σονικ το ιδιο με εσενα λεει ο νοτακος απλα η διαφορα ειναι ο κοτσαδορος. χουφτα-μπιλια και ΤΜ πεσμενο. εγγυημενα
παντως η ιδεα σου εχει νοημα επειδη το μπροστινο των σκουτερ δεν εχει πολυ υψος και μπορει να ερθει στα υψη του κοτσαδορου. το προβλημα εγω το επικεντρωνω στην πρασινη τελεια που εχεις βαλει στο σχεδιο σου. σκετος μεντετσες;;;; χμμμμμ
οσοι δεν μποορουν να σηκωσουν μοτο να κανουν ραμπακι![]()
2 προβληματα
1. Η "βεργα" θα αυτη θα ειχε αρκετο μηκος (κανα μισομετρο παραπανω αρα συνολικα κανα μετο απο το πιατελο) με συνεπεια η ροπη που θα εφαρμοζοταν τελικα στις βασεις του κοτσαδορου να ειναι περα απο καθε οριο (πολυ μργαλυτερη απο την ολικη εγκαρσια στηριξη της μηχανης του δευτερου τροπου). Τελος λογο των παραπανω η "βεργα"/προεκταση αυτη θα επρεπε να εχει μεγαλη αντοχη και συνεπος προβληματα βαρους.
2. Ο λαιμος της μηχανης ειναι και ο αξωνας περιστροφης της μηχανης/τρειλερ. Αρα η βεργα θα καταργουσε την ελευθερια μετατοπισης του πισο τροχου της μηχανης δημιουργοντας ετσι μια μονοκοματη προεκταση του αυτοκινητου, βγαζοντας το πισο μερος της μηχανης στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας στις στροφες (και φορτιζοντας ταυτοχρονα πλευρικα το πισο λαστιχο της μηχανης (ξεζανταρισμα-καταστροφη του ελαστικου)).
Η μονη βιοσημη λυση που ειχα σκεφτει ηταν το πιασημο των τιμονιών της μηχανης με ιμαντες απο τους μεντεσεδες του πορτ παγκαζ (δες φωτο) αλλα ακομα και εγω φοβομουν οτι θα γινει ζημεια και γενικα αρχιζε να ειναι πολυπλοκη η κατασκευη και συνεπως αχρηστη.
* στις πρωτες φωτο υπαρχει συνδεσμος (μακρια βηδα) που θα μπορουσε να δίνει την δυνατοτητα στην κατασεκυη-βαση να περιστρεφετε εκει και οχι στον λαιμο της μηχανης. Τελικα ακομα και αν φτιαχνόταν σωστα, η στρεπτικη ροπη σε εκεινο το σημειο θα ζοριζε τα οποια ρουλεμαν τοποθετουνταν και γενικα θα αδυνατιζε την ολη κατασκευη. Αρα θα επρεπε να γινει μια περιπλοκη και ακριβη κατασκευη. Το καλο που ειχε αυτο το συστημα ηταν οτι με δυο λαμες σε ρολο στοπ η μηχανη δεν θα μπορουσε να κανει επικινδυνο fishtailing + οτι ο αξωνας περιστροφης ερχοταν πολυ πιο κοντα στο αυτοκινητο και αρα θα ηθελε μικροτερες γωνιες μετακινησης για την ιδια στροφη.
Μεντεσες απο τρακτερ (σαν αυτους που βαστανε φρεζες) Φ40mm με εδραση σε ρουλεμαν.
Η ολη βαση θα μπορει να διπλωσει (με πιρους) και να χωραει στο πορτ μπαγκαζ.
Απο την στιγμη που το φορτιο θα ειναι αναρτωμενο δεν θα εχω προβλημα με το βαρος της κατασκευης οπωτε βαλε μεταλλο.
υ.γ.1 Οσο για την ανυψωση εχω σκεφτει (σαν εξεληξη) δυνατοτητα μετακινησης ολης της βασης πανω κατω στην καθετη δοκο (καταργοντας την πρασινη τελεια-συνδεσμο).
Η ανυψωση θα γινετε με αεραναρτηση που θα αντικαθυστουσε την αναρτηση του σκουτερ. Το μοτερ του αερα θα ηταν στο πορτ μπαγκαζ.
υ.γ. Αν ειναι να βγαλεις τον μπροστινο τροχο αφηνεις ανοιχτο το πορτ μπαγκαζ (ή το χαμηλωνεις οσο παει και το δενεις με ιμαντες) και βαζεις μεσα στον χωρο αποσκευων τα καλαμια σε μια βαση.
Ειναι στανταρ οτι θα δυσκολευτουν οι αστυνομικοι να βρουν πια ειναι ακριβος η παρανομια σου.
υ.γ. Οι φωτο δεν ειναι σωστες. Ειναι για οριζοντια μετακινηση ενω εγω θελω καθετη. Δν εχω την καταλληλη φωτο αλλα τον τροπο τον εχω βρει.
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 17/07/2013 στις 18:34.
ρε συ καπου τοχει παρει το ματι μου αυτο. που τοχω δει που τοχω δει
σχετικα με τον μεντετσε δεν εχεις κι αδικο. μπορει να γινει και πιο απλο. μεντετσες με ελατηριο μεσα. ναχαει μια αντισταση. υπαρχει κατι τετοιο σιγουρα.
σημερα περασα απο ενα μαγαζι με εξαρτηματα τρεηλορ και πηρα διαφορες ιδεες. αργοτερα ισως υλοποιησω την κατασκευη.
αθηνα μενεις;
εγω ναι σχετικα.
του καναμε και σαρδαμ το νημα του νοτακου![]()
Πρεπει να υπαρχει τετοια βαση για την στηριξη ποδηλατων σε ραγες οροφης.
Δεν μενω αθηνα, πια. Αν κανεις τιποτα βαλε καμια φωτο και αποτελεσματα. Προσεχε μονο μην σου κανει fishtailing ή σου σηκωσει τον πισο τροχο σε καμια λακουβα και σπασεις κανα πισο τζαμι.
http://www.youtube.com/watch?v=tRG1r5jEf_Y
ακριβως για αυτον τον λογο του βιντεο που εβαλες ο προβληματισμος του μεντετσε
δεν βιαζομαι καθολου στο να το φτιαξω.