που ηταν βουλωμενα τωρα δουλευει σαν πριονι. σορρυ αλλα εχει σπασει το κινητο μου και μεχρι να ρθουν ανταλακτικα φωτο γιοκ μαλλον.. παω να συνεχισω.
Βάλε το πολύμετρο στο πικαπ και γυρνα το μοτερ. Οταν θα περνάει το λαμάκι του βολάν απο μπροστα θα πρέπει να αλλάζει η τιμη του (εφόσον το πολύμετρο σου διαβάζει γρηγορα τις αλλαγες.Κανε το ιδιο μετρώντας ταση. Αν και αυτο δουλεύει τοτε κοιτας για ηλεκτρονικη. Αν αν ο πυκνωτής σου ειναι πεσμένος τοτε οταν θα πρεπει να βγάζει ταση στον πολλαλπλασιαστη, αυτη θα ειναι χαμηλή.Δες επίσης οσο κουφο και αν σου φαινεταιμ αν οι γειώσεις σου ειναι καλες ( ηλεκτρονικης πολλαπλασιαστη κλπ).Του πολλαπλασιαστη ειναι το σασι, θα πρεπει να ειναι βιδωμενος και η βιδα να ειναι καθαρη.
Αν ολα ειναι οκ, μαλλον για ηλεκτρονικη πας. Δοκίμασε ενα τελευταιο, οταν μιζάρεις προσπαθησε να ζουλάς την ηλεκτρονικη ή να την χτυπάς απαλά, μηπως εχει καμια ψυχρη κόλληση. Αυτα.![]()
εκανα πολλες δοκιμες.και με αλλη ηλεκτρονικη απο αμιζο αλλα αποτυχια. με την δικη μου καταφερα να δω σπινθηρα. πολυ ψοφιο αλλα ειδα. καιπλεον το πηνιουψηλης βαραει για πλακα 20 βολτ και μετα το πολυμετρο δεν το προλαβαινει και παει απειρο. αρα ειμαι οκ κι απο κει. ακουσα την αποψη οτι μπορει το πικαπ να καθεται μακρια απο το σημαδι του μαγνητη και γι'αυτο ο αδυναμος σπινθηρας. θα το ανοιξω να δω.
oi τιμες του μανουαλ ειναι, πικαπ 280-420 κι εγω ειμαι στο 335Ω αρα τελεια. υψηλης για το μοντελο πηνιων που φοραω ειναι 192-288 κι εγω εχω 232 αρα οκ. αβανς πως μετραμε? δεινει 16 μοιρες στο tzr και 17 στο dt. αντισταση στον πολλαπλασιαστη πρεπει να εχω 0,7-1,1Ω στο πρωτευων και εχω 0,5, και στο δευτερων πρεπει συμφωνα παντα με το μανουαλ να εχω 5,7-8,5κΩ παρολαυτα ενω ανεβαινε αργα και σταθερα απο το 0,050 κΩ τωρα που πηγα να ξαναμετρησω δειχνει απειρο. παρολαυτα ξαναλεω αυτος ο πολλαπλασιαστης στο pw μου κανει και γαμω τους σπινθηρες. και φυσικα το μηχανακι δουλευει.
Θα διαφωνίσω με αυτη την άποψη μιας και το μονο που κάνει το πικαπ ειναι να δίνει ταση για το άνοιγμα του θυρίστορ,δεν πάει ομως αναλογικα,οση ταση δινει το πικαπ, τοση ταση να περνάει απο το θυρίστορ.Το πικαπ ειναι στηνδιακόπτης και δινει ταση στο θυρίστορ για να ξεφορτίσει ο πυκνωτής,
Τον πολλαπλασιαστή μέτρα τον στο μπουζοκαλώδιο, χωρίς την πίπα, για να μην σου πώ και χωρίς το καλώδιο.
Εμενα μου έχει τυχει σε εξωλέμβια με ενα πολλαπλασιαστη να απομαγνητιστεί το βολάν γιατι ειχε μείνει εξω απο τη θεση του σε μια άκρη για κανενα χρόνο.
Δες λιγο (προσεχε μην κάψεις τη μιζα) οσο περισσότερο γυρίζει το μοτερ, σιγα σιγα σου φέρνει σπίθα;
Αν ναι, βρες μια μεγάλη κατηφόρα, βγάλε μπουζί και ριξε λιγο λαδάκι στον κυλινδρο και δώσ' του στην κατηφόρα.
Η ηλεκτρονικη σου στο άμιζο τί έκανε;