Λοιπον μάγκες επειδη γουσταρετε το κάνω πιο συγκεκριμενο
Το βαρος εχει πολυ μεγαλη σημασια γιατι χωμα και κιλα δεν παει για αυτο βαζω οριο τα 160 κιλα.
παλιο καινουργιο δεν με νοιαζει
επισης ειμαι 175 και στο χωμα ππρεπει να πατας αλλιως δεν γινεται.
οι τελικες δεν με ενδιαφερουν καθολου το εχω ξεπερασει...
μονοκυλινδρο φιλε προτιμω για βαρος και ευκολια στην συντηρηση
το μοτόρι της κοπελιάς εδώ να πάρεις....
xtr660,εχει τα στανταρ που ζητας
690 νομίζω είναι σούπερ, μόνο το δικάβαλο θα σε ξενερώσει λίγο.
Διαφορετικά το xtr είναι τίμια επιλογή, φίλος με heidenau λαστιχάκι το πάει τάπα στο χώμα και παντού!
Τελευταία τροποποίηση από Shiatman; 17/07/2013 στις 16:25.
WHO RUNS THE SHOW
Στα 160 κιλά θα βρεις μηχανάκια με 10-12 λίτρα ρεζερβουάρ αρα με αυτονομία μικρότερη των 250 χιλιομέτρων. Επίσης τα ελαφριά ταξιδιάρικα χωμάτινα συνήθως είναι και ψηλά.
Κάτι μου λέει ότι δεν υπάρχει το μηχανάκι που θες. Αναγκαστικά ή θα κάνεις συμβιβασμούς ως προς την αυτονομία ή το βάρος ή θα πρέπει να κάνεις μετατροπές.
Εγω θα διάλεγα ΚΤΜ 640, όχι το adv το κανονικό με 18λιτρο ρεζερβουάρ αν ήθελα γρήγορα χωμάτινα ταξίδια. Αλλά είναι πολύ ψηλό μηχανάκι.
Για ηρεμες αλπικές διασχίσεις θα επαιρνα ενα f 650 gs αλλά τον ψεκασμό τον ψιλοφοβάμαι στα χώματα. Πολύ καλή επιλογή είναι το τενερε 660 του 91, είναι πιο βαρύ από 160 κιλά αλλά στο χώμα ταξιδεύει πολύ ανετα. Αλλη καλή επιλογή είναι τα πρώτα dominator 650.
Το KLR650 το είχα ακριβώς για τέτοια χρήση και ήταν πολύ καλό. Ηθελε μόνο ελατήρια στις αναρτήσεις και ενα τελικό εξάτμισης, τίποτα άλλο. Δεν επαθε ποτέ τίποτα, και το συγκεκριμένο κυκλοφορεί ακόμα. Εχει άνετη σέλα για 2, φορτώνεται σα φορτηγό, ταξιδεύει ασφαλτο με 130 άνετα, και 140 πάει αλλά τρως πολύ αέρα. Στρίβει καλά, δεν του φαίνεται αλλά σε κλειστό στροφιλίκι πάει ευκολα γρήγορα χωρίς κουνήματα και τα σχετικά. Το μοτέρ του είναι πολύ ροπάτο και από δύναμη αρκετό . (οχι με το μαμα τελικό που είναι θεόκλειστο)
Τέλος, θα σου πρότινα να ψάξεις για μηχανάκι με σωστή κατανομή βάρους,σωστό ζύγισμα και ικανές αναρτήσεις. Ας πούμε ενα 990 adv εχει πολύ καλύτερο ζύγισμα από ενα κλε ή αφρικα, ή ενα F 800 GS είναι πιο καλό στο χώμα από ενα τρανσάλπ 600 ή 650 κι ας είναι βαρύτερο.
Αν υπάρχει η δυνατότητα να μαζέψεις 1500 ευρώ ακόμα, το Husky Terra 650 στη τιμή που το δίνουν τώρα καινούριο είναι μονόδρομος. Πλην του ΚΤΜ 690, είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει. 166 κιλά, 50 άλογα στη ρόδα, αυτονομία περί τα 230 χλμ, στήσιμο μοτό σε άλλο επίπεδο από κάθε ον-οφφ και για το αν κάνει ταξίδια, πας μια βόλτα απο το advrider.com για να πάρεις μια γεύση
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Πριν μερικά χρόνια ήμουν στη θέση σου. Είχα να επιλέξω ανάμεσα σε μερικά μεταχειρισμένα απ' αυτά που είπαν παραπάνω και τα 690, το f800, το 990 και xtz. Το πρώτο αποκλείστηκε γιατί οι ασφάλτινες απαιτήσεις μου ξεπερνούν τα 250 χλμ και η αυτονομία και η άνεση είναι θέμα. Το δεύτερο αποκλείστηκε γιατί ήθελα μονοκύλινδρο. Το τρίτο αποκλείστηκε επειδή ήθελα μονοκύλινδρο, έκαιγε πολύ και ήταν το βαρύτερο όλων. Κατέληξα στο 4ο και αναγκαστικά συμβιβάζομαι με το βάρος του και τις χάλια αναρτήσεις στο χώμα. Το δευτερο κάποια στιγμή ίσως το διορθώσω, για το πρώτο όμως δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις. Τα 200 κιλά στο χώμα δεν θα κάνουν ποτέ το παιχνίδι του husky 610.
Η αυτονομία θα σου χρειαστεί και στο χώμα όχι μόνο στην άσφαλτο.
Αν θέλεις να κάνεις περισσότερες υποχωρήσεις στο χώμα προτείνω χτζ ή bmw 650.
Αν θέλεις να κάνεις το αντίθετο όλα τα μονοκύλινδρα που σου πρότειναν παραπάνω θα σε ικανοποιήσουν. Μερικά πρέπει να τα βρεις σε άψογη κατάσταση (ξέρεις ποια). Τα υπόλοιπα σε οποιαδήποτε κατάσταση και να τα βρεις συνέρχονται.
Η χρυσή τομή θα ήταν το 690adv αλλά όπως φαίνεται θα αργήσει πολύ ακόμα. Μπορείς να το φτιάξεις βέβαια αλλά θα σου κοστίσει.
Sent from me using a computer.